Litokol ragasztó: A specifikációk és a felhasználás terjedelme

  A magas színvonalú javítások érdekében meg kell állapítani a nem csak befejező anyagok, hanem a kapcsolódó áruk választását. Amikor burkolja a felületet csempével vagy mozaikkal, rendkívül fontos a kiváló minőségű ragasztóösszetétel használata. A ragasztó az olasz márka Litokol nagyon népszerű a vásárlók több mint 90 országban a világon, köszönhetően a magas műszaki jellemzők és a részletes felhasználási területei.

  Tulajdonságok

  Olasz Litokol cég specializálódott a mozaik, csempe, porcelán kőből készült ragasztókészítmények fejlesztésére és gyártására. A termelés során a nyersanyagok csak a legmagasabb minőségűek, amelyek lehetővé teszik, hogy ragasztót kapjunk kiváló műszaki jellemzőkkel. A Litokol márka alatt számos módosítás van a ragasztó keverékekről, amelyek mindegyike saját tulajdonságai vannak.

  Az anyagok általános tulajdonságairól beszélve a következő pontok megkülönböztethetők.

  • Biztonság az egészségre. A ragasztó keverékek gyártása során a Litokol nem használ káros összetevőket, így a késztermék teljesen környezetbarát.
  • Magas szintű tapadás szinte minden típusú alapítvány. A ragasztóösszetétel lehetővé teszi, hogy a csempe még olyan komplex bázisokat harapjon, mint fából készült és műanyag felületek.
  • Kiváló szintű ellenállás a nedvesség és a víz. Litokol anyagvezeték is van egy külön megjelenés a keverék díszítő medencék csempe.
  • A magas és alacsony hőmérsékletű ellenállás, valamint az éles különbségek.
  • A keverék jó rugalmassági mutatókkal rendelkezik.

  Fajták

  A Litokol márka nagyszámú sokféle ragasztó keveréket gyártott.

  Minden készítmény három fő csoportra osztható:

  • keverékek cement alapon;
  • akril diszperziós keverékek;
  • Epoxi-sugárösszetétel.

  Minden ragasztócsoportnak saját tulajdonságai vannak. A cementkészítmények a legszélesebb körűek. Keverék, mint Litokol X11, HyperFlex K100, K100 HyperFlex és Litoflex K81 használják rendkívül népszerű miatt a sokoldalúság. Az ilyen ragasztó keverékeket a gyors keményített és nem zsugorodás megkülönböztetik. A cementalapú anyagok alacsony költséggel rendelkeznek a LITOKOL termék egyéb módosításaihoz képest.

  Érdemes megjegyezni, hogy egy kis ár nem tükröződik a ragasztó minőségére: a cementkeverékek műszaki jellemzői nem alacsonyabbak, mint más készítményeké.

  Az anyagot mind a helyiségekben, mind azon kívül lehet használni, ellenáll a kemény hőmérsékleti különbségekkel és a légköri tényezők hatásával. A cementkeverékeket száraz formában állítják elő.

  A diszperziós keverékeket két termék mutatja be: litoacril fix és litoaCril plus. A készítmények paszta alakú fehér tömeg formájában állnak rendelkezésre, és készen állnak. Az anyagnak meglehetősen széles körű üzemi hőmérséklete van, amely -30 és + 90 fok között van. A keverék nem fél a közvetlen érintkezésektől a vízzel, és nem felszívja azt, amely lehetővé teszi a ragasztó használatát magas páratartalmú szobákban.

  Az epoxi gyantán alapuló csempe ragasztót elsősorban komplex bázisok burkolatára használják. A készítményt nagy szilárdságú és mechanikai terhelésekkel szembeni ellenállás jellemzi, így ideális a burkolólapok feküdt a nagy keresztirányú helyeken.

  Tippek a választáshoz

  A Litokol ragasztó keverékek széles választékának köszönhetően bármilyen feladathoz lehet kiválasztani a megfelelő összetételt. A kiválasztáskor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

  • A befejező munkák helye: a szobán belül vagy kívül;
  • A bázis típusa: vízszintes vagy függőleges felület;
  • Anyagok, amelyekből csempézett bevonatot és bázist készítenek.

  Vásárlási anyag, gondosan meg kell vizsgálni a csomagon feltüntetett összetétel műszaki jellemzőit, amely meghatározza annak célját és tulajdonságait. A Litokol ragasztó különböző módosításainak ismerkedése is megismételhető.

  Belső dekoráció

  A beltéri munkákhoz mind az univerzális ragasztó keverékeket is használhatjuk Litokol és speciális célú kompozíciókat. Rendszerként a belső munkák ragasztójának különleges módosítása a leginkább környezetbarát nyersanyagokból készül. Ha cement alapú készítményeket használnak, kívánatos, hogy a megoldás előkészítésekor minimális volt a por. A nephole anyagok kategóriái közé tartoznak a Litograes K44 Eco és Litoflex K80 eco keverékei.

  Az utcai munkákhoz

  Az épületek, a járdák és a tornácok homlokzatainak befejezéséhez olyan vegyületeket kell kiválasztani, amelyek jó az időjárási és hőmérsékleti különbségekkel szembeni ellenállással rendelkeznek.

  Érdemes figyelmet fordítani a keverék működési paramétereinek módjára is. A szabadtéri munkákhoz való kompozícióknak ellenállnak a magas hőmérséklet hatásainak, és fagyállósággal is rendelkeznek. Például olyan keverék, mint lITOKOL K17, Litoelastic, Litoplus K55 és Litofloor K66.

  Komplex bázisok

  A felületek tudható be a felületeket, hogy működés közben lesz kitéve jelentős mechanikai terhelés, valamint néhány anyagok: fa, vas, műanyag, aszfalt, régi réteg dekoráció, meleg padló. Ebből a célból a Litokol Leroelastic kétkomponensű összetétele a sokoldalúságnak köszönhetően.

  Ez a keverék nagy adhézióval rendelkezik bármilyen okból, nincs zsugorodás, és nagyon ellenáll a külső tényezők negatív hatásainak. A ragasztó nem fél a vizetől, valamint ellenáll a vibrációnak, így a felvonókban vagy a lépcsőházakban használható. A meleg padlók rendszerének díszítéséhez ragasztóösszetétel alkalmazható Litoflex K81.

  A bonyolult bázisokkal való együttműködéshez is alkalmas a diszperziós keverék jól illeszkedik LitoaCril Plus. Ezzel a kompozícióval a felületen fekvésű csempe fektethető, amely deformáció, fa panelek, valamint a régi befejező anyag (például csempe- vagy festékbevonás) alá tartozik.

  Nedves helyiségek

  A magas nedvességtartalmú szobákban csak a víztaszító tulajdonságokkal rendelkező kompozíciókat kell használni. A LITOKOL különböző ragasztó keverékei között sok alkalmas lehetőséget találhat a fürdőszobák és a medencék díszítésére. Például keverékek SuperFlex K77, Litostone K98, Litoflex K81, Litoplus K55, valamint a diszperziós készítmények.

  Különböző anyagok

  A Lightokol ragasztó keverékeket széles körben használják a lapok felületére. Azonban a ragasztás bizonyos módosítása lehetővé teszi más anyagokkal való munkát. Az akril alapú LITOKOL készítményeket széles körben használják különböző hang- és hőszigetelő anyagok rögzítésére.

  A Betonkol K7 a tégla, sejtbeton, habblokkok és más anyagok falainak és partícióinak kialakítására szolgál. Ez a kompozíció is felhasználható a felületek kiegyenlítésére. Néhány ragasztó keverékek Litokol használhatók a kőművesek és más természetes kő, beleértve a nagy formátumot is.

  Az alkalmazás jellemzői

  A LITOKOL ragasztó keverékek minden típusának sajátos alkalmazásával rendelkezik. Ezért a munka megkezdése előtt ajánlott megismerkedni az anyag csomagolásán feltüntetett utasításokkal.

  Felületi előkészítés

  Bármilyen összetételű munkához szükség van a felület előkészítéséhez. Sima és tiszta kell lennie. Ha szükséges, hogy a padlót a padlóra helyezzük, meg kell várni, hogy a cement-homokos nyakkendő teljes szárítása (kb. 28 nap a képződéstől kezdve). A kis szabálytalanságok felületén engedélyezett (legfeljebb 0.3 cm).

  A felület eltávolítása és zsírtalanítása után az alapot ajánlott egy primer víztaszító készítményrel kezelni. A ragasztó keverék alkalmazása előtt a primernek teljesen száraznak kell lennie.

  Alkalmazás

  A ragasztó kompozíciót a kezelt felület teljes területén azonnal nem alkalmazzák, de csak a kis részén. A ragasztórétegnek egyenletesnek kell lennie, erre az elegyet fém spatulával kell elosztani, amely után egy fogazott vasalással érinti. A csempe anyagot a kezelt felületre rakjuk, és jól kapcsolódik.

  A csempe egy napra történő elhelyezése után a ragasztóösszetételt biztonságosan védeni kell a vízzel való közvetlen érintkezésből. A későbbi héten a felületet védeni kell a mínusz hőmérséklet és a közvetlen napfény hatásaival.

  Tippek és ajánlások

  Ha bizonyos típusú bázisokat és ragasztó kompozíciókat dolgozunk, bizonyos nehézségek fordulhatnak elő. Egy anyag megvásárlásakor, és annak használatát néhány pillanatra emlékezni kell.

  • Nem ajánlott a gipszfelületekhez fűződő cementkészítményeket alkalmazni, mivel ezek az anyagok rosszul érintkeznek egymással. Alternatív megoldásként lehet, hogy megakadályozzák a közvetlen kapcsolatukat. Ehhez a ragasztó alkalmazása előtt a vakolat alapja kötelező alapozás.
  • Mielőtt egy üvegmozaikot készítene a medence vagy a szökőkutak felületére, az alapot cement és homok keverékével kell kezelni annak érdekében, hogy tökéletes összehangolást.

  • Mindig szükséges, hogy figyelembe vegye a felhasznált litokol ragasztó fagyasztott sebességét, mivel az alkalmazott készítményben lévő film kialakítása után csak egy új réteget alkalmazunk. Érdemes emlékezni arra, hogy a szárítási idő a hőmérséklet és a páratartalom függvényében változhat. Például a megfelelő napfény alatt és a száraz szél hatása alatt a Ragasztás folyamata gyorsabb lesz.
  • Ha a ragasztó keverékeknél a litokol, a csempe nem igényel áztatást vízben.
  • Ha szükséges a felületi csempék epét, amelyet nagy mechanikai terhelésnek vetünk alá, a ragasztó keveréket ajánlott mind az alapon, mind a csempe hátoldalán lévő oldalán alkalmazni.

  Hogyan kell megfelelően alkalmazni a ragasztót a csempe, nézd meg az alábbi videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: