Márvány vakolat: Előnyök és hátrányok

A dekoratív gitt meglehetősen széles körben használják a belső térben. Az anyag lehetővé teszi, hogy érdekes és változatos modelleket találjon. Tökéletesen alkalmas különböző felületek létrehozására – a legszerelmezesebb és drága. Az ilyen befejezés egyik lehetősége márvány vakolat.

Sajátosságok

Márvány vakolat használtak az ókori Róma és Egyiptom napjaiban. A létezés történetére a bevonat megmutatta az összes legjobb oldalát, így széles körben alkalmazzák a mai napig. A keverék tartós, kiváló minőségű és megbízható anyagokból készül.

Összetételében akril polimerek vagy ásványi anyagok, Hol vannak a természetes árnyalatok gránit vagy márvány morzsák lekerekített szemei, vagy speciális technológiák festésével nyertek. A tulajdonságok növelése érdekében a gyártó olyan anyagokat ad hozzá, amelyek hozzájárulnak a jobb tapadáshoz, plaszticitáshoz, a magas hőmérsékletekkel szembeni ellenálláshoz és a különböző terhelésekhez. Pearls, lakkok, flitterek vagy viasz is használható dekorációhoz.

Marble morzsa és kő por a vakolat részeként Hozzon létre egy természetes anyagot. De a kötegükre, a gyártó tartósítószereket feloldó szerek, víztaszító adalékanyagok. A márvány morzsák befejező bevonásának tartalmának köszönhetően a falak szörnyű megjelenésűek lesznek. A márvány mellett a gránit morzsa töltőanyagként használható.

Néha márvány morzsák keveredése gránittal. Ezután az anyag minősége nem romlik semmit, de egy másik összetételt egy speciális fizikai-kémiai teljesítmény jellemzői. Például a márvány jó tapadást és alacsony szilárdságot biztosít, ugyanakkor a gránit tisztességes mechanikai ellenállással rendelkezik. Ezért a kapott anyagok jó tapadást és mechanikai szilárdságot kapnak. Bizonyos tulajdonságok megerősítése lehetséges, és sok más hasznos anyag hozzáadásával.

A márvány vakolat színeiről beszélve meg kell említeni, hogy az árnyalatok változatossága a természetes kő természetes színére csökken. Az összetevők összetételének változása azonban a termék koloramikai megoldásainak széles skálájával érhető el.

Jelenleg a márvány morzsákat használják a legtöbb merész tervezési ötletek megtestesítésére: történelmi, klasszikus vagy trendi stílusokban. A technológia lehetőségének köszönhetően mesterséges és természetes pigmentekkel ellátott morzsák öntözése következetesen széles. Különböző árnyalatok – A legfényesebb és a sötétig lehetővé teszik az eredeti minták, rajzok, díszek létrehozását, az egyes elemeket, vagy hagyja el a bevonatot alapul.

A márvány befejezése saját pozitív és negatív tulajdonságai vannak. Végtére is, nincs olyan anyag a világon, hogy csak pozitív jellemzők. Figyelembe véve az összes többi árnyalat, akkor válassza ki ezt az egyik befejező anyagot.

A márvány morzsák dekoratív vakolatának előnyei:

 • Hosszú élettartam nagy szilárdság és képesség, hogy ellenálljon a mechanikai károkat. Az anyag megbízható, azonban a gránit morzsa a fenti erőt mutatja. A megfelelően alkalmazott magas színvonalú megoldás legfeljebb 25 évig tarthat.
 • Széles gamma árnyalatok. Ezenkívül a szín keverhető egymással, és új lehetőségeket kaphat az egyedi stílus létrehozásához.
 • Az anyag képes “lélegezni”, köszönhetően a gipsz páraáteresztő tulajdonságai, mint a fa termékek. A falakon nincs több nedvességű klaszter.
 • Környezetbarát anyag, amely lehetővé teszi, hogy egészségügyi kockázat nélkül használja a belsejében. Még magas hőmérsékleten is a márvány gitt nem fogja kiemelni a káros szennyeződéseket és párokat a környezethez.
 • A vakolat telepítése olyan egyszerű folyamat, amely bármilyen éghajlati viszonyban lehetséges. A falfedezést saját kezével lehet elvégezni.
 • Fontos pont az, hogy a felület nem igényel különleges ellátást. Könnyen tisztítható és tisztítható minden speciális lámpatest nélkül. A belső helyiségeket nedves rongy és a külső felületek tisztítják – hagyományos víz a csap alatt.
 • Nem kell aggódnia a penész és gombák megjelenéséért.

A márvány vakolat hátrányai:

 • Bizonyos vegyi anyagok sérülékenysége, például sósav.
 • Nem a legalacsonyabb ár, így nem engedheti meg magának ezt a célt.
 • A hosszú működés fokozatos fényerő elvesztéséhez vezet. A szín frissítéséhez lehetséges, hogy az ízléses új hangzásra festhető legyen.

Az anyag értéke számos tényezőtől függ, amelyekhez a termékek márkájának és a nyersanyagok minősége és az egyes összetevők jellemzői. A cél mennyisége és ára teljesen függ a használt vakolat típusától.

Nézetek

A márvány dekoratív vakolat 2 típusra oszlik:

 1. A márványliszten alapuló velencei, amely a márvány morzsa szimulációja;
 2. Márvány – a valódi márvány morzsából.

A töltőanyag összetétele különböző formák: Faceted és gömb alakú természetes árnyalatokkal.

A természetes komponenseknek köszönhetően az ilyen vakolatok bármilyen felületre használhatók. A dekoratív befejezés bemutatható és stílusos. Kiváló lehetőség beton, tégla, kő és fa felületek, valamint a gipszkarton és a forgácslap.

Márvány vakolat természetes kő utánzattal, külső és belső munkához használatos, a bevonat lapos, zökkenőmentes, amely nem vonzza az esztétikai megjelenését.

A jó plaszticitással és adhéziós képességgel rendelkező megoldás lehetővé teszi, hogy elkülönítse a komplex, görbék, egyenetlen falak különböző mélyedésekkel.

A texturált márvány vakolatokat gyakran fedett szobákhoz használják A praktikusság és a vízállóságnak köszönhetően. Ezért befejező ilyen anyag releváns tárgyak magas páratartalom: a medencében, fürdőszoba, terasz, pavilon, erkéllyel és egyéb helyeken, ahol a felületet nagy ellenállás a légköri jelenségek. Ugyanakkor a gránit putty használata ezekre a fajokra korlátozódik.

Gyártók

Először a dekoratív vakolat megjelent a piacon Bayramix. A mai napig a gyártó a divat alapítója ezen a területen, és különböző típusú vakolatokat termel, amelyet a textúra és a textúra jellemez. A márvány morzsák gittája valóban jó minőségű és tartós termék. A vállalat tartománya széles: a belső dekoráció előállításából a külső falakhoz használt anyagokból.

A gyártó versenytársai nagyon kicsiek, mert nem sok vállalat képes elsajátítani az egyedi típusú fedél gyártásának módszereit.

Granulum A közelmúltban felmerült, de rövid idő alatt képes volt átadni a mesterek és szakértők összes tesztét, tanúsítást, elemzését. Tanulmányok azt mondják, hogy ez a vakolat nem rosszabb az analógjainál, és egyes esetekben még jobb, mint a tulajdonságok.

A vállalat arcát nagy szilárdság, rugalmasság, valamint a “lélegzés” képesség jellemzi, amely a falak számára fontos. A kondenzvízcseppek nem fognak felhalmozni a felületen. Granulum termékek Különböző hosszú élettartam, nem szag, gyártott környezetbarát nyersanyagokból. Ezért a vállalat márvány díszítése használható mind a homlokzatok, mind a beltéri burkolat során.

A kész keverék olyan gránit és márvány morzsák vegyületei, amelyek speciális ragasztóoldattal kevertek. Szárításkor a keverék szabálytalanságokat és érdességet tartalmaz. Összességében a cég gyárt mintegy 48 alap árnyalatok, de ha szükséges, akkor lehetséges egyfajta színskála keverésével több színben.

Természetes kő utánzása – az egyik legösszetettebb technológiai feladat. A dolog az, hogy a dekoratív anyag használata magas páratartalom, hőmérséklet-különbségek, mechanikai hatások a termék textúrájának torzulásához hozzájárul, amelynek eredményeképpen a természetes hatás fokozatosan eltűnik. Ebben a tekintetben a márvány bevonat, annál jobban különbözik a többi arcú anyagtól.

A dekoratív keverékek összetételében különböző adalékanyagok számos fontos jellemzővel rendelkeznek, beleértve a magas védelmi képességet is. A közelmúltban a fagyálló és nedvességre utalt hatású adalékanyagok elkezdődtek a homlokzatok befejezésére, valamint a magas páratartalommal rendelkező belső helyiségek – antibakteriális és hipoallergén kompozíciók.

Vélemény

A dekoratív vakolat nagyra értékelik a sok felhasználó között. A különböző arcú anyagok jó tulajdonságokkal rendelkeznek, de valóban eredeti fali terveket kapnak csak márvány vakolattal. Ennek a minőségnek köszönhetően az anyag többek között kiemelkedik.

Vélemények azt mondják, hogy a márvány vakolat szinte teljesen megismétli az igazi kő textúráját. A vevők az anyag könnyű használatát is ünneplik. A vásárlóknak fontos szerepet játszanak a megfizethető árképzési politikák, a környezeti biztonság és a különböző színek is.

Sok fogyasztó kedveli a Bayramix gyártóját megfizethető ár, jó működési tulajdonságok és tartósság miatt.

Gyönyörű példák a belső térben

Marble Crumb képes kivonni bármilyen tervező tervet. Jól néz ki mind a nappaliban, mind a fürdőszobában.

Márvány vakolat a fürdőszobában átalakíthat egy unalmas belső teret, és a felismerésen túl. A morzsáknak köszönhetően a falak durva, érdekes képekkel rendelkeznek.

Amikor a márvány morzókon kívüli épületek burkolatai a falak összes hibáját fogják. Ennek eredményeként az eredeti tervezést kapják, ami az összes egyediségét vonzza.

A márvány gipsz előnyeiről és hátrányairól lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: