Mediterrán stílusú csempe: gyönyörű belsőépítészet

A modern világban a leggyakrabban használt mediterrán stílus a fürdőszoba, a konyha, a nappali díszítésére szolgál. A belsejében lévő szoba vékony, elegáns és arisztokratikus. Annak érdekében, hogy pontosan átadja a stílus hangulatát, fontos kiválasztani a csempe, méretét és alakját, vegye fel a belső színek harmonikus kombinációját. Mindez nem olyan egyszerű, és jelentős erőt és figyelmet igényel a szoba tulajdonosából.

Sajátosságok

Európa déli partján rejlő mediterrán stílus. Spanyolország, Olaszország és Görögország tengerparti földjei türkizkék vizekkel mosottak, forró napsütéssel töltve, tengeri szellővel impregnáltak, sok ízekkel és színekkel tele vannak. Ez az energia kitölti ezeknek a földeknek a házát, és gondtalan és könnyű légkört teremt számukra. Színek, textúrák, anyagok használják a környező természetben – terrakotta föld, durva kő, fa.

Ez a kombináció és a légkör világos, meleg és természetes mediterrán csempe stílus. Alkalmas kültéri és fali lefedettségre.

Színezés

A régió gazdag színek jelenik meg a mediterrán stílus rajzának palettájában. Sárga, narancssárga, mélyen gazdag vörös – naplemente színek. Kék, búzavirág, lila (padlizsán), zöld árnyalatú – helyi virágos tájak.

Általában két alapvető színsémát használ. Fehér, kék, kék, türkiz árnyalat jellemző a nappali, hálószobák. Terracotta, telített piros, esküsárga, krém jellegzetes konyhai paletta, fürdőszoba.

Kiválaszthat egy palettát, amely leginkább tetszik.

Fal és pál

A falak stílusának görög változatában fehér oszlopgal vannak bélelve, a fal textúrája továbbra is durva marad. Az olasz számos színt és befejező anyagot használ, például dekoratív vakolat, mozaik csempe, falfestmény – freskók utánzása. A kandalló vagy a fal durva csempével díszíthető, természetes kő alatt készült.

Ez a fali anyag részben vagy teljesen elhelyezhető.

Majolik kerámia csempe – a fali dekoráció egyik jellemző anyaga Nem csak a klasszikus angol, hanem a Földközi-tengerben is. A maitóliai konyhai kötény, a fürdőszobák falai valóban a tervezőművészet valós munká válnak.

Hogy lefedje a padlót ebben a stílusban, leggyakrabban válasszon kerámia csempe, márvány mozaik vagy porcelán kőszerek.

A görög változatban láthatja a textúra csempe, amely világos fa alatt készült.

Hogyan kell törődni?

A kerámia burkolólapokhoz a mediterrán stílusban gondosan gondoskodnod kell, különben elveszíti fényességét, szépségét és eleganciáját. A fürdőszobában elég nedves ronggyal törölje le a porból, majd séta az ékszert az üveg nélkül alkohol nélkül. Friss és fényes. A konyhában, ahol a csempe zsír és koromnak van kitéve, a szennyezés megszabadulása miatt nehezebb.

A legfontosabb dolog, hogy ne karcolja meg a foltokat a kerámia csempe egy vaskefével, egyszerűen karcolja meg, majd a csempe elveszíti fényességét, és az egész mediterrán kíséret elveszíti szépségét és egyediségét.

Szigorúan tilos a megnövekedett savasság mosószer használata és alkáli összetételben. Ez egy nagyszerű bevonat, majd elpusztítja, fejezze be a felső zománcot. Alacsony lúgos mosószereket kell használni, vízzel hígítva. Ezután a zsírt el kell távolítani egy ecsettel, puha sörtével vagy szivacsral. A habarcs alacsony lúgos mosószerekkel tisztítható.

De az összes kerámia csempe legjobbja tiszta és gyakrabban mosogat egy egyszerű szappanoldattal, hogy elkerülje az ilyen gondokat.

Érdekes lehetőségek

Az úgynevezett vízi árnyalatok alkalmasak a fürdőszobában. A bájos türkiz és gyengéd azúr árnyalatok mindig egy szelíd tengerhez és pihenéshez kapcsolódnak. A fürdőszobák gyűjteményei között több tucat különböző ajánlatot találhat megfelelő árnyalatokban.

Kiválaszthat bármilyen színt – egy szelíd kéktől telített sötétzöldig.

A konyhában ebben a stílusban az első számú kiválasztás természetesen egy csempe, stilizált a patchwork és a megfelelő díszítés. Egy ilyen kávézó biztonságosan kaphat egy konyhai kötényt, vagy kiemelheti az akcentus fal fedett.

A lakóházak otthonában vagy lakásában a tengerészeti kavicsok nyomtatott termékei alkalmasak. Ma ez egy népszerű választás a vásárlók körében, például a hálószobában. Ha a belső térben vannak a mediterrán stílus néhány jellemzője, akkor hangsúlyozzák őket egy csempézett “a fa alatt”.

De ebben az esetben meg kell teremteni azt a benyomást, hogy a fából készült táblák égtek a Scorching Sun alatt.

A szexhez a kerámia csempe a legmegfelelőbb, amely egyenetlen élekkel rendelkezik. Nagyon hasonlít az agyagra, amely már sok stílusban hagyományos lett. Segíti a Földközi-tenger lakhatásának hangulatát. Az ilyen termékeket akár tervezőnek is nevezik. Ez egy meglehetősen népszerű választás a konyhában vagy a nappaliban lefedő padlóra, különösen ez a vidéki házakban releváns.

Az ilyen csempe a skandináv és a japán stílusok terén is megtalálható.

A mediterrán stílus sokfélesége segít az elegancia, a kegyelem és az arisztokratikusság hangsúlyozásában Vagy adnak békét, harmóniát és hangulatos légkört. A csempe kiválasztása a szoba dekorációjához ebben az irányban nemcsak stílus és szépség, hanem praktikus és könnyű gondosságot is választ.

További információ a mediterrán csempeinformációkról, amelyeket az alábbi videóból tanulhat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: