Melyek a bolgár fa lemezek és hogyan kell használni helyesen használni őket?

A bolgár az egyik legnépszerűbb eszköz a különböző felületek feldolgozásához – függetlenül attól, hogy fém, kő vagy beton. Azt is nevezik, hogy a szögletes csiszológép. Általában az USM-t fém vagy kő üres feldolgozására használják. De egyes esetekben a bolgár famegmunkáló szerszámként használható.

A bolgár fából alkalmas?

Ez a probléma az ESM legtöbb tulajdonosait kérdezi. Igen, a csiszológép használható fából készült felületek feldolgozására. De nem mindig. Céljuk szerint a bolgár nem fából készült munka. Speciális fúvókák, amelyek a fafeldolgozó munka elvégzésére alkalmasak, elkezdték ellátni az asztaloseszközöket a piacra, nem olyan régen.

A fából készült felületeken végzett alapvető műveletek csiszolás és kültéri munka. A gazdaságukért érdemes különleges fúvókákat használni. Fontos, hogy emlékezzünk – semmiképpen sem vághatsz fát fémből vagy kőből. Ez a szerszám lebontásához vezethet, sőt a sérülésekhez is. A csendes lemezek elakadhatnak egy fából készült billetben, miért lehet egyszerűen kirepülni a készülékből. A vágási körök is van egy ingatlan túlmelegedése fa vágásakor. Ebben az esetben a kör széteshet, és bejuthat az arcába.

Általánosságban elmondható, hogy kiemelheti a bolgár vágási körök három fő modelljét. Ezek fűrészek, gyémánt permetezéssel és csiszoló lemezekkel.

A gyémánt bevonattal ellátott körtők fémfelületek feldolgozására szolgálnak. Ezeket nagy szilárdság és kopásállóság jellemzi. Ez a fajta fúvóka a lenyűgöző eszközökkel is felhalmozódhat. Végezzen el egy vágófát ezzel a körben nem ajánlott. A csiszoló lemezeket úgy tervezték, hogy csiszolásra és különböző szemcsések legyenek. A csiszolóanyag olyan anyag, amely a kör alapját képezi. Elég gyakran, az elektrokorundáns vagy szilícium-karbid használható ilyen komponensekként.

A csendes lemezeket vágásra tervezték és nagy besorolással rendelkeznek. Ezek különböző anyagokra tervezhetők. De nem minden ilyen típus ajánlott a faanyagok vágásához vagy feldolgozásához. A fa esetében külön lehetőség van a fúvókákra.

Nézetek

A fát egy darálóval kell vágni, csak speciálisan tervezett fémlemezekkel, amelyek fogakkal vannak ellátva a széleken. Vannak lehetőségei olyan lemezekre, amelyek fából faragottak. Általában a fa csiszológép vágása sekély. Nagy üres vágáshoz jobb, ha egy körfűrészt használunk, amelyet kifejezetten ezeket az anyagokat kezelnek. De néhány ShlifMashin fúvókák lehetővé teszik, hogy vágjanak vagy kezeljék a kis üreseket.

Ezek a fúvókák saját szempontból különbözhetnek a következő típusokhoz – vágási körök, kimenő modellek és lemezek polírozáshoz vagy csiszoláshoz.

A fa körök vágási lehetőségei között érdemes kiemelni.

 • Körkörös kör. Ez a fúvóka a fogak kör alakú. Általában ezeknek a maximális átmérője pedig 180 mm-rel rendelkezik. A nagy körökben részt vesznek. Kompakt körök vannak, amelyeknek nincs támadása. Általánosságban elmondható, hogy a körkörös lemezek “veszélyes” opciónak tekinthetők a csiszológép fúvókájához, hogy körülmetélje a fából készült üreseket. Ezért kívánatos olyan körkörös lemezeket választani, amelyek védelmet nyújtanak az anyag terhelésére. Ez annak köszönhető, hogy a lemezen lévő fogak kissé elváltak a felekre.
 • Lánckörök. Ezek a modellek nem megfelelőek a baccake woody sziklákkal való munkához. A munkadarabban lévő eszköz zavarásának kockázata minimalizálódik. A forgó alapítványon az ilyen fúvókákat láncfűrészeknél használt lánc nyújtják. Ugyanakkor a kör leállítása a körre nincs rögzítve, ami csökkenti a szerszám kezelésének kockázatát. Vagyis, még akkor is, ha működés közben a lánc a körből repül, akkor maga a kör nem fog megtörni, és nem találja meg a feleket, mivel ez megtörténhet más modellekkel.

Érdemes megjegyezni a lemezeket is kis és nagyszámú fogakkal. Ebben az esetben a számuk a kör átmérőjétől függ. Kisméretű lemezeken (legfeljebb 150 mm) 3 fog van felszerelve. Az azonos átmérőjű kerekek 4 fogakkal rendelkeznek. Az erdőben dolgozni, célszerű egy kis átmérőjű lemezeket használni, azaz 3 foggal. A nagy meghajtók általában szakembereket használnak a nagy üresek kezelésére. A kis lemezek alkalmasak a szabványos háztartási munkákra. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen fúvókák nagyon jól vannak feltüntetve a fából készült üres fűrészeléssel.

Külön kell beszélgetniük A speciális anyagból készült lemezekről – volfrámkarbid. Viszonylag újak, de köszönhetően nekik, hogy lehetősége van arra, hogy egy darálóval vágják a fát. Külsőleg a fúvóka egy kör alakú vágási szegmensekre osztva. Ez az, hogy a fogak ezen a körben hiányoznak. Az ilyen típusú körök nagy előnye a nagy szilárdság. A lemez könnyedén csökkenti az erőt, és még a körmök vagy más fémtermékek jelenlétét a munkadarabban nem akadályozza meg működését – a volfrámkarbid vágások és a kis fémrészek körét. Az ilyen fúvóka költsége a fa vágásához sokkal magasabb, mint az előző lehetőségeké, ez a biztonság és a magas minőségű munkák garantáltan.

Következő Körök kategóriája Bulgária számára – Vindria. Ezek a fúvóka a munkadarab felszínén történő feldolgozásra szolgál. Például a kéreg eltávolítása, nagy mennyiségű szennyeződés eltávolítása vagy a munkadarab összehangolásának eltávolítása. Más feldolgozási műveletek sokkal biztonságosabbak, mint a fa vágás. Ezért a fa kezelésére szolgáló fülek biztonságosan alkalmazhatók, de nem felejthetik el a különleges fúvókákat. Ez szokásos, hogy többféle rimpory fúvókát osztjon ki. Ezek közül kiemelheti a vindriate lemezeket tüskékkel vagy csiszoló morzsával. A csiszolóvágók különböző méretűek. Köszönjük nekik, elvégezhet egy üresen a végétől, vagy lőni a felső rétegeket.

A fúvókák vindriate lehetőségeit is tartalmazzák Huzalvezetékek. Néha “vezetékes keféknek” nevezik. Ezek a fúvóka két faj lehet. Az első úgy néz ki, mint egy csésze, amely egy vezetékkel van ellátva, és a második olyan lemez, amelynek vezetéke van a széleken. Kényelmes eltávolítani ezeket az eszközöket a munkadarab régi festék, rozsda és t. D. Továbbá, a twisted drót köröket használnak a fa felületének kefével. Ez az, hogy az antik hatás felületét adjuk. A huzalfúvókák magukat maguktól függnek, mert ténylegesen ugyanazokat a funkciókat végzik.

A rimple fúvókák között osztoznak Sziromkörök. Az ilyen beiratkozási lemeznek több rétege van a felszínén. Fontos figyelembe venni az ilyen mutatót, mint a szendvics gabonát. A durva feldolgozáshoz érdemes köröket használni durva csiszolópapírral. Érdemes körben dolgozni, mivel könnyen károsíthatja a felületet. A finomabb és puha feldolgozáshoz közepes és finom szemcsés csiszolópapír.

A modern gyártók is kínálnak a piacon Ragadós lemezek. Ez egy szép új fúvóka modell, amelyet fafeldolgozásra használnak. Ennek a körnek a lényege a tépőzáruk jelenlétében van, amelyen bármilyen szemcsézett szalagot konszolidálhat. Egy ilyen lehetőség a fúvóka univerzális, mert a tépőzár is tesz anyagok fémfeldolgozás vagy más felületekre.

A fúvókák következő kategóriáját a fából készült felületek polírozására vagy csiszolására használják.

A csiszolás tökéletesen illeszkedik ugyanaz Tépőzáras lemezek vagy kis szirmai fúvókák. Enyhe feldolgozás és polírozás a fa felületének felszíne fúvókákkal érezhető bevonattal. Azaz az ilyen lemezek olyan forgó kör, amelyen szorosan tömörített gyapjú van. Ezek a modellek is lehetnek finom ülés, durva vagy univerzális – félig graduaterek.

Ilyen fúvókák tökéletesen lengyel fából készült felületek, anélkül, hogy károkat okoznának rájuk.

Hogyan válasszuk ki?

A minőségi munka alapja a megfelelő kiválasztott eszköztől függ. És a csiszoló lemezek nagy jelentőséggel bírnak, mert ez a fő rész, amely a fafeldolgozást végzi. Nagyon sok baleset, amikor egy csiszolóval dolgozik, pontosan a rossz lemez hibája miatt történik. A fúvókák skowitjai vagy lekvárai a munkadarabban a bolgár kontrollálhatatlanná teszik a kezét, és könnyen károsíthatják a károkat. Vagy a lemez olyan kis részekre eshet, amelyek a felek hatalmas sebességgel szétszóródnak. Az ilyen esetek következményei a legszomorúbbak. Ez általában hibás fúvókák, zsetonok vagy repedések miatt történik. Ezért a fűrészlap helyes kiválasztásához több tényezőt kell figyelembe vennie.

 • Munka típusa. Kezdjük, meg kell határozni a műveletek típusát, amelyre a csiszológépen lévő lemezt használják. A munkák típusától függően a munkák függvényében már bemutatták.
 • Figyelembe kell venni a lemez átmérőjét. Általában ez a jelző 115-ből kezdődik, és 230 mm véget ér. De a nagy átmérőjű fúvókákat gyakran fémtermékekkel való munkához használják. A fa univerzális opciós körökkel, 125 mm átmérőjű körökkel rendelkeznek. Ez a méret ideális a háztartási munkákhoz. A kör átmérője több mint 150 mm-t, amelyet általában a professzionális asztalosok használnak nagy felületű munkához.

 • A kör átmérője a bolgár méretétől függ. Javasolható, hogy egy kis csiszoló legyen a kisebb átmérőjű lemezek felszereléséhez. A körök belső átmérője is eltérhet, különösen akkor, ha az eszköz régi. A belső átmérő jelenlegi szabvány 22, 2 mm.

Általában a készülék utasításai azt jelzik, hogy mely maximális lemez átmérője telepíthető rá. A nagyobb átmérőjű fúvókát szigorúan tiltja.

 • A fogak száma és helye. Ez a tényező függ a fafajtától, amelyből kell dolgoznia. Univerzális lehetőség – ez egy három kör kör a bolgár. Ezzel a fúvókával realisztikus a fa vágására, át, és még mindig különböző vágásokat és hornyokat készíthetsz. A zsetonok hiányából az anyagon megvédi a lemezt az alternatív módon hajtogatott fogakkal. És az ilyen lemezeket különböző fafajták feldolgozására tervezték. A fúvókák egyenes fogakkal ajánlottak a puha fa munkájához.

A forgácslap feldolgozásához a trapéz fogakkal ellátott lemezeket használhatja.

 • Lemezvastagság. Az átlagos lemezvastagság jelzője a darálón a fafeldolgozáshoz 2 mm. Itt figyelembe kell venni, hogy a bemetszés szélessége a billetnek meg kell tennie. Például, ha egy lánclemez, akkor a bemetszés nagyon széles lesz – akár 8 mm-ig, mert maga a lemez meglehetősen széles. Ezért vékony bemetszések esetén érdemes egy kis szélességű fúvókákat használni. Ennek megfelelően az átmérő itt is szerepet játszik, mint amennyire több, annál nagyobb a fúvóka vastagsága.
 • Szemrevételezés. Ha a munka típusával, minden megoldásra kerül, és a fúvóka modellje van kiválasztva, rendkívül óvatosan kell ellenőrizni. Senki sem biztosított a hamisítás ellen, így érdemes választani egy lemezt a külső hibák hiánya – zseton nélkül, az összes fog jelen, repedések nélkül.

A bolgárok hazai piaci körzetei közé tartozó fő gyártók közül érdemes kiemelni a következő márkákat.

 • “Speedcutter graff”. A fúvóka modellje három nagy foga van a faipari és néhány tartós anyag számára. Ez volfrámkarbidból készül, ezért nagy megbízhatósággal rendelkezik. Még hosszú munkával és erős súrlódással is a munkadarab, a lemez nem melegszik fel, és nem dobja el.

 • “Cédrus”. A többszörös fogakkal rendelkező hazai gyártó lemezei nagy szilárdságú acélból készülnek. A lemez nem sokáig lép be, és sikeresen zaklatja a tömör fával.

 • “Örvény”. Ez a gyártó is bizonyított a legjobban. A kiváló minőségű fa lemezek megnövekedett kopásállóság és tökéletesen sima vágások miatt a fúvóka magas színvonalú csiszolása miatt.

A bolgár lemez kiválasztása fontos, hogy figyelmet fordítson a minőségbiztosításra. Végtére is, minden lemezt szigorúan létrehozott goston állítanak elő. Gyanús modellek, amelyek nem adtak át tanúsítvánnyal vagy ismeretlen gyártóktól, nem ajánlottak.

Figyelembe véve az összes fenti árnyalatokat, akkor helyesen felveszi a szükséges faanyagot a bolgárra.

Ajánlások a használatra

Még a szakemberek is nem biztosítottak a balesetek ellen. Talán ezért vált szakemberek, mert megfigyelték a biztonságos munka technikáját? Ez a munka fő összetevője.

 • Ha csiszológéppel dolgozik, biztonsági szemüveget vagy maszkot kell viselnie, valamint a overallok munkáját.
 • Rendkívül ajánlott egy sérült fúvókát dolgozni.
 • Tartsa szigorúan két kezét.
 • Nem működik magas páratartalomban. Végtére is, bolgár dolgozik a hálózaton, a villamos energia és a víz – meglehetősen rossz kombináció.
 • Ellenőrizze, mielőtt megkezdené a munkahuzal szigetelését az eszközön.
 • Távolítsa el a munkaterületet gyúlékony anyagokból és éghető folyadékokból.
 • Csak egy védőburkolattal kell dolgoznia a műszeren.
 • Javasoljuk, hogy légzőkészüléket viseljen, mivel az anyag feldolgozása során nagy mennyiségű por történik.

A bolgárakkal való együttműködés során hivatalosan megalapozott követelmények vannak a munkaügyi védelemre. A munka megkezdése előtt tanácsos gondosan olvasni velük. Az alábbiakban az EMS-vel való munkavégzés fő kritériumai.

 • A munkavállaló az eszközzel dolgozott, amely orvosi vizsgálatokat, bevezető utasításokat és megfelelő képzést végez. A munkavállaló fontos kritériuma az elsősegélynyújtás biztosítására szolgál.
 • A munka megkezdése előtt rendkívül fontos, hogy biztonságosan rögzítse a feldolgozott munkadarabot. Nem kell megpróbálnunk tartani egy kézzel, a másik – bolgár. Ehhez az aleltet használhatja. Elengedhetetlen, hogy emlékezzen arra, hogy az anyagnak nem szabad a fűrész- vagy feldolgozási zónában hajlítani.
 • Biztosítani kell, hogy a kábel az eszközön kívül van-e a feldolgozó zónán kívül, hogy véletlenül ne vágja le. Ha lehetséges, akkor meg kell állni, hogy a szikrák vagy a por ne essen a ruhákra és az arcra.

 • Ha egy darálóval dolgozik, ajánlatos egy speciális építési porszívót használni. Ez az eszköz eltávolítja a porot a munkahelyről. Néhány csiszológép speciális porgyűjtőkkel van felszerelve. A szerszámot a munka után a porból kell tisztítani, dörzsölje enyhén nedves ruhát, majd szárítsa meg. A készülék belsejében lévő nedvesség elfogadhatatlan.
 • Ahhoz, hogy a billarkot a billet által a kör forgása irányába kell irányítani. Tegye a darálót a padlóra, vagy más felületekre csak a lemez forgási leállítása után le kell állítani.
 • Ne kezdje vágni a felületet régi festékkel vagy nagy szennyeződéssel. Kezdeni, gondosan csiszolni kell, majd el kell kezdeni a vágást.
 • Csak száraz fa alatt dolgozzon. A nyersanyaghasználat nem érdemes használni. Kell várnia, amíg megszárad.
 • Ne kezdjen dolgozni, ha a hálózat feszültsége van.
 • Amikor bekapcsolja a csiszolót, várjon néhány másodpercig, amíg a szerszám befejeződik.
 • A bolgár mozgás irányába állva nem ajánlott. Ha lehetséges, érdemes egyenletes pozíciót készíteni az oldalán.

Néhány fúvókával dolgozik, szükség van bizonyos ajánlások követésére is.

 • A durva és felületi anyagfeldolgozáshoz használja a kábelkefét. Ezzel a szükséges formanyomtatvány beállítása is lehetséges. A durva feldolgozáshoz vagy vágáshoz láncokkal rendelkező lemezeket használhat.
 • A ferde fűrészeléshez ajánlott a véglemezek használata.
 • A lemezekkel ellátott lemezek segítségével elérheti a maximális sima felületet. A legjobban használják a jövőbeni padlóburkolat kezelésére.
 • A bolgáron lévő fán körök szintén a marási műveletek végezhetők.

Vágjon egy egyszerű hornyot, amely egy csiszoló segítségével meglehetősen könnyű. De a bonyolultabb hornyok és fészkek számára különleges gépre van szüksége.

 • Ha szükség van a védőburkolat eltávolítására, akkor nagyon egyszerű. Általában, bármilyen anyag vágásakor a burkolat kategorikusan lehetetlen. Ez az egyetlen védelem a kéz és a lemez között, amely akár 11 ezer sebességgel forog. fordulat. De ha a burkolat csiszolása vagy sztrippelése néha zavarhatja. Néhány csiszológépen a burkolat több csavarhoz van csatlakoztatva, amelyeknek ki kell csavarniuk. És néhány darálók egy speciális zárat, hogy meg kell söpörni és forgassa el a burkolatot a barázda amíg az ki nem.
 • Munka közben ezt a mutatót figyelembe kell venni az anyag mélységének. Ha szükséges egy vastag munkadarab vágásához, azaz a vágás mély, akkor a daráló nem ajánlott. Ehhez jobb, ha különleges fűrészeket vagy gépeket használunk. A fúvókákkal való bolgárok általában sekély propilovra, hornyok vágására és t. D.
 • A fa inhomogén anyag. Különböző fúvókákkal kell dolgoznunk egy fán. Ezért ajánlott több különböző vágási lemezt vásárolni az anyagtól függően különböző műveletek elvégzésére.

 • Nem szükséges kattintani a bolgárra. A lemez forgásának sebessége nagyon nagy, így a szerszám önmagában és a túlnyomás nélkül. Egy nagy teherbírású lemezen squeeze.
 • Rendszeresen a fúvókák megváltoztatásának szükségességét. Ez lehet a lemez lebontása vagy annak szükségessége, hogy helyettesítse az új munkák megvalósítását. De néha előfordul, hogy a visszatartó anyát a daráló bilincsek és nagyon csavarja szinte lehetetlenné. Ehhez néhány egyszerű lépést tehetsz. Vegyünk egy hülye tárgyat, és nyomja meg a lemezt a daráló forgásirányában.

Általában egy ilyen durva kombináció segít, és az anyaganyagos anyacsavar lecsatlakoztatva van. Ha a lemez már megsérült, és nem sajnálja, hogy dobja, akkor megszakíthatja fogóval, amennyire csak lehetséges a középpontba.

Egyes bolgár típusokon van egy speciális gomb, amellyel eltávolíthatja a lemezt a kulcs használata nélkül. A COPK rögzítve van, és a lemez manuálisan forog a mozgás irányába. Ezután a fúvóka egyszerűen eltávolítható, és a lemez módosítható. Általánosságban, annak érdekében, hogy elkerüljük az anya szükségtelen szorítóját, használhatsz egy kis ravaszságot – az anya és a lemez között egy vastag papír vagy karton. Ebben az esetben az anya nem szorítja a lemezt túl szoros, és sok erőfeszítés nélkül ki lehet csavarni.

Így a kérdésre adott válasz az, hogy lehetséges-e a csiszológép használata egy fa kezelésére, pozitív, de azzal a feltétellel, hogy a fúvókát a darálón használják. A fémlemezek kategorikusan nem alkalmasak a fafeldolgozásra. Ezért jobb, ha ismét tisztázza az eladót, egy vagy egy másik lemezt, amelynek célja.

A következő videóban megtalálja a vizsgált lemezeket a fán a bolgár.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: