Melyek a dohányzás fűrészei?

A fűrészek jó üzemanyag a füstberendezéshez. A faanyag képes sima, felmelegíti a terméket magas hőmérsékletre (kb. 400-800 ° C). Ez a tulajdonság különféle termékeket dohányzik. A fűrészpor könnyen felkészülve a meglévő fa. Fontos, hogy felvegye a terméket a termék alatt, amely bevonja, hogy az étel ízletes, illatos és vonzó.

A fajok áttekintése

A dohányzók hangszórói gyakrabban használják, mint más típusú üzemanyagok. Könnyen hozzáférhetőek, önállóan lehetnek. A tulajdonságok teljesen alkalmasak minden követelményre. A füstgenerátor egyszerű anyaga gyümölcsből vagy nem fagyasztott faanyagból készülhet. Népszerűbb fajták és azok, amelyeket otthonosan alkalmaznak, rendkívül ritkán.

Fontos tudni, hogy jobb, ha a tűkből adja fel, még akkor is, ha mindenhol korábban használták. Az ilyen sziklákat magas gyanta különbözteti meg. Ez jelentősen elrontja nemcsak az illatot, hanem a késztermék ízét is.

De ha nincs más lehetőség, meg kell csomagolnia az ételt a gézbe, hogy megvédje. Az ilyen dohányzás minősége azonban rendkívül alacsony lesz.

Gyümölcs

A gyümölcsfák relevánsak bármilyen termék füzetének feldolgozásához. A hangszórók nagyszámú illóolajjal telítettek. Ez lehetővé teszi, hogy kisebb mennyiségű anyagot használjon a dohányzáshoz. Ugyanakkor a folyamat maga is gyorsan és gyakorlatilag korom nélkül halad. Füst gyümölcsfa édes és nagyon illatos. Ez jelentősen javítja a füstölt termékek ízét.

A fűrész önálló tüzelőanyagként vagy komponensként használható különböző fajták keverése során.

Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket és azok jellemzőit.

 • almafa. Gyakran használják a dohányzási halak számára. Ennek eredményeként az íze édes, és a szag puha. A fa arany bevonatot biztosít a terméken. Jól kombinálva cseresznyével és tölgy fűrészporral.

 • Cseresznye. Gyakrabban használják különböző típusú fák keverékében. Ha csak a cseresznye fűrészporon dohányzik, akkor a termék meglehetősen különleges ízt kaphat. Ez sikeresen kombinálódik a bükkből, tölgyből, égerből származó üzemanyaggal.

 • Őszibarack. Az üzemanyag a kész termékt tökéletes vörös hajú. A gyümölcsös illat az ételeket a lehető legérdekesebbvé teszi. Érdemes megjegyezni, hogy az őszibarack fűrészpor hozzáadja a mandula utánízét. Gyakrabban használják a különböző fajok halára.

 • Körte. A dohányzás után a termékek vonzó aranysárga árnyalatot kapnak. A szagot mindig telített, gyümölcsökben kapják meg. A körte fűrészpor szereti az ínyenceket. Érdemes kísérletezni, mert a termékek kombinációit gyakran egy amatőrön kapják meg.

 • Sárgabarack. A déli régiókban egy ilyen fajta fa különösen népszerű a dohányzáshoz. A gőzölést követő termék kellemes narancssárga-barna színű. A Sárgabarack fűrészpor erősen befolyásolja az ízét, hozzáadva a mandula jegyzeteit az utóízben.

Gyakorlatilag minden gyümölcsfák különleges sárga árnyalatot biztosítanak a terméknek. Ha többet szeretne, akkor hozzáadhat néhány lombozatot a rétegekhez. A bronz színét a cseresznyével keverjük össze.

Gyümölcsfajtákkal biztonságosan kísérletezhetsz. Ezek szinte minden termékkel kombinálódnak, és pozitív hatással vannak az ízlésre.

Promepple

A nyír nagy érdekes használata a dohányzáshoz. A fa lehetővé teszi, hogy erősítse az összes természetes ízminőségű ételeket és javítsa az illatát. Azonban egyes szakemberek nem javasolják a fogva tartás miatt. Lehetővé teheti a könnyű keserű. És a termék felületén is letelepedik.

Ritkán használt gesztenye és nyár. Ez nem kapcsolódik a rossz tulajdonságokkal, hanem az előkészítés összetettségével. A fa ilyen fajtája bizonyos szárítási követelményeket tartalmaz. Azonban, ha a kívánt páratartalom anyagát használja, a dohányzás eredménye örül.

Több szikla a dohányzásra.

 • Égerfa. Biztonságosan kijelentheti, hogy az ilyen üzemanyagot leggyakrabban használják. Anyag könnyen festő fénytermékekkel telített sárga. Olkhovy Sawdust enyhén intim szagot ad. Az éger jobban megfelel a hideg füstöltnek, de általában egyetemes.

 • Bükkfa. Az alkalmazott klasszikus megoldás nem egy generációs dohányzók. A bükk fűrészáru gyakran az égerrel kombinálva. Ebben az esetben a fajta könnyű savanyúságot és tartósságot ad a termék természetes ízéhez.

 • Tölgy. Képesek átalakítani bármely termék ízét, különösen a halat. Lehetővé teszi, hogy ideális egyensúlyt érjen el a piquancy és a gyengédség között. Gyakran használják a cseresznye és az almafa kombinációjával. Tölgy maga fest a termék gazdag sötét sárga árnyékában.

 • Juharfa. Az ilyen fajtából származó fűrészporok adják az édes édes jegyzeteket. Az illat természetesebb marad. A felszínen a dohányzás következtében aranykéreg alakul ki.

A lombhullató erdők dohányoznak szaga nélkül. Egy ilyen tulajdonságban vannak előnyei. A keverék általában adalékokat, például eukaliptusz ágakat vagy szőlőszőlevélt tartalmaz. Valamint közelebb a dohányzás végéhez, különböző fűszereket adhat hozzá. Gyakrabban, a nem javított sziklák kombinálják a menta, laurel lap, rozmaring és zsálya. Olkhovy és Oak fűrészpor termékeket telített sárga színű narancssárga túlcsordulattal. De a termék, a juhar és a hársfa illeszkedése.

Különböző fajták keverése során speciális színeket és aromákat lehet elérni. Csak azt érdemes megfontolni, hogy a füst befolyásolja az ízét.

Milyen fűrészpor válasszon?

A kifinomult íze tapasztalatai és rajongói nagy figyelmet fordítanak nagy figyelmet az élelmiszerek kombinációjára fa fűrészporral. A hideg és a forró dohányzás üzemanyagának magas színvonalúnak kell lennie. Érdemes megjegyezni, hogy az első esetben a terméket hosszabb ideig + 25 ° C hőmérsékleten kell feldolgozni. A forró dohányzás körülbelül 3-4 óra múlva 120 ° C-on történik.

Számos lehetőség van a termékek és a fűrészpor kombinációjára.

 • Sertéshús. A tölgy tüzelőanyag a szagot a lehető legkevesebb, és az íze kissé torta. Hús esetén nyír, juhar és égeret használhat. Az ilyen fűrészpor édességeket csatol. A könnyű tartósság megkapja a figyelmet és a szöget. A sertés dohányzás során különböző fafajtákat kombinálhat.

 • Salo. Mindez attól függ, hogy milyen eredményt szeretne kapni. A zsír eredetileg fehér, ami azt jelenti, hogy könnyű lesz foltolni. Birch és Alder – klasszikus megoldás. Az ilyen fűrészpor sötét sárga árnyékot ad, és az íze enyhén édes lesz. Bármely gyümölcsfajták csak kissé sárgás színűvé válnak. Arany színeket alkalmazott vörös árnyékfa fa. Egy csupasz nem használható, különben keserű ízű lesz. Ez annak köszönhető, hogy az egyszerű cukrok és gyanták sikertelen kombinációja a fajta. Közelebb a dohányzás végéhez, használhatja a boróka friss ágait. Élvezetesebbé teszi az ízét, telített.

 • Csirke. Itt van az egyéni választás. A csirke szükséges lombhullató fa. Örömmel, a dohányzást a nyír, juhar, éger és bükk fűrészporon tartják.

 • Főtt füstölt kolbász. A termék gazdag ízt és könnyű tartalékot kap, ha füsthasználattal tölgy, akác vagy hrybro.

 • Makréla. Általában az ilyen hal feldolgozása során az üzemanyagot alkalmas olyan, hogy kellemes arany vagy sárga árnyalatú legyen. A pontos kiválasztás a személyes preferenciáktól függ. Szóval, hogy sárga, használjon éger, nyírfa, juhar és bükk. A Golden Mackerel-t a mahagóni gőzzel fogják kezelni.

 • Aszalt szilva. Gyümölcsök és szárított gyümölcsök Smatyt gyakran. A kívánt eredmény eléréséhez megfelelő gyümölcsfajták alkalmasak.

Érdemes megérteni, hogy nem lehet füstölni semmilyen fűrészporon. Sokan tudják, hogy a nagy gyanta tartalmának köszönhetően lehetetlen nyírfa nyírfa és tűlevelű fafajok használata. Azonban vannak más árnyalatok és ha elhanyagolják őket, a termék elrontja. A tapasztalt dohányosok biztosítják, hogy több okból lehetetlen ilyen üzemanyagot alkalmazni.

 • A fűrészpor nagy szélessége. Az ilyen üzemanyag nagyon rossz, és gyakran kialszik. A dohányzási folyamatot rossz minőségűvé teszi, sok problémát okoz. A füst egyenetlenül fog létrehozni, sok párral.
 • A fűrészlapok túl szárazak. A zsetonok rövid idő alatt haladnak meg. Ennek eredményeként a füst túl kicsi lesz, és a termék egyszerűen nincs ideje készen állni. Ebben az esetben a füst hőmérséklete magasabb lesz, mint a szükséges. A hús vagy hal előkészítésében a zsír kiemelkedik, esetleg éget. Valamint a száraz fűrészpor sokkal gyorsabban költenek, mint azok, amelyeknek megfelelő páratartalma van.
 • Ha rothadás van, a rovarok károsodása jelen van az üzemanyagon, akkor elrontottak. Az ilyen fűrészpor füstöl egy kellemetlen szaggal. Ennek eredményeként az ételek ízét és illatát elrontják.

Hogyan kell felkészülni?

Készítsd el a fűrészpor meglehetősen könnyedén. Ehhez használjon naplóit vagy ágakat. A fát egyenlő darabokra vágják, majd meg kell adni és összetörni az anyagot. A készségek nem szükségesek, de még mindig megfelelnek a biztonsági berendezéseknek. A száraz szuka összegyűjthető az erdőben vagy a saját kertjében. Csak érdemes megnézni a fa egészségét. Használja az élő fát otthon egy kicsit bonyolultabb. A magas páratartalom kissé megnehezíti a feldolgozást. A fűrészpor kizárólag hideg füstöléssel történő feldolgozáskor használható, mert alacsonyabb hőmérsékleten égnek.

A vágáshoz alkalmazhatja a kézi vagy elektromos körfűrészt. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy gyorsabban dolgozzon munkát, ami azt jelenti, hogy több üzemanyagot készíthet. Azonban sokkal hatékonyabb használata egy speciális vágógép használata. A berendezések lehetővé teszik, hogy a fát gyorsan és csak.

Elválasztás után a kész fűrészpor szükség van a tiszta vízben. Néhány óra múlva az anyagot lehet venni és szárazon lehet venni. A kiváló minőségű fűrészpor 50-70% -os páratartalommal rendelkezik. Anyag betakarítható. Tárolja a fűrészpor kényelmes csomagolásban vagy tartályokban szellőzőnyílásokkal. Ha az üzemanyag sokat, akkor még a nyitott égen is tárolható. Igaz, nem a földön, hanem aszfalton vagy más bevonaton. Ez megtörténik, hogy a fűrészpor hosszú távú tárolása következtében. Ebben az esetben elég csak vízzel permetezni őket használni.

Könnyedén készítsen fűrészporral. Ne ártson túl sokat, ha a dohányzást ritkán használják. Jobb, ha az üzemanyagot szó szerint 1-2 hónappal végezzük előre, többé.

Valamint a fűrészporokkal ellátott csomagokat alá kell írni, hogy ne keverje össze a fajtát.

Mennyit kell önteni a füstbe?

Válaszoljon erre a kérdésre mindenképpen lehetetlen. Sokkal függ a füstkészülék típusától. Figyelembe véve a főzést és a feldolgozott terméket. Forró füstölt, körülbelül 2 handstone-ra van szüksége 1 órán át 1 kg termék. Fél óránként friss fűrészelt kell tennie a kívánt hőmérséklet megtartásához.

A gyors dohányzás otthon népszerű. Az üzemanyagot egyszer letöltheti, vagy jelentse be a feldolgozási folyamatban. Az első esetben 2 órás dohányzás 2 kg termékre lesz szükség körülbelül 6-8 oldalra. Ha az újratöltési módszert használja, akkor a számítás ugyanaz, mint amikor forró füstölt.

A kompok feldolgozásának hideg módja sokáig tart. Tehát akár 20 kg-os termék feldolgozásához körülbelül egy vödör fűrészpor lesz. Bizonyos esetekben a fogyasztás alacsonyabb, de még mindig érdemes szem előtt tartani. Ne feledje, hogy a hideg dohányzás kevésbé népszerű otthon.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: