Melyek a fém arcai és hogyan lehet kiválasztani őket?

A fémfelületek csiszolása nem mindig elektromos eszközök segítségével történhet. Néha az ilyen cselekvésekhez fémeket használnak fémre. Természetesen meg kell választani a megfelelő opciót valamilyen típusú munka megvalósításához.

A fájlok fémen vagy fából történő munkavégzésére szolgálhatnak. Az első típus általában nagyobb keménységű, mint a hasonló megoldások a fa. Ehhez semmi sem meglepő, mert a fémfelület szilárdabb. Megpróbáljuk kitalálni, hogy milyen eszközök vannak és hogyan válasszunk egy adott helyzethez való igazán hatékony lehetőséget.

Általános leírása

A fájlt a fémréteg eltávolítására szánt eszköznek nevezik a munkadarabból. Általában egy fémszalag van felszerelve. Úgynevezett vágó fogak, amelyet a 1165-80-as számban a gost normáira tettek.

Egy ilyen eszköz kezeléséhez alkalmazzuk a fogantyút, amely általában a gyártott szárhoz van rögzítve. Egy ilyen lámpatest létrehozásához különböző típusú acélokat használnak. Jellemzően az acél márka, amelyet megfontolások alatt állítottak fel – SHX15 vagy U10A, amely 1,1-1,25% szénatomot tartalmaz.

By the way, az utolsó márka szerepel a megmagyarázhatatlan javítás kategóriájában.

Az acél márka fő követelménye a keménység. Ezért ez az oka annak, hogy a hőkezelés után ilyen típusú fájl nem szabad nyaralni. Üzemmódban az eszköz felületének keménységgel kell rendelkeznie az 55-59 HRC szintjén.

Fogantyú, amely lehetővé teszi az eszköz használatát, különböző anyagokból – műanyagok, erdők vagy néhány fémekből hozható létre. Hozzáadjuk, hogy a fájlok eltérhetnek formában, és különböző paraméterei vannak a fogak vágásához.

A különböző fájlok csoportjának bősége lehetővé teszi, hogy sok különböző munkaköri kategóriát termeljen. Például egy ilyen eszköz használatával a különböző típusú üres lapok síkját, eltávolíthatja a spraleseket és a vasalókat, a szennyezést. És ha az eszköz speciális formában van, akkor feldolgozhatja a sebességváltó típusát, valamint a fűrészlapokban használt láncokat élesítheti.

A fajok áttekintése

Azt kell mondani, hogy a fémfájlok besorolása a különböző funkciók kategóriáinak elosztását biztosítja. Általában az alábbi kritériumok szerint osztályozzák:

 • a fogak mérete;
 • forma;
 • célja;
 • Tipa nők.

Megpróbáljuk részletesebben kitalálni ebben a kérdésben.

A Notch típus szerint

Ha a fogantyúk típusairól beszélünk, akkor a fájlok a következő típusok lehetnek:

 • egyetlen;
 • Raspile;
 • bélyeges;
 • kereszt;
 • Ív.

Az első kategória A Notch rendszerint a fémek felületeinek feldolgozására szolgál, amelyek színeihez tartoznak. Az ilyen típus használata lehetővé teszi, hogy gyorsan eltávolítsa az üres réteget, és hatékony chip tisztítást végezzen.

Ha egy ilyen típusú eszközt használ, erősen csörgözött, mert milyen gyorsan fáradnak fáradt.

Azt kell mondani, hogy a fogak sajátosságai miatt lehetetlen a nagy keménységű fémek feldolgozása. Nevezetesen a dőlésszög. Az alkalmazás 25- vagy 30 fokos sarok alatt készült.

A rashpile vagy a pont típusának bemetszését általában a fekete kategóriába tartozó fémek vagy rozsda felgyorsított bontására használják. A legnagyobb hatékonyság a durva fokú fát kezeli.

A hornyok harmadik típusát általában ugyanabban az esetben használják, mint a raspile. Az ilyen típusú fogak különbsége – megdöntötték őket. Ennek köszönhetően ragaszkodnak a munkadarabhoz, mint horgok és hogyan harcolnak. A Hasonló felmondással rendelkező szerszám a bruttó hornyokat képezi. Slim a fogak rendkívül gyors. Ezért a nagy keménységű fémekkel rendelkező hasonló fájlt általában nem használják. De egy fa nagyszerű megoldás.

Szintén hasonló eszközt használnak az alumínium feldolgozáshoz. De a negatív pont az, hogy a vászon gyorsan eltömődik a zsetonokkal, ami nagyon nehéz kihúzni.

A keresztfékre általában szükség esetén szükséges, hogy feldolgozza a fémeket, például bronz, öntöttvas és acél. A jar átkelt, ami lehetővé teszi egy rombuszmintás kialakulását. A főképesség szöge – 25 fokos és további – 20 fok.

Ez a fajta fájl rövid idő alatt eltömődik a zsetonokkal. Ezért, hogy kis keménységű fémekkel dolgozzon, ez kényelmetlen lehetőség. Hozzáadjuk, hogy a kényelmes és hatékony munka biztosítása érdekében ecsettel kell rendelkeznie a fémhez, amely néha szükséges a fogak közötti borotválkozások használatához.

Dougovaya megmutatja a legjobb hatékonyságot, amikor a színtípusú fémek és fafajták magas keménységű – bükk és tölgy.

Az ilyen típusú eszköz használata után a munkadarabon csak a tiszta karcolásokat keresik, ami könnyen lazítható.

Célra

E kritériumok esetében a fájlok a következő csoportokra vannak osztva:

 • Tábornok;
 • különleges;
 • Nadfili;
 • rashpyli;
 • Gép vagy szalag.

Az első kategóriához kapcsolódó fájlokat gyakrabban használják a szerelő munkájának elvégzéséhez. Ezek eltérnek az öröklés módszere által okozott kettős csomópontok más jelenlététől. Különböző hosszúságúak: 100, 200 mm és akár 450 milliméter, és fogak – szinte minden szoba.

Különleges hozzáférési eszköz modellek általában használt termelés, mert lehetővé teszi, hogy megszüntesse komoly egységek, amikor szükség van, hogy illeszkedjen a barázdák vagy felületek különböző görbületek. A munka típusa szerint a kategória vizsgált fájlok lehetnek horony, lapos, egy pár véggel és másokkal.

A leginkább számos kategória – Nadfili. 11 kategóriájuk van, jellegzetes jellemzőik pedig az 5. fokozatú jegyzetek és egy kis paverszál hossza. Általában van kettős remek.

Mindig jobb, ha van egy sor csintalan. Ezeket a különböző kis alkatrészek és helyek feldolgozására használják, ahol lehetetlen a hagyományos eszközök használata.

Rashpils a következők:

 • sekély;
 • Tábornok;
 • pofák.

Fő jellemzőjük – a fogak jelenléte nagy méretekkel és súlyos hosszúsággal. Általában, a rashpils van egy kör formában, vagy egy félkör vagy lehet lapos, amelynek egy buta vagy akut formában.

A gép az olyan eszközök külön kategóriája, amelyek nemcsak az alkalmazás módjával különböznek, hanem strukturálisan is. Hasonló fájl a csiszolópapír, amely kerek alakú szalagként készült. Az elektromos készülékhez csatlakozik, majd a szükséges munka elvégzésére szolgál.

A szalagmodellek alternatív eszközök. Például vannak olyan modellek, amelyek egy csavarhúzó vagy egy fúrófájáshoz vannak.

De számos mínusz nem teszi lehetővé egy ilyen típusú fájlok teljes körű cseréjét a tisztább eszközökhöz.

Formában

A meglévő eszköz formájának köszönhetően kiszámíthatja a használatának szegmensét:

 • A háromszög alakú fémeszközt általában hornyok és lyukak feldolgozására használják;
 • A négyzetes analógot használják a lyukak láthatók, amelyek poligon, négyzet alakú, téglalap alakúak;
 • Kerek analógok szükségesek a konkáv típusú felületek egy kis átmérőjű, valamint a körök és ovális formájában lévő lyukak kialakításához;
 • A rombikus eszközök a sebességváltóval dolgoznak;
 • Félköríves szükségesek a nagy lyukak és a homorú felületek feldolgozásához, meglehetősen nagy görbületi sugárral;
 • A Havice típusú modelleket a hornyok és a slot pontok mintájára használják;
 • Az éles orrú egyszerű modelleket vagy analógokat használjuk, ha szükséges egy lapos típusú felületkezelés.

A fogak méretével

A figyelembe vett eszközök hornyjainak e kritériuma szerint 5 osztályra osztva.

 • 0-1. Osztályok eltávolíthatja a réteget 0,05-0,1 milliméter vastagsággal. Ezek a legnagyobb lehetőség a réshez. A fő hátrány – A fémfelületek feldolgozásakor 0,1-0,2 milliméterben hiba lehet.
 • 2-3. Osztályok Távolítsa el a réteget 0,02-0,06 milliméter vastagsággal. Ez a leggyakrabban alkalmazott oldat a fémréteg tisztítására. De a lyukak és a hornyok sztrippelő lyukak és hornyok hatékonysága kicsi lesz.
 • Osztályok 4-5 0,01-0,03 mm-es réteg eltávolítása. Általában az ilyen hornyokat a hornyok és lyukak szükséges állapotának befejezésére és befejezésére használják. Maximális hiba a munkában, amely megfigyelhető, 0,001-0,005 mm lesz.

Milyen anyagi?

Mint már említettük, ezt az eszközt csak a legmagasabb minőségű rendkívül szilárd acél instrumentális típusból kell elvégezni. Például a márkákból:

 • Az SHH15 vagy 13X egy doped karakter krómacélének kategóriái;
 • U10A vagy U13A, amely javítja az illegális márkát.

A szerelvények kezelését keményedéssel végezzük, mivel keménységjelzői az 54-58 HRC tartományban változnak. Ezeket a márkákat a fájlok létrehozására használják, amelyek fémrel való munkához szükségesek.

Ha fa és más anyagokkal kell dolgoznia, akkor az acél lágyabbat használod.

Hasonló felmondás, amelynek “egyszerű” neve van, a különleges szókincsben van jelen. Ilyen modellekre van szükség a kisebb fémréteg visszavonásához a fúzió során. A speciális erőket általában keskeny típusú felületek feldolgozására használják.

kívül, Kényelmes alkalmazni őket, ha meg akarja élesíteni a fűrészfűrészt. Bár jobb lesz használni a hálózati csatlakozót. Az elektromos analóg csak lehetővé teszi, hogy gyorsabb legyen. Ezenkívül az ilyen termékeket a fa, műanyag, valamint a magas lágyságú fémek munkájához használják.

Jelzés

Ha egy ilyen eszköz címkézéséről beszélünk, akkor az osztályokról a fentiekben említettek. Van egy másik típusú jelölés, ahol a szemcsés fontos szerepet játszik. Itt a legnagyobb gabona lesz a 0 szám, és a legkisebb szám 5.

A vizsgált eszközök a következő fajok.

 • Dracheva. Ezek közé tartoznak a 0-1 számú modellek, amelyek 10 mm-es felületen legfeljebb 12 fokozatúak. Ezek a modellek nagyon jó fogakkal rendelkeznek, ami lehetővé teszi a rozsda nagy rétegének karcolását.
 • Személyes és politika. Ez magában foglalja a 2-3-as számokat 13-44 bemetszéssel. Őket általában különböző fémek feldolgozására használják.
 • Bársony. A 4-5-es modellek 45-80 bemetszettel rendelkeznek. Ezeket a végső feldolgozáshoz használják, és eltávolítják a maximális vékony fémréteget.

Népszerű gyártók

Készítsen egy kis értékelést olyan fájlok gyártóinak, amelyek termékei valóban megérdemlik a figyelmet. Az első azt szeretné mondani – márka “kobalt”. A kobalt fájlokat számos mester és szakember széles körben használják. A márkájú termékek erősségeinek közé tartozik:

 • különböző modellek nagy választéka;
 • Eszközök létrehozásához kiváló minőségű szénacélot használnak;
 • Az összes fogantyú kiváló minőségű műanyagból készül, és gumifedez, így a szerszám nem csúszik a kezében.

Egy másik érdekes márka, amely megérdemli a figyelmet “sibth”. Ez a hazai vállalat számos különböző típusú árakkal büszkélkedhet. Kiváló minőségű ötvözött és magas szénacélból készülnek.

A vállalat termékeit nagy szilárdság, a munka kényelme, valamint megfizethető áron különbözteti meg.

A harmadik márka, amely érdemes néhány szót mondani – “Bison”. A Társaság a belföldire is vonatkozik, és jó árakat termel a különböző típusú nagy szilárdságú, kiváló ergonómiai fogantyúval és meglehetősen versenyképes költségekkel.

Tippek a választáshoz

Most megpróbáljuk röviden elosztani, hogyan válasszunk ki egy jó fémfájlt. Itt kell mondani, hogy jó fájlt választhat:

 • Amikor egy személy egyértelműen meg fogja érteni, hogy mit kell elérni az egyik vagy másik rész feldolgozásában;
 • melyik anyagot kell eltávolítani;
 • Ha szükség van a 0,1 milliméter vastagságú anyag eltávolítására, akkor egy szerszámot alkalmazhat egy 0 vagy 1 ponttal;
 • Szükség esetén végezzen finom munkát, például a felszín előkészítéséhez a későbbi bevonáshoz, jobb, ha a 2-4-es számmal szerszámokat szervez;
 • A munkához, ahol meg kell tölteni a vágóél vagy a lengyel felületet, a bársonyos eszközök jobban használhatók.

Alkalmazási feltételek

     Most röviden írja le, hogyan kell megfelelően dolgozni a fájlhoz, hogy munkája hatékony legyen.

     • Először is meg kell erősíteni a feldolgozandó elemet. Ehhez használhatja a bilincset vagy az alelést.
     • A munkahelynek minőségi szempontból kiemelhető, hogy véletlenül a munkadarab nem sérült meg.
     • Most válasszon megfelelő fájlt. Ehhez először értékelnie kell a munkadarab állapotát. Ha sok fémt szeretne eltávolítani, akkor jobb a Drake modell használata. Ha nem, ajánlatos személyes vagy bársony típusú modellt készíteni.
     • Az élelmiszereket munkára kell készíteni, különösen akkor, ha már korábban már használták. Meg kell tisztítani munkáját fémkefével.
     • A szükséges műveleteket megvalósíthatja. Vegye ki a szerszámot egy kézzel a fogantyúhoz, és a második – a sarokhoz. Amikor előre mozog, nyomja meg a munkadarabra.
     • A mozgásnak a sarok ötödik végéig folytatódnia kell. Ezután a kézben lévő csökkenésnek kell lennie.

     Így a viszonozandó mozgások segítségével feldolgozható. Ezt követően továbbra is becsülje meg a munkadarab állapotát. Általában végül a bársony fájl feldolgozásának elvégzése szükséges, de mindegyik konkrét esettől függ.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: