Méretek és súlylapok farostlemez

DVP-lapok méretei és súlya – feltétel nélkül fontos jellemzők, amelyek a működés és a telepítés során nagy értékűek. Ebben az esetben a lemezek vastagsága és hossza lehet szabványos és nem szabványos. Tedd ki pontosan, hogy melyik opció alkalmas egy adott helyzetre.

Mit kell tudnia a dimenzióknak

A sűrűbb lemezek, amelyek sűrűbb szerkezetet tartalmaznak, szintén organgyulladásnak nevezik. Nyersanyagok a termelés lemezek szolgálnak hulladék fafeldolgozó ipar, fa. Bizonyos esetekben hozzáadunk egy papírhulladékot. A faforgácsokat feldolgozzák, zúzzák be a zsetonokba, akkor szálakba vannak tenyésztve, amely az összes komponenshez keveredik. És a kötőanyag ragasztó vagy gyanta.

Az ilyen anyag alkalmas mind a ház javítására, mind a bútorok tervezésére. A farostlemez alacsonyabb költséggel rendelkezik, mint a valódi fa. A fő előnyei közé tartozik a nedvességállóság és a nagyméretű lapok. A sűrű üvegszálas lemezek nagy plaszticitással és kis súlyúak, és a jellemzők sokáig változnak még a vízhatás alatt is.

A vásárlás során érdemes értékelni a panelek ilyen paramétereinek sűrűségét, súlyát, tárolási feltételeit és a nyersanyagok mozgását. Az egyik fontos szerep a szálas szál vastagságát és területét játssza. A panelek fajtái vannak beállítva, de vannak olyan paraméterek, amelyek fontosak. Ezenkívül az eltérést kiszámítják, amely a norma feletti méretben megengedett, mivel befolyásolja a munkaterületet, a termék erejét, a hulladék mennyiségét.

A megfelelő kiválasztott vastagság segít a pénzügyek megtakarításában. Meg kell ismernie a lemez vastagságának méretét úgy, hogy az anyag gazdaságilag és hatékonyan használható.

A legnépszerűbb méretű értékek hossza 1-3 méter, 1-2 méter szélesség. A szállítás ilyen design elég nehéz, de a költség kompenzálja az összes hátrányot. És a nagy lemezek ipari méretű építésre alkalmasak.

A helyiségek dekorációjára egy darabból állt. A terület kiszámítása úgy van kiszámítás, hogy a pótalkatrész továbbra is marad, amely a vágáson megy. Kis darabokat lehet megvásárolni speciális cégek vagy famegmunkáló termelés. A gazdaságos vágást földi mérésekkel (mennyezet, falak és padló) végzik.

A következő szakasz – az anyagok sémai és vágása. Fontos, hogy helyesen kiszámítsa a helyiség paramétereit, megvásárolja a kívánt faanyag lemezek kívánt számát. Ennek eredményeképpen a választás olyan lehetőség lesz, amely a leghatékonyabb anyagok fogyasztását adja. A kis vastagságú és jelentős területű anyag könnyebb, mint az összes deformáció. Ha rugalmasabb csoportra van szükség, akkor válassza ki a lágyabb üvegszálakat.

Szabványos méretek

Táblák egy orgonitis nevű sűrűbb szerkezetű lemezekkel. Az ilyen tulajdonságok olyan nyersanyagok hozzáadásával érhetők el, amelyeket nyomás alatt nyomnak. A meleg lemezek nagy szélességűek és hosszértékűek. Ezenkívül a nyersanyagok következő előnyei megmaradnak: a minimális hővezető tulajdonság, a magas hangszigetelés, a környezetnek nincs károsodása.

Farostlemez – kellően olcsó anyag, ha összehasonlítjuk az 1 m³-es anyagok költségeivel.

A lemezek kinevezésével és a lemezek gyártásának jellemzői lágy, szilárd, alternatívaként és szélvédőkre oszthatók. Az összes lemez méretének szabványa megfelel a specifikációknak. Minden típusú lágy csempe hosszúsága a centiméter 300, 270, 250, 180, 160, 122 és szélesség 170 és 122 centiméter. Az M-20 márka esetében a vastagság 8 és 12 mm, valamint M-12 és M-4 – 12, 16 és 25 mm márkák esetében.

Az admirális szerkezet lapjainak vastagsága 6, 8 és 12 mm. SRID és Surteraldy vastagsága 0,32, 0,45 és 0,6 cm. A panelek maximális területe 610 x 214 cm. A lágy típus az építőipar leginkább sokoldalúvá vált. Egy ilyen panel szigetelje és viseli a helyiségek hangszigetelését.

így, A lágy csempéket különböző célokra használják. Például kiváló minőségű hőszigetelés a szobákhoz és a tetők számára. Részen alkalmazzák az ásványgyapotot, a habot. Ez az anyag védi a tetőfestést a külső tényezőknek való kitettségből. Ezek a lemezek javítják a szoba akusztikáját. Anyaghasználat falak díszítéséhez beton, fa, tégla.

A DVP lapjai szubsztrátként szolgálhatnak a bevonat alatt. A farostlemez vastagsága 7-12 mm. Ezt a típust a bútorgyártáshoz használják. Például ez az opció alkalmas bútorfalra és fiókokra. Egy másik alkalmazás egy padlófelület bélés.

Rétegelt lemez szilárd szerkezettel alkalmas dobozok, falak bútorok, ajtók egy pajzsban. Az ilyen anyag sűrűsége körülbelül 1000 kg / 1 m3, és a vastagság 4, 5, néha eléri a 6 mm-t. A födém homlokzati darabja szintetikus és melaninfóliával finomítható.

A felület fényes és matt, amely fából vagy csempe bevonás alatt is utánozódik. Válasszon színt a saját ízlésében. De a kemény anyag különböző sűrűséggel, rezisztenciával és homlokzattal rendelkezik. Ezért többféle homlokzatot különböztetünk meg:

 • Egyik oldali dekoratív. Ezt a formátumot a t betű jelzi.
 • Az oldal, amely az arcra tekinthető, vékony fából áll. Jelöli a t-s-t.
 • A magas szintű nedvességállóságú panel T-in formátumú.
 • T-SV – Nedvességállóság és finomdimenziós összetételű panelek kijelölése.
 • Festett arcoldallal – T-P.
 • A festett oldalon a finom kompozíció, amelyet T-kötésként jeleznek.
 • Alacsony sűrűségű lapok – NT.

A superior panel sűrűsége körülbelül 950 kg / 1 m³. Ez egy méltó minőségű anyag. A jelentős egyszerűség és a könnyű működés megkülönböztetése. Annak érdekében, hogy a farostlemez nagy sűrűségét kapja, a tollat ​​kezeli. Ez a fajta fiszertel az ívek, a partícionáló létesítmények és az ajtók építésével foglalkozik.

Ezenkívül ez a csempe speciális szigeteléssel rendelkezik a villamos energiából, ami lehetővé teszi, hogy az ajtókba beágyazhassanak a pajzsokhoz.

Fogantyú A szupravezető panelek meglehetősen egyszerűek, amint azt a tervezésbe szerelik. A dekoratív oldallal rendelkező lemezek nemcsak vonzó megjelenést, hanem kiváló nedvességállóságot is tartalmaznak. Győződjön meg róla, hogy az ilyen lehetőség sokkal hosszabb, mint a szokásos. A bevonat fokozatosan kialakul: a rétegeket egyenként alkalmazzák.

Laminált Feds-t használnak mind durva, mind szem előtt tartva. A legnépszerűbb panelek szintetikus gyantákkal vannak ellátva. Ez a felületi bevonat erősebb és nedvességálló. A laminálás gyönyörű textúrát ad egy ilyen anyag számára. Az ára a magassági értékek, hossz, szélességek alapján változik. Többféle lamináris száloptika:

 • Bélés – A frissített konfigurációjú anyag, amely maguk között összekapcsolt rétegekből áll, vizuálisan hasonlít egy fa designra.
 • Csempe termék különböző négyzet. A nem szabványos dekoráció szerelmeseinek, ez az opció tökéletes lesz.
 • Lemezek, amelyek hatalmas választékkal, kötőelemekkel és textúrákkal rendelkeznek.

Alapvetően a lemezek vastagsága 3 mm-től 2,5 cm-ig terjed, de a különböző csoportok számára a méretüket kiosztják. A Tolst lemezek tartalmazzák a kis és közepes sűrűségű lemezeket, és paramétereik kategóriákra oszthatók: 8, 10, 12, 16, 25 mm. Az alternatív lemezeken a vastagság 6, 8 vagy 12 mm értékeket vehet igénybe. A legtöbb típustípusú lemezek sűrűbb szerkezettel rendelkeznek, és vastagsága 3,2, 6 vagy 4,5 mm.

A szabványos panel méretei megközelítőleg ugyanolyan méretűek, amelyek a gyártótól függenek. A hosszúságtartomány 122-366 cm, valamint a 120 és 214 cm szélessége. A jóváhagyott szabványok megtalálhatók a műszaki dokumentációban.

A szabványok mellett a mutatók maximális értékeket állítanak be. Például egy puha típusú üvegszálat, ez az érték 5,5 méteresnek felel meg, és egy szilárd verzió 6 méter.

Néha négyzetek formájában rendelt modelleket rendeltek. A magánépületek építőknél ez az anyag nem igényel, de az ipari vállalkozásokban alkalmazzák.

Sűrűség és súly

Meleg lemezek termelnek a fából, ami őröli a rostokat. Ezután a szál magas hőmérséklete alatt nincsenek homogén nyersanyagok. A csempék kialakulásában is segít a lenből és a hulladékból származó tüzet. A forrás börtönben zúzódik és lúgos oldatban van összekapcsolva. Ezután a kapott nyersanyagokat megemelt hőmérséklet és nagy nyomás alatt nyomják (10-50 kgf / 1 cm). A sürgető szálszövet szintjétől függően számos faj megkülönböztethető:

 • A hirtelen sűrűségű lemezek 950 kg-os térfogatú tömegűek 1 m2-re.
 • Tömör panelek térfogatú térfogattal, legalább 850 kg / 1 m2.
 • Fél csempe 400 kg / m2 tömeggel.
 • 250-350 kg tömegű panelek 1m2-re.
 • 250 kg-ig terjedő szigetelőanyagok 1m2-ig.

A farostlemez egyik fontos jellemzője sűrűsége, amely befolyásolja a termék súlyát. A minimális sűrűség egyenlő az értéke 800 kg / m³, és a maximális érték 1100 kg / m³. Annak meghatározása érdekében, hogy mennyi építési nyersanyag súlya van, kiszámolja az egész fél térfogatának mennyiségét, és megszorozza a kapott számot a sűrűségértékhez. A sűrűség pontos száma a dokumentumokban jelzi. Ezután az építő tudni fogja, hogy mely szállítás érdemes megrendelni.

A puha összetételű és kis sűrűségű termékek dekoratív funkciót hajtanak végre. A maximális érték legfeljebb 400 kg / m3. A minimális sűrűségérték 100 kg / m3. A köztes sűrűségértékű panelekben a minimális szám 600 kg / m3.

Hogyan válasszunk kályhákat vastagságban és hosszúságban

A meleg lemezek népszerű alapanyag az építési munkákban, amely fa alapul. Használja őket különböző területeken, és az egyik legfontosabb előnye az alacsony költség, ami nagyon gazdaságos az építés során. Ezenkívül az ilyen nyersanyagok nem lesznek rossz időjárási viszonyok között, és sok éven át szolgálnak. A megfelelő kiválasztott termékparaméterek hő- és hangszigetelés formájában részesülnek, és a felület sima bevonattal transzformálódik.

Annak érdekében, hogy a termelésben lévő hulladék minimális legyen, fontos, hogy félreismerje az épületszerkezetek méretét.

Érdemes ellenőrizni az összes dokumentum és bélyegzet megfelelését – különben alacsony minőségű terméket kaphat, amely minden bizonnyal elég nagy pénzügyi veszteségeket eredményez. És a vásárlás előtt meg kell ismernie a több cég termékeit egyszerre, majd rendelje meg a farostlemezt.

A nyersanyagok keresése a vastagság, a költségek, a faszálas panelek közötti különbségeken alapul. Az erő és a vastagság minősége egymástól függ. Ezért az anyag jövőbeni céljától függően kell választania. Több gólt választhat:

 • Porózus bevonattal ellátott lágy csempe alkalmas falakra és mennyezetre. Vastagságukat a hőmérnöki képességre számítják. Ez a faj a hangszigetelés minőségével van ellátva. Felszerelje a padlót 8-12 mm vastagságú panelrel, amely segít elrejteni a padló összes szabálytalanságát.

 • Az alternatív opció vastagsága körülbelül 12 mm, az átlagos szilárdság, amely alkalmas bútorok tervezésére. A bútorgyártásban tökéletesen használják, majd a falak kialakításából, dobozok a szekrényekben. Az építés tekintetében az ilyen anyagot egy hordozóhoz használják a padlóburkolathoz.

 • A panelek szilárd nézete körülbelül 6 mm vastagságú, elég vékony anyag, de nagyon tartós, nem porózus szerkezetű. Küzdelem partíciók, mennyezet, falak, ajtók.

 • A superior panel nagy sűrűségű és kis vastagságú. Az ilyen panel választás lesz az szemben. Például használható bútorok, bejárati ajtó, padlóburkolatok.

Farostlemez – anyag, amelyet az alacsony költségű és nagy praktikussága jellemez. A megfelelő anyag kiválasztásához részletesen meg kell vizsgálnia a technikai specifikációkat, szigorúan követni kell az építési technológiákat, a telepítést. Az előtermék megvizsgálja a zsetonok, a károsodás, a foltok, a repedések vagy a lenderek jelenlétét. A nyersanyagok csomagolása tisztának kell lennie, tartalmaznia kell a termelési, a vállalat, a méret, a termelési dátum és a tárolási feltételek helyéről.

kívül, A csomagolásnak szükségszerűen olyan bélyegzőnek kell lennie, amely garantálja a műszaki ellenőrzés követelményeinek való megfelelést. Ha nincs ilyen adat, akkor jobb, ha elhagyja a vásárlást. A nagy cégek több bizalmat inspirálnak, és az esélyt, hogy a szükséges információkat nem jelezzük, minimalizálja. A legfontosabb dolog, hogy ne felejtsd el elfelejteni a falak falát, a mennyezetet, a padlót, amely után könnyen kiválaszthatja a megfelelő terméket.

Hogyan kell megfelelően és simán vágja a DVP-t a kívánt mérethez és könnyű szállításhoz, a következő videóból tanulhat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: