Mi a cement tej és hogyan kell főzni?

A cement tejet régóta aktívan használják az építésben. Ha megoldást kell készíteni egy esztrichhez, akkor cementet, homokot és vizet igényel, majd egy cement lédús homok létrehozásához nem használható. Azt is meg kell jegyezni, hogy az arányokat semmilyen szabályozási aktusok és dokumentumok nem szabályozzák.

Sajátosságok

Biztosan észrevetted, hogy a cementhabarcs használata után a beton felületén egy film van kialakítva, amely vizuálisan szürke vízzel néz ki. Ez az, aki cementtej. Ez a folyadék negatívan befolyásolja a kész bevonat erősségét, ezért azonnal el kell távolítani. A beton szárítása után megjelenik egy kéreg, amely hátrányosan befolyásolja a beton alap tapadását más bevonatokkal.

Ha nem távolítja el a cementtejet, és azonnal indítsa el a festést, akkor győződjön meg róla, hogy a munkája legfeljebb egy évig tart. A közeljövőben a festék összeomlik és hámlik. Ez annak köszönhető, hogy a cement tej megakadályozza a festék mély behatolását a betonba, amelynek következtében, függetlenül attól, hogy milyen befejeződött bevonatot választ, viszonylag hosszú lesz.

Azonban a cementtejnek jelentős pozitív jellemzői vannak. Gyakran a vizsgált megoldást a padlók, a tetőtér átfedések és tetők létrehozására használják, amelyek szigeteltek az agyag használatával. Ez az anyag számos olyan granulátumból áll, amelyek méretben és súlyban különböznek egymástól. Ennek alapján néhány granulátum, amely egy folyékony közegben kialakul, megpróbálja felmászni a felületre, és a háttér szilárdsága csökken.

Ceramzit kavicsot, amelyet lefektetett és rendezett, egy pár centiméterben egy cementtej réteggel kell lefedni. Ez a réteg szükséges a védőfunkciók megvalósításához, valamint megbízható bázisként működik más bevonatok számára. Fontos megjegyezni, hogy a cementtej behatol a mély háttérbe, amely még könnyebb agyag granulátumot érint.

Annak érdekében, hogy az elárasztott réteg szerkezeti formát szerzett, szükség lesz a cement egy részét és 2 részét. Hozza létre egy hasonló megoldást. Ez a keverék tökéletesen behatol a backfillen, feldolgozza az agyag összes granulátumát, és burkolja a kötőanyagfóliát. Miután a cementtej jól szárad, a Claymzit réteg további csatlakoztatást kap. Az ilyen backfilling most alkalmas az esztrichre.

Olvasson tovább  Dekoratív festék falak számára selyemhatással: Alkalmazás jellemzői

Előnyök

Meg kell jegyezni, hogy a cementfehér tejet csak akkor jellemzi, ha természetesen konkrét alapon alakul ki. Ha a keverék bármilyen munkatípusra készül, akkor megkülönbözteti az előnyök meglehetősen nagy előnyeit.

A cement tej előnyei:

 • megbízhatóság;
 • hőszigetelés;
 • hangszigetelés;
 • vízszigetelés;
 • Magas megszilárdulási sebesség;
 • Gyors és egyszerű lefekvés.

Ezzel a keverékkel megakadályozhatja a felső beton és a vasbeton rétegek deformációját. Ebben a megoldásban egyszerűen alaposan meg kell fektetni őket.

Alkalmazási terület

A vizsgált megoldás felhasználható:

 • A kis repedések és zsetonok eltávolítása az alapon;
 • a clamzit réteg permetezésének gyakorlása, amely lehetővé teszi a hőszigetelő tulajdonságok bevonását;
 • Az alapok létrehozása során az alapul szolgáló rétegek fokozása;
 • Közelről különböző károk, amelyek a régi betonban vannak kialakítva;
 • a fémtartályok feldolgozásának végrehajtása, mivel a tej növeli a korróziós tulajdonságokat;
 • A felület igazítása.

Ezenkívül a cementtej más helyzetekben is használható:

 • A BruSev bevonatának javítására használták;
 • lehetővé teszi a különböző felületek porozitásának csökkentését;
 • Használható technológiai folyadékként betonszivattyúk és t. D.

A feldolgozott terület 1 m2-es tejfogyasztása közvetlenül kapcsolódik a használatához. Az 1 m3-es költség az összetevők arányától függ.

Főzés technológia

Meglehetősen egyszerű az imádság főzésének folyamata. A becsült munkamennyiség alapján ki kell számolnia és mérnie kell a kívánt cementmennyiséget. Ne feledje, hogy a víz mennyisége 2-3-szor több, mint a cementpor. Ezután a következő lépéseket kell végrehajtania:

 • Adjunk hozzá egy kis vizet a cementhez, alaposan keverjük a tömeget, és hozza egy homogén állapotba.
 • Ne felejtsd el, hogy keverjük, fokozatosan hozzáadni kell a vizet, hogy a megoldást több folyadékot készítsen.
 • Ha bármilyen körülmények között nincs szükség a szükséges mennyiségű cementre, akkor mentse el a helyzetet, hogy mész. A cementpor kis részét helyettesítheti.

Bizonyos esetekben egy primert használnak tej létrehozására, amely további komponensként működik. Hogy a főzés folyamatában ne jelenjen meg csomókkal, érdemes kihagyni a cementet egy finom szitán keresztül. Így a por nem marad csomók vagy szemét.

Olvasson tovább  Mi a héjcsavarok, és ahol használják őket?

Amint korábban megjegyeztük, a cement tej összetételét nem szabályozási dokumentumok irányítják, így mindez az adott helyzettől függ.

Kiválaszthat több közös receptet a keverék előkészítéséhez.

 • Ha meg kell oldani a repedések megoldását, akkor a cementet és a vizet 1: 2 arányban kell összekeverni.
 • Az esztrich megerősítése érdekében a cement mennyisége a keverék teljes mennyiségének legfeljebb 1/3-ig kell lennie. Az egyik liter súlya nem lehet túl nagy.
 • Egyenlő arányra van szükség a haditengerészeti réteg alapítás alatt történő végrehajtásához.
 • A clamzit kitöltéséhez a keveréknek több folyékony fajnak kell lennie. Következésképpen a víz háromszor nagyobb, mint a cement.
 • Ha a falak készek, akkor keverjük össze a vizet és a cementet arányosan 1: 3-ban, és nem számít, hogy a cél a helyiség belsejében vagy kívül kerül-e.

A lehetséges keverési lehetőségek alapján a cementtej különböző következetességváltozásokban reprezentálható. Lehet, hogy felfüggesztő nézete van, vagy úgy néz ki, mint a folyékony tészta. A keveréket szuszpenzió formájában is megismerheti.

Alapos keverés esetén ajánlatos fúrót használni speciális fúvókával, különben egy csomó lehet a kész tejben. Lehetőség van arra, hogy az előkészített keverék plaszticitását gyűlölt mész hozzáadásával növeljük, amelyet korábban már említettünk. A konzisztencia tavaszának olyannak kell lennie, mint a folyékony üveg.

A cement tej optimális konzisztenciájának megszerzéséhez fontos, hogy háromszor több vizet használjon, mint az esztrich elegyének elkészítése. A megoldás használatának kívánt hatásának elérése érdekében optimális jelölést kell elérni.

A vizsgált anyag paraméterének ellenőrzéséhez a következő műveleteket végezzük.

 • Az agyaggal borított tér kis részének permetezését végezzük.
 • 20 percig várunk.
 • Az ellenőrzés eredményeit látjuk.
 • Ha az oldat teljesen behatolt, nincs nyomok a felületen, akkor a tej túlzottan folyékony..

 • Ha szinte az egész megoldás vagy a legtöbb, akkor maradt a felszínen, ebben az esetben több vizet kell hozzáadni.
 • Az optimális lehetőség az, amelyen a folyadék nagy része a párnán keresztül szivárog, de kis mennyiségű cementtej marad felülről
Olvasson tovább  Hogyan kell bevonni a fából készült házat?

Eltávolítás

Ha a cementtej természetesen megjelenik, el kell távolítani a felületről. A nem kívánt film eltávolításához az alábbi módszerek valamelyikét használhatja:

 • Mechanikai út. Ez biztosítja a homokfúvás vagy zúzógépek használatát. Ez az eltávolítási technika meglehetősen drága és összetett a végrehajtásban. Mindazonáltal a speciális berendezések használata lehetővé teszi a cementtej eltávolítását még a nehezen elérhető helyeken is. A gép tisztítását hagyományos fémkefékkel lehet elvégezni, de ebben a helyzetben sokáig tart, mivel az egyes webhelyek kézzel kell kezelnie.

 • Vegyi tisztítás, amely magában foglalja a savtartalmú speciális savak használatát. Segítségükkel a lehető leghamarabb eltávolíthatja a nem kívánt filmet. Ennek a módszernek a negatív oldala azonban az, hogy a szerszám egyidejűleg a plakk eltávolításával egyidejűleg hátrányosan befolyásolja a konkrétat. Csak akkor, ha a mechanikus tisztítás hatástalan.

Semlegesíti a cementtej eltávolítására használt kémiai összetételt koncentrált alkáli alkalmazásával. Ezen eljárások után a felületet jól le kell öblíteni.

Mi a cement tej, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: