Mi a fa, és mi történik?

A fa számos funkcióval rendelkezik – a házak építése és a bútorok készítése miatt a szoba fűtött, mindenhol körülvesz minket. De mi a fát a fizika vagy a mechanika szempontjából? Hogyan lehet használni, és milyen mértékben van?

Mi a fa, és mi történik?

Mi a fa, és mi történik?

Mi a fa, és mi történik?

Ami?

A természetes nyersanyagok nevű fa, amelyet különböző típusú termékek és szerkezetek gyártására használnak. Ha a fizika szempontjából erről az anyagról beszélünk, akkor a fa növényi szövet, amely olyan sejtekből áll, amelyek nagy sűrűségűek egymással. A fa struktúrája miatt sűrű és rugalmas. A fa sejtek (mint bármely más élő sejt) héjjal rendelkeznek. Cellulózt tartalmaz, ami miatt a fa annyira szilárd. A sejtek cső alakúak – hosszúak és keskenyek, így a szálak nevét kapták.

Mi a fa, és mi történik?

A fa a hőt tartó tulajdonsággal rendelkezik. Ez annak köszönhető, hogy az üresség jelenléte a sejtek között – az, akik késleltetik a hőt és felhalmozódnak. A nem állandó tartósság és súlymutatók társulnak, hogy milyen méretű szálak vannak. Mint vastagabb, annál tartósabb a fa.

Könnyebben vágjuk a fát, amelyben a rostok találhatóak. Feldolgozza azokat a fajták könnyebb fát, amelyekben párhuzamosan találhatók. A juharfák bonyolultabbak a feldolgozás, mint a juharszerkezetben a szálak szoros kölcsönhatása van. De nem csak a cellulózt tartalmazza a fa sejtekben. Nagyon nehéz és titokzatos anyaguk van, amelyet Ligninnak neveznek. Neki köszönhetően a szálak egymáshoz kapcsolódnak. A lignin tudósok kémiai képlete még nem sikerült, olyan összetett, hogy.

Mi a fa, és mi történik?

A fa egyedülálló és megkülönbözteti más anyagok árnyalatát és szagát. Mindkettő egy gyanta, olajok, tűlevelű kőzetek – komédia és egyéb anyagok jelenléte miatt merül fel. Ugyanazok az elemek segítenek a rothadással küzdenek. A fa kétféle fajtára oszlik – lombhullató és tűlevelű. Mindkét csoport nagyon nagy. Egy külön csoport megkülönböztethető – monociklusos fák, közé tartozik pálmafák, bambusz.

Néhány fajta értékesebb, mint mások. Az érték növeli a tulajdonságokat, mint például az erősség, a tartósság és az eredeti textúra – rajz jelenlétét. Értékes sziklák lehetnek tölgy, cseresznye, bükkfa és néhány más.

Mi a fa, és mi történik?

Mi a fa, és mi történik?

Mi a fa, és mi történik?

Alapvető tulajdonságok

A fa minden jellemzője három nagy csoportra oszlik: fizikai, technológiai és mechanikus.

Fizikai

Azok a tulajdonságok, amelyek a tesztelés során nem vezetnek a fa kémiai összetételének változásaihoz. Ezek közé tartoznak az ilyen jellemzők:

 • megjelenés;
 • páratartalom és minden, ami a változásaihoz kapcsolódik;
 • hővezető képesség és hővisszatartás;
 • elektromos vezetőképesség;
 • Hangszigetelés és minden, ami kapcsolódik hozzá;
 • Megváltoztatja az anyagot az elektromágneses sugárzás expozíciója után.

Mi a fa, és mi történik?

A megjelenés olyan alkatrészeket alkot, mint a szín, a ragyogás, a textúra és a makrostruktúra. A színt vizuális érzésnek nevezzük, amely a fényáram fája, vagy inkább a reflexió spektrális összetétele után marad. A szín rendkívül fontos a fa számára. Ez összpontosul, kiválasztva a fajtát, amely díszített, ahonnan a bútorok, hangszer, dekoratív és alkalmazott műfaj és t. Ns.

Mi a fa, és mi történik?

Fa színezés a sok tényezőtől függ – fajta, életkor, régió és éghajlat, amelyben növekszik. A szín jól változhat a szél, a nap, a gombás fertőzés, valamint a nedvességtől, különösen akkor, ha a fa hosszú ideig vízben van. De sok fajta egyedülálló hangja van, hogy felismerje, hogy melyik szakember meglehetősen könnyű. Csillogás, a fa tulajdonság, tükrözi a fény áramlását. Egyes fajták erősebbek, néhány gyengébb. Az Oroszországban termesztett szikláktól, a tölgy, a bükkfa, valamint az ilyen fák, mint a fehér akác.

Textúra – semmi, csak egy fa rajz. Az anatómiai elemek vágása után láthatóvá válik (éves gyűrűk, a magok, hajók sugarai). Az éves gyűrűk szélessége és a késői fa tartalma becslések szerint mennyi minőség van. Az éves gyűrű szélessége a rétegek száma, amely egy centiméterben van, a fa végén lévő sugárirányban függőben van.

Annak érdekében, hogy megértsük, hogy mennyi nedvességet tartalmaz a fa, bevezette a páratartalmat. Százalékban van kifejezve: a vízben lévő víz tömege a teljesen szárított fa tömegéhez.

Mi a fa, és mi történik?

Ezt közvetlen vagy közvetett módszerekkel mérik. A legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módja a fa nedvességének mérésére a szárítása. Időbe telik, de a válasz pontos. Ami a közvetett módszereket illeti, sokkal gyorsabbak. Például egy vezető elektrolulagométer segítségével méréseket mutatnak be, hogy mennyi víz tartalmaz egy fát, és mi az elektromos vezetőképessége. De az ilyen módszerek pontossága alacsony – legfeljebb 30%, majd csak akkor, ha a tűt a méréshez vezetett be.

A fában lévő víz szabadon és kapcsolódó lehet. Az első detektálható a szálak üregében és a sejtek közötti térben. A második – a sejtszerkezetben a fizikai-kémiai kapcsolatok tartják. Ha a szabad vizet könnyen eltávolítják a fából, akkor a hozzá tartozó eltávolítás sokkal bonyolultabb. Ha a szárítási folyamatban a fűrészáru, ivott, vagy tárolja, megváltoztatja az alakját, azt az úgynevezett elhajlásnak nevezik. Bármit is okozott, a faanyagok megjelenéséhez vezet, ezért a technológia szerint kell tárolni és feldolgozni.

Mi a fa, és mi történik?

A fa olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a nedvesség felszívódás és duzzanat (ennek eredményeként). Ezt figyelembe kell venni vele együtt. Nem mindig negatív, például Chans-ban vagy hordókban a fa tulajdonság megduzzad, és ennek következtében az összeg növeli a fából készült elemek felszerelésének sűrűségét.

A fa sűrűsége mért kilogrammonként, köbméterenként (vagy grammonkénti centiméterenként). Különböző fafajtákban a faanyag azonos sűrűsége (1,53 g / cm3), de a teljesen szárított fa különböző sűrűsége. Számos sűrűségmutató létezik – a nedves fa egy sűrűségű és száraz – egy másik. A fa olyan jellemző, mint porozitás, t. E. Az üres üregek levegőjének kitöltése. A különböző fajták porozitása 40-80% -os tartományban tart.

Mi a fa, és mi történik?

A permeabilitási jelző azt jelenti, hogy melyik folyadék vagy gáz halmazállapotú anyag mennyisége képes kihagyni a nyomás hatására. Külön-külön, a fa fizikai tulajdonságai között, a hő, amely magában foglalja a hőteljesítményt, a hőhatás képességét és kiterjedését, valamint a hőmérséklet elvégzésének képességét. A fa elektromos vezetőképességi tulajdonsággal rendelkezik, t. E. Az elektromos cipőt átadja. Mint a fa föld, annál rosszabb villamos energiát hordoz, és fordítva.

Mi a fa, és mi történik?

Technikai

Ez a kategória a faanyag tulajdonságait tartalmaz olyan paramétereket, mint a keménység, kopásállóság, sokk viszkozitása megtartása különböző kötőelemek, valamint a lehetőséget, feldolgozása anyag vágószerszámok. A Shock viszkozitást a fa tulajdonának nevezik, hogy elnyelje az erőfeszítéseket a sztrájk során, anélkül, hogy megváltoztatná az anyag szerkezetét. A magas viszkozitás azt jelenti, hogy a minta lebomlása érdekében sok erőfeszítésre van szükség.

A keménység felhívja a fa képességét, hogy ellenálljon a szilárdabb testnek, amikor elfojtott. Több kemény anyag fa és keménység mérések acél. A keménységet a szilózter skála határozza meg. A fa kopásállósága azt mondja, hogy az ellenállási tulajdonsága a súrlódás során a súrlódás során csiszoló bevonatú. Van egy speciális képlet a kopás kiszámításához.

Mi a fa, és mi történik?

A fa hajlított képessége eltér a különböző fafajták esetében. A legjobb alvás, tölgy, bükk, rosszabb tűlevelű fajták. A fa nemcsak hajlítható, hanem osztva is. Ha túl közel van a szélhez, akkor az ingatlan negatív lesz, és ha a tűzifa pozitív.

Mechanikai

A fa képes ellenállni az erőfeszítések hatására, t. E. Mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek közé tartoznak az erősség, a deformációs ellenállás, a technológiai és működési tulajdonságok. A fa mechanikai tulajdonságait olyan vizsgálatokban határozzák meg, mint stretching, tömörítés, hajlítás és eltolás. A fa anizotróp anyagokhoz tartozik, ami azt jelenti, hogy a különböző tulajdonságok különböző irányokban vannak.

Mi a fa, és mi történik?

Erősségi korlát – a maximális megengedett feszültségszint, amely megelőzi a minta megsemmisítésének megkezdését. Meg kell határozni egy olyan mintán, amely nem rendelkezik nélkül, kis méretű és tiszta. Annak érdekében, hogy meghatározzuk a fa erősségét a tömörítés során, szükség lesz egy prismatikus formára van szükség.

A deformativitás felhívja a rövid távú terhelések ellenállási képességét az eredeti forma megváltoztatása nélkül. A rugalmasság miatt a fa rövid terhelés után képes visszaküldeni a kezdeti formát. A rugalmassági modulust egy speciális képlet alapján számítják ki. A fa szerkezete olyan, hogy állandó terhelés alatt deformálódhat. Fontos tudni, hogy pontosan két erősségét jelző és a határ további ellenállás, valamint az állóképesség korlátot (minta alá, változó terhelések).

Mi a fa, és mi történik?

Egy fajta összehasonlítása a másikon, meg kell ismerni a különböző fafajok mechanikai tulajdonságaiban rejlő jellemzőket. Például a tűlevelű fajták nagyobb, mint a lombhullató. Felettük és a szigorú mutató, de minden más specifikus jellemző alacsonyabb.

A fajok áttekintése

A fafajták sokat jelentenek, amikor egy anyagot választanak az építéshez vagy feldolgozáshoz, az egyéni jellemzőket és tulajdonságokat figyelembe kell venni. A fa megosztása nem csak a lombhullató és tűlevelű fajták jól ismert csoportjai. Például, van egy színű fa minősítése. A fajtól függően a fa színe eltérő. A fa színe több tényezőtől függ. Ez egy fajta, kor, az a sebesség, amellyel a fa növekszik, valamint hány színező anyag van benne.

A fényerő közvetlenül a fényerőhez kapcsolódik. A mocsárban (annak külső része, amelyben az élő sejtek tartalmazzák) a hang mindig könnyebb, mint a kernel. A kernel rész, amelyben a barnító anyagok és gyanták koncentrálódnak, a színárnyalat sokkal sötétebb. Ennek megfelelően a fő fa fa sötétebb, a Sabotban – Fény.

Mi a fa, és mi történik?

Az elsőhez a vörösfenyő, a fenyő, ash. A másodikhoz, keskeny maggal – nyír, körte, lime, éger. A felsorolt ​​nyírfa árnyalatából teljesen fehér, a többi – nagyon könnyű fás. Ez is kapcsolódik azzal a ténnyel is, hogy a keményítő jelen van az ütközőben. A Crooked fajták a parketta fórumának készítéséhez használják.

Mi a fa, és mi történik?

Mi a fa, és mi történik?

Mi a fa, és mi történik?

A tűlevelű fajtákat a fűrészáru és más épületelemek létrehozására használják. Könnyű és kényelmesebb felépítésük van a feldolgozáshoz. Oroszországban nagyszámú tűlevelű fát termel. Ami a keményfát illeti, bútorok és dekoráció létrehozására szolgálnak.

A külön fák magasabb költséggel rendelkeznek, értékesnek nevezik. Az érték az, hogy ezek a fajták sokkal nagyobb erővel rendelkeznek, hosszabb ideig szolgálnak, és egyedülálló rajz van. Ezek közül a fajtákból gyönyörű luxus bútorokat, parkettát, ajtókat, egyéb díszítőelemeket hoznak létre. Mindegyik sokkal drágább, mint az azonos kategóriába tartozó hétköznapi termékek. A hazai értékes sziklákból cseresznye, tölgy, körte, rózsafa, valamint fehér vagy ostolisztikus juharfa.

Mi a fa, és mi történik?

Mi a fa, és mi történik?

Mi a fa, és mi történik?

A fát a likviditás és a likviditás jelei is megkülönböztetik.

 • Folyékony fa – A háztartási igényekre használják. Folyékony fa áll üzleti fa és tűzifa. Viszont az üzleti fa kerek és barna fűrészáru, de nem tartalmazza a tűzifa. Az üzleti fa részeként technológiai chip és pngary osmole is van.
 • Végtelenfa – amely nem használható gazdasági célokra, annak a ténynek köszönhetően, hogy a természetes hibák vagy hibák feldolgozása miatt elvesztette műszaki tulajdonságait.

A mérlegfát kerek vagy fogmosás választéknak nevezik, amelyből cellulózt vagy fát állítanak elő. Az ilyen fa minőségét a fajta határozza meg (amely három), valamint a frissességet megkülönbözteti.

Mi a fa, és mi történik?

A hibák leírása

A faanyagok a hibák, hogy van. Ez vonatkozik az egész hordójára is, és külön elemeket is tartalmaz. A ploknak károsítania kell a fa minőségét, korlátozza annak használatának lehetőségét. A 2140-81-es vendégek minden hibája és hibája szerepel. A plotok mindegyike mindegyike eltér a fa normál szerkezetétől.

Természetesek, amelyek a személy akaratától függetlenül felmerülnek (Éghajlati tényezők, madarak, rovarok, rágcsálók, baktériumok és t. D.), És vannak hibák feldolgozására, amelyek közé tartoznak azok satu, hogy a felmerülő miatt nem megfelelő feldolgozás, tárolás vagy tároló anyag.

Mi a fa, és mi történik?

Mind feltételszerű, mind feltétel nélküli. A feltétel nélküli tekintik, mint egy satu, ami jelentősen csökkenti a minősége a fűrészáru, az ilyen vonatkozik rothadás, vagy gomba. A szukák a leggyakoribb hiba, de a fa szerkezete is nem ritka. A szuka törzs használható például az eredeti dekorációhoz, de a hiba nem szűnik meg. A megengedett legfeljebb két csomót tartalmaz a fa hosszának egy méterre, míg a szuka egészségesnek kell lennie.

A kezelési hibák tartalmazzák az összes sérült fát a mechanikai hatások során, Nevezetesen – fűrészelés, üres, tárolás, tárolás, szállítás és t. Ns. Ez a leggyakrabban szenvedő fából való mechanikai expozíció következtében az eredetileg hiányosságok megszerzése.

Mi a fa, és mi történik?

Mi a fa, és mi történik?

Hatály

A fa számos iparágban használja, az egyik leginkább környezetbarát és olcsó anyag.

Mint az üzemanyag

Az elmúlt évtizedek megmutatták a megújuló ásványi anyagok és erőforrások felhasználásának fontosságát. Az utóbbi az üzemanyagként használt tűzifát foglalja magában. A helyiségek fűtésére szolgáló tűzifa használatának növekedése világszerte rögzül, és Oroszország nem haladja meg. Az üzemanyag-granulátumok (pelletek) és az üzemanyag brikettek az ország szinte minden régiójában vannak, ahol erdők vannak – nem számít, tűlevelű vagy lombhullató. A faszén hirtelen népszerűvé vált, bár korábban ismeretlen volt. Most már széles körben használják a mindennapi életben és a termelésben.

Mi a fa, és mi történik?

De lehetetlen használni fát üzemanyagként és energiaforrásként korlátozások nélkül. Hatalmas számú törvényszerűtlen szabályozás és követelmény, amelyhez a polgárok nem csak betakaríthatják a tűzifa, akkor is, ha személyes igények. A tűzifa csak olyan szervezetektől származó szervezetektől vásárolható meg, amelyek lehetővé teszik az ilyen típusú típust, mint az erdőirtás és a faanyag munkadarabja.

Mi a fa, és mi történik?

Mint a nyersanyagok

Az esetek túlnyomó többségében ma a házak a fából készültek. A fa előnyei vitathatatlanok: környezetbarát, vonzó megjelenésű, és lehetővé teszi, hogy sok mintákat hozzon létre – a klasszikus orosz kunyhóból az Alpesi Chalethez. Építsen a fából, nem csak otthon, hanem fürdők, szaunák, gazebos. A fát házépítésben és hordozható szerkezetekben használják, gerendák, átfedések. A fából származó vidéki településeken házak még mindig házak – 2 vagy 4 tulajdonos.

A famegmunkáló ipar most arra törekszik, hogy növelje a nedvességgel, a tűzzel, az erővel szembeni rezisztenciát, valamint növelje az építési normákkal ellátott fűrészáru és táblák megfelelőségét. De ugyanakkor a fa természetes, lélegző anyag marad, egyedülálló rajzot és egy inherens illatot kell tartani. Folyamatosan új technológiák jelentkeznek a feldolgozásra és az építésre, például a házak építése a dupla bár technológiáján – viszonylag új, csak az oroszországi népszerűség megszerzése.

Mi a fa, és mi történik?

Az építés mellett a fát széles körben használják építőanyagként a bútorgyártáshoz – kanapék, székek, asztalok, szekrények és sok más. A lépcsőházak, a korlátok, a platálok, a balkonok, az utak és a járdák a kertben fából készültek, a tájképek és az épületek dekorációjának más elemei.

Mint egy diem anyag

Az alkalmazott kreativitás ma és a szerelmesek és a szakemberek foglalkoznak. A fát a legkülönbözőbb inkarnációban a fűrészpor és a zabkása rúd és parketta fórumon használják. Kézművesek arany kézzel és fadobozokkal vagy raklapokkal rendelkező kerti széket hoznak létre – Adirondak, amely nem fog rosszabb, mint a gyár. Az alvásból mind az eredeti gyalogos sétányokat is megkapják a zöldségkertben és a csodálatos vágódeszkákban vagy festményekben, a kirakós játék által.

Mi a fa, és mi történik?

Feldolgozás

  Bár a fa egy feltöltött természeti erőforrás, de annak érdekében, hogy teljes mértékben helyreálljon, az erdőnek több évtizede szükséges. Az erdészeti és erdőtüzek hátrányosan befolyásolják az éghajlati és környezeti feltételeket, és csökkentik a felhasználásra rendelkezésre álló erőforrások mennyiségét. Ezért a fát újrahasznosítják, hogy újrafelhasználják a termelésben, valamint a kialakult hulladék feldolgozását.

  Mi a fa, és mi történik?

  Ha racionálisan használnak maradékanyagokat és hulladékot a feldolgozó fűrészárutól, nagy mennyiségű erdőt takaríthat meg.

  A fa üzleti és nem egyre osztható. Az első alkalmazandó, például egy domb- és szubpril táblák. A második furnér és lemezek, pontosabban, maradványaik, gonosz rönk, különböző darabok, valamint az asztalosipari vágás, a heti fából is, a kéreg, a fűrészpor, a zsetonok és a por. Az üzleti fa új termékek létrehozására szolgál. A rakéta további feldolgozással és későbbi ártalmatlanítással rendelkezik. Bár vannak fejlesztések és keresések is a feldolgozási útvonalak. Például, chipek és fűrészpor van tömörítve, amely után a töltőanyag macskaeredetű WC gyártmányú.

  Mi a fa, és mi történik?

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása