Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

Sok fogyasztó nem érti jól, hogy mi a jobb – OSB vagy forgácslap, mint amennyit különböznek, és mit kell tartani a padlóra. Eközben az OSP és a forgácslap közötti különbség meglehetősen súlya. Szükséges gondosan kezelni erősebb és erősebb, károsabb és olcsóbb.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

Mi erősebb?

A fa kompozitok szilárdságát számos egymással összefüggő mutató határozza meg:

 • ellenállási korlát a hajlítási erőfeszítésekhez;
 • rugalmassági modulus;
 • mennyire rögzítve a rögzítőt.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

A OSP összetételében nagy zsetonok vannak. Egyértelműen orientálódnak, és viszonylag rendezett struktúrát képeznek. Ezért elvárhatod elméletileg, hogy ez az anyag erősebb lesz, mint a szokásos chiplemez. De a technika bizonyítékai nem mindig működnek, és mivel először is figyelni kell az állami szabványok utasításaira. A GOST rögzítve van arra, hogy az ilyen normákat a forgácslaphoz kell biztosítani:

 • Hajlítási rezisztencia – nincs rosszabb, mint 11 MPa;
 • A rugalmas modul legalább 1600 MPa;
 • A kötőelemek tartásának képessége – 35 és 55 N / M között.

OSP még a minimális szilárdság a hosszirányban való hajlításhoz jelentősen magasabb – 18 MPa-tól. Elérheti a 20 MPa-t. Az átmérőben hajlításának ereje azonban valamivel kevesebb (legfeljebb 10 MPa, és 9 MPa megfelel a szabályozó mutatóknak).

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

De minden más kritérium esetében az OSB észrevehetően nyer. Így a hosszirányú síkban lévő rugalmas modul nem alacsonyabb, mint 3500 MPa, és még kisebb, mint a forgácslapé, a keresztirányú síkban lévő érték meglehetősen indokolt; Ezenkívül még a legközértékesebb gyártók is biztosítják a rögzítőelem hatalmát legalább 80-90 n / m tartásához.

A nedvességtartalmú anyagok stabilitása

Hasonló kimeneti technológia nem teszi lehetővé, sajnos, számol az azonos nedvességállóságra. Az OSB észrevehető. De meg kell érteni, hogy egyszerre több ilyen kategória van. Nem mindegyik különösen ellenáll a víznek.

Azonban a forgácslap lényegében rosszabb – bármely fajtája és típusa rendkívül rosszul hidratáló. Még az LDSP-t is csak egy vékony felületi film védi.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

Mi más az OSB és a chipboard?

Fa-chipboard olcsóbb opció. de Figyelembe véve a gyenge ez az anyag (és mindenekelőtt rossz mechanikai tulajdonságai) választását csak akkor indokolt a legszélsőségesebb eset. A forgácslap teljes megbízhatósága nagyon kicsi. Igen, mindkét anyag – elegendő megfelel a technológiával – nem lesz kialve. De a DSTP még mindig viszonylag törékeny lapjai hajlamosak a végekkel szembeni betegségre.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

A köztük lévő fontos különbség a feldolgozás alkalmasságára vonatkozik. És chip és orientált tervek bármilyen probléma nélkül:

 • vágott;
 • fúró;
 • Gyűjt.

De a forgácslap hajlamos összeomlik, ezért a feldolgozása kevésbé kényelmes. A diploma megszerzése után több szemetet kell eltávolítania. És kétszer, ha kétszer a csavar vagy a csavar kétszerese ugyanabban a lyukban, lehetetlen az epoxigyanta hozzáadásával.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

A DSTP és az OSB összehasonlítása más paraméterek esetében lehetséges. Az első technológia zsetonjainak vegyülete nagyobb számú gyantát használ. Ezért a mérgező párolgás intenzitása magasabb lesz.

Ebben az értelemben szilárdan elmondható, hogy a forgácslap ártalmasabb ebben a párban, és ellenkezőleg, biztonságosabb. És elhanyagolja ezt a kockázatot nem érdemes. Végtére is, nem beszélünk néhány fa gyantáról, hanem a formaldehidről, amelyet a famegmunkálásban használt legjelentősebb anyagként ismerünk el. Különösen fontos környezeti tulajdonságok, amikor a gyermekszobák, konyhák, fürdőszobák és hálószobák struktúráinak használatára szolgálnak.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

Súlyos különbség aggályok és megjelenés. Az orientált chipanyagot már régóta felismerte az összes szakértő esztétikai döntés. A textúrájában sokkal közelebb van a természetes fából. Gyakran a bevonat segítségével díszíti a belső falakat és partíciókat “a lakk alatt”. De a forgácslap csak külső réteg (speciális film) használatakor történő finanszírozásra használható.

A tervezési lehetőségek sűrűsége és tömege megközelítőleg azonos. Hasonlóképpen, a rovar és a mikroszkópos gombák ellenállása azonos. Ha Rétegelt lemezen is összehasonlít, akkor az orientált lemez észrevehetően olcsóbb.

Számos anyagot használnak forgácslemez megszerzéséhez, beleértve a fűrészportot is. Az orientált chiplemezek szigorúan kiváló minőségű zsetonokat állítanak elő. A zsetonok maga nem “elesettek”, de egy egyértelműen kidolgozott.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

Mit válasszunk, ami jobb?

Figyelembe véve az összes fenti, világossá válik, hogy az OSB a padlón retard. Fa-chipboard – legfeljebb kompromisszumos lehetőség korlátozott költségvetéssel vagy másodlagos épületekben. Mindkét anyag elrendezése mind a láda, mind a beton nyakkendőjén, mivel e tekintetben ugyanolyan egyetemes.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

De meg kell jegyezni azt is, hogy a forgácslapot csak a rudak közötti minimális távolságra lehet helyezni; Konkrét alapon nincs ilyen probléma – a tartót egy dübel segítségével végzik, és a lyukakat előre végezzük.

De még figyelembe véve az egyértelmű szinte szinte mindig választást az OSB javára, meg kell érteni, hogy ez az anyag jelentős különbségek lehetnek. A padlótervezéshez ajánlott póló típusát alkalmazni. Teljesen sima termékek résnek kell lenniük, majd tömörítővel telítik. Az OSB-1, az OSB-2 úgy lett kialakítva, hogy a gyenge páratartalmú szobákban dolgozzanak, ahol nincs jelentős mechanikai terhelés. Sokoldalúbb a hidratáló és mechanikus erődítmény ellenállásában, de drágább, OSB-3 lemezek és OSB-4.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

Az orientált struktúrák leggyakrabban a vízszintes felületek előzetesen történő beillesztéséhez. De kedvező körülmények között, az arcvonáshoz használják őket. A száraz szobákban lévő padlók egyszerű összehangolása általában az OSB-2 használatát jelenti. És az első kategóriába tartozó tűzhely csak a mennyezetre és a falakra (fűtött) helyiségben elfogadható.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

A burkolólap alatt a fürdőszobában vagy a medencében használhat egy forgácslemezt és az OSP-t egyenlő mértékben – a vízálló impregnálás függvényében. A második anyag kezdeti emelkedett hidrofobicitásának köszönhetően azonban a választás nyilvánvaló. Ha a feldolgozást nem hajtják végre, a bevonatot befolyásolhatja a penész és más mikroszkópos gombák fészkei. Ugyanez a követelmény érvényes, ha befejezte:

 • konyhák;
 • nyílt erkélyek;
 • zuhanykabinok;
 • folyosók;
 • tetőtér;
 • padlók és falak pincék, pincék, alagsori padlók;
 • Sarai;
 • Tilalom.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

Az OSB nagyszerű a számításhoz:

 • szőnyeg;
 • linóleum;
 • laminált;
 • parkett;
 • Különböző típusú parketták.

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

Fontos: Lakóhelyi helyiségekhez az E1 kategória legjobbja a legjobb. Ez a csoport a legbiztonságosabb az összes chip anyag között. Az OSB panelek nem csak a padlók, hanem a falak számára is alkalmasak. Ebben az értelemben sokkal jobbak, mint bármelyik gipszkarton. Az ilyen anyagot használják:

 • Dekoratív bélés rögzítése;
 • Kárpitos más panelek;
 • Festés mindenféle színezékkel (anélkül, hogy kezelné a gitt, az egyes helyeken való ízületek kivételével).

Mi a jobb: OSB vagy forgácslap?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása