Mi a nyír furnér és ahol használják?

Nyírfa furnér – arc, amely nagy népszerűséget élvez. Olcsó, környezetvédelmi és magas dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. A fajok széles választéka lehetővé teszi, hogy válasszon megfelelő típusú furnérot bármilyen konstrukcióhoz vagy dekoratív munkához.

Mi a nyír furnér és ahol használják?

Mi a nyír furnér és ahol használják?

Ami?

Furnér – vékony szelet nyírfajta. Az anyag maximális vastagsága körülbelül 1 cm. A szín gamma változik bézs-sárga és világosbarna árnyalatok között. A nyírfa furnér nyersanyagok többsége Európából és Amerikából származik. Ezenkívül néhány fát kártevők károsíthatják, és csak az anyag dekoratív minőségét növeli, és ennek eredményeként értéke.

A nyír furnér gyártását a gtostas normalizálja. Ez magas színvonalú végtermékeket, valamint az emberek és a környezet biztonságát biztosítja.

Mi a nyír furnér és ahol használják?

A furnér gyártásának folyamata több szakaszot tartalmaz.

  1. Gondosan kiválasztott kiváló minőségű anyag. Nagy hibáknak kell lenniük a nyersanyagokra: beteg kéreg, hatalmas szuka, fa kár.
  2. Ezután a kérget eltávolítják a megfelelő mintákból, és forró víztartályba kerülnek.
  3. Ezután a fából készült vékony rétegeket a fa speciális felszerelésére vágjuk, és szárításra illeszkednek.
  4. Miután a csalás rendezett és küldött egy ragasztóboltba.
  5. A lapokat speciális védő lakkokkal borítják, amely megbízhatóan védi a terméket külső hatásokból.

Mi a nyír furnér és ahol használják?

Mi a nyír furnér és ahol használják?

Nyírfa – nagyon népszerű anyag a furnér előállításához. Ez a magas dekoratív és minőség és a minőség, valamint a fa rendelkezésre állása miatt lehetséges. A nyírokat nagy szilárdság jellemzi, ami azt jelenti, hogy a fából még vékony termékek is ellenállnak a jelentős terheléseknek. Nyírfa furnér – költségvetési anyag azonban, ha a kareli nyírfából készült, akkor értéke jelentősen nő. Az ilyen nyersanyagokból származó termékek a prémium szegmenshez tartoznak, és a legdrágábbak.

A furnérozott fa lapok jó teljesítmény jellemzői vannak, de csak bizonyos mutatók a hőmérséklet és a páratartalom.

Ha ezek a paraméterek következetlenek, az ajánlott nyír furnér megrepedhet és deformálódhat.

Mi a nyír furnér és ahol használják?

A fajok áttekintése

A gyártási technológiától függően több faj létezik.

  1. Strogian. A nyírszár legjobb részeiből készülnek. Kifejezett nemes textúra és színezés. A furnér készült ilyen módon, a megjelenés megkülönböztethetetlen tömörfa. Magas nedvességgel és kopásállósággal rendelkezik.
  2. Természetes. Ez az anyag teljesen átadja az egyes mintázatot és a fa szerkezetet. Természetes megjelenésű. Annak érdekében, hogy természetes furnér legyen, a fát a zsetonokba vágják. Rétegelt lemez és “Woody” műanyag előállítására használják.
  3. Lutch. Ez az anyag különbözik az összes többi furnérfajtól, amelynek alacsony vastagsága 1,15-2,5 mm. Ez az oldalsó anyag legköltebb verziója. Alacsony dekorációval rendelkezik, olyan ritkán használják, mint egy cél. A leggyakoribb termék anyagból készült – mérkőzések.
  4. Fűrészelt. Ez a nézet az egyik legdrágább. Egy ilyen anyag előállításában a fa körülbelül 60% -a hulladékba kerül (fűrészpor). A fűrészelt furnér magas operatív, valamint dekoratív mutatókkal rendelkezik. Ez egy nagyon szép anyag, amelyet gyakran használnak az elit bútorok befejezésére és a hangszerek gyártására.
  5. Szép vonal. Ezt a típusú furnert széles körben használják, mivel könnyen festhető bármilyen színben. Azaz a legolcsóbb faanyagból készült, az értékes sziklák típusát adhatja meg. A furnér finom vonal nagyon rugalmas, könnyen elvégzi a volumetrikus elemek formáját. Ezenkívül a vászonot demokratikus érték különbözteti meg.

Mi a nyír furnér és ahol használják?

Mi a nyír furnér és ahol használják?

A nyír furnér minden típusának nemcsak különböző előnyei és bizonyos tulajdonságai vannak, hanem a használat területén is.

Alkalmazás

A furnér olyan természetes anyag, amely dekoratív természetében nem rosszabb, és ez egy nagyságrendje olcsóbb. Ezek a paraméterek lehetővé teszik, hogy széles körben használják ezt az anyagot számos célra.

A rétegelt lemezek, dobozok, mérkőzések többrétegű lapjainak előállítására szolgál. És az MDF, a forgácslap és a gipszkarton üresei felé néznek. Az anyag tökéletes a javításhoz. Szóval, vele, akkor javíthatja a régi bútorokat – mind a hajótest, mind a puha.

Mi a nyír furnér és ahol használják?

Mi a nyír furnér és ahol használják?

Az anyag a bútorok, az ajtók, a padlóburkolatok, valamint a sportfelszerelések homlokzatainak fényében bizonyult. Magas dekoratív jellemzőkkel rendelkezik, így nagyon gyakran használják a tervezői munkát.

A fűrészelt furnert művészeti, luxus bútorok, parketta, dekoratív panelek gyártására használják. Ebből az anyagból gyakran dekoratív dobozokat és ajándéktárgyakat, ökopozádot és mágneseket készítenek.

A nyír furnérlemezeket mozaikban használják, gyönyörű dekoratív paneleket hoz létre tőle.

Mi a nyír furnér és ahol használják?

Mi a nyír furnér és ahol használják?

Mi a nyír furnér és ahol használják?

Nyírfa furnér környezetvédelem, és alkalmazási köre. Sokan a napi személyt körülvevő dolgok ebből a gyönyörű és biztonságos anyagból készülnek.

A furnérgyártáshoz lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása