Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Dekoratív kézművesek, díszek, ételek, fali dekoráció és szex átlátszó műanyagból mindenhol megtalálhatók. Néha egy igazi pohárral is összekeverjük, bár Plexiglas, amely nélkül nehéz elképzelni a modern világot. Érdemes többet megtudni erről a csodálatos anyagról, amely az életünk minden területén is kereslet.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Ami?

A plexilassot gyakran plexiglassnak nevezik, és alapösszetétele valóban egybeesik az anyag összetételével. Azonban a márka gyártók kifejlesztett speciális kiegészítő komponensek, aminek köszönhetően népszerű műanyag szerzett egy sor előnyös tulajdonságai, hogy ez az igény, széles körben alkalmazzák termék.

A termék megkülönböztető jellemzői fizikai tulajdonságainak köszönhetők:

 • a napfény hatására való mentesség, a szín és a sárgulás változása;
 • Az erő magasabb, mint a kvarcüvegé;
 • nagy forgalom és képesség, hogy az alacsony hővezető képesség miatt mentse a hőt;
 • A mikroorganizmusokkal szembeni ellenállás, az agresszív kémia, a hőmérséklet nagy amplitúdója, nedvesség;
 • A hagyományos üveghez képest, az 1 mm-es minimális réteggel (1 kV). m csak 1,2 kg);
 • Az égés során a Plexiglasból származó termék nem különbözteti meg a káros párolgást, az anyag nem képez veszélyes éles fragmenseket a károk során;
 • A polimer könnyen vágható és szükséges forma;
 • Az anyag higiénikus, nem igényel komplex ellátást, mivel a felülete sima, és a szennyeződések és a porrészecskék nem halmozódnak fel rajta.

Ugyanakkor ez a kiváló szintetikus anyag számos hátránnyal rendelkezik: a termékek külső károsodásnak vannak kitéve, és könnyedén világítanak fel.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi része?

A plexilass egy környezetbarát polimetil-metakrilát termék. Egy másik név akril, és azokat a mesterséges szerves műanyagok típusának tulajdonítják. Az anyag alapja a hőre lágyuló akrilgyanták, pontosabban egy vagy több szén-monoxid-sav származéka. Ezek olyan komponensek, amelyek jól továbbítják a fényt.

Az akril kémiai képlete megegyezik a plexiglával – (C5O2H8) n, Ezenkívül számos adalékanyagot tartalmaz, amelyek a termoplasztikus szerkezetét adják. Különleges tulajdonságok, például keménység, rugalmasság, mechanikai terhelésekkel és károkkal szembeni ellenállás, valamint a specifikus szín megszerzéséhez szükséges pigmentek.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Nézetek

Jelenleg két fajta anyag van.

 • Plexiglas XT – Ezt a terméket extruderrel állítják elő. A metil-metakrilát nyomás alatt a berendezés képződési eszközén áthalad, és a termékeket az olvadékból egy darabból álló panelek formájában kapjuk, legfeljebb 25 mm vastagságú, valamint rudak, lekerekített profilok, hullámos és fényvisszaverő felület ágynemű. Az ilyen műanyag nőtt elasztikus és rugalmas, könnyebb átalakulni különböző formában, de magas hőmérsékleten ez ad egy kis zsugorodás, ereje levelek sok kívánnivalót.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

 • Az öntött akrilüveg tartósabbnak tekinthető Plexiglas GS, az aktivátor hatása alatt az akrilből az akrilből származó billet képződésének polimerizációjával nyert polimerizációval. A kémiai folyamat során az üvegmolekula a tartós hosszú láncokba épül, így a termék maximális szilárdsága érhető el. Közös formái – csövek, különböző vastagságú blokkok, monolitikus lapok, amelyek megkülönböztetik a deformáció stabilitását, agresszív környezeteket. De ennek a fajnak a rugalmassági mutatói sokkal alacsonyabbak, mint az extrudálási lehetőségé.

Általánosságban elmondható, hogy az akrilüveg megnöveli az ütési szilárdságot, 5-ször kiválóan ezzel a paraméterrel a szokásos üveghez.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Dekoratív lehetőségek

Színes elosztó, textúra és fényesség – Ez az ökológiai üveg fő jellemzője, amely bőséges lehetőségeket nyit meg.

 • Az anyag színpalettája nem csak hatalmas – Végtelen, mert a különböző intenzitású árnyalatok száma határtalanul. A szín gazdagabb és mélyebb, annál kevésbé átlátszó üveg lesz. Az ilyen termékek különböző lehetőségei alkalmasak a Tabletopok, a konyha és a vendégterületek, az egyéni fürdőszobai attribútumokhoz vagy zuhanyhoz.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

 • A felületkezelés más hatással is rendelkezik, És a tervtől függően kiválaszthat számos terméket.
  • Matt, szatén felület, sima, de elnémított csillogás. Ezek alkalmasak skandináv vagy minimalista stílusban való regisztrációra.
  • Fényes, fényes panelek, amelyek fényesek és kielégítik a helyet ragyognak.
  • A tükör bevonat alkalmazásával Az ezüst vagy arany színek kiváló fényvisszaverő felületek, amelyek nem rosszabbak a valódi tükröknél.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

 • Polírozással, gravírozással és más felületkezelési eljárások érhető szokatlan, szép textúra műanyag lemezek, de a legmegfelelőbb anyag ez egy színtelen plexi, amely képes kihagyja a fényt, de ugyanakkor lehetetlen látni semmit.

Röviden, az akrilüveg használata a fantáziára korlátozódik, mivel az anyag kimeríthetetlen képességekkel rendelkezik.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Összehasonlítás más anyagokkal

A leggyakrabban Plexiglas összehasonlítja a plexilasszával. Mi a különbség? Valójában a választás ugyanazon termékek között van, amelyek szerves alapon vannak, azonban vannak különböző típusú ilyen anyag, és paraméterei jelentős különbségek vannak.

Alapvetően az anyag tulajdonságainak eltérései a gyártás módszereihez kapcsolódnak. Az extrudálással létrehozott termékek kevésbé erősek, mint a fröccsöntési módszerrel. De ne felejtsük el, hogy vannak más fajták is sajátosságaikkal.

 • Ragyogó anyag Ragyogó felülete van, és polírozható. És nagy teljesítménymutatók is van.
 • Cell Plexiglass Plexiglas SDP – kétrétegű. A külső dekorációra használják a nagy hatásállóság és a külső hatások mentessége miatt.
 • A legtöbb műanyag sérülékeny a károk miatt, De akril-szatorlat nem a karcolások megjelenése alá tartozik.
 • Vannak más anyagok Sima, bársonyos textúra, Fluoreszcens hatás és fémfény jelenléte.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Nem a különbségekről szól, hanem a választás céljából és a konkrét anyagnak való megfelelésről. Mint mielőtt összehasonlítaná a plexiüveget a kvarcból, akkor lehetetlen beszélni arról, hogy milyen termékek jobbak és milyen rosszabbak. A kristály egyértelműen ismerős üveg ellenáll az ultraibolya ellen, hermetikus és erős anyag. Azonban még egy ilyen mínusz, mint a törékenység, cserélje ki egy akril vagy valami más nem mindig.

Viszont, A polimer nem veri, a fragmensek elhagyása, de nem is hiányzik a hibák. Néhány típusát a nap hatása alatt megsemmisíti, a háztartási eszközök tisztítását, képesek olvadni. Másrészről, a kvarctermékek minden előnyének ellenére az akril fokozatosan vezető pozíciót foglal el, és természetesen a rugalmasság, a tartósság, a tartósság, a könnyűfeldolgozás és az alacsony költség.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Hatály

Az üvegezés nem az átlátszó és a színű anyag egyetlen használata, a szükséges jellemzőkkel rendelkezik. PlexiSiglass használható:

 • hirdetési pajzsok, kiállítási kiállítások, lakossági és nyilvános helyiségek dekoratív díszítése;
 • Számos festék és nagy teljesítmény használható az otthoni bútorok, a kiskereskedelmi intézmények és kávézókhoz szükséges attribútumok készítéséhez;
 • Az akril műanyag lapot gyakran használják az épületek homlokzatainak elhelyezésére;
 • A szintetikus üvegből végezzük a különböző háztartási és dekorációs konténerek, az ökológiai rendszerek növekvő növények és a halak tartalom, kiemelve padlók, tetők, plaffones világító eszközökhöz, fürdők;
 • A Plexiglas releváns az ékszerek gyártásához – ettől kezdve szégyenletes borostyán, szinte megkülönböztethetetlen a jelenből;
 • A szemészet területén a terméket a szem kristályát helyettesítő lencsék létrehozására használják, amikor felhős, a fogászatban – a pecsétek és implantátumok gyártásához.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Ezeknek a termékeknek a dekorációjának elemei térfogatszilárdságúak és fényesek, gravírozással, aranyozással és ezüstrel díszíthetők. A belső térben a plexianyag anyagokat az eredeti intermentroom és a zonális partíciók és a közönség kialakítására használják, amelyek látványos polcokat és állványokat, ajtó- és falfestett üvegablakokat és paneleket hoznak létre, belső lépcsők. Nem kevésbé vonzó átlátszó belső kiegészítők, alkalmazások – homlokzati díszek, bútorok üvegezése, Design Shop ablakok, padlóburkolatok.

Bilettek az akril fröccsöntőformákból és extrudálási akril különböző méretű, mint a tervezők merész kísérleteikben, hogy rendkívüli stílust hozzanak létre az apartmanokban és a magánházakban. Műanyag termékek Segítsen a nem szabványos kialakítású ablakokhoz, érdekes mozaikokat hozhat létre a konyhában és a fürdőszobában, plexiüveget alkalmazzon a festett anyagokból készült tabletták gyártására, texturált felületekkel. Az öntött műanyag üveg lehetővé teszi a lakóépületek és a városi épületek díszítését, látványos otthoni belső kialakítását, és egyedülállóvá teszi.

Sok téma, amelyet naponta használunk, vagy megcsodálhatjuk őket, létrehozva ezt a csodálatos mesterséges anyagból.

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Mi a plexilass és hol van alkalmazva?

Arról, hogy milyen gyorsan és gondosan vágja le a plexiglákat, nézze meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása