Mi a spatula és hogyan történik ez?

Az építési munkák során a spatulát az egyik szükséges eszköznek tekintik. A befejező szintező készítmények, valamint a ragasztóoldatok alkalmazása. Ez egy lapát, amely egy síkban található fogantyúval rendelkezik.

Ami?

Az építőipari spatula úgy néz ki, mint egy lemez, fémből, műanyagból, gumiból vagy más anyagból. Az eszköz különböző formákkal és egyenlőtlen méretekkel rendelkezhet. Az építési és javítási vállalkozásokban használják:

 • Tégla falazat vagy csempe fugraszarvasságai;

 • A kis hibák kiküszöbölése a laminált és tapéta;

 • Styling csempe;

 • Alvó felület;

 • cementhabarcs alkalmazása;

 • Tisztító felületek a régi olajfestékből, a gitt és a háttérképekből.

Minden egyes típusú munka esetében különféle spatulákat használnak. Egyesek dekoratív kivitelre szánnak, mások – durva alapokra, harmadik – a befejezéshez igazításra. A szerszámot szigorúan választja a rendeltetési helyével, különben a munka minősége jelentősen csökkentheti.

Faj fajok

A spatula használatának paraméterei közvetlenül az alakjától, sűrűségétől, méretétől és gyártási anyagától függenek. Legyenek leírni az építési spatulák fő módosításainak leírását.

Festett

Ezt a szerszámcsoportot vízszintes és függőleges felületek befejező felületének elvégzésére használják. Ezek relevánsak, ha a button, vakolat és egyéb építési keverékek belső dekorációval dolgoznak. A szerszám szélessége 20-450 mm. Kis penge, trapéz alakú.

A legkesekesebb modellek igény szerint a nehezen elérhető területek feldolgozása során. Például, ha az építési keveréket az ablakpárkány és a fűtési radiátor között simítja. A falak elkészítése, Spatulas 250-350 mm széles használat, az ilyen méretek lehetővé teszik, hogy egyenletesen alkalmazzák az építési keveréket a felületre, átfedjék az összes szabálytalanságot. A fő eszközzel együtt a helyiségek felé tartozó és a kiegészítő termékek 150 mm széles. Segítségükkel az építési összetétel a tartályból származik, és újraelosztott a fő spatula pengéjén.

Mivel a festmény spatula pengéje kifinomult, a mechanikai terhelésből előrehaladhat. Ezért, hogy sima felületet hozzon létre, a penge munkaképét jobb szögben kell bevezetni az SDIR-nek.

A legdrágább modellek a szalagpenge hátulján helyezkednek el abban a helyen, ahol a munkafelület a fogantyúhoz van rögzítve. Ez lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsük a konkavitás megjelenését a spatula teljesítményének időpontjában.

Homlokzat

A külső kialakítású spatula hasonló struktúrával rendelkezik festéssel. Ez egy nagy erőd megkülönböztethető – ez annak köszönhető, hogy a vakolat és más nehéz építőipari készítmények munkájának kell lenniük. Mivel a homlokzati vakolás simításának minősége általában sokkal kevesebb követelményt jelenít meg, az ilyen típusú munkához tartozó eszköz elég széles – Ez lehetővé teszi, hogy maximalizálja a megoldás alkalmazásának folyamatát. Általános szabályként az ilyen penge lefoglalása 300-600 mm.

Gyakran a homlokzat spatulát használják a beltérben. Ez lehetséges a helyzetben, ha a fő sík már kialakul, és csak a sima szintjének növelése szükséges. A spatula szélessége ebben az esetben lehetővé teszi a nagy sebességet.

Sarok

A spatulák nem szakosodott fajtái a külső és belső szögek befejezésében keresnek. Az ilyen eszközök, ellentétben az összes többi modellhez, hajlított egy 90 fokos penge szögben. A fogantyú helyétől függően egy ilyen spatula lehetővé teszi a külső és belső szögek kialakulását.

Corner Spatula – Az eszköz meglehetősen specifikus, amikor dolgozik vele, készség és készség szükséges, ezért alkalmazása nem garantálhatja a közvetlen sarkok átvételét. A kívánt eredmény eléréséhez az eszköznek folyamatosan felülről lefelé kell lennie – csak ebben az esetben a szögsor lapos. A legtöbb esetben ez a spatula részt vesz, ha belső szögekkel dolgozik, mivel a külső hagyományosan megerősíti a perforált sarkot. Növeli a vakolási szöget, és ismételten csökkenti a deformáció kockázatát mechanikai károk esetén.

Scrbs

Ez az eszköz széles körben keresi a keresletet, amikor szétszerel. Lehetővé teszi, hogy megkapja a vakolat és a festék régi rétegét, mielőtt új szintező réteget alkalmazna. Gyakran használják a fagyasztott részecskék eltávolítására a falazatkészítmény és a tapéta maradványait. Ez megkülönbözteti egy keskeny penge – akár 80 mm, optimális az intercutric varratok tisztításához. A spatulát sűrű, furcsa acélból, rezisztensnek tartják. Ahogy a készüléket használják, elveszíti élességét, ezért időről időre élesíteni kell azt.

A fogantyú hátoldalán található egyes modelleknél egy fémlemez biztosított, lehetővé teszi, hogy a spatula végeit, amikor különösen összetett bevonatok leszerelése.

Felszerelés

Egy ilyen spatula hasonló a zsíros eszközhöz, csak a széle háromszög alakú, kerek vagy négyzet alakú vágásokkal rendelkezik. Az eszköz megfelelő alkalmazására ragasztó készítményt, akkor használják, ha a telepítés kerámia, linóleum, gipszkarton és pórusbeton tömbök. A munkaeszköz használata a jarbins segítségével lehetővé teszi, hogy egyenletesen forgassa a ragasztót a felületen párhuzamos csíkok formájában. A ragasztók bázisok rögzítése után az ilyen csíkok azonnal elterjedtek, minimalizálva a légkörtség kockázatát. A ragasztóoldat ezen rétegével már 2-szer kiderül, mint a zzabin magassága.

Tulajdonosok

Ha tapéta, gumi vagy műanyag spatulák ragasztása egy hegyes szögű szárny formájában. Lehetővé teszik, hogy simítsa ki a tapétát az inflexió helyén és a csomópontok közelében. Az ilyen szerszámnak nincs speciális fogantyúja, a fogantyú megvastagodási helyekre van szükség.

A tömítőanyagokkal dolgozni

A felesleges tömítőanyagok és ragasztó eltávolításához gumi eszközöket használnak. Ezek relevánsak, ha a csempe habarcsok: a spatula a felszínen csúszik, karcolás nélkül. A konyhai munkalapok, a fürdők és a kagylók felszerelése során szaniter tömítőanyagokat alkalmaznak. A gumi spatulák relevánsak az akváriumok ragasztása és a tükörfelületek felszerelése esetén. Az adott modelltől függően a készüléknek tartós anyagból kényelmes fogantyú lehet, vagy fúzió, amikor a fogantyú, és a penge egy.

Mintás

Az applikátorral való spatulázok felhasználása megtalálta a friss festék vagy a gitt megkönnyítése során. Nagyrészt népszerű textúra a kőből és a természetes fa utánzáshoz. Spatula alkalmazása alacsony konstrukciós keverékre, a minta átkerül a felületre. Jellemzően az ilyen eszközök gumiból és műanyagból készülnek, különböző megkönnyebbüléssel, különböző méretekkel és mélységekkel rendelkezhetnek.

Egyéb

Kicsit kevésbé spatulák a dekoratív vakolathoz Coroede – ez lehet egy velencei spatula vagy celma. Nem alkalmasak a falak összehangolására, csak a befejezéshez használják őket.

A bordázott termékek optimálisak, ha fa és mozaik alatt díszítettek. A munkafelület egy ilyen eszközre jellemző komplex quadrogenic formában, amely rögzített egy gumi vagy fa nyéllel.

Kissé eltér a hagyományos eszközöktől japán spatula, nagyon egyszerű és könnyen dolgozik, bár sokkal kevésbé használják, mint a szokásos. Egy ilyen spatula úgy néz ki, mint egy téglalap alakú lemez, amelyben a fogantyúprofil az egyik oldalon az egész hosszú. Ezt az eszközt 4 db (penge szélességű 60, 80, 100 és 120 mm) értékesítik. A legtöbb kereslet a 100 és 120 mm-es modell építési modelljében, erős rugalmas pengével rendelkezik, amely nem veszíti el a funkcionalitását a hajlításokban.

A japán spatulák keresletben vannak, ha komponens szerkezeteket dolgoznak ki konvex és konkáv bázisokkal, az ívek telepítésekor. Ezek a helyzetek szempontjából relevánsak, ha szükséges a button vékonyabb rétegének alkalmazása.

Megtalálhatja az Univerzális modelleket. Ez egy többfunkciós eszköz, amely lehetővé teszi a munkák széles skáláját. Alkalmas habarcsok alkalmazására és exectext eszközként.

A spatula kiválasztásakor meg kell fizetni a méreteire. A penge szélességének alkalmasnak kell lennie bizonyos típusú bázisra, különben a munka minősége csökken.

Dimenziók

A legszélesebb méretek a homlokzat befejezésére szolgálnak. Szélességük 600-800 mm, jelentősen növeli a kezelt felület területét egy folyosón, és lehetővé teszi, hogy a lehető leghamarabb megszüntesse a legsúlyosabb felületi hibákat. Jellemzően az ilyen eszközöket vastag réteggel ellátott épületkeverékre alkalmazzuk. A kategóriák széles körűek is tartalmazhatnak spatulákat, 300-400 cm-es pengével, amelyek optimálisak a helyiség mennyezetének feldolgozásához és a szoba belső falához.

A közepes méretű szerszámok egy penge szélessége 150-250 mm. A felszíni szabálytalanságok, a dentsek és más hibák kiküszöbölése, amelyek a durva fal és a mennyezetek után maradtak. Egy ilyen eszköz használata után a gitt réteg sima lesz. Engedélyezhető, hogy minimális hibák, amelyeket gyorsan javítanak a csiszolópapír.

Egy szűk 50-100 cm széles spatula kiküszöböli a legkisebb repedést és mélyedést. Nagyobb hibák esetén alkalmatlanok, mert elkezdenek megismételni a körvonalaikat, és az összes szabálytalanságot ugyanabban a helyen hagyják el. Ezek az eszközök optimálisak a keskeny zónák nagy kapacitásának és harisnyainak munkaszerződéséhez.

Anyaggyártás

A spatula teljesítménye közvetlenül az anyagtól függ, amelyből készülnek. A műanyag, gumi, alumínium vagy acél általában az építési eszköz előállítására szolgál. A fém spatulák a leggyakoribb módosítás. A keresletben az összes típusú épületkészítmények, köztük a gitt, a csempe ragasztó vagy a velencei vakolat.

A műanyag modelleket rugalmasság és plaszticitás jellemzi, így szükség esetén elengedhetetlenek, alkalmazzák az építési keveréket vékony réteggel. Ezenkívül a pontos simító felületekre használják őket. Ezért használják őket a tapéta ragasztására, az összeszerelő ragasztóoldatok és a folyadék tapéta alkalmazására. A munka során azokat azokat, amelyek miatt minden komoly használat után ki kell cserélni őket.

A gumi spatulák a leghatékonyabb rugalmas paraméterekkel rendelkeznek. Van egy ingatlan, hogy hamis a megkönnyebbülés szabályai szerint, amelyben a megoldást elvégzik. Alapvetően a ragasztóanyag és a tömítőanyagok eltávolítására szolgálnak. A szilikon anyagok spatulák eltérő fokú merevséggel rendelkezhetnek, egyes erősségi modellek megfelelnek a műanyag analógoknak.

Bármely építési spatula fogantyúja lehet műanyag, valamint fa vagy alumínium. Ugyanabban a síkban helyezhető el működőfelülettel, vagy jobb szögben van csatlakoztatva. A helyének helye közvetlenül befolyásolja az eszköz működésének jellemzőit.

Gyártók

Napjainkban számos különböző gyártó, méretű, gyártási anyagok és árkategóriák spatulái vannak. A keverék alkalmazására szolgáló építőeszközök között külföldi és orosz márkák termékei megtalálhatók. Ha egy eszköz szükséges az egyszeri munka elvégzéséhez, választhat olcsó modelleket kínai és koreai termelés. Ha a szerszám rendszeresen szükséges ahhoz, hogy Önnek előnyben részesítse a professzionális termékeket. Többet költenek, de a legmagasabb minőségi anyagokból készülnek. A legjobb felhasználói vélemények kapták a cégek modelljeit:

 • Homa;

 • Eurotex;

 • Santool;

 • Mátrix;

 • “Bölény”;

 • “Intek”.

Ezek a gyártók következetesen magas színvonalúak termékeiket, és hosszú garanciát nyújtanak az alkalmazásához. Az importált termékek ára általában nagyságrenddel magasabb, mint a hazai költségek.

Tippek a választáshoz

A spatula vásárlásakor be kell tartania a szakemberek ajánlásait.

Hogy válasszon egy jó spatulát, először is meg kell vizsgálni a kezében lévő megtartásának kényelmét és a fogantyú minőségét. Műanyag fogantyú Ez könnyebb tisztítani az építési keverékeket, de ez törékenyebb, mint a sűrű gumi. Jól megalapozott fogantyúk fából, valamint olyan termékeket, amelyekben az elülső rész gumírozott. Az ilyen eszközök soha nem fejeznek ki magukat, ezáltal megkönnyítve a befejező munkát.

Ne feledje: túl keskeny és hosszú fogantyúk kényelmetlenek.

Külön figyelmet kell fordítani a penge vastagságára. Közepes és széles spatulák esetén legalább 0,5 mm-nek kell lennie, különben az eszköz elkezdi hajlítani és deformálni még minimális terheléssel is. A nagyobb mennyiségű munka, amit meg kell, a vastagabb és az erősebbnek kell lennie spatula.

A legmegfelelőbb és hatékonyabb trapéz alakú spatulák. A cseppek és a háromszögek formájában működő eszközök kényelmetlenek, a szakemberek rendkívül ritkán használják őket.

Győződjön meg róla, hogy tesztelje a spatulát – a munkagépben enyhén tavasszal kell.

Ideális lehetőség rozsdamentes acél modellek. A szokásos vastermékek, amelyeket a nedves oldattal való állandó érintkezésből használnak, rozsda. A falak és a mennyezetek feldolgozása során nem szabad surrs és mélyedések, másképp, ha a falak és a mennyezetek feldolgozása során egyenetlen jelet hagy.

A gondozás jellemzői

A spatulák minden fajtáját a habarcsok alkalmazására használják – ragasztó és vakolat. Ezért Időről időre a szerszámot vízzel kell mosni, különben az elpárologtatott termék megszárad, és nagyon nehéz lesz eltávolítani a szennyeződést. Ezért minden egyes használat után a spatulát alaposan meg kell mosni és törölni kell a száraz szárazat.

Próbálja meg mosni a vosó rétegeket az ecetsav vagy citromsav koncentrált oldatával. Ehhez forrásban lévő vízben feloldódnak, a spatulát a kapott oldatba mártjuk, és 24 órán át hagyjuk ott. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy a sav a cement és a gipszkompozíciók lágyításához. Az ilyen eszközt könnyedén tisztítják a szivacs teljes tisztasággal.

Nem rossz hatás is ad hosszú forrást a szokásos vízben.

Ez előfordul, hogy az új spatulák egy lapos acél pengével működés közben elkezdenek elhagyni a felszínen lévő barázdákat. Az ilyen hibát kétféleképpen lehet megszüntetni.

Az első esetben a penge fényhajlítása szükséges. Ehhez, a hegyes élei kissé hajlítani egy irányban, ennek eredményeként ezek a manipulációk, a fordított része a penge lehet használni, mint egy munkafelületet. A felszerelt spatula alkalmazásakor a szélek mentén lévő csíkok nem maradnak fenn.

A második módszer hatékonyabb. Az akut eszköz élesítését feltételezi. Sugarává válnak, és nem károsítják a felületet.

Spatula – Elengedhetetlen építési eszköz, amelyet a legtöbb javítási és befejezési munkák során használnak. Végezze el az építési munkát megfelelő minőségben, anélkül, hogy rendkívül nehéz lenne. De az egyik fő követelmény a spatula funkcionalitásának biztosítása érdekében – a helyes ellátás.

Nem érdemes hajlítani, tegye ki a túlzott terhelést, vagy ne használja, hogy ne legyen kinevezzék. Óvatosan vegye be, majd sok éven át szolgálatban lesz, és soha nem viselkedik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: