Mi az a bopp film, és ahol használják?

A BOPP film egy egyszerű és olcsó anyag, amely műanyagból készült, és magas kopásállósággal különböztethető meg. Vannak különböző típusú filmek, és mindegyik megtalálta a hatókörét.

Arról, hogy mit használnak az ilyen anyagok jellemzői, hogyan kell használni őket a csomagolóanyagokhoz, hogyan kell tárolni, megvitatják a felülvizsgálatunkban.

Ami?

A BOPP rövidítés dekódolása – biológiai orientált / kettős revitalizált polipropilén fólia (biaxiálisan orientált polipropilén fóliák). Ez az anyag a poliolefinek egy csoportja szintetikus polimereken alapuló film kategóriáira vonatkozik. A termelési módszer a transzverzális, valamint a hosszanti tengelyek kétirányú progresszív nyújtását feltételezi. Ennek eredményeképpen a késztermék kemény molekuláris szerkezetet kap, amely a film értékesnek adja a további működési tulajdonságokat.

A csomagolóanyagok közül az ilyen filmek ma tartják a vezető pozíciókat, és ilyen mestermű versenytársakat, mint fólia, cellofán, poliamid és még kisállat.

Ez az anyag széles körben keresi a csomagolási játékokat, ruhákat, kozmetikumokat, nyomtatásokat és ajándéktárgyakat. Az élelmiszerek csomagolásánál kapott BOPP nagy terjedése – az ilyen igény az anyag hőállóságával magyarázható, így a késztermék forró formában menthető el. És a BOPP-ben csomagolt romlandó termékek a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba helyezhetők a film biztonságának sérelme nélkül.

Összehasonlítva az összes többi típusú csomagolóanyag, a kettős orientált polipropilén fólia sok előnye van:

 • GOST-megfelelés;
 • Kis sűrűség és könnyebb a nagy szilárdságú kombinációban;
 • számos termékcsomagolására kínált termékek széles választéka;
 • megfizethető költségek;
 • a megnövekedett és csökkentett hőmérsékletekkel szembeni ellenállás;
 • kémiai irertegség, amelynek következtében a termék használható az élelmiszerek csomagolására;
 • az ultraibolya sugárzás, az oxidáció és a magas páratartalom ellenállása;
 • a penész, gomba és más patogén mikroorganizmusok immunitása;
 • Könnyű feldolgozás, különösen a vágás, nyomtatás és laminálás elérhetősége.

A BOPP-film működési jellemzőitől függően eltérő átlátszóságú lehet.

A termék alkalmas fémezett bevonat és nyomtatás alkalmazására. Szükség esetén a gyártás során új rétegeket adhat meg, amelyek növelik működési paramétereit, például a statikus statikus elektromosság, a fényesség és mások védelmét.

A VERR egyetlen hiánya rejlik a szintetikus anyagokból készült csomagokban – hosszú ideig bomlik meg a természetben, ezért a szemszögben károsíthatják a környezetet. A világ minden táján a környezetvédők műanyag termékekkel küzdenek, azonban ma a film továbbra is az egyik legnépszerűbb és elosztott csomagolóanyag.

A fajták áttekintése

Számos népszerű filmfajta.

Átlátszó

Az ilyen anyagok átláthatóságának magas szintje lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy megvizsgálja a termékeket az összes oldalról, és vizuálisan értékelje a minőségét. Az ilyen csomagolás előnyös nem csak a vásárlók, hanem a gyártók, mert képesek bizonyítani, hogy termékeiket a vásárlók, ezzel is hangsúlyozva annak minden előnye a termékek versengő márkák. Egy hasonló film gyakran megy az írószerek és bizonyos típusú élelmiszertermékek (péksütemények, sütés, valamint élelmiszeripari termékek és cukorkák) varrása.

Alternatíva az BOPP fehér árnyalat. Ez a film keresleten van, ha sokféle étel csomagolása.

Gyöngyszem

A Pearl Bio-orientált filmet a nyersanyagokban speciális adalékanyagok bevezetésével kapják meg. Kémiai reakció eredményeként a habosított szerkezettel rendelkező propilén, amely képes a fénysugarak tükrözésére. A parlament filmje könnyű, és nagyon gazdaságosan költött. A mínusz hőmérsékletnek ellenállhat, mert gyakran használják az olyan élelmiszerek csomagolására, amelyek a fagyasztó (fagylalt, gombóc, üvegezett nyers). Ezenkívül egy ilyen film alkalmas zsírtartalmú termékek csomagolására.

Metallizált

A fémezett verr általában becsomagolt gofri, kenyér, muffinok, sütemények és édességek, valamint édes bárok és snackek (chips, crackers, dió). Rendkívül fontos, hogy minden felsorolt ​​termék megtartsa az ultraibolya, a vízgőz és az oxigén hatásának maximális ellenállását.

Az alumínium metallizáció használata a filmen megfelel az összes felsorolt ​​követelménynek – a BOPP megakadályozza a patogén mikroflórák reprodukálását a termékekben, ezáltal növelve az eltarthatósági időtartamukat.

Shochezere

Egy kettős-revitalizált hőre zsugorodó fóliát az jellemzi, a képesség, hogy első zsugorodó viszonylag alacsony hőmérsékleten. Az ilyen funkciót gyakran használják a szivarok, cigaretták és más dohánytermékek csomagolására. A tulajdonságok szerint a lehető legközelebb áll az első típusú filmhez.

Perforált

A perforált BIAparent filmnek a leggyakoribb célja van – a skót termelésének alapjául szolgál nagy termékeket is.

Vannak-e egyes BOPP más fajtái, például az értékesítésnél, hogy megfelelnek a műanyag laminálásból származó filmnek – széles körben elterjedt a megnövekedett zsíros termékek csomagolásában, valamint a nagyméretű termékek csomagolásához.

A legjobb gyártók

A Wer-Film Oroszországban történő termelési szegmensében a “BiColplen” társaságnak tekinthető a “BiColplen” társaságnak – az egész Biokeal-orientált PP 90% -át teszi ki. A termelési létesítményeket az ország különböző régióiban található 5 gyár képviseli:

 • Novokuibyshevsk városában a Samara régió “Biacspelane Nk”;
 • Kursk – “Biacolplen K”;
 • A Nizhny Novgorod régióban – “Biacolplen in”;
 • g. Vasúti Moszkva régió – Biacolplen M;
 • Tomskben – “Biacolplen T”.

A gyári műhelyek ereje körülbelül 180 ezer. tonna évente. A filmek tartományát több mint 40 fajta anyagvastagság képviseli 15-700 mikron.

A második gyártó a gyártó – az “ISRATK C” cég, az EurometFilm márka alatt gyártott termékek. A gyár a Stupino Moszkva régióban található.

Berendezés teljesítménye – akár 25 ezer. Ton-film évente, a választék portfólióját 15-40 mikron vastagságú 15 fajta képviseli.

Tárolás

   A BOPP tárolásához bizonyos feltételeket kell létrehoznia. A legfontosabb dolog az, hogy a helyiségben a termék állománya tárolódik, száraz volt, és nem volt állandó érintkezés az egyenes ultraibolya sugarakkal. Még azok a filmek, amelyek kevésbé érzékenyek a napsugárzás veszélyes hatásaira, még mindig tapasztalhatják a káros hatásokat, különösen akkor, ha a sugarak hosszú ideig a filmbe esnek.

   A film tárolási hőmérséklete nem haladhatja meg a +30 Celsius fokot. Nagyon fontos, hogy fenntartsuk a távolságot a fűtőberendezésektől, a radiátoroktól és más fűtőkészülékektől legalább 1,5 m-re. A film tárolása a fűtetlen helyiségben megengedett – ebben az esetben a funkcionális paraméterek visszaküldésére szolgál, szükség van a film szobahőmérsékleten 2-3 napig.

   Nyilvánvaló, hogy A vegyipar, mint például a BOPP sikeres találmánya, sok fajta van. A termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy minimális költséggel optimális működési képességeket kapjon. A legnagyobb filmgyártók már elismerték ezt az anyagot, nagyon ígéretesek, így a közeljövőben a jövőben az új módosítások megjelenését várhatjuk.

   Mi az a bopp film, nézze meg a videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: