Mi az alukobond és hogyan kell telepíteni?

Az Anyag az AlucoBond nevű homlokzat befejezéséhez minden évben egyre népszerűbb az összes kontinensen. Ennek számos oka van. Először is, ez elfogadható érték. Ezután a lemezek külső szépsége. És kétségtelenül pozitív jellegzetesség a kiváló minőség. A mesterek értékelik ezt az anyagot a könnyű telepítéshez. Azonban, mielőtt az Alucobonda független telepítését közvetlenül a saját otthona homlokzatánál folytatjuk, ajánlott megtudni az anyag tulajdonságait, előnyeit, hátrányait, és megismerkedhet néhány telepítési árnyalatokkal is.

Ami?

Az Alucobbond egy kompozit anyag, amelynek teljes neve úgy hangzik, mint az alumínium kompozit panelek. A kompozit ebben az esetben harmonikus alumínium és polimer duett. A kompozit blokkok előállításához felhasznált polimert típusú és vastagság jellemzi. A készanyag teljesítmény jellemzői ebből függnek.

Csak az Orosz Föderáció területén kb. 15 vállalat van, akik ezt az arcát gyártják.

Az egyes tűzhelyen használt alumíniumlemez vastagsága 0,5 mm. Belső blokk töltőanyag fémlemezekkel mindkét oldalon. Így van egyfajta szendvics.

Az ilyen szendvicsek belső összetevője leggyakrabban nagynyomású polietilénként jelenik meg.

Fontos tudni, hogy az alumínium olló „szendvics” van egy korrózióvédő bevonattal, hogy garantálja, hogy a lapok nem jönnek elhanyagoltság időben. kívül, A korróziós bevonat hozzájárul a rácsos bázis súrlódási folyamatának sérülésének megelőzéséhez. Mint egy anti-korróziós réteg, oxid készítményt formájában alkalmazzuk oldat nátrium-hidroxid, ami miatt a film felületén jelenik meg a fémlemez, amely megvédi az anyagot a nedvességtől tud kölcsönözni helyrehozhatatlan kárt a fém.

Az alumínium arcát poliészter borítja. Azonban a gyártók leggyakrabban fluorozott szén alkalmazása helyett, amely nem érinti ultraibolya és kémiai reagensek. Amely figyelemre méltó, fluorozott szén, még a lemezek hosszú távú működését is, nem reped, és még inkább nem hagyja el az alapot.

A kompozit szendvics végső rétege laminált film. A telepítés előtt el kell távolítani, mivel a gyári csomagolás része. A filmnek köszönhetően a lemezek dekoratív felülete a szállítási és rakodási és kirakodási munka során védett. Egyes mesterek alumínium kompozit paneleket telepítenek a film eltávolítása nélkül, és a védőréteg eltávolítása után.

Az alucobondo lemezek elülső oldalát nagyszámú réteg különbözteti meg. Ha a központi töltőanyagból nézel, a következő réteg tapad, majd az alumínium levél, majd a primer, a gyanta, a zománc és a védőfólia.

Főbb jellemzők

Az Alucobbond egy alumínium kompozit blokkokként bemutatott felületi építőanyag. Karbantartásának köszönhetően a lemezek jó teljesítményt nyújtanak.

A következő felkérést kap, hogy megismerkedjen a előnyeiről és hátrányairól aluCobonda, amit tudnia kell, minden egyes ember, aki használni akarja ezt az anyagot, mint a néző az épület homlokzatán. Először is meg kell találnod az összetett lemezek előnyeit.

 • Tartósság. Minden gyártó minőségi tanúsítványt és jótállási kártyát biztosít, amely megerősíti, hogy a panelek akár 25 évig is szolgálnak. Azonban a tulajdonosok, régen, akik ezt az anyagot használták, azt állítják, hogy a híres vállalatok magas színvonalú lemezei képesek fél évszentben szolgálni.
 • Könnyű feldolgozás. A többrétegű, kompozit panelek ellenére egyszerűen több részre vághatók. A gördülést és a hegesztést táplálják.
 • Erő és rugalmasság. A kompozit Sandwicche acéllemezek nagy ellenállást adnak bármilyen mechanikai terheléshez. De ami érdekes, annak ellenére, hogy olyan tartós anyag jelenléte, az Alucobbond lehet hajlítás.
 • Savory atmoszférikus hatások. Az Alucobbond bevonat ellenáll a kemény időjárás, éles hőmérsékletcseppek.
 • Esztétika. Az alucobondo lemezek arcának széles választéka és árnyalatainak köszönhetően minden személy képes lesz megvalósítani a legvárosabb ötleteket. A külső oldal imitálhatja a dekoratív vakolatot és más egyedi tervezési lehetőségeket. És mi a legkellemesebb, még az ultraibolya hosszú távú expozíciójával, a lemezek elülső oldalának színteltetése nem tűnik el.
 • Sima sima felület. Még az anyag elülső oldalán lévő lemezek hajlításai is, a repedések nem fordulnak elő, a varratok nem képződnek. Mi a legkedveltebb, szokatlan textúra blokkok a kanyarok során, és amikor a telepítés lehetővé teszi, hogy a tervezés zökkenőmentes legyen.
 • Hő- és hangszigetelés. A többrétegű, a lemezek elnyomják a zajt és fenntartják a hőt beltérben. A belvárosban található épületek hangszigetelési tulajdonságai különösen fontosak.
 • Könnyű telepítés. Az összetett lemezek könnyűsége miatt a nagy terhelés nem befolyásolja az épület alapját. És figyelembe véve a lemezek erejét, nincs szükség további megerősítő részekre. Elég egyszerűsített keretszerkezetet alkalmazni Ventasad alatt.

Alucobonda hátránya van.

 • Alacsony refrakter. Természetesen ezt a mutatót a töltőanyag típusa határozza meg. A tányérok, amelyekben a jelenlegi polimer, nem csak pörkölt, de mérgező anyagokat elválasztanak a levegőbe. Ezért a legtöbb ember megállítja a lemezeket a habosított polietilénnel, mivel egy kemény gyúlékony osztályra utal. A mai napig az építési piac tele van alucobondo panelekkel, amelyek jobb belső kompozícióval rendelkeznek. Ezek alumínium-hidroxidban vannak jelen, amely néhány órán belül képes ellenállni a nyílt tűz ellen. Azonban az ilyen anyag ára sokkal magasabb. Ennek megfelelően nem annyira megszerzettek.
 • A lemezek helyreállítása. Ha hirtelen a blokk megsérült, akkor szükség lehet több szomszédos lemezek blokkolására.

Hatály

Olyan univerzális építőanyag, amelyet számos ipari területen használnak.

 • A kompozit panelek ma az első helyet foglalják el az épületek homlokzatának kialakítására tervezett anyagok között.
 • Az Alucobbondot ventrasad elavult épületekként használják a külső és a hang- és hőszigetelési tulajdonságok növelésére.
 • A szendvicseket az építészeti alkatrészek felé fordítják.
 • A fajok tányérjait reklámjelek, álló pajzsok, könnyű dobozok tervezésében használják.
 • Az új blokkokból a partíciók beltéri, vagy a beltéri tér befejező felületét, beleértve a mennyezetet is.
 • Bizonyára egy kicsit ismert, de kompozit paneleket használnak, hogy néhány elemet készítsenek az autók, a buszok és az autók.
 • AlucoBond védőcsomagként alkalmazzák a törékeny berendezések számára.

Az alumínium kompozit lemezek könnyedén megbirkóznak a céljukkal. Azonban leggyakrabban az épületek és a belseje arcoldalának befejező anyagaként használják őket.

Ezek a blokkok lehetővé teszik, hogy egyedi építészeti remekműveket hozzon létre a szerkezet külső részének elrendezésében.

A fajok leírása

A mai napig számos fajta alumínium kompozit panel létezik, mindegyikük számos előnyt különböztet meg, de hátránya lehet.

 • Szellőztetett homlokzat az alucobbonnal. A telepítés nagyon egyszerű. A telepítéshez a kötőelemeket használják, amelyhez a szigetelést eredetileg telepítik. Ezután a rögzített útmutatók és a profil, és a panelek rögzítése után. Ennek a tervnek köszönhetően az épület maximális védelmet kap a mechanikai károk ellen, és a legfontosabb – a hő az építés belsejében tárolódik.
 • Alucobon egy fa alatt. Az ilyen lemezek segítségével az épület szokatlan megjelenést szerez. Minden egyes blokk magas színvonalú festékkel borít, amely idővel nem törekszik, nem veszíti el a telítettséget és a szín mélységét, valamint a látható természetes fából.
 • Alucobbond A2. Az ilyen típusú panel megkülönböztető jellemzője nem hívás. Még a közvetlen lángoktól súlyos fűtés esetén a lemez nem világít. Ennek megfelelően az ilyen lemezeket olyan épületekben tervezték, ahol a tűzbiztonsági kérdés első helyen van.

Érdemes megjegyezni, hogy az alumínium kompozit lemezeket több címkével gyártják.

Az első a B2. Az ilyen lemezek nem tudják ellenállni a nyílt lángnak, ezért tartoznak a 4. gyúlékonysági csoporthoz. Nemcsak a tűzzel való kapcsolattartásból származnak, hanem gyorsan lángoltak. Az alumínium kompozit lemezek egy másik megkülönböztető jellemzője a B2 jelölésnek a hajlítások minimális szilárdságában rejlik.

Következő A2 márka. Ezek a modellek minimális gyúlékonysági jelzővel rendelkeznek, amelyet a “G1” szimbólumok jelzik. Vannak olyan lemezek, amelyeknek “ng” megnevezése van. Ez azt sugallja, hogy nem éghetőek. Ami az A2 jelölésével ellátott lemezek méretét illeti, teljesen megegyezik az Alucobonda B2-vel. Csak a tömeges különbség. A2 lemezek 1,5 kg-ra nehezebb, mint a B2 lemezek.

Egy másik fajta kompozit kazetta – plusz. Ezeket a lemezeket a maximális vastagság jellemzi. Az egyes blokkok súlya 7,3 kg. Felicinness és gyúlékonysági mutatók – minimális.

Méretek és súlylapok

A plusz jelölés alumínium kompozit lemezei a lehető legnagyobb szélességgel rendelkeznek – 1,5 m. És a B2 jelöléssel ellátott kompozit panelek szélessége 1 m. Az A2 jelölés az Alucon átlagos szélessége – 1,25 m. Ezeket a lemezeket fél méteres szélességből lehet rendelni, mert az A2 lemezek több mint a megadott szélességet, hogy megfeleljen a szinte lehetetlennek.

Az Alucobonda blokkok hossza nem létezik. Ez a dimenziós jelző 2-4,5 m-es tartományban változik. Azonban, amikor az alucobbonnal díszített épületek homlokzatait vizsgálják, vannak atipikus méretek is. A blokkgyártás néhány árnyalatához kapcsolódik. A szállítószalagon átmegyek egy szilárd szalaggal, és az ügyfél által megkövetelt hosszúság szerint vágják.

De még az egyes megrendelések nyilvántartása esetén is meg kell emlékezni, hogy lehetetlen meghaladni a megengedett normákat.

Például a maximális lemez hossza 6 m. Az egyes blokkok hossza nem haladhatja meg a 160 cm-t.

Nem kevésbé fontos az Alucobbond vastagsága. Ez a jelző azonban a szendvics kitöltésétől függ. A gyártók jóváhagyásai szerint a vásárlási igény inkább a 4 mm vastagságú lemezekre irányul.

Érdemes ismerni az Alucas tömegét. 1 négyzetméterenként. M Ez az anyag 3-tól 8 kg-ig terjedt. Mindez az összetett panelek összeállításához használt anyagoktól függ.

Hogyan kell dolgozni a panelekkel?

Az ilyen anyagokkal soha nem szembesült emberek, úgy vélik, hogy nagyon nehéz együtt dolgozni vele. De ez nem így van. Tény, alumínium kompozit lemezek lehet telepíteni anélkül, hogy a legkisebb ötlet, hogyan kell csinálni. A fő dolog az, hogy megértsük a telepítési technológiát, és megtudja a telepítés néhány árnyalatát. Otthon, a lemezek nemcsak vághatók, akkor hajlítható a saját hajlítási felületre.

Az alumínium panelek hajlításához 3 módszert fejlesztettek ki erre a célra.

 • Hajlító prések, amely felhasználja szakosodott automatizálás, szánt hajlítási lemezek, lapok, panelek és más típusú anyagokból.

 • Kerek alsó gördülőgépek. Ebben az esetben a deformációs folyamat olyan, mint a hajlító prések. Különös figyelmet kell fordítani a panelek elülső oldalának védelmére.

 • A marás manuális hajlítása. A marás a panel azon részén történik, ahol hajlítani akarsz. A vágók használatával téglalap alakú vagy V-alakú készíthető. Ezek a szakaszok nem érhetik el a panel belső részeit, ahol a töltőanyag áthalad. A mélyedés elkészítése után egy hajtást elvégzik a kívánt sugara.

A harmadik módszer ideális otthoni munkához. És hogy a leginkább figyelemre méltó, ilyen hornyok jelenlétében a lemezek nem veszítik el tulajdonságait.

Ami az alumínium kompozit lemezek részét illeti, ebben az esetben egy őrlési vonalat kell használni egy vezetővezetékkel. De ha nincs eszköz, használhatsz csiszolót. Csak akkor, ha vele dolgozik, fontos, hogy gyakorolja a különleges gondosságot és óvatosságot, még egy kis szikra is kellemetlen következményekkel járhat.

Montaja technológia

Azok az emberek, akik nem kapcsolódnak az építési területhez, az AlucoBonds telepítéséhez az épület homlokzatán meghívott szakemberek. Úgy tűnik, hogy az amatőrök képesek arra, hogy megbirkózzanak ezzel a munkával, csak egy profi, amelynek jelentős tapasztalata van az összetett lemezek telepítéséről. Természetesen az elrendezése többszintes épületek, akkor szerződést köt egy építőipari cég, de ha így a homlokzat a saját házában, amit tehetünk a saját. Végtére is, nem minden olyan nehéz, mint az első pillantásra.

Az AlucoBond szerelés speciális csomópontokkal ellátott fémkeretre készül. A rögzítő csomópontok, amelyekhez az épület épületének lemezeit több típushoz kell csatolni:

 • felfüggesztett csavarok;
 • a hornyok és gerincek rovására történő rögzítés;
 • ritkítás;
 • csavart;
 • Ragasztóanyag.

Minden egyes egyén garantálja a lemezek nagy szilárdságát és megbízhatóságát, a fő dolog az, hogy megfeleljen a profil telepítési technológiájának.

Általánosságban elmondható, hogy a telepítési folyamat 3 szakaszból áll, az első az alrendszer telepítése, a második szigetelés, a végső szakasz pedig maguk a lemezek rögzítése.

Az alrendszer telepítése

Az Alucobonda telepítése szerint először a homlokzat jelölése szükséges. Ezért Nagy pontosságú eszközöket kell használni, amelyek nagy vászonokon dolgozni, például lézerrel vagy teodolitokkal. Ha az épület alacsony, elég ahhoz, hogy egy építési rulettet vagy mérőállványt használjon.

A következő szerelési szakasz a zárójelek telepítése. A perforátor használatával olyan lyukakat kell létrehoznia, amelyeknek átmérőjének meg kell egyeznie a horgonycsavarokkal. És itt van egy fontos árnyalat: a lyuk mélysége nagyobbnak kell lennie, mint a csavarok hossza 10 mm-re.

Következő, zárójelek felszerelése. Ez rájuk van, a homlokzat minden terhelését elvégzik. Ennek megfelelően, hogy a burkolat nehezen ül, szükség van a zárójelek telepítésére. Egy öntapító csavarral ellátott lemezmosó elkezdéséhez. Ezután a lyukban van behelyezve hőszigetelő tömítéssel és műanyag dugóval. Miután az önellátás forog. Az alrendszer telepítése során az utóbbi az útmutatók telepítését foglalja magában.

Szigetelés

A telepítési lemezek fontos szakasza a szigetelés elhelyezése. Leggyakrabban használt ásványgyapot. Használhat habot vagy expandált polisztirolt is.

A fűtőlapok zárójelben vannak. És bizonyos helyeken nagyobb rögzítés esetén a dübítók rögzítve vannak.

Ebben az esetben meg kell ismernie egy fontos árnyalat: ha ásványgyapotot használnak, a tippeket pontosan kiszűrjük a zárójelben.

Befejező szakasz

És itt csak az AlucoBond telepítése marad. Az alumínium kompozit lemezek szerelése a rögzítő típusától függően történik. Azonban a leggyakoribb a rögzítés a zárral és anélkül. A blokkokat kell felvenni, balról jobbra. Az önellátás segítségével a kezdő deszkát rögzítették. Egy sűrűbb kapcsolat esetén ajánlott kétoldalú szalagot helyezni a kazetták alá. A telepítés során fontos annak biztosítása, hogy a következő kazetta egybeesik az előző várral.

Az új lemezek telepítése után a csavarok késik. Szükség esetén kis rés lehet a blokkok között. Kazetták, amelyeknek nincs zárja, a hasonló technológiák által telepítve vannak a szegecsekkel.

Hogyan világossá vált, Az Alucobonda telepítése nem különösebben nehéz. Természetesen egy kezdőnek, az első néhány lemez telepítése hihetetlenül összetettnek tűnik. Ha azonban betartja a telepítés minden finomságát, még egy tapasztalatlan személy is képes lesz felszerelni saját otthonának homlokzata, és nem vonzza az építési szféra munkáját.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: