Milyen festéket választani a beton felületekre?

Nehéz elképzelni az építményt beton nélkül. Alapítványok, padlóburkolatok, pályák, lépcsők, lapok átfedése – ez csak egy kis számú alkalmazás az építőanyag. Olyan tartós és megbízható, de kevés, hogy kevesen tudják, hogy néhány védelmi esemény anélkül, hogy bármilyen védelmi esemény lenne, akkor a beton gyorsan elszakad.

A bevonat jellemzői

A további védelem szükségességét a beton bevonat jellemzői diktálják.

Korábban érdemes megjegyezni a lefedettség pozitív aspektusait:

 • A beton népszerűsége nem csökken a tartósság és az erő miatt: a hermetikus és megfelelően kezelt padló vagy falak szinte örökre szolgálhatnak. Konkrét szilárdság elvileg változtatható mutató, mert keményedésként nő, és nem áll meg, ha a standard kifejezés 28 nap alatt érhető el.
 • A beton ellenáll a nehéz terhelések nélkül deformáció és megsemmisítés nélkül.

Ezek a tulajdonságok különösen népszerűek az ipari épületekben és üzleti létesítmények építésében (raktárak, garázsok és egyéb).

 • Könnyű szolgáltatás – egy másik szép beton felületi bónusz. Elég időben frissíteni a védőréteget 3-9 hónaponként az alkalmazott alaptól függően.
 • A környezeti tisztaság szintén hangsúlyozza az anyagot.
 • A beton radioaktivitás kevesebb, mint a tégla. De tisztán elméletileg alkatrészek beton lehet fertőzött, ezért válassz ellenőrzött gyártók és ellenőrizze a dokumentumokat az áruk.
 • Sokoldalú anyag, a beton független felületként vagy a dekoratív bevonás alapjaként használható.

Minden pozitív tulajdonsága, konkrét, mindazonáltal korróziónak van kitéve, A folyamat során az anyag szerkezete megsemmisült. A fő ellenség olyan víz, amely könnyen behatol a bevonat pórusainak, oldja fel és flips könnyen oldható komponenseket (hajú mész). A felesleges nedvesség különösen alacsony hőmérsékleten megsemmisült. A fagyasztóvíz mechanikusan elpusztítja az összetevők közötti kapcsolatot, amely befolyásolja az erőt.

A savas közeg nem kevésbé ártalmas, mivel képes mind a mészvegyületek öblítésére, és hozzájárulnak az oldhatatlan kalciumsók képződéséhez, amelyek felhalmozódnak, növelik a beton és a krakkolás mennyiségét. Egy további tényezőt kell említeni – biológiai.

A porózus betonszerkezet vonzó a mikroorganizmusok számára, és megélhetésük elpusztítható.

A szint negatív hatása lehetővé teszi a védelmet több szakaszban. Az elsődleges védelem stabilizáló és tömítőanyagok bevezetését tartalmazza a keverékbe, amely lelassítja az agresszív reagensek hatását. A másodlagos védelem a festékanyagok, a primer keverékek, a masztix és más másodlagos anyagok alkalmazása.

A festék típusai

A konkrét betonon lévő festékanyag hátránya nem figyelhető meg, és az opciók különböznek a kompozícióban és a tulajdonságokban. A kérdés csak az üzemeltetési feltételeknek felel meg.

Alkid festék

Az alkid festék egyfajta zománcfesték, a keményedés után, szilárd és rugalmas fóliát képez a felületen. Ez egyetemes, szinte bármilyen felületre alkalmas: fa, fém, beton.

A légköri expozíció magas ellenállása, a víztaszító és a hőmérsékletcseppek ellenállása (-50-ről 60 cm-re) lehetővé teszi, hogy külső munkához használhassa. Ez egyformán könnyen alkalmazható ecsettel, görgős és távolsággal. Szárítási idő átlag: körülbelül 24 óra. A 2-3 rétegben letétbe helyezett alkid zománc legfeljebb öt évig megmenti a védelmi tulajdonságokat. Egy másik lényeges plusz alacsony költség.

A mínuszokból meg kell jegyezni annak toxicitását folyékony állapotban, Aroma- és légbiztos. Kiváló tengelykapcsoló a felületen nehéz eltávolítani. Minden meglévő mosás csak lágyabb bevonattal, amelyet egy spatula eltávolítanak.

Akril festék

Az akrilfesték az építőanyag-piac egyik univerzális kedvencei, amely az akrilgyantákon alapuló víz diszperzió. Amikor ez szárítás, egy polimer filmet képzünk a felületen, amely ellentétben színezékek egy alkid alapon, könnyedén áthalad a levegő.

Festék formák kopásálló, vízálló, hőálló, nem éghető és környezetbarát bevonat. Teljesen nem mérgező, és nem szaga van, mert a kompozícióban nincsenek szerves oldószerek.

Könnyen alkalmazható és több órán át szárad. Általános szabályként a második réteg 2 óra elteltével alkalmazható.

Lehetőség van nagy és alacsony (de nem alacsonyabb) hőmérsékleten használni. A rétegek száma kívánatos, hogy legalább két. A lehetőségek széles választéka és textúrája lehetővé teszi, hogy megoldja a tervezői feladatok megoldását.

Szilikát festék

A szilikát festék egyfajta ásványfesték, amelynek fő kötő eleme folyékony káliumpohár, amely magas szilárdságot biztosít. Mint az anyag tulajdonságainak javítása, a szilíciumpor, a cink vagy az alumínium. A fémek jelenléte növeli a festék korróziójú tulajdonságait. A folyékony üveg és a száraz pigment keveréket külön-külön és közvetlenül használat előtt csatlakoztatjuk.

Ez az egyik legkedvezőbb bevonat (hallja legalább 20 év), míg a teljes üzemi időszak alatt megőrzi eredeti megjelenését. Az ultraibolya ellenáll, az éles hőmérsékleti ingadozások, a nedvesség és a szennyezés, a vegyi ellenállás jellemzi.

Ez a festék a legtartósabb kapcsolatot alkotja ásványi alapú felületekkel (beton, kő, üveg, vakolat). Gyakran használják a homlokzatok és más szabadtéri munka befejezésére.

A mínuszok között meg kell jegyezni a festék rugalmasságát, azaz a kis repedések nem kaphatnak. Ezért az alapot tökéletesen el kell készíteni. A festék nagy toxicitása megköveteli a személyi védőfelszerelés kötelező használatát. A felületes szakítószilárdság valószínűleg problémákat okoz a szilikát zománc eltávolításakor.

SiliconeEemulsion festék

A szilikonoemulziós festék szinte közeledett az ideálishoz. Ha fagyasztott, vízszigetelést, gőzáteresztő filmet képez, amely a lehető legnagyobb mértékben megvédi a nedvességet a nedvességtől. Ráadásul rugalmas, tartós, kopásálló, és jól tapadási és más ásványi alapok tapadása. Az alkáli környezet ellenállása lehetővé teszi, hogy két nap alatt betonra és vakolatra kell alkalmazni, míg az akrilfesték nem korábban használható, mint egy hónap. Az egyetlen mínusz magas költség.

A szilikon alapú gyanta képessége az akril polimerekhez való kötődés lehetővé tette, hogy új szilikonmentes festékcsoportot kapjunk. Ezek jellemzik a legjobb tulajdonságok, mint a klasszikus akril, de az ár alacsonyabb, mint a szilikon opcióké.

Gumifesték

Gumi festék – viszonylag új típusú festékanyagok, amelyek a tartós és tartós zománc hírnevét nyertek. Egy folyékony állapotban van egyfajta masztix, amely szárításra egy olyan filmet képez. Ez egy akrilát latexet mutat, ami a kompozíció rugalmasságát és erejét teszi.

Oldószerként rendes víz van, amely a termék ökológiai biztonságát jelzi. A festéket jó tapadás jellemzi különböző típusú felületekkel, beleértve a beton, műanyag, fém, fa. Nem szörnyű a hőmérsékleti ingadozások: Minden tulajdonságot az 50 és +60 közötti tartományban tárolják.

A gumi festék bármilyen módon alkalmazható. Egyes gyártók a szavazólapokban termelik. A szárítás nagyon gyors: 2 óra elteltével a felület készen áll a további munkára.

A gumi film csúszásgátló hatású.

A rugalmasság és a rugalmasság lehetővé teszi, hogy megváltoztassa az alapot az integritás megzavarása nélkül. Az akrilát-latex alapú festék gyakran további vízeprooferként szolgál, például a medencék építésében. A mechanikai ellenállás lehetővé teszi, hogy az útjelölés (kívánatos fényvisszaverő használatára kívánatos), játszóterek, stadionok, tornatermékek díszítésére szolgáljon. LifeCycle – 8-10 év.

Poliuretán festék

A konkrét felületek poliuretán festékét leggyakrabban szabadon használják. Folytatás után a vastag rugalmas film hatékonyan védi a padlót mechanikai, kémiai és légköri hatásokból. Poliuretán festékek vannak egyszemélyes és kétkomponensűek. Az utóbbi lehetőség gyakoribb és két Tarsban értékesített. A keményítő egy, a másikban – a másikban.

Az ilyen típusú festékek megkülönböztető jellemzője, amely lehetővé teszi -10 és +30 közötti hőmérsékleten és magas páratartalom alkalmazását. Ráadásul a páratartalom az anyag fagyasztott feltétele. Élet Élet – 10 évtől.

Epoxi zománc

Az epoxi zománc egy kétkomponensű festék, amely epoxi gyanták alapján gyártott. A mai napig az egyik legtartósabb és kopásálló bevonatnak számít. A gyanta típusától és a keményítőkkel való arányuktól függően különböző tulajdonságokkal rendelkező készítmények kaphatók: keményen rugalmasan. Az epoxi gyantákon alapuló festékek univerzálisak, szilárdan összekapcsolódnak mindenféle felülethez.

Az analógok között megkülönböztethető az ellenállások ellenállása semmilyen tájolás: Vegyi, légköri, mechanikai, biológiai. Az epoxi bevonat megőrzi kezdeti megjelenését az egész üzemi időszak alatt. Az egyetlen mínusz kétkomponensű. Keverési komponensek, könnyen tévedhetnek az arányokban, ami nem teszi lehetővé a kívánt eredményt.

Hogyan válasszuk ki?

A betonra festett festékek esetében fontos a következő jellemzők:

 • Mechanikai károkkal szembeni ellenállás;
 • Kopásállóság;
 • Tűzálló;
 • Hőellenállás;
 • Vízálló;
 • Kémiai ellenállás;
 • Nincs éles szag;
 • Környezeti biztonság;
 • Könnyen kezelhető.

Sajnos a tökéletes termék, amely ugyanolyan ötvözi az összes ilyen tulajdonságot, még nem találta fel. Ezért a választás elsősorban a szoba kinevezésétől függ. Mielőtt a boltba megy, érdemes becsülni a betonfelület használatának intenzitását. Például a garázs padlójának festékének követelményei magasabbak, mint az ablakpárkány, az erkély vagy a fal hasonló anyagához.

A festék kiválasztása, akkor is szem előtt kell tartania a munka típusát:

 • A belső munkák esetében a nem mérgező és környezetbarát kompozíciókat értékeljük. Az éles szaglás hiánya is plusz lesz, mert lehetővé teszi a rosszul szellőztetett festéket. Dye kopásállósága esetén belsőépítészeti fontos lesz az ipari helyiségek és nagy kereskedelmi platformok, ahol nagy mechanikai terhelés a padlón vannak jelen.

 • A szabadtéri befejezéshez a toxicitási mutató nem döntő. Fontos, hogy a befejező anyag ellenáll mindenféle expozíciónak: fizikai, kémiai és biológiai.
 • A pozitív pont az, hogy a piacon bemutatott termékek közül sok egyetemes. Ezért a vásárlás előtt alaposan meg kell vizsgálni a termékcímkézést, annak összetételét, tulajdonságait és ajánlásait.

Tippek és ajánlások

A beton sikeres festményének fontos feltétele azonban, mint más felületek, előkészítő munka. Ebben a szakaszban a por, a szennyeződés, a festékmaradványok, a zsírfoltok gondosan eltávolításra kerülnek. Amikor újra festés, kívánatos, hogy a csiszológépet el kell távolítani az elpusztult felső réteg eltávolításához. Ellenőrizze a feldolgozott területet a hibák témájában, törölje az észlelt megsértéseket. Beton önmagában kis tapadási (különösen vonatkozik az alacsony minőségű márkák), így kezeli a talaj festék jobban tapad a befejező anyagok.

Híres gyártók és vélemények

A festék és lakkok között a konkréton a poliuretán festék meghallgatásán “Texil”. Szinte minden vevői vélemény pozitív. A felhasználók számára meglepő volt, hogy viszonylag alacsony áron ellenállóképességű bevonatot kapott jó működési tulajdonságokkal.

Polimer akril padlófesték “Betoxil” – Egy másik jó márka az ipari és a polgári használathoz.

Tartós és kopásálló, alacsony és egyenletes negatív hőmérsékletű festéshez alkalmas.

Befejező anyag márka “Akvapol” Olyan tárgyakon, ahol rendes vagy átlagos terhelés feltételezhető. Alkalmas a magas páratartalmú szobákhoz.

“Elakor” – Ezek olyan poliuretán festékek, amelyek mindegyike és kétkomponensű lehet. Az élelmiszer- és gyógyszerészeti vállalkozásokban, valamint a lakóépületekben is használhatják.

Hogyan lehet festeni a beton felületét az utcán, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: