Milyen fürdőszobai csempe van választani: fényes vagy matt?

  A kerámia csempe egy olyan népszerű anyag, amelyet széles körben használnak a felületek belsejében és az épületeken kívül. A gyönyörű fürdőszobai belső tér létrehozásához ideális lehetőség, és számos termékcsaládnak köszönhetően a leginkább kreatív ötleteket megvalósíthatja. A fényes vagy matt csempe közül választhat, meg kell ismernie az egyes típusok használatának előnyeit és hátrányait.

  Sajátosságok

  Az anyagválasztás nem könnyű feladat, mert a belső belső elem fontos szerepet játszik. A modern gyártók gazdag választékot kínálnak kerámia burkolólapokkal, amelyek eltérnek a következő paraméterekben:

  • dimenziók;
  • forma;
  • termelési módszer;
  • tervezés.

  Még ugyanaz a csempe, amelyet a különböző gyártók hoztak, különbözhet vastagságban, textúrában, erővel. A kereslet 15×20, 20×30 és 30×30 cm kerámiájának tekinthető. De az építőanyagok piacának sok lehetősége között nem nehéz megtalálni a nem szabványos méretű termékeket.

  A fogyasztók vonzására irányuló erőfeszítések során számos márkát kínálnak eredeti bizarr formáját: ívelt, rhombid, szokatlan textúrával vagy mintával.

  A csempe azonban nemcsak a tervezés, hanem a gyártási módszer is különbözik. A kezdeti szakasz szinte mindenhol. A keverékre fordul, alakja és szárítása. A feldolgozás további szakaszai a termékek jövőbeli kinevezését, a tervezésüket és a tulajdonságait alapján választják ki.

  A színes gamut választása egy másik fontos szempont a kerámia vásárlásakor. Hagyományosan a fürdőszobákat hideg színekben alkalmazzák. Minden kék árnyalat releváns. Különösen gyönyörű fürdőszobával néz ki türkiz és kék színben. Zöld csempe – ez a második legnépszerűbb a fürdőszobák béléskor. A zöld cselekedetek a psziché pihentető, így egy ilyen szobában kellemes időt tölteni és pihenni egy munkanap után.

  A modern otthonokban gyakran lehet elérni a fekete kerámiákat a fürdőszobában. Ez a szín egyszerűen csodálatosnak tűnik, de egy ilyen fürdőszoba megfelelő kialakítást igényel. Az egyik legnépszerűbb opció a sakk színe. A fürdőszobában különösen fényűző lesz a szokatlan díszítőelemekkel kombinálva.

  Nézetek

  Az anyag kiválasztása során az egyik fő kritérium a megjelenés. Kétféle kerámiatermék alkalmas a fürdőszobai befejezésre: fényes és matt csempe. Számos előnye és hátránya van, tudva őket, megtalálhatja a tökéletes lehetőséget egy adott belső térre.

  Fényes

  Ez a fajta csempe, mivel lehetetlen a falakat a fürdőszobában. A felülete levágja a fénysugarakat a világítóberendezésekből, szorzva őket, és ezáltal a fürdőszobában fényt tölt be. Sokan úgy gondolják, hogy fényes csempe van a luxus és stílus kötelező elemével. Az ilyen néző mindig gyönyörűnek és ünnepélyesnek tűnik. Ezzel akár nagyon szerény belsejét is átalakíthatsz, és elrejtheti a szoba néhány hátrányát.

  A hatalmas plusz fényes termékek vizuális növekedése az űrben, a levegőben és a tér telítettségben. Az apró fürdőszoba csak egy csempe köszönhetően egy luxus szobává válik. A ragyogó felület szereti a luxus, gyönyörű belső terek conoisseit. A fényes bevonatot a megnövekedett megnövekedett jellemzi, így az ilyen csempe gyakran gyakran használják a falak befejezésére. Amikor a bonyolultság padlóburkolata a fényes bevonat gondozásában van.

  Az egyik legnépszerűbb lehetőség ma női kőből készült. Ez szinte univerzális anyag minden helyiségben. Jól néz ki mind a tágas fürdőszobákban, mind a kompakt, gyengén kizárt fürdőszobákban. Fő előnye nagy szilárdság, képes ellenállni a kis zsetonokkal és fúj. A porcelán kőburkolat kiváló hővezető képességgel rendelkezik, ami szintén fontos a fürdőszobák számára.

  A szennyezés sebessége mellett ez a faj még néhány mínusz létezik.

  • Keskeny alkalmazás kör. A fényes csempe ideális a falak burkolatához, de a padló megmarad. Meglehetősen alacsony vízfelszívódási együtthatóval rendelkezik, ami még nedvesítés nélkül is csúszik. Az ilyen termékeket nem javasolják, hogy lépések és határok szembesüljenek, mert fennáll a sérülés veszélye.
  • A csempe kialakítása nem mindig megfelelő. A fényesség fényes felülete fülbemászónak és sikoltozik. Például egy ilyen csempe nem teljesen alkalmas a nyugodt otthoni légkör elrendezésére.
  • A gondoskodás összetettsége. A fényes felületű kerámiák gyakori és alapos mosást igényelnek. Látni fogja a legkisebb nyers, por és szennyeződéseket. És a tisztítás során keményen kell dolgoznia, hogy ne legyen elválik a vízből. Még megérinti a kezét, fennáll annak a veszélye, hogy elhagyja a jelet a falon. És a fényes padlója szinte elmosódott.
  • Fényes csempe Nem alkalmas jól megvilágított szobákra. A fénysugarak növelik a felületen lévő ragyogást, és ez a belső teret hallja. És az állandó káprázás végül elkezd bosszantani.
  • Alacsony ellenállás a csiszolóeszközökkel szemben. Lehetetlen tisztítani egy csempe porkészítményekkel, mert a felület könnyen karcolható, és visszaadja azt a korábbi simaságának, hogy lehetetlen lesz.

  Matt

  Ez a fajta csempe gyakran használható egyetlen stílus létrehozására az egész belső térben. A matt felület alkalmas a szoba elrendezésére a high-tech vagy a modern stílusban. A fürdőszobában fényűzőnek tűnik, nyugodt és hangulatos légkört teremtve.

  Szinte minden modern gyártó nedvességálló termékeket kínál, ami különösen jó a magas páratartalom mellett. Sok fogyasztó nem veszi figyelembe a matt csempét a megjelenés egyszerűsége miatt. Ha helyesen veszi fel az összes elemet, a fürdőszoba belseje nagyon nemes. A rakodóképesség luxus hátteré válik a vízvezeték és a bútorok számára.

  A matt csempe ugyanolyan jól illeszkedik a falhoz és a padlólemezhez. Ez több “meleg”, és még hosszú idő után sem unatkozik.

  Ellentétben az elvárásokkal, könnyen kezelhető, és nincs szükség gyakori tisztításra. Ezenkívül nem kell ragyognia. Nem fél a külső befolyástól, és nagyon erős szennyezés könnyen megtisztítható egy speciális por. A nehézségek csak durva bevonatokkal fordulhatnak elő, amelyek porózus szerkezetében a szennyeződés könnyen eltömődött és mossa meg, nagyon nehéz. A matt felületen a kis zsetonok és karcolások gyakorlatilag nem láthatóak.

  A matt kerámia hátrányai nagyon kicsiek. Nehéz létrehozni egy luxus elegánsságot a belső térben – ez egy tisztességes környezetet igényel bútorok, textilek és dekorációk formájában. A Matte Ceramics szobájának sikeres nézete a tervezési stroke mennyiségétől és minőségétől függ. Bár sokan fontosak a fényes termékek nem súlyos és inkább szigorúbb matt opciókat preferálnak.

  A matt csempe segítségével a szobát vizuálisan lehetetlenné teszi. Itt csak akkor lehetséges, ha van egy nagy terem, és jó szintű világítás.

  A helyiségvilágítás fontos szempont a csodálatos kialakítás létrehozásában. A rosszul megvilágított szobákban a matt csempe elveszett, kevésbé vonzóvá válik.

  Hogyan válasszuk ki?

  Eldönti, hogy melyik csempe, hogy preferenciát adjon – matt vagy fényes, meg kell mérnie mindent és ellen. A fényes csempe jól néz ki nagy és egy kis fürdőszobában. Luxus villogó felülete tökéletesen ötvözi a csillogó vízvezetékkel, és a kompetensen kiválasztott világítás segít a szoba kitöltéséhez.

  Matte kerámiák a fényes csempe ellenkezője. Ugyanakkor vonzza a figyelmet önmagára is, és fontos eleme a belső térben. A békés arisztokrata kialakítása óriási tervezési lehetőségeket nyit meg a helyiségek számára.

  Mindegyik fogyasztó maga választja ki az optimális opciót, amely megfelel a követelményeinek és képességeinek. A modern tervezők gyakran kombinálják ezeket a kétfajta együtt. Ez az opció nagyon elegáns és szokatlan. Például a padlót egy matt bevonat képviselheti, és a falak fényesek. Végül minden attól függ, hogy a ház tulajdonosainak kívánságaitól függ, mert a fürdőszoba kialakítása nem csak praktikus, hanem kellemes szem is lehet.

  Egy másik kompromisszumos verzió a Semmat csempe használata. Nem olyan ragyogó és sokan szeretettek, mivel mindkét típusú csempék minden előnye.

  Hasznos tanácsadás

  A fogyasztói vélemények és a szakemberek véleményét, érdemes betartani a következő tanácsokat:

  • Olyan otthonokban, ahol a gyermekes családok és az idős korú emberek élnek, a fürdőszobában lévő padló jobb, ha matt burkolólapokat fektetünk a sérülések elkerülése érdekében;
  • A fényes csempe jobb a padlóburkolat finanszírozására;
  • Annak érdekében, hogy ne zavarja a bevonatok állandó áztatását, akkor jobb, ha olyan csempe van kiválasztani, amelyen a szennyezés nem túl észrevehető;

  • A könnyű csempe gyakori gondoskodik. A legtöbb szakember a kerámiát a minta vagy a válás. Jól néz ki természetes kőből: onyx, gránit, márvány;

  • Annak érdekében, hogy vizuálisan növeljük a szobát, a fényes csempe öltöny, és hogy a fürdőszobát az otthoni légkörbe adja – Matte. A Sötét Tile képes vizuálisan szűkíteni a helyet, hogy a fürdőszobában nem kívánatos, ezért érdemes megnézni a könnyű árnyalatokat;
  • A legtartósabb és tartós, kerámia. De az anyagból származó csempe gyűjteménye időnként drágább, mint az egyszerűbb analógok. Porcelán kőszerte három típus: magas, közepes és alacsony csiszolással. A fürdőszobában jobb a második lehetőség használata;

  • A fürdőszoba kialakításához jobb, ha legfeljebb három színt használ. Számos árnyalat néz ki színesnek, és végül bosszantani kezd;
  • Ahhoz, hogy hozzon létre egy ideális belső, akkor jobb, ha választani kész gyűjtemények jól ismert gyártó, ahol a szín és méret a lapok már kiszámított valós szakemberek.

  Mester osztály, hogyan tisztítsa meg az intercutrikus varratok, láthatod ebben a videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: