Milyen görgős festeni a mennyezetet: válasszon egy eszközt a vízszintes festékhez

A mennyezet festése a javítási folyamat egyik alapvető lépése. A munka minősége nemcsak a színező kompozíciótól függ, hanem az alkalmazáshoz használt eszközöktől is. Leggyakrabban a görgőket használják a mennyezeti feldolgozáshoz. Ezen eszközök segítségével zökkenőmentesen és helyesen forgalmazhatja a készítményt a felületen, és nem hagyja el a válásokat és más hibákat.

Emulziós festék típusai

Mielőtt megismerkedne a festéshez tartozó görgők választékának sajátosságaival, meg kell érteni, hogy mi az emulziós festékek. Érdemes megjegyezni, hogy a kompozíció típusától származik, amelyet a szerszámot a festés folyamatában fognak használni.

A mai napig négy típusú emulziós színek van. Az összes lehetőség különbsége egy polimer jelenléte.

  • Az egyik legnépszerűbb faj akrilfestékek, amelyeket mind a tapasztalt, mind a kezdő mesterek használnak. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a kompozíciók alkalmasak különböző típusú felületekre, amelyek a fő előnyükhöz tulajdoníthatók. A festékek fő összetevője akrilgyanta. Ez az anyag, amely nagy teljesítményt nyújt a készítménynek.
  • Következő fajok – Szilikon vízparti festékek. Ez a tökéletes lehetőség olyan helyiségek számára, amelyekben a páratartalom meglehetősen magas. A festékek összetétele az ilyen komponenst szilikongyantaként uralja. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a lehetőségek ideálisak a mennyezetek kis hibáinak elfedésére.

  • Nincs kevésbé univerzális nézet Szilikát festékek. Ezek a folyékony üvegen alapulnak, amelyek különböző színű pigmentek kiegészülnek. Ezeknek a színeknek a fő megkülönböztető jellemzői a tartósság és a stabilitás.
  • Legfrissebb nézet – Ásványi festékek. A kompozíciók termelési folyamatában héjas mész. Gyakran gyártók helyettesítik ezt az opció cementet. Az ásványi festékek sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind a falak, mind a mennyezetek festéséhez használják őket. A leggyakrabban beton- és téglafelületekkel történő festéshez használhatók.

Valikov típusai

Az emulziós színek főbb típusainak megismerése után meg kell találni, hogy milyen görgős lesz a legmegfelelőbb a mennyezet feldolgozásához. Érdemes megjegyezni, hogy sokan kicserélik ezt az eszközt ecsettel vagy szórópisztollyal. De meg kell érteni, hogy a mennyezeti szín túl sok idő lesz. Ami a porlasztót illeti, ez az opció kényelmet és gyakorlatiasságot mutat, de maga az adaptáció meglehetősen drága.

Ha a vízparti festékhengerekről beszélünk, akkor ma a gyártók Engedje el a halom és a hab gumi. A boltokban is megtalálja a poliamidból és a velúrból készült szerelvényeket. Az egyes lehetőségek költsége nem túl különböző. Ennek ellenére a görgők egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek.

A lakk és a ragasztó alkalmazása érdekében a leggyakrabban használják a habos eszközöket. De a szakértők azt javasolják, hogy ne rohanjunk a víztermelő összetétel ilyen változatának megválasztásával.

Ez az alábbiak szerint történik:

  • Az anyag gyorsan elnyeli a festéket;
  • Működés közben a készítmény bőségesen áramlik a habmagból;
  • A görgőt nem különbözteti meg tartóssággal.

Ezenkívül a habos gumi használatának folyamatában gyorsan elveszíti a kezdeti tulajdonságait.

Az alábbi nézet egy halom eszközei. Ezek univerzális lehetőségek, amelyeket bármilyen típusú mennyezetre használnak. A hengerek eltérő hosszúságúak lehetnek, ami nagyon kényelmes a kompozíciókkal való együttműködésben. A vízálló festékekkel való munkához a legjobb, ha a közepes sörtékkel rendelkező eszközöket választhat. Egy ilyen halom, összehasonlítva a rövid, nem fogja elnyelni a nedvességet.

A Velive Roller tökéletes lesz a víz-emulziós készítmények kezeléséhez. A szerszám különböző bevonatokon használható, az anyag tökéletesen ellenzi az agresszív komponensek hatását. Az előző lehetőségekhez képest ezek a görgőknek nincs komoly hiányosságai. De, ha meg akarja festeni a mennyezet eszköz készülni arra, hogy az eszközt kell gyakran kihagyja a vízben emulzió összetétele, a velúr gyorsan felszívja a keverék.

Ami a poliamid hengereket illeti, a textíliák a létrehozására vonatkoznak. A termelés során az anyagot szálak varrják. Leginkább ezeket az eszközöket professzionális festők alkalmazzák.

A szerszám kiválasztásának jellemzői

A mennyezet festéséhez henger kiválasztása, érdemes figyelmet fordítani több fontosabb pontra. Figyelembe véve az egyes típusok összes fenti funkcióját, a megfelelő eszköz megszerzésének folyamata nem fog túl sok időt vesz igénybe. Vannak azonban kis árnyalatok.

A görgők kiválasztásának folyamatában fókuszáljon a felületi típusra, akivel dolgoznod kell. Amint azt már említettük, az összes bevonat egyik legjobb típusát a hengerek egy halomból. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha a mennyezet durva textúrával készült, a legjobb, ha a hosszú sörtékkel rendelkező eszközöket választhat. Ezzel az eszközzel könnyedén kitöltheti az összes szabálytalanságot.

Ha még mindig előnyben részesíti a költségvetési hab görgőt, érdemes ellenőrizni az anyag minőségét még az eszköz kiválasztása során is. Kezdeni, erősen nyomja meg a munkagépet a kezedben. Még erős nyomás alatt is a habár nem lehet deformálódni.

Különös figyelmet kell fordítani a varrásra az anyagra. A kifejezett csomópont jelenléte befolyásolhatja a festményt.

Fontos pont a festék megfelelő ételeinek megválasztása. Szakemberek javasoljuk beszerzési kiváló minőségű konténerek, kifejezetten javítási munkák.

Alapvető szabályok Festés

Miután megvásárolta az összes szükségeset, elvégezheti a mennyezet feldolgozását. Kezdeni, a felületet gondosan el kell készíteni, hogy a jövőben a festék egyenletesen fekszik. A mennyezetet meg kell tisztítani, megszabadulni a régi felületet. Szükséged van rá, hogy bezárja a repedést, hogy a felület tökéletesen sima legyen. Ne feledje, hogy a mennyezet előkészítése során dörzsölje ki a csiszolópapírt.

Ha úgy dönt, hogy megtöri a felületet, a legjobban használja a primert. A felület előkészítése után elkezdheti a festést.

A kezdethez a készítményt hígítjuk, hogy megfelelő konzisztenciát kapjunk, a gyártó által megadott utasításokra összpontosítva. A víz-emulziós keverékekhez leginkább 10% -os vizet adunk. Néha a készítményt fúvókákkal keverjük, anélkül, hogy folyadékot adnunk.

Indítsa el a festmény szükségességét a nehezen elérheti a helyeket. A sarokrészek és a határok itt vannak. Különös figyelmet kell fordítani a többszintű struktúrák nehezen elérhető helyekre. Ezekben az esetekben a festék alkalmazása a kiálló elemeken kell lennie. Ha a görgő nem működik, a legjobb, ha egy kefe használata.

A mennyezet összes elemének feldolgozása után gördülővel kell festeni. Figyeljen arra, hogy a víz sminkkel való együttműködése, az eszköznek pontynak kell lennie, és nem merül fel a tartályba. Ennek köszönhetően a festék nem leereszkedik a görgőből, és az alkalmazás során egyenletesen terjeszti.

Minden munkát gyors ütemben kell végrehajtani. A készítményt egyenletesen kell alkalmazni, hogy a folyamat ne késlekedjen, a vonalak egyenletesen oszlanak egymáshoz. Mindegyik következő szalagnak ki kell terjednie az előzőre. A készítményt alaposan dörzsöljük a felületen, hogy megakadályozzák a gyors szárítás a szélén.

Hasznos ajánlások

Ha még mindig nem döntöttél el a megfelelő eszköz kiválasztásáról, figyelni kell több jelentős tulajdonságra.

Először azt kell mondanod A nagy terület feldolgozásához mindig a legjobban használható pontosan görgőt. Ezen eszközök segítségével gyorsan és hatékonyan gyorsan festheti a mennyezetet, miközben nem hagyja el a válást. Egy kefével dolgozva folyamatosan szembesül a cseppekkel, emellett a folyamat sok időt és erőfeszítést fog tenni.

A hosszúkás fogantyú jelenléte nagymértékben leegyszerűsíti a festést. Sok erőfeszítés nélkül megteheti a mennyezet összetételének kezelését a létra segítségével. Más eszközök segítségével, hogy szinte lehetetlen legyen.

A henger kiválasztása egy halom, győződjön meg róla, hogy figyeljen arra a tényre, hogy míg a munkahelyi sugarok maradhatnak a mennyezeten. Ezért azonnal vásároljon olyan magas színvonalú eszközt, amellyel nem lesz ilyen probléma.

Miközben a görgővel dolgozik, rendszeresen távolítsa el a feldolgozott területet. Tekintse meg a mennyezet különböző szögben segíteni fogja a festés minőségét, és nem hagyja ki a hibákat. Ha a munka végén észrevette a rosszul feldolgozott területeket, a nagyszámú rugalmas papír segíti a problémát.

Különös figyelmet kell fordítani nem csak az eszközre, hanem a festékre is. Az egész folyamatot egy márka összetételével kell elvégezni. Ellenkező esetben a végeredmény nem fog meglepni Önt. A festék megválasztásában a felület típusára is összpontosítani kell.

Arról, hogy milyen görgős festék a mennyezetet, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: