Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Az autóipari és építőipari iparban lévő csavarokhoz speciális szerszámot használnak, amelyet dinamometrikus csavarhúzónak neveznek. Ez az eszköz maximális pontossággal rendelkezik, hogy megfeleljen egy bizonyos meghúzási nyomatéknak. A dinamométer csavarhúzókat több fajból állítják elő, amelyek mindegyikét műszaki jellemzőkkel és tervezési funkciók jellemzik.

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Ami?

A dinamometrikus csavarhúzó egy modern eszköz, amely beépített fékpadral van felszerelve. Az ilyen adaptáció elengedhetetlen a menetes csatlakozások magas színvonalú szigorításakor. Leggyakrabban a készüléket az épületszerkezetek, az ipari berendezések és az Auto Service Industry telepítése során használják. Az ilyen csavarhúzók fő előnye, hogy teljesen kiküszöbölik a lebontásokat és problémákat az elhúzódó elemek kiaknázásával. A szerszám képes a szükséges sebesség beállítására, a berendezés védelmét a károktól.

A dinamometrikus csavarhúzó eszköz különböző lehet, amelyet a készülék funkcionalitása és terjedelme határoz meg. Szabványosan a design tartós tokból áll egy tavaszi, eltávolítható fúvókával, a fogantyúval és a pin-retinerrel. Ezenkívül a szerszámot egy mérési skála egészíti ki, amellyel ellenőrizheti a kiváltás erőfeszítéseit. Az ilyen eszközök kompakt és nagymértékben népszerűek mind a professzionális workshopokban, mind a mindennapi életben.

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Nézetek

A mai napig az építési piacot olyan szerszámok széles skálája képviseli, amelyekben a szigorító erő mérési mechanizmusa biztosított. Ugyanakkor az elektronikus csavarhúzó a dinamométerrel speciális szakembereket igényel. Állítható, így biztosítja a rögzítőelemek magas színvonalú szigorítását, anélkül, hogy veszélyeztetné a mechanizmust.

Az ilyen csavarhúzók három fő típusra vannak osztva:

  • csavarás;
  • határ;
  • Indikátor.

A torziós csavarhúzók egy rögzített nyíl hajlítottak egy fogantyúval, amelyen speciális léptéket helyeznek el. Mérési tartományuk 0 és 20 kg között van. m, meghajtó mérete 1/2 hüvelyk. Az ilyen eszközök hibája nem haladja meg a 20% -ot. A csavarhúzók könnyen használhatók, mert két irányban dolgozhatnak. A szerszám előnyei közé tartoznak a rendelkezésre álló költségek, a hátrányok – kivéve a nehezen elérhető helyeken és alacsony pontosságban való alkalmazásképességét a pillanat mérésére. Ezek lámpatestek ajánlott rögzíteni lehet kötőelemek, amelyek nem igényelnek nagy pontossággal.

A limit típusú csavarhúzókat a működés pillanatának előzetes beállítása jellemzi. Különleges rögzítő, skála és ratchet mechanizmussal vannak felszerelve. Egy ilyen eszköz szabályozhatja a 0-tól a szigorító erőt.5-150 kg. Az eszközök különböző meghajtású méretekkel rendelkeznek: 1, 3/4, 1/2, 3/8 és 1/4 hüvelyk. A csavarhúzók két irányban működnek, a hiba ritkán meghaladja a 8% -ot.

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Az eszköz működésének elve egyszerű: a jelző elérte, a fogantyúban lévő kattintás hallható. Ennek köszönhetően a kilincsmű, dolgozó csavarhúzó leegyszerűsödik, a varázsló csak ki kell konfigurálni a pillanatot, és húzza meg a kötőelemek.

A csavarhúzók korlátozása minimális időintervallumban kezeli számos csavart. A szerszám előnye, hogy a nyilak ellenőrzése nélkül nehéz elérhetetlen helyeken dolgozhatunk vele.

Ami a mutató típusát illeti, akkor különbözik egy hármas funkcióban. A ratchet mechanizmus felelős a blokkolás, a csavarás és a csavarodás miatt. A csavarhúzó kialakítás egy nyomatékkal és mérési gombbal rendelkezik, egy LED-kijelzővel, egy hangjelzővel és az utolsó műveletek hívás gombjával. Ezenkívül a többfunkciós kijelző lehetővé teszi a paraméterek szerkesztését és telepítését. A gomb eszköz megnyomásával visszatér a szabványos üzemmódra.

A beépített dinamométerrel rendelkező jelzőcsavarozóknak köszönhetően a kötőelemek viselkedését szabályozhatja. A gyártók kiegészítik azt a méretet is, amelyen egy vagy két nyilat helyezhetünk el (telepítés és jelzés). Az egyik nyilak általában a nyomaték kiválasztásakor van beállítva, és a második – az aktuális mutató rögzítéséhez. A szerelés szigorítása befejeződik, ha mindkét nyilat kombinálják. Ez az eszköz kétoldalas munkához készült, és a bal és a jobb szálak meghúzására szolgál.

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

A mutatóeszközök fő előnye, hogy hiba legfeljebb 1%. Ezenkívül az eszköz könnyen beállítható bármely mérési egységhez: kg / cm, kg / m, nm / cm, nm / m, Ft / lb. A fajok csavarhúzója kompenzálhatja a hőmérsékletet, és elhagyja az utolsó műveleteket a memóriában. A szigorítás pillanatát követően a készülék hangot és fényt jelez. A készülék hiánya – magas költségek.

A dinamometrikus csavarhúzók képességeinek bővítése érdekében speciális fúvókákkal vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik, hogy nehezen elérhető helyeken dolgozzon, ahol a fej nem kapható rögzítőelemeket. Leggyakrabban a racsnis, a szarv és a köpeny fúvókái. Ezek különböznek egymástól a leszállási területek és a profilméretek között. Az ilyen eszközöknek köszönhetően egy dinamométerrel rendelkező eszköz egyetemessé válik. Ezért minden Wizer ajánlott a csere fúvókák teljes készletének.

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Hogyan válasszuk ki?

A dinamometrikus csavarhúzó népszerű eszköznek tekinthető, és a rögzítőelemek ellenőrzött szigorítása nem egyenlő. Annak érdekében, hogy ez az eszköz hosszú ideig szolgáljon, és lehetővé tegye a munkát, hogy minőségi, amikor megválasztják, érdemes figyelmet fordítani számos paraméterre.

  • Gyártási anyag. A legjobb, ha előnyben részesítjük a termékeket, amelyekben a rúd tartós acélból készül, és króm permetezést tartalmaz. Egy ilyen eszköz tartós, és nem fél a korróziótól, a csiszolóanyagok és az olaj negatív hatása.
  • A nyomaték tartománya. Mivel a Dinamometer eszközök 0-os nyomatékkal érhetők el.04-1000 nm, figyelembe kell venni, hogy az alacsony jelzővel manuálisan végzik őket. Ezenkívül tudnia kell, hogy milyen erőfeszítéseket terveznek leggyakrabban alkalmazni, és kiszámítják az átlagos szintjét. Tehát 50 nm-es erővel rendelkező kötőelemek állandó meghúzásával 20 és 100 nm közötti csavarhúzóval vásárolhatsz. 100 kg / m feletti erővel a készülék manuális testreszabása nehéz lesz, ezért ajánlott a multiplikátorokkal felszerelt szerelvényeket vásárolni. Ez megkönnyíti a varázsló munkáját, és lehetővé teszi a szigorítás pontosságát.
  • A meghajtó kulcsa aránya a multiplikátor felületének méretéhez. A csavarhúzókat úgy kell megválasztani, hogy azok a mutatók megegyezzenek a bemeneti szorzóval. Például, 8000 nm és sebesség arány 1: 23.1 Szüksége van 8000 osztva 23.1, Ennek eredményeként 347 nm értéket ad ki. Ez azt jelenti, hogy 60-340 nm-es csavarhúzóval szüksége van egy csavarhúzóra.

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Minden a Dinamometer csavarhúzókról

Itt az alábbi videók történik meg a dinamometrikus csavarhúzókhoz Wera és Wiha az elektromos telepítéshez.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása