Minden a gyémánt üvegszélről

Vágólap üveg az üvegvágóval – felelősségteljes és gondoskodás, bizonyos képzést igényel. Először is, akkor válasszon ki egy kiváló minőségű és megbízható eszközt, amely kényelmes lehet a kezében, és lehetővé teszi, hogy még az érzés varázsló, hogy az üveg simán vágja, biztosan hibák nélkül.

Az instrumentális piacon bemutatott fajok közül a legnépszerűbb gyémánt üvegvágó, amely viszont kétféle módon is kapható. Válassza ki az egyik vagy más típus a feladatokból.

Írja be az áttekintést

A gyémánt üvegvágó a legegyszerűbb kialakítás, amelynek súlya nem haladja meg a 80-100 g-ot. Ez egy fogantyúval, összekötő csővel, a fej egy kalapács és perem formájában, amely szintetikus vagy természetes gyémánt. Ez az a gyémánt, amely az üveg vágására szolgál, a vágóelemekkel beszélve. Összes ellátott szintetikus vágóegység ideális vágás üveg vastagsága 5-6 mm, és egy eszköz egy természetes gyémánt (termelt, mint általában, a szovjet időkben) csökkenti a ruha vastagabb – 7-10 mm-es vastagabb. Ez a tényező kétségtelenül tükröződik a termék költsége. A konstruktív tulajdonságokon alapuló gyémántüvegvágók (például kristályélesztés) két típusra oszthatók.

 • Modell vágókkal, görbületi vágóél. A vágók ugyanazon a vonalon találhatók, mint a tengely. Ez a fajta mechanikus eszköz alkalmasabb az újoncok számára.
 • Modell egy tetrahedral szélével, amely hasonlít egy piramisra. Ez egy professzionális típusú üvegvágó, amelyet kizárólag az üveg vászonok prototípusai használnak.

A hazai, kínai és európai gyártók piacán bemutatott gyémántüvegvágók elfogadható költséggel rendelkeznek, ami az összes átlagos vevő számára elérhetővé teszi ezt az eszközt.

A megfizethető árak, a funkcionalitás és a könnyű működtetés mellett a gyémánt üvegvágókat különböző funkciók és előnyök jellemzik.

Sajátosságok

A modern kiváló minőségű gyémántüvegvágó úgy néz ki, mint egy 30-40 évvel ezelőtt készített modell. A hossza a csúcs mellett 8-20 cm-ig terjedhet. A megállapított szabványok szerint a professzionális modell vágó hossza eléri a 2,2 cm-t, az újonnan érkezők eszköze 1,6 cm. Számos tényező tulajdonítható a gyémánt üvegvágók főbb jellemzői.

 • Az a képesség, hogy egy különösen vékony vágást végezzen, ami fontos az eredmény pontosságához és egyértelműségéhez.
 • Nagy teljesítményű. A gyémánt üvegvágó természetes vágóelemekkel akár 15 km-es üvegre vágható, és egy mesterséges kővel ellátott modell 10 km-es üvegből áll.
 • Az érzékenység és a sokk terhelés ellenállásának jelenléte. Ezt az acélból készült ezüst csúcsforrasztja.
 • Képes újratelepíteni a csúcsot. A csavarnak köszönhetően az üvegvágó hegye négylépcsős szélével újratelepíthető, vagyis megváltoztathatja a megújított vágási vonalat az akutabbá.
 • A különleges védelmi korróziógátló bevonat (a legtöbb minőségi modell) jelenléte, amely a magas páratartalmat ellenáll.
 • A fogantyú kényelmes alakja. Általános szabályként a fogantyú széle csepp alakú formában van, amely lehetővé teszi, hogy az eszköz kézbe menjen a kezébe. Fogantyúk műanyagból vagy fából készültek.

kívül, Kiváló minőségű modelleken vannak olyan oldali rések, amelyek nem ékszerek, és egy üvegruhát jelölnek a vágási vonalak fölé. Valamint az oldal, amellyel a slits kényelmesen megérinti a vágott vonalat, ha egy nagy mennyiségű üveg levágódik.

Miután megvizsgálta az összes műszaki specifikációt, valamint a készülék jellemzőit, biztonságos, hogy a gyémánt üvegvágó jobb, mint az olaj és a görgő mind a szakmai munka, mind otthoni használatra.

Tippek a választáshoz

Annak ellenére, hogy az üvegvágó egy konstruktív módon egyszerű eszköz, nem olyan egyszerű választani, mert az első pillantásra úgy tűnik, különösen egy újonc. Vásárolni egy kiváló minőségű eszköz, amely sokáig szolgál majd, figyelmet kell fordítania néhány árnyalatra.

 • Vegye figyelembe a munka körét. Ha az eszköz szükséges az ablaküveg vagy a belső elem elemének (polcok, üvegbetét) cseréjéhez, akkor elegendő, ha egy modellt vásárolnánk, görbületi vágóél. Háztartási használatra vagy kereskedelmi célokra kiváló asszisztens lesz egy tetrahedral vágóelem eszköz.
 • Értsd meg, hogy az üveg vászonnak kell működnie – szükségszerűen figyelembe veszi az üveg vastagságát, keménységét és textúráját.
 • Figyeljen a műszer fogantyú ergonómiájára és alakjára. Kívánatos, hogy fából készült. Ha a fogantyú műanyag, akkor a csúszásgátló bevonatnak jelen kell lennie.

Fontos, hogy milyen magas minőségű gyémánt Wpayan a tartóban. Ezenkívül a figyelem a vágófej formájának, méretének formájához szükséges. Kis gyémántok (0,02-0,1 karátos) tökéletesen megkerülve egy éles pohárral, amelynek vastagsága nem haladja meg az 5 mm-t, és nagyobb (0,11-0,15 karátot) alkalmas vastag szemüvegekre. Üvegvágó vásárlása, meg kell emlékezni, hogy a korrózió, a dents vagy a legkisebb burrok nyomai elfogadhatatlanok bármely összetevő felületén.

És az eszköz integritására is, gondosan ellenőrizni kell a működésének teljes időtartamát.

Hogyan kell használni?

Az új eszköz használata, különösen az újoncok számára, bizonyos ismereteket igényel az előkészítő munkákról, valamint az üveg vágási folyamatáról. A hasznos információk nem csak időt takarítanak meg, hanem figyelmeztetik az üvegkárosodást is.

Kiképzés

Mielőtt elkezdi a vágóüveget, el kell állítania egy helyet és a felületet, ahol a folyamat áthalad. Az előkészítést olyan szabályok végrehajtásával kíséri, amelyek nem kell elhanyagolniuk.

 • A felület, amelyen az üveg helyezkedik el, olyan sima és zökkenőmentesnek kell lennie, amennyire csak lehetséges. Ez annak köszönhető, hogy az üveg vágása során erős nyomást gyakorol, ami a helyeken nem kívánt repedések kialakulásához vezethet, ahol a felszínen szabálytalanságok vannak.
 • A felület nem lehet fémes vagy fából. Jobb, ha egy puha ruhával (filc, pamut) kapsz, figyelmezteti a csúszást vagy a karcolásokat, de csak egy üveg vászon elhelyezése.
 • Üvegnek tisztának és száraznak kell lennie. A szennyezést vízzel vagy kerozinnal lehet eltávolítani, szemetet egy újsággal, papírtörlővel, de nem ruhával, mert egy villa maradhat, ami megakadályozza a helyes vágott üveget. Ha az üveg nem új, akkor a tisztítás mellett el kell zárni és megszáradni.

Készítsük el a felületet és az üvegt a vágáshoz, elő kell készítenie védőszemüveget, hogy megvédje magát a szem zónában lévő kis fragmensek beviteléből, valamint vegyen kesztyűt gumírozott bevonattal az ujjain. Néha egy éles (ez az újoncokra vonatkozik) kell hozzáférni helyesen használni üvegvágó, például szükségtelen üvegdarabok. A kéz gyorsan elsajátítja és emlékszik az eszköz hatásmechanizmusára.

Egy másik fontos pont a szerszámellenőrzésnek tekintendő. Ehhez szükséged lesz szükséged egy szükségtelen üvegdarabra, amely meg kell vágnia. Ha a vágás során kellemetlen csikorgatás van, akkor azt jelenti, hogy az üvegvágót élesíteni kell.

Vágási folyamat

Az üveg megfelelő felületre helyezésével elvégezheti a vágási folyamatot.

 • A címkéket az üvegen egy marker segítségével végezzük. Ha az üveg a mintával van, akkor az összes jelölés a nettó oldalon történik.
 • Címkék csatlakoztatva sorban. Ez egy vonalzót használ (jobb fából, mivel a műanyag csúszik az üvegen).
 • A gyémánt kavics széle a vágási vonal elején van felszerelve, és folyamatos mozgással van egy vágószerszám. Jobb, ha az üveg szélétől az üveg szélétől való kivágást végezzük, ugyanabban az időben pihenjen, fokozatosan az üvegvágó nyomását. Tartsa a szerszámot, mint egy ceruza. A megfelelő eljárással mindig hallható egy hang, amely hasonlít a ropogást. A jobb vágás alig észrevehető fehér vékony vonal. Lehetőség van egy adott vonalon egyszeri üvegvágóval.
 • Az üveg szakadéka. Mentén a kapott vágási vonalat (a hátsó oldalán az üveg), szükséges, hogy könnyen felzárkózni egy kalapáccsal (elmélyítésének repedések), majd az üveg eltolódik egy szeletet a az asztal szélén, és palackozzák. Kesztyűben kell elvégezni.

A legtöbb üveglap kézzel megszakítható, és egy kis szelet fogóval.

Miután az üveg levágódik és lebomlik, szükség van a mlectiness üveg szélére. Ha az üveget az ablakba, ajtóba vagy portré keretbe helyezzük, akkor az élek opcionális. Ha az üveg a polcokhoz, akváriumhoz, kávézóasztalhoz, munkalapokhoz, akkor a szélek feldolgozása szükséges. Ez többféle módon történik.

 • Az élező fúvóka a szokásos elektromos ajtón van felszerelve, és a széleket lassan feldolgozzák.
 • Csiszolópapír nyúlik a fából készült bárban. Optimálisan kétféle papírt használjon – első durva szemcsés, majd finom szemcsés.
 • Csiszolókőn keresztül.

Bármi legyen is a módszer kiválasztása, a legfontosabb dolog nem sietni, hogy a repedések ne alakuljanak ki az üvegen a skálázás miatt, mivel ez az anyag nagyon törékeny.

A gyémánt üvegvágó vágásához lásd a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: