Minden a HDF panelekről

A mai napig a befejező anyagok hatalmas választékban kerülnek bemutatásra, míg a HDF panelek különleges igényeket használnak. Nagy működési tulajdonságokkal rendelkeznek és könnyen telepíthetők. Az anyagot széles körben használják a dekoratív design szobákhoz, használva létrehozhat egy eredeti designt.

Sajátosságok

HDF panelek – Népszerű arcú anyag, amelyet sűrű kályhák formájában állítanak elő. A HDF rövidítése az angol expressziós nagy sűrűségű farostlemezből készült, ami azt jelenti, hogy orosz “erősen csirke farostlemez”. A lap panel standard méretei 2070x695x3 mm, termesztik a vágóegységből, amelyet megtisztítanak, szárítanak és zúzunk. Ezt követően a keveréket képezzük és elküldjük a sajtóba. A panelek csiszolása és díszítése (az anyag elülső részén, a képet a lakkgal borítják). A HDF panelek fő előnyei:

 • Jó ellenállás különböző hatásokkal (amikor a zsír, forró víz, gőz, víz és sár, a dekoráció továbbra is fenntartja eredeti megjelenését);
 • Tartósság és tartósság – A nagy terhelések tapasztalata, megbízhatóan legfeljebb 15 év;
 • A környezeti tisztaság – anyag csak természetes nyersanyagokból áll rendelkezésre, és nem tartalmaz mérgező anyagokat a készítményben;
 • A design-panelek hatalmas választéka számos színező és dekorációval rendelkezik, amely lehetővé teszi számukra, hogy bármilyen belső díszítésre használják őket;
 • Könnyen használható – Az anyag könnyen tisztítható, és nem igényel sok gondot;
 • Gyors telepítés – A lemezek felszereléséhez elegendő a vágás elvégzéséhez, majd a felületre rögzítve.

kívül, A HDF panelek korróziós tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami a hiányosságokat illeti, gyakorlatilag nincsenek, ha nem tekintik csak a magas költséget. Az ár számos tényezőtől függ, általában növeli a megrendeléséhez szükséges fényképnyomtatást. Ha ezt a befejező anyagot választja, figyelembe kell vennie a gyártó véleményét, mivel az olcsó paneleknél, amikor a lakk legfelső rétege van.

Összehasonlítás más anyagokkal

A HDF befejező lemezek néha összetévesztik az MDF paneleket. Annak ellenére, hogy ezek a kétféle anyag külsőleg hasonló jellegű, a különbség közöttük még mindig van. A nagy XDF vastagsága legfeljebb 3 mm, az MDF is átlagos sűrűségű, legfeljebb 6 mm vastagságú. A meleg lemezek biztonságosak az egészségre és a nedvességállóságra. MDF panelek gyártása során különböző kémiai adalékanyagokat használnak, és gyorsan megduzzadnak a gőznek, a víznek.

Ha összehasonlítja a dekoratív anyagot a farostlemezzel, nagyrészt a füstölőhöz hasonló, mivel a nehéz terheket jelenti. A HDF panelek által készített befejezés nem deformációnak van kitéve, amely nem mondható el a DVP-ről, amely gyorsan megtörhetheti vagy szar.

Hová alkalmazzák?

A HDF fali paneljei a közelmúltban rendkívül népszerűek, mert nem csak nagy teljesítményű tulajdonságokkal rendelkeznek, hanem lehetővé teszik, hogy létrehozzon egy eredeti design létrehozását a helyiségekben. Leggyakrabban ezt a befejező anyagot gyakran használják az egyes gömbökben.

 • Bútorgyártás. A panelek használhatók a szekrénytervezéshez.
 • A felületek dekoratív kialakítása. A panelek alkalmasak a konyhában lévő falakra, a konyhai kötény felé nézhetnek, a bőrt. És az anyagot a mennyezet burkolására használják, a lemezek előszerelt ládára vannak felszerelve. A drága fafajok alatt lévő utánzó fólia utáni hdf gyakran egy falon van felszerelve egy nappaliban, vagy egy kombinált konyhával, étkezővel, ahol zóna.
 • Ajtók készítése. A panelek az arcfelszín díszítésére szolgáló keretre kerülnek. Ezenkívül az anyagot gyakran a bejárati ajtókon kívül helyezik el.

A HDF panelek keresletben vannak, és padlók, beszédtervezetek. A szabálytalanságok és más felületeken (mennyezet és falak) megszüntetésére is használhatók. Kicsi súly és szilárdság Az anyag elengedhetetlenül, ha különböző járművek szalonjait befejezi.

A fajok áttekintése

A lemezanyagot több fajtával mutatják be a piacon. Gyakran használják a befejező munkák csiszoló lemezek, sima felületük, ha szükséges, átlátszó lakk vagy festék boríthatók. Az ilyen panelekből a perfopopanelt műhelyekben és alapon alapulnak. A HDF csiszolópaneleket a szekrény bútorok előállításához is használják, amelyekből az éjjeliszekrények, szekrények dobozai és falai alja.

A dekoratív panelek is nagy igényűek, melynek felszínén számos réteg színes lakkot alkalmaznak. Ők is rendelkezésre állnak természetes fa utánzással. Az ilyen anyagok felületét lefedi a finomított helyiségek belsejét.

Külön figyelmet érdemelnek a laminált bevonattal rendelkező fa alapján készült HDF panelek. Jól alkalmasak az Interroom ajtók és bútorok díszítésére, konyhai kötényre. Különösen szépen rudded felületi lemezek. A panelek falaival bélelhetők a nappaliban és a hálószobában.

Tervezési lehetőségek

A meleg paneleket változatos dekorációval állítják elő, míg a fotónyomtatással és rajzokkal rendelkező modelleket alkalmazzák. A képalkalmazás az ultraibolya nyomtatás módszerével történik, többféle formatervezés is lehet.

 • Monokróm opció. A panel kiválasztva van, és a szoba belsejének megfelelő színek (kétszínű gamma megengedett). Általában sötét árnyalatokat használnak a háttérben, és a rajzok képére – fény.

 • Teljes színű dekoráció. A rajz telített, színes, sokszínű, amely a lemezek különleges jellegűek.

 • 3D-s hatással. A panelek nagymértékben különböznek. A felületükön általában tájképeket és gyümölcsöket ábrázolnak. A jobb hatás érdekében a HDF-t több lakk réteg borítja.

Gyakran vannak értékesítési és laminált lemezek, vannak olyan szintetikus film, amely egy természetes tömb utánzol. Ezeket a tartósság és a nedvességállóság jellemzi, így a konyhában lévő falak falaihoz, a fürdőszobában és a WC.

Montaja szabályok

A HDF panelek univerzális befejező anyagok, amelyekkel önállóan átalakíthatja a helyiségek belsejét. Ahhoz, hogy a dekoratív befejezést tökéletesen a szobában, a lemezek kiválasztásakor figyelembe kell venni a színüket és a textúrát. A HDF panelek telepítése egyszerű, így mindenki megbirkózhat vele.

Az anyag felszerelése hasonló a többi befejező lemezek felszereléséhez. Ezekhez a bázishoz csatlakoztathatók, ragasztáshoz vagy az önhúzás ládájához rögzíthetők.

Érdemes megjegyezni, hogy az utolsó telepítési opciót általában a dobozok létrehozásakor (az álcázási kommunikációhoz) vagy a nagy szabálytalansággal rendelkező falak díszítésére használják. Ahhoz, hogy megfelelően rögzítse a lemezanyag felületét, bizonyos szabályokat kell tartani.

Telepítés ragasztóval

A befejező munka megkezdése előtt szerszámot kell készítenie: fúrógép, Plumb, ceruza, méter, daráló, szint és csavarhúzó. Ezután készítsen munkahelyet. Ehhez a bútorokat tisztítják, a falakat a porból, a szennyeződésből, a régi kivitelből és a primer feldolgozásával tisztítják. A panelek helyesen vágásához azokat a falra hajtják végre, majd mérjük a méréseket, körvonalazják a kapcsolók és az aljzatok számára. A vágóelemeket óvatosan kell figyelembe venni, mert az anyag összeomlik. Lyukak a socket vágott vágáshoz.

A ragasztó készítményt egyenletesen alkalmazzuk az anyagra a rossz oldalról, fontos annak biztosítása, hogy az üregek ne alakuljanak ki, akkor az adhéziót károsíthatják. A szegélyprofil az önálló rajzhoz kapcsolódik, a panel be van állítva. A dekoratív anyagot szorosan nyomja meg a falhoz, amíg hozzá nem ragaszkodik hozzá, akkor a ragasztó maradványaival beszélnek egy cián segítségével.

A megbízható rögzítés biztosítása érdekében ajánlott a sarok és az összekötő profil felszerelése. Minden ízületet a tömítőanyag feldolgozza. A telepítés során nem felejtheti el a szabálytalanságok ellenőrzését, mivel könnyen kiküszöbölhető a szerelési folyamat hibáinak megszüntetése és a végén – problémás.

Szerelés csavarokkal

Ezt a módszert egyszerűnek és gyorsnak tekintik. Előkészítő és vágólemezek, mint a ragasztóanyag összeszerelése során. Az egyetlen különbség ebben az esetben van, először a falfúró lyukakban, majd egy dávozót szereznek be, és csavarja be a paneleket. Olyan helyek, ahol a dugózokat hajtják, pontosan meg kell egyezniük a csavarok csavarjaival.

Sok mestert a hagyományos önzáró csavarok helyett a “gyors telepítés” nevű speciális dugók használata. A befejező panelekbe való telepítéshez a lyukak fúrása és a kötőelemek. Az öntapító csavarok kalapjainak elrejtése, speciális dugók alkalmazása. Kell lezárniuk a tömítőanyagot. Befejezi a rögzítőszalag felszerelését, szilárd rögzítést és az ízületek védelmét biztosítja a nedvességtől, a szennyeződésektől.

Telepítés a ládára

Ezt a módszert általában abban az esetben használják, ha a falak túlságosan egyenetlenek, vagy szükség van a kommunikáció befejezésére. A láda mind a profilokból, mind a fából készült lemezekből készül. Ez a fajta telepítés nem igényel az alapítvány előkészítését, azaz régi burkolat maradhat. A méréseket és a vágóanyagot ugyanúgy végezzük, mint a fenti telepítési módszereknél.

A burkolat megkezdése előtt el kell készülni. Olajjal borítottak és szárítottak. Szükséges a fa működési jellemzőinek javítása. A gerincek az öntapító csavarokhoz vannak csatlakoztatva, 400-450 mm távolságra kerülnek közöttük. Függőlegesen és vízszintesen kell lenniük. A tömítőanyaggal való illesztések feldolgozásának felszerelése befejeződött, a legjobb erőt biztosítja.

A következő videóban azt mondják az XDF ​​panelekről.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: