Minden a tervezett táblákról

A tervezett táblák különböznek az egyszerű vágástól, azzal a ténnyel, hogy minden oldalról folyamatosan és későbbi őrléssel dolgoznak fel. Ma ez a fajta fűrészáru a legnépszerűbbnek tekinthető, mert az építési munkák bármely szakaszában használható. Megismerkedünk részletesebben a tervezett táblák működési jellemzőinek leírásával.

Ami?

A modern építési piacot a fűrészáru széles választéka jellemzi. Azzal, hogy Minden fajt a működési paraméterek, a méretek és a költségek jellemzik.

A kezelés folyamatában a fa különálló táblákon fűrészel, némelyikük szegélyezett, a másik pedig száraz a termocamerában, ahol körülbelül 3 hétig terjed. Az előkészületeket ezután feldolgozzák, amelyek során a geometriájuk összehangolódik, a burr-ek és szabálytalanságok megszűnnek. A modern famegmunkáló technológiák automatizáltak, nem károsítják a fát, így kizárólag a kiváló minőségű táblákat demokratikus értékkel kombinálják.

A gyalult fa számos kétségtelen előnye van:

 • A mesterséges szárítás miatt a kész anyag páratartalma 8-14%, ami növeli keménységét és működési időtartamát;
 • az UV sugárzás és a víz hatásának ellenállása;
 • megnövekedett erő és sűrűség;
 • a vágások ideális geometriája;
 • Sima felület;
 • a hajlítás, deformáció és repedések hiánya;
 • Dekoratív megjelenés, természetes textúra;
 • Könnyű fa illat.

Hogyan?

A tervezett táblát mind otthon, mind a gyárban készítheti. Az első esetben általában a sík vagy az elektráruk kézi feldolgozását igényli. A fűrészáru végső minősége közvetlenül a szakember professzionalizmusától és tapasztalataitól függ a fával. Nagyon fontos, hogy a feldolgozás során megegyezik a nyomógomb ereje. Ellenkező esetben a tábla egyenetlen lesz, megkülönböztethető csíkokkal és magasságú rezgés esetén. A fórum gyártására szolgáló gyári beállításban elektromechanikus berendezéseket használnak – tervezik, valamint a fugovin gépek vagy a reysmus. Az ilyen berendezések maguk szabályozzák a vágás szélességét és vastagságát, és a speciális mechanizmusok síkságot és vágási tisztaságot biztosítanak.

Otthon vannak olyan helyzetek, amikor kezelni kell a festett táblát. Ebben az esetben először el kell távolítania a festéket – speciális vegyi lemezekkel végezhető el. Ne feledje, hogy csak speciális védőfelszerelést használhat velük. A jó hatás biztosítja a táblát egy építőipari hajszárítóval, majd a bevonatot könnyen figyelembe véve a véső vagy a fémrács.

Néhány mester használja a gyalugert – ezt a módszert nem lehet sikeresnek nevezni, mivel a festékszín komponensek sűrűsége eltér a fától. Ennek eredményeképpen a kések eltömődnek és ostobaak, általában az ilyen munka után meg kell változtatniuk.

Mi különbözik a nem stroke tábláktól?

A szegélyezett fűrészáru közötti fő különbség a szélezett analógból származik számos különbségre.

 • A szélezett üresek szárazak és nedvesek. Nem olyan régen, egy másik típusú fűrészáru a boltokban – egy nedves fedélzeten impregnált antimikrobiális gyógyszerekkel.
 • Az ipari körülmények között megtervezett anyagokat szárítják, így páratartalmuk sokkal alacsonyabb.
 • A szegélyezett tábla szabálytalanságokkal és burrokkal lehet. Stroganny – átadja a forgást, ami a tökéletes szeletet hoz létre, eltávolítja az érdességet.

A tervezés eredményeként a fűrészáru teljesen sima lesz. Hasonló bilettek optimálisak a festés és a lakkozás előzetes mechanikai hatása nélkül. Ugyanakkor a tervezett tábla költsége nem sokkal magasabb, az összes termelési folyamat teljes automatizálása.

A fajok áttekintése

Nedvességgel

Az építési szegmensben legigényesebb a száraz tábla, amelyet a mesterségesen létrehozott hő hatására speciális szárító kamrákban hoztak létre. Hasonló feldolgozás lehetővé teszi, hogy az anyagot a későbbi könnyen átvinni kapcsolatok nedvességgel és nincs kitéve rothadó működés közben.

A száraz táblák ára magasabb lesz, mint a nyers, mivel a szárítási folyamat jelentősen növeli az idő és az elektromos energia költségeit.

Fűrészeléssel

A vágási tervezett táblák elvét tangenciális vagy sugárirányú lehet. A második technika hosszabb fűrészárut ad. Az első módszer azonban lehetővé teszi a simább és gyönyörű nézet megszerzését, ezért inkább keresletben van.

Az utóbbi években tűzoltókkal rendelkező táblák. Az ilyen fűrészeszközöknek van egy kaszált végereje – Ez a megoldás növeli a tűz tűz idejét a nyílt tűz esetén, és sok esztétikailag néz ki. Nincs kevésbé népszerű kiömlött lapok lekerekített élvel. Hasonló táblák keresletek, mint a lakásban és a belső dekoráció más dekoratív elemei.

Fajta

A gyalult fűrészáru, fa tűk, bükk, tölgy, valamint más, egzotikus fa – szandál és ébenfa, valamint a cédrus. A késztermékek minőségi szintjétől függően az egyik vagy másik a táblákhoz van rendelve: A harmadik fokozat a legalacsonyabb minőségű anyag. Az ilyen testületek folyamatban vannak a munkák elvégzése során.

A második fokozatú billetekben a rovarok és a bukott csomók nyomai lehetnek, kis mennyiségben. Az első osztály tartalmazhat minimális mennyiségű repedést és zsetont.

A legmagasabb fokozat alkalmas a padlók és a falak befejező felületének elvégzésére, valamint bútorok létrehozására.

Méretek és súly

Általában a tervezett tábla hossza legfeljebb 6000 mm. Ez annak köszönhető, hogy a tervezett táblák előállítása során gyakran nagy arányban áll a nyersanyagok elutasítása. Ezenkívül 6 méter hosszúságú fűrészáru szállítására alkalmas. A teherautók technikai képességei általában 10-12 m hosszúak, és ha hosszabb anyagokat szállítanak, elrejthetők. A vasúti konténerekben az ilyen fűrészáru kompakt, és nem megy túl.

A tervezett ürességek szakasza általában megfelel a 15 és 45 mm-es paramétereknek., A boltok 20×100, 45×95, 40×150, 150×50, 100×10 és 50×200 mm méretű modelleket tartalmaznak. Azonban, szárítás után a kamrában, a szekció elveszíti akár 5 mm-es szálból mindkét oldalon, így a gyakorlatban látható vékonyabb lemezek paraméterekkel 45-195, 35-145, 35-150, valamint a 45 és 90 mm-es. A 150x50x6000 és 45x145x6000 mm-es legmegfelelőbb táblák.

Gyermek árnyalatok

Amikor egy gyalult táblát vásárol, az elsőben el kell döntenie a fa típusát. A költségvetési fajták felhasználhatók a burkolatok és a tetők burkolatára – tölgy vagy vörösfenyő. A lakóépületben lévő padlók és falak fedésére vagy fürdőépítés, preferencia jobb a cédrusnak. Különös figyelmet kell fordítani a páratartalom paramétereire – nem haladhatja meg a belső béléshelyi helyiség 10-14% -át és 18% -ot – külső. Megkülönböztetheti a nyers fát szaggal, éles frakciója van. Egyes eladók azt állítják, hogy a fűrészáru üzemeltetéséhez 20% -os páratartalom van, és valójában megfelel a GOST-nek. De a gyakorlatban bemutatja, az üresek használata, amelynek páratartalma meghaladja a 18% -ot, mindig rövid idő után növeli a kiküldetés valószínűségét. A páratartalom százalékos aránya szükségszerűen a fedélzeti kézikönyvben van feltüntetve, ha nincs rá jelzés – Ez az oka annak, hogy elhagyja az akvizíciót.

Külön figyelmet kell fordítani a termékek költségere. A túlzottan alulértékelt ár azt jelzi, hogy az anyagot a raktárba helyezték, vagy nem adta át a szükséges feldolgozást. A táblákban nem lehet látszólagos szemürítés – ez a vereség rovarok jele. Az ürességet hangosan kiszámíthatja, enyhén kopogtathat a fűrészárura – a hang süket lesz. A kiváló minőségű, tervezett fűrészáru kell teljesen kiküszöbölnie a szuka jelenlétét, az ilyen üresek azonnal lázadnak. A felszínen nincsenek foltok, sötétek, repedés, geometria rendkívül helyesnek kell lennie.

Ha néhány táblát helyeznek egymásra, akkor a látható rések nélkül sima veremmel kell feküdniük. Ez egy jellemző tulajdonság, amelyet az anyagot pontosan vágnak.

Használat használata

A tervezett táblát széles körben használják az üzleti és az építőipar gyártásában. Ezt használják:

 • fából készült zárószerkezeteket;
 • Erkélyek, teraszok, tetők és homlokzatok;
 • A mennyezetek vágása és utánzása;
 • a Dacha házak, a nyári lélek, az utcák és a háztartási épületek befejezése;
 • A befejező padló felszerelése lakossági és ipari helyiségekben;
 • Állványok, éjjeliszekrények, székletek és egyéb bútorok gyártása.

A tervezett táblákat gyakran további anyagokként használják, mivel a tervezési elemek igazodnak. Annak ellenére, hogy a modern piac tele van mesterséges fák analógokkal, a fogyasztók többsége előnyben részesíti a természetes anyagot. A fa a leginkább környezetbarát, ezért biztonságos anyag volt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: