Minden IP-4 gázmaszkokról

A gázmaszk a szükséges védelmi eszközök, amikor gázrohamot kap. Megvédi a légzőrendszert a káros gázoktól és gőzöktől. Tudva, hogyan kell megfelelően használni a gázmaszkot vészhelyzetben üdvösség lehet.

Sajátosságok

Az “IP-4” gázmaszk egy zárt lánc regenerátora, amelyet először a Szovjetunióban készítettek. Az alacsony oxigén koncentrációjú médiában működő katonai személyzet számára biztosított. A 80-as évek közepén kezdődött. Mindketten fekete és szürke gumiból készültek, szürke vagy világos zöld táskával. A szigetelő maszkok lencsét az előlapon fémgyűrűvel rögzítettük.

A termék hangszavazást tartalmaz, amelynek köszönhetően kommunikálhat más emberekkel. A régi verzióban ez az opció hiányzott.

A tervezésben az RP-4 patron és egy kis légbuborék az oxigén újrahasznosításra. A hordozó kilélegzi, és a kilégzett levegő áthalad az “IP-4” hengeren, felszabadítja az oxigént a kémiai elemekből. Ebben a pillanatban a légbuborék elfújódik és felfújódik. Ez folyamatosan folyamatban van, amíg a tartály kimerül.

Használja az időt:

 • Kemény munka – 30-40 perc;
 • Könnyű munka – 60-75 perc;
 • Pihenés – 180 perc.

A tömlőfedél nagy teherbírású és kémiailag fenntartható műanyagból készült.

Használja a megadott modell gázmaszkját levegőhőmérsékleten -40 és +40 fok között.

Terméksúly – kb. 3 kg. A légzési táska kapacitása 4,2 liter. A regeneratív táska felületét 190 fokos hőmérsékletre melegítjük. Legfeljebb 7,5 liter oxigén kiemelkedik az indító brikettben a bomlási folyamatban. A belélegzett levegő hőmérséklete nem lehet több mint 50 fok.

Tervezés

A leírt modell gázmaszkja több részből áll, amelyek mindegyike saját jellemzői vannak.

Arc

Mint sisak maszk használt “Schip-2b”. A tervezésben vannak olyan elemek, mint:

 • keret;
 • Pont csomópont;
 • obturator;
 • Összekötő cső.

A cső nagyon szorosan csatlakozik a sisak maszkhoz. A másik végén a mellbimbó felszerelhető, segíti a kapcsolatot a regeneratív védőszentrel. A cső gumírozott szövetanyagból készült tokban van elhelyezve. Hosszabb cső. Így a mellbimbó teljesen zárva van.

Légzési táska

Ez az elem téglalap alakú párhuzamú formájában történik. Egy büntetőjogi és göndör karimát biztosít. A mellbimbó az ábra peremén van felszerelve. Tavasz, belülről szállított, védi az áttelepítést. A takarmány-karimában túlzott nyomású szelep van felszerelve.

Táska

A táska felületén négy gomb van a rögzítéshez. A termék belsejében a gyártó kis zsírt adott, ahol a doboz NP-vel van halmozott.

A speciális anyag védi a kezét és a felhasználói testet a magas hőmérsékleten a gázmaszk használatának időpontjában.

Keret

A gázmaszk ezen része durráumból készül. Az emeleten egy kis rögzítőelem látható. A tervezésben van egy kastély. A jelölés kimutatható a felső kereten. A lemezen egy kis írás formájában készült.

Módosítások

A módosítástól függően a gázmaszk műszaki jellemzői eltérhetnek.

“IP-4MR”

Az “IP-4MR” modell 180 percig használható, ha a felhasználó pihenésre van. Minél nagyobb a terhelés és gyakrabban légzés, annál kisebb ez a mutató. A termék egy MIA-1 maszkot, gumírozott légzést tartalmaz. A védőház alumíniumból készül.

Ez a gázmaszk tároló táskával van ellátva. A patron nyakát szorosan zárja be egy dugóval. Vannak szigetelő mandzsetta. Ezenkívül egy útlevelet tartalmaznak egy termékkel, valamint a használatra vonatkozó részletes utasításokat.

“IP-4MK”

A “IP-4MK” gázmaszk kialakításában a “Mia-1”, az “RP-7B” típusa, egy összekötő cső és légzési táska. Ehhez a modellhez a gyártó egy speciális keretet folytatott.

Teljesen szállított filmek, membránok, amelynek köszönhetően elfogadható gázmaszkok, amplifikáló mandzsetták és tároló táskák is.

“IP-4M”

Az “IP-4M” gázmaszkkal együtt van egy regeneratív patron, amelynek kialakítása:

 • Hátsó fedél, szűrővel telepítve;
 • gabonatermék;
 • csavar;
 • Launcher brikett;
 • Jelölje be;
 • Gumi ampulla;
 • dugó;
 • fóka;
 • fészek a mellbimbóhoz.

Bizonyos esetekben egy karindító eszközt használnak.

Az ilyen gázmaszk elindításához először húzza meg az ellenőrzést, majd húzza meg a karot, amelyet a rúd rögzít, így nem tér vissza a kezdeti pozícióba.

Az “RP-7B” patron

Az “RP-7B” patron biztosítja a felhasználót oxigénnel a gázmaszk használatakor. A működés elve egyszerű: az oxigént megkülönbözteti a vegyi anyagtól a nedvesség és a szén-dioxid felszívódásának időpontjában, amelyet az ember kilégzik.

A termék házán az “RP-7B” patronban egy indító brikettjű regeneratív terméket biztosítanak. Az ampulla megsemmisítése idején a kénsavat öntjük, ez az oka az ügy hőmérsékletének növelése. A patron belsejében a szükséges oxigén.

Hogyan kell használni?

Gázmaszk, más néven légtisztító légzőkészülék, szűrők kémiai gázok és levegő részecskék. Használat előtt meg kell győződnie arról, hogy a termék szűrője van, és maga a maszk szorosan beállel, és mérete megfelel az arcnak.

Ügyeljen arra, hogy a gázmaszk készen álljon egy katasztrófare. Az ilyen terméket helyesen kell tárolni, különben a diszkrétbe juthat. A gázmaszknak szorosan illeszkedik az archoz. Ezért kívánatos, hogy a haj és a szakáll az arcon hiányzik. Ékszerek, kalapok felszállnak. A termék használatakor a szükséges tömítés hiányát okozhatják. A szűrőt a meglévő gyártó utasításainak megfelelően telepítik.

Lehetőség van meghatározni a gázmaszk kimerülésének szintjét a téglalap alakú szalagon, amely áthalad a tartály tetején. Ha fehér, akkor a terméket korábban nem használták fel. Ha kék színű, akkor a gázmaszkokat használtuk.

A termék aktiválásához meg kell húznia a csapot a csavarhúzóból, és forgassa el a dugattyút az óramutató járásával megegyező irányba, majd helyezze be a tartályt a zsákba (összekapcsolja a légcsöveket), és végül a maszkra helyezze. Most kezdhetsz lélegezni. Emlékeztetni kell arra, hogy az anti-skaz rendkívül forró lehet a kémiai reakció belsejében bekövetkező használat során. Ezért a hordtáska jó szigeteléssel rendelkezik felülről. Ez lehetővé teszi, hogy megvédje az égést.

Maszk tegye be, hogy szorosan illeszkedjen a bőrhez. Szükség esetén be kell állítani a helyzetét. A gázmaszk védelmet nyújt a szennyező anyagok elleni vegyi anyagok a légkörben. A légzés rendben van, mint egy maszk nélkül. A szennyező anyagokat eltávolítják a levegőből, amikor átmegy a szűrőn.

Ha a regeneratív patron diszkrétbe kerül, akkor helyettesíthető, anélkül, hogy eltávolítaná a gázmaszkot, de csak kivételes esetben kell elvégeznie.

A folyamat a következő:

 • Először ellenőrizze a tömítések kiszolgálhatóságát a shift patronon;
 • Távolítsa el a zsák fedelét és készítse el a csatlakozócsövet;
 • szétszerelje a bilincset;
 • Most eltávolíthatja a dugókat, és elkezdheti ellenőrizni a tömítések integritását;
 • Mély lélegzetet végeztek, késleltették a levegőt;
 • A csövet és a táska mellbimbóit egyszerre leválasztják;
 • két kilégzés;
 • Először a cső csatlakozik, majd a patron, rögzítse a zárat a házon;
 • Aktiválja a kezdő eszközt, győződjön meg róla, hogy minden szükséges volt;
 • belélegzik;
 • Hulladékzsák.

Gondozás és tárolás

A gázmaszk tárolása kizárólag a gyártó utasításainak megfelelően szükséges. Ez nagyon fontos. A legjobb, ha a készüléket egy hermetikus dobozba tároljuk, amely viszont hűvös, száraz, sötét helyen, például szekrényben van elhelyezve. A szűrőnek rendszeresen ellenőrizni kell, nézze meg a lejárati dátumot. Ha az érvényességi idő lejárt, a szűrőt a gyártó utasításainak megfelelően kell elhelyezni.

Ellenőrizze a gázmaszkot havonta egyszer, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek repedések és egyéb károk az anyagon. A szakértők a termékre vonatkoznak. Ha kopás jelei, a terméket egy másik helyettesíti.

Fontos emlékezni erre A biztonságos, tiszta helyen szükséges gázmaszk tárolása, amelyre gyors hozzáférést biztosítanak. A termék biztosan védi a por és a szennyeződés ellen. A gázmaszk használatának célja a légzőkészülékek védelme. Ha nem működik megfelelően, akkor veszélyezteti a felhasználó egészségét.

Az alábbiak részletes áttekintése az IP-4 gázmaszkról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: