Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Az a tény, hogy az OSB-lemezek ma az otthoni mesterek nagy részét ismerik, azonban az emberi egészségre vonatkozó panelek címkézésének, káros hatásának vagy biztonságának megfejtésével kapcsolatos kérdések, a jellemzők még mindig sokak. A modern fa-chip modulok gyakorlatilag cseréltek más pajzsokat az épületekben, struktúrákban; Megbízható, tartós, nem igényel komplex rögzítést. Értékelje az anyag minden előnyeit az OSP áttekintése és összehasonlítása rétegelt lemezekkel és más ilyen lemezekkel.

Minden OSB-lemezekre

Ami?

Az OSB a faépítő lemezek kategóriájához tartozik, termelésüket és alkalmazásukat a GOST R 56309-2014 követelményei szabályozzák. Az orosz rövidítés dekódolása meglehetősen egyszerű – faorientált lemezek zsetonnal. Az OSB-kályhák különböznek a kompozíció más panelektől. A többrétegű szerkezetük, a finom zsinórfákok vegyületének köszönhetően a gyantás komponensek segítségével szintetikus alapon vannak kialakítva. Az ilyen készítmény nagy szilárdságot, anyagi tartósságot biztosít a működési terhelésekhez.

Lapos orientált forgácslemez a rétegek különböző rétegei miatt alakul ki. A külső rétegek hosszirányú helyzetük van, a többiek merőlegesek számukra.

Mivel az anyag természetes fából készült zsetonokból és zsetonokból áll, részben megőrzi tulajdonságait, emellett új funkciókat vásárolva.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Mint más építési lemezek, az OSB előnye és hátránya van. Az anyag előnyei közé tartoznak számos jellemző.

 1. Erő. A lemezek többirányú rétegekből készülnek, az elemek meglehetősen nagyok, így a panelek erősebbek, mint a szokásos tengelyek és fűrészpor opciók.
 2. Rugalmasság. Az OSB-lemezekből kanyargós szerkezetek készíthetők, alkalmasak az íves nyílások és összetett formák egyéb elemeinek létrehozására. Az anyag megnyomása után visszatér az előző űrlaphoz.
 3. Homogenitás, hibák hiánya. A lemezek nem rendelkeznek szuka és egyéb zárványok, mint a furnérozott anyagok, kevésbé érzékenyek a pusztításra.
 4. A paraméterek stabilitása. A kompozícióban lévő gyanták az OSB rezisztens rövid távú érintkezést teszik ki nedvességgel.
 5. Könnyű mechanikus feldolgozás. A lapok csiszolhatók, fűrészelés, őrlés.
 6. Hangszigetelés és hőszigetelő tulajdonságok. Az ilyen anyagból származó falakat külföldi hangokból szárítják, segítenek csökkenteni a behatoló zajszintet. A kályha vastagabba, annál jobb, hogy milyen meleg van.
 7. Vegyi és biológiai ellenállás. Az OSB-lemezek a gyanta alapján készültek, így nem rossz a gomba, a penész. A gyárban alkalmazott külső viasz bevonat anyagot biztosít a nedvességállósághoz.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Hátrányok is jelen vannak. Az anyag korlátozottan használható a lakossági helyiségekben, mivel egyes osztályai nem felelnek meg a nemzetközi környezetvédelmi előírásoknak a formaldehidek tartalmának köszönhetően. A fából készült lemezek parly permeabilitása nem túl magas.

Ezenkívül a kötőgyártók jellemzőek, meglehetősen éles szaga, amely elég hosszú ideig megszünteti.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Jellemzők és tulajdonságok

OSP-nek van egy bizonyos jellemzője, amely meghatározza célját és funkcionalitását. Nem csak textúra vagy tűzhely szerkezetek, zsetonméret, hanem más fontos paraméterek is különböznek egymástól.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Az OSP fő műszaki jellemzőit részletesebben figyelembe kell venni.

 1. Ártalmas az egészségre. OSP A környezetbarátság nagy kétség alatt van. A fő kár az alkalmazott formaldehid gyanták, amelynek toxicitása elég magas. De ezeknek a komponenseknek a százalékos aránya a készítményben rendkívül alacsony (legfeljebb 3%) az európai szabványoknak megfelelően. Ez 4-szer kevesebb, mint a forgácslapé, amelyből bútorokat és bútorokat gyártanak.
 2. PARP permeability. Mivel az anyagszerkezet a gyantákon alapul, nem különbözik a magas levegőcserélő képességekben. Az OSB-lemezgőz permeabilitása legfeljebb 0,0031 mg (m * h * pa). Ez egy nagyon alacsony mutató, amely összehasonlítható ahhoz, hogy habos vagy linóleumot mutatja.
 3. Élettartam. A szabadban használt szabványos OSB lemezek képesek több mint 10 éve fenntartani tulajdonságaikat. A külföldi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tetőfedő padló és a szexuális változás összetételében a bevonat még kevésbé. Az átlagos élettartam meghaladja a 20 évet.
 4. Nedvességállóság. Az osztályától függetlenül az OSP fél a víztől – ez a kompozíciónak köszönhető. A nedvességállóság mértékét az anyag duzzanatának képessége határozza meg, ha 24 órán át vízbe merül. OSB-1, Ez a mutató eléri a 25% -ot, az OSB-4 csak 12%.
 5. Permet. OSB – A G4 osztályhoz tartozó anyag. Ez azt jelenti, hogy könnyen gyúlékony, további feldolgozást igényel lánggátló kompozíciókkal. A bórsavat anti-view adalékként használják, de nem oldja meg drasztikusan a problémát.
 6. Hővezető. OSP-papja jó választás az épületek és struktúrák építéséhez. A falak építésére szolgáló anyag fő paramétere, az átfedés hőátadás ellenállása. Az OSB lemezeken ez a jelző 0,08 és 0,16 között változik, attól függően, hogy a vastagság 0,08-0,16.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Ezek azok a fő jellemzők, amelyeket meg kell fontolnia, ha működik az orientált chip anyagok.

A fajok leírása

Az OSB paneleknek saját besorolása van, amely magában foglalja a különböző jellemzők és anyagparaméterek összehasonlítását. A szerkezet sűrűségét és erejét figyelembe veszik, díszítő berendezés jelenléte. Melyek a faforgácsok orientált lemezei, érdemes többet megtudni.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Az elülső oldal megjelenéséről

Az OSB fajták több kategóriába sorolhatók a befejezés jelenlétére és típusára.

 1. Laminálással. Ez az opció újrafelhasználható. A laminált OSP-t több méretű zsaluzat gyártásában használják beton monolit öntése során.
 2. Lakkozott bevonattal. Az ilyen lemezeket lehet használni, hogy befejezze a belső terek egy bizonyos stílust vagy telepíteni a szobákban a magas páratartalommal.
 3. Csiszolással. Jó alkalmas dekoratív kivitelre. Beltérben használt.
 4. Csiszolás nélkül. Az épületek és szerkezetek falai falai külső részében használják.

Attól függően, hogy a jelenléte vagy hiánya egy bevonat a külső, OSB lehet használni az építőiparban a termelés több méretű zsaluzat, megközelíteni ezt követő kikészítést vagy használt természetes formájában.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Tartósság szerint

Az OSB panelek ereje szerint, valamint a kiváló minőségű jellemzőkkel osztályozhatók. Az anyag több kategóriába sorolható.

 1. OSB-4. Ehhez az osztályhoz a legmagasabb erőt mutató lemezeket tartalmazza. Megbízhatóságuk és környezetbarátságuk lehetővé teszi az épületek belsejében és kívüli használatra alkalmas anyagot. Ezzel ellenállhat a maximális működési terhelések.
 2. OSB-3. A legnépszerűbb és széles körben elterjedt lemezek. Alkalmas nedves környezetben.
 3. OSB-2. Anyagosztály az épületek belsejében történő használathoz. Élvezze a kisebb működési terhelést, átlagos ereje van. Nem alkalmas nedves helyiségekre.
 4. OSB-1. A legalacsonyabb lemez. Javasoljuk, hogy alkalmazzák a kirakodott struktúrákban, nedves környezethez való hozzáférés nélkül.

Ez az orientált forgácslapra alkalmazott fő osztályozás.

Minden OSB-lemezekre

Méretek és súly

Az OSB lapok méretei szabványosítottak. Azokat 1250 × 2500 mm-es (Eurostandard) vagy 1220 × 2440 mm-es mennyiségben állítják elő, nagyobb hosszúságúak lehetnek az egyes sorrend gyártásában, egy adott projekt esetében. A vastagság 8 és 26 mm közötti tartományban változik, 2 mm-es lépésben. A tömeg is változatos. A 650 kg / m3 azonos méretekkel és közepes sűrűséggel, 9 mm vastagságú lemez 18,3 kg és 15 mm – már 30,5 kg.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Jelzés

A speciális marker markerek jelenléte lehetővé teszi a gyártó számára, hogy tájékoztassa a fogyasztó az anyag tulajdonságairól és jellemzőiről. Ezenkívül a jelölés néha telepítési utasításokat tartalmaz. Számos fontos megjelölést is kiemelhet.

 1. W / r / f. Ezeket a literálokat az anyag célja: fal – falakhoz, padlóhoz – padlóhoz, tetőhöz – tetőhöz.
 2. Erős tengely Ez az irány. A feliratot egy nyíl kiegészíti, olyan keresztirányú irányt jelöl, amelyben a lemezt el kell helyezni.
 3. Ez az oldal lefelé. A jelölés az alsó oldalt a vízszintes telepítés során jelzi.
 4. A termelési országban. A Canadian termékeket, a PS2-04 – amerikai, az EN-300-at a CSA rövidítése jelzi.
 5. SHEATING SPAN. Jelzi a késleltetés vagy a keret állványok közötti távolságot.

Ezek az OSB típusú fa lemezek felületén található fő megnevezések.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Népszerű gyártók

Az OSB ma Oroszországban és külföldön gyártja. Az ilyen anyagok egyik fő beszállítója az osztrák növény Kronospan, amely kelet-európai fióktelepekkel rendelkezik. Emellett a piacon a piac Louisiana Pacific márkákat tartalmaz az USA-ból, Glunz Németországból és Ainsworth az USA-ból és Kanadából. A kínai gyártók nem tudnak megfogalmazni őket észrevehető versenyt az alacsony minőségű nyersanyagok miatt, a tűlevelű fa cseréje lágyabb nyáron.

Az orosz gyártók termékeinek kiválasztása jobb, ha a piacvezetőkre összpontosít. Ez a dokk a “Kalevala” a Vladimir régióban és a Torzhoki vállalkozásban, az OSB-3 osztályok, OSB-4 osztályok gyártásával.

És az egyik Kronospan növény Oroszországban dolgozik.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Összehasonlítás más anyagokkal

OSB-kályha megjelenése az építőanyagok piacán jelentősen csökkentette az egyéb lemezlapok értékesítését. Természetesen lényegesen alacsonyabb a tömb béléséhez, és a lehető legközelebb áll a keménység és az erő. Az anyagok környezeti biztonsága különbözik, és nem támogatja az OSP-t. De ha összehasonlítjuk az építőválasztékot együtt, akkor a különbség nem lesz olyan jelentős.

Például, A gipsz és a GVLV alacsonyabb az OSB-tól a nedvességállósági mutatókban szinte kétszer. CSP Ehhez a mutatóhoz szinte megegyezik az orientált forgácslemezzel, és a CML meghaladja az összes többi anyagot. Graceland osztályú G4 OSB egy szinten for chipboard, DVP és MDF.

De alacsonyabb hővezetési együtthatója van, amely jobb hő tárolását biztosítja a helyiségekben.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Hatály

OSB – Univerzális építőanyag, amelyet kívülről és belső épületekre dolgoznak.

Minden OSB-lemezekre

Érdemes felmutatni az alkalmazás fő területeit.

 1. Tesztelés otthon. A külső díszítéshez és a belső partíciók kialakulásához. A befejező anyagok tetején vannak felszerelve.
 2. Durva padló felszerelése. A pajzsot a késések alapjaként halmozják meg. Az IT-táblára vagy más anyagokra van felszerelve, amelyek a nagyolás elrendezésére vannak kiválasztva.
 3. Tömör tetőfedő alap kialakítása A fókuszált vagy lágy építőanyagok alatt.
 4. Támogatási struktúrák létrehozása. Mivel az anyagot az utcán lehet használni, gyakran készül. I-gerendák és más, az építéshez szükséges elemek.
 5. A nem eltávolítható és eltávolítható zsaluzat előállítása betonhoz. Az OSB keretből állítva nem igényel komplex épületet. A cserélhető zsaluzat laminált vagy polírozott anyag opciókat tesz lehetővé.
 6. Csalánkiütés, postafiókok létrehozása, Háztartási villog, csomagoló konténerek.
 7. Kézművek gyártása. Az OSPS eredeti játékházakat és játszótereket kapnak a gyermekek számára.
 8. SIP-panel gyártás. Ezek 2 OSB lap, amely polisztirol szigetelő réteg szigetelésével van összekötve.
 9. Bútorgyártás. Nagy osztályú anyagok OSB-3, OSB-4 alkalmasak a szekrények, padok, székek részleteinek gyártására.
 10. Hirdetési struktúrák létrehozása. Az ilyen típusú pajzsok alacsony és nagy hasznos területe van.

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Minden OSB-lemezekre

Ezek az OSP fő alkalmazásai. Valamint az anyag, amelyet egy másik alkalmazást találhat a gazdaságban vagy a termelésben.

Gyermek árnyalatok

Az OSB-lemezek széles tartományban kaphatók. Ez valamivel bonyolítja a végső döntést a vásárlás során.

Minden OSB-lemezekre

Válasszon megfelelő OSP-t, segíti a szakemberek ajánlásait.

 1. Figyeljen a felületkezelésre. Általában sima szerkezetű és hangsúlyos ragyog, de matt opciókat találnak. Ez nem egy feldolgozási hiba – az ilyen lemezek kifejezetten a tetőre vonatkoznak. A durva szerkezet biztonságos mozgást biztosít a tetővarázslóban. Ezenkívül a masztix, a primerek és a készülékek jobbak, mint egy ilyen lemez.
 2. Tekintse meg a széleket. A lapos felületekkel ellátott lemezek további támogatási jumperekkel vannak felszerelve. Úgy tervezték, hogy függőlegesen orientált struktúrákat építsenek. A széleken lévő tüskék és hornyok moduljai nemcsak jobb szorosságot biztosítanak, hanem a jumperek nélkül is. Ez a kapcsolat igény szerint vízszintes telepítés a tetőtervezés, a padló, a mennyezet.
 3. Távolítsa el a vastagságot helyesen. A 12-15 mm-es lemezek optimális megoldásnak tekinthetők szilárd tetődoboznak. Támogató képességeik a legmagasabbak. 9.5-12,5 mm vastag paneleket terveztek a falak falak építésére, a keretszerkezetek szerkezetein. A vékony vékony lemezek a mennyezeti kötőanyagba mennek, belső partíciók létrehozása.
 4. Használjon 2 réteg helyett 1. Vízszintes telepítéssel és üzemeltetéssel a terhelés alatt jobb, ha vékonyabb anyagot készít, de TIERS-vel tegye. Ez a megközelítés biztosítja a résidők eltávolításának képességét, segíti az alappadlók, a padlók és a tetőfedő struktúrák szilárdságának növelését.
 5. Vegye figyelembe a célállomást. A belső dekoráció káros anyagainak kibocsátási osztályának megfelelően csak az E0 vagy E1 lemezek alkalmasak. Más opciók csak kültéri használatra alkalmasak az épületek és szerkezetek külső falainak burkolatának folyamata során.

Minden OSB-lemezekre

Ezek az alapvető ajánlások, amelyek jobban fontolják meg, amikor az OSB-lemezeket megvásárolják. Ezenkívül fontos megjegyezni az árat és a minőséget. Nem érdemes megmenteni.

Jobb azonnal megvásárolni az anyagot a híres európai márkából, amely megfelel a magas környezetvédelmi normáknak.

Minden OSB-lemezekre

Értékelések áttekintése

A vevők szerint az OSB-lemezek jó alternatíva a rétegelt lemezek és más lemezek, amelyeket külső és belső falak, padlók, átfedések. Fő használatuk korlátozott a keretépületek és struktúrák felé, hiszen az összes gyártó készen áll az alacsony formaldehid-tartalommal rendelkező termékek előállítására. A házban vagy a lakásban lemezeket használnak padlók és mennyezetpapadlók elrendezésénél, partíciók létrehozásakor. A vevők megjegyezték, hogy akár 10 éves szolgálat után is, az ilyen anyagok sikeresen végrehajtják funkcióikat, a megfelelő telepítéssel nem félnek a nedvességtől, megőrizzük a külső környezet hatásának ellenállását.

Hátrányok is láthatóak. Ha a homlokzat homlokzatát használja a lemezekkel, akkor el kell távolítania a védő viaszt, majd a talaj feldolgozását. Ezeknek a munkáknak a helytelen végrehajtása arra a tényre vezet, hogy a kiskapuk megjelennek a penész és a gomba kialakításához. Ha fűrészelés, meg kell határoznia az éleket.

És az anyag nem néz ki vonzónak, csak az ezt követő dekoratív kivitel alatt.

Minden OSB-lemezekre

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása