Minden RPG-67 légzőkészülékről

A légzőkészülékek könnyű kialakítás, amely védi a légzőszervi szerveket káros gázokból, porból és aeroszolokból, valamint kémiai szerves és szervetlen anyagokból. A készüléket széles körben használják a gyártás, a gépépítés és a bányászati ​​ipar, amelyet az orvostudományban, a hadseregben és sok más területen használnak. Gáz RPG-67 Brand-67 márka légzőkészülékek megkapták a legnagyobb elosztást – Véleményünkben megvizsgáljuk az eszköz leírását és technikai és működési paramétereit.

Előírások

RPG-67 légzésvédő védelmére használjuk, az emberi légzőrendszer a mérgezés anyagok atmoszférában egy gáz- és gőz állapotban esetén azok koncentrációja nem haladja meg a 10-15 PD. Felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy Maximális hatékonyság A légzőkészülék eléri azt az eseményt, hogy a levegőgázkeverék oxigéntartalma legalább 17%, és a környezeti hőmérséklet -40 és +40 fok között van.

Ha a kezdeti feltételek eltérőek, akkor előnyben kell adniuk a légzőkészülékek vagy akár a gázmaszkok más modelljeit.

Az idő, amikor a légzőkészülék védőhatás, átlagosan 70 perc – Ezeket az adatokat a vizsgálat eredményeként a ciklohexán C6H12 alkalmazásával 3,5 mg / dm3 koncentrációjának szintjén kaptuk. A védelem tényleges időtartama a megadott paramétertől mind a kisebb, mind a legtöbb oldalon változhat – ez közvetlenül függ a mérgező anyagok működésének és koncentrációjának jellemzőitől.

RPG-67 A légzőkészülék félig egy légzőkészülék, három méretben van. A légzőkészüléket úgy választják ki, hogy a félmaszkot szembe kell illeszteni – a modell alkalmas minden egyes felhasználó használatára, ha az objektum szorosan érintkezik az arc puha szöveteivel, miközben a levegő behatolása teljesen kizárt.

Az RPG-67 légzőkészülék technikai és operatív paramétereinek megfelelően 500 cm3 / s szinten nagy mennyiségű légáramlási sebességgel. (30 l / perc.), A belélegzéshez való légzési ellenállás nem haladja meg a 90 PA-t, és a kilégzésben nem haladja meg a 60 PA-t. A légzőkészüléket ergonómiai kialakítás jellemzi, a modell könnyű, így még hosszú távú viselőeszközzel is, a felhasználó nem érzi a kényelmetlenséget. A fél maszk szoros, de ugyanakkor óvatosan szomszédos a fej, és nem sérül meg a bőrt.

Az RPG-67 arcrésze puha rugalmas hipoallergén anyagból készül, amely többször növeli a félmaszk használatának kényelmét, és a lehető legközelebb tartja a hőmérsékletet az emberi test hőmérsékletéhez. A védő fél maszk vékony rugalmas falai a maximális műanyag elülső részét és egyidejűleg megbízhatóan a kapcsolattartási névjegyek minimális számával szomszédosak.

Az ergonomikus kialakítás kompatibilitást okoz más egyéni védelmi eszközökkel – ezek szemüvegek, sisakok, valamint sisak és sok más.

A kompakt kialakítás nem korlátozza a nézet szögét, és teljes áttekintést nyújt. A kellemes bónusz könnyű működés. Minden elem kiváló minőségű anyagból készül, számos pótalkatrész biztosított, így a védőél hosszabb ideig használható.

A gyártó gondolta a fejpánt leginkább praktikus kialakítását. A rögzítési rendszer egy gumiból készült műanyag övből áll. A fejpántot négy területen szabályozzák, a rugalmas rögzítő miatt a fején a legkényelmesebb leszállás biztosított. A modern öv kialakítása növeli a légzőkészülék rögzítésének megbízhatóságát, lehetővé teszi, hogy bármikor visszaállítsa a jogorvoslatot, biztosítja, hogy gyorsan illeszkedjen és csökkentse az orrnyomás szintjét az orrra.

A rögzítőelemek átgondolt rendszere lehetővé teszi az RPG-67-et, anélkül, hogy eltávolítaná az összes többi védelmi eszközt, beleértve a sisakot is. A speciális szilárdság rögzítő rögzítők. Az építés két szűrőt biztosít. A védőmaszkok szűrőpatronjai eltérő összetételűek lehetnek, mindegyikük bizonyos fizikai-kémiai körülmények között működik, és figyelembe véve a toxikus szennyeződések sajátosságait.

A légzőkészülék működési ideje 1 év a szűrő időben történő cseréjével. A tartalékszűrők tárolási ideje – 3 év. Az Orosz Föderáció területén minden légzőkészüléket a jelenlegi GOST R 12.4.195-99.

Amelyből védi?

Az RPG-67 Brand Respirátor költségvetési megoldás a légzőrendszer hatékony védelmére a mérgező gázok és sav-lúgos gőz hatására. Ezt fel lehet használni, ahol a teljesítmény a gyártási feladatok társul súlyos környezetszennyezés a légtér, és nem csak a por, hanem mérgező mérgeket a gőz formájában vagy gáz.

Különösen az RPG-t egyetemesen alkalmazzák:

 • festék;
 • Broaching kompozíciók;
 • az összes típus oldószerek használata;
 • A kenés gyors megszüntetése;
 • A festékek és zománcok dekoratív keverékeinek összeállítása;
 • Ahol mérgező szerves oldószerek elpárologtatása.

Az RPG-67 légzőkészülék működése zárt helyiségekben indokolt, kénytelen szellőzés hiányában. kívül, A készülék használható a szabadban, amikor a káros párok és gázok hosszú ideig jellemzői miatt nem tűnnek el. Például, a hő, amikor a munkát végző a fűtött felület az utcán, közel a forrása a párolgás bármely oldószerek, a koncentráció a káros gőzök nagyon gyorsan eléri a veszélyes határértékek és meg is haladja azokat.

Ez a munkavállalói mérgezéshez vezethet – természetesen nem valószínű, hogy végzetes, de mindazonáltal emberi egészségkárosodást okoz.

Természetesen, ha szeretné, akkor a gázmaszkot az egész fejre vagy az egész arcra használhatja, de ezekben az esetekben az ilyen radikális megoldások redundánsak. A tény az, hogy Bármely oldószer elpárolgása csak akkor károsodást okoz, ha a tüdőbe kerül. Így a látás és a bőr szervei további védelme nem tesz semmilyen értelmezést. Ezenkívül az RPG-67 márka légzőkészülék, a gázmaszktól eltérően, nem zárja le a füleket, és korlátozza a nézési szöget.

Felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy a savas gőzök vagy gáz-halmazállapotú anhidridek körülmények között, nem csak a légzőkészüléket kell használni, hanem a védőszemüveghez is. Ez különösen fontos, ha a gőzök és a káros gázok koncentrációja magas, mivel ezek a mérgező összetevők gyakran irritációt okoznak, sőt károsíthatják a szem szaruhártyáját. A szervek védelme szükséges, és érintkezésbe kerül az erős por- és ömlesztett anyagokkal, valamint az aeroszol keverékek használatakor. Ezért a használata RPG-67 eloszlik a mezőgazdaságban olyan esetekben, ha a feldolgozás az ültetés alapú kompozíciók phosphorodorganic vegyületek és ammónia inszekticidek végzik.

A szűrőpatronok típusai

Az RPG-67 légzőkészülék szűrőpatronjai célja szerint a veszélyes szennyeződések kémiai és toxikus jellemzőitől függően vannak besorolva – Az aktív abszorberek szerkezetének és szerkezetének minősíthetők.

Így az A1 légzőkészüléket a következő anyagok elleni védelemre használják:

 • aceton;
 • kerozin;
 • benzol;
 • benzin;
 • anilin;
 • éter;
 • xilol;
 • toluol;
 • A benzol nitráttartalma;
 • Tetraetilskin;
 • alkoholok;
 • Seroublerod;
 • foszfor-tartalmú yams;
 • Klór-tartalmú yach.

A B márkát a savas gázok érintkezéskor használják, ezek közé tartoznak:

 • hidrogénsav;
 • klór-tartalmú yams;
 • foszfor-tartalmú yams;
 • hidrogén klorid;
 • foszgén;
 • hidrogénsav;
 • Kén-anhidrid.

A d védjegy védelmet nyújt a higanytól, valamint a higanyalapú etil-mmerklorid alapú vegyi anyagokkal szemben. A KD márkát egy légzőkészülék használatára biztosítja, fokozott koncentrációjú környezetben:

 • ammónia;
 • aminok;
 • Serovodorod.

A fenti eltolódási szűrők szigorúan használhatók a vövőanyagok és gázok formájában lévő veszélyes vegyületek elleni védelem érdekében, az ebben a kiviteli alakban az anti-aeroszolszűrő nem biztosított. Ezért RPG-67 viselése a porrészecskék elleni védelem érdekében, különösen kicsi, valamint a füst sem tesz semmilyen értelme – Az ilyen részecskék túlnyomó többsége mindenütt áthalad az abszorbens granulátumok között.

Ügyeljen arra, hogy az RPG-67 légzőkészülék analóg – modell Ru-60m.

Ezek a modellek kizárólag a patronok típusával különböznek egymástól – Az RPG-k meglehetősen lapos alakúak, és a ru-magas. Ez a kivételesen külső különbség arra a tényre vezet, hogy egy kicsit nehezebb lélegezni az RPG légzőkészüléken keresztül. Mindazonáltal, mindkettőben, mindkettőben mindkét gáztömítő eszköz teljesen azonos – a légzőkészülék egy modelljének megszerzése, biztonságosan használhatja a műhelyes patronokat egy másikból.

Az RPG-67 légzőkészülék és néhány más modell áttekintése a következő videóban megtekinthető.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: