Mindent a szigetelő önszekrényekről

A légzőszervek védelme érdekében az egyéni védelem (PPE) hazai és ipari eszközei (PPE). Jelentősen növelik a túlélés esélyeit a levegőben lévő veszélyes anyagok felszabadításával kapcsolatos különböző események esetén. Az egyik leghatékonyabb védőfelszerelés magában foglalja az önhordó szigetelőt. Fontolja meg az ilyen eszközök műszaki jellemzőit, céljukat, a működés elvét és egyéb jellemzőit.

Jellemzők és fajok

Önálló -passers – azt jelenti, hogy megvédi a légzőszervi szerveket, a szemét, valamint az égőtermékek és más mérgező alkatrészek arcának és nyakának bőrét. Vizuálisan úgy néz ki, mint a képernyőkkel ellátott kapucnisek, hogy biztosítsák a személy láthatóságot. Előállításukhoz az anyagokat a magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállással és a hőenergiát tükrözik. Az önszekrények izolálása nem teszi lehetővé a személy érintkezését a szennyezett levegővel. A cselekvés elvét a légzőszervek és a szemek külső környezetéből történő teljes szigetelésére tervezték. Az ilyen PP-k sűrített levegőhengerrel vagy kémiailag kötött oxigénnel vannak felszerelve (a modelltől függően). A maszkban tiszta levegőt szolgálnak fel.

Szigetelő típusú önszíni támogatók Általános és különleges cél. Az első modellek célja a civilek használata. Ezek a füstépületek ön kiűrésére szolgálnak, amelyekben tűz volt. Speciális védelmi eszközöket alkalmaznak olyan szakemberek, akik a vészhelyzet esetén az emberek megtakarításának feladatait bízzák meg.

Egyes modellek cselekvési elve az oxigént kell biztosítani egy védőburkolaton, mások – a pulmonalis-automata takarmányban (kilégzett szén-dioxid belép a környezetbe).

A szigetelő önszekrények előnyei:

 • Megbízható légzésvédelem mind a szén-monoxidból, amelyet tüzekben és bármely veszélyes kémiai vegyületből ered;
 • Anyagi képesség ellenáll a magas hőmérsékleten és ne gyulladjon meg;
 • Nincs fűtés, mivel a bőrkárosodás kockázata kizárt;
 • Univerzális méret (A rugalmas anyagok használatának köszönhetően ugyanaz a PPE gyermekként és felnőttként alkalmas).

A szigetelő típusú önszíni támogatók nem igényelnek gondoskodást. Elég hatékonyak, és ugyanakkor könnyen kezelhető. Azonban hátránya van. Például az ilyen PP-k megismerhetetlenek és egy alkalmazáshoz tervezték. A jelentős mínusz korlátozott akciót tartalmaz. Az idő, amelyre a legtöbb szigetelő önszigetelő kiszámításra kerül, 20-40 percig változik.

Célja

A szigetelő önszekrények alkalmazási kör kiterjedt. Ezeket a következő esetekben használják:

 • Amikor tüzet evakuálják az embereket Bármely találkozó helyiségeiben (lakó-, adminisztratív, ipari, kereskedelmi és egyéb típusú épületek);
 • A balesetek során evakuálva, a veszélyes komponensek levegőbe történő felszabadulásához kapcsolódik;
 • A bányákból származó emberek eltávolításakor A levegőellátás megsértése vagy megszüntetése esetén.

Ezenkívül az önsugók víz alatt használhatók víz alatt, valamint zárt terekben az oxigén teljes hiányának feltételeiben.

Előírások

Különböző modellek szigetelő önszekrények különböző műszaki paraméterekkel rendelkeznek. Az egyik legfontosabb jellemzőnek, amelyet először figyelmet kell fordítani a PP megvásárlására, a henger kapacitása. A paraméter közvetlenül befolyásolja a védelmi időt. A legtöbb modellt legfeljebb 40 percig tervezték. Azonban több “tágas”, amely 1,5-2 órán keresztül fenntarthatja a funkcionalitást.

jegyzet! A védelmi időszak nem csak attól függ a kötet a henger, hanem a légzési frekvencia és az emberi tevékenység (pl nyugalomban, várva a segítséget a mentők, a védelem tovább tart, mint az aktív tevékenységek).

Egyéb fontos műszaki előírások:

 • súly Teljes készlet – 1,5 és 4 kg közötti tartományok;
 • Optimális hőmérsékleti mutatók – a legtöbb modell történő működésre tervezett hőmérsékletig +60 fok, de vannak olyan eszközök is védelmet szánt működésre 200 fok, de nem több, mint 1 perc;
 • Gabarits;
 • cselekvési idő önellátó aktív munkával.

A vizsgált védelmi alapok szinte mindegyike legalább 5 évig tartható a felhasználási állapotban.

Modellek

A szigetelő önszekrények széles tartományban kaphatók. Tekintsük a legnépszerűbb modelleket és technikai paramétereit.

 • “Extremal-Pro”. Ez egy autonóm légzőkészülék, amelyet a füstépületekből származó emberek evakuálásakor terveztek. 25 percig tervezték. A “Extremal” védelmi eszközök fényes táskával vannak felszerelve, így könnyen érzékelhető az elégtelen megvilágítás feltételeiben. -40 és +60 fok közötti hőmérsékleten működtethető. A Siz Súlya legfeljebb 5 kg, az élettartama 10 év.

 • “SP-20”. A védelmi súly nem több, mint 1,5 kg. 0 és +60 fok közötti hőmérsékleten működtethető. Időbeli cselekvések aktív munkával – 20 perc, a segítségnyújtásra várva – legfeljebb 40.

 • “SP-50”. A védőhatás 20 perc és 2 óra között van. 60 másodpercig 200 ° C-on használható. SIZ súlya 2,5 kg, 5 év tárolási tervezésre tervezve.

Egy vagy egy másik modell megvásárlásával először figyelmet kell fordítania a műszaki jellemzőire.

Hogyan kell használni?

Ha tűz vagy baleset esetén evakuálva nemcsak helyesen és korlátozott pontossággal kell eljárni, hanem a lehető leghamarabb. Először is, szükség van egy maszkra a hermetikus csomagolásból. Ezt követően a kapucnis rugalmas lyukat kell nyújtania, és tegye rá a fejen keresztül (a hajat a gallér alá kell távolítani). A megfelelő helyen a szűrő ellentétes lesz a légzőszervi hatóságokkal. A maszknak szorosan kell kialakítania. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a szennyezett levegő a környezetből való behatolását, érdemes biztosítani, hogy a ruhák ne zavarják a motorháztető sűrű rögzítését.

A legtöbb önellátófaj állítható övekkel van felszerelve, amellyel beállíthatja a “magának” a gallér méretét. Vészhelyzet esetén mindig emlékezzen arra, hogy a lehető leggyorsabban ki kell üríteni. Az evakuálási események ideje nem lehet több idő, amelyre az önhordó műveletet kiszámítják. Ha az egyéni védelem eszközeit hosszú ideig tárolják, rendszeresen kell előállítani a szűrőelemek és a légzési patronok vizuális ellenőrzését. Ha problémákat észlel, akkor újak kell cserélni.

A következő videóban részletes áttekintést talál a Shass-T bánya szigetelő önálló támogatójáról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: