Mindössze annyit kell tudnod a féregbilincsekről

Ez a cikk mindent elmond, hogy tudnia kell a féregbilincsekről. Teljes mértékben megfelelnek egy különleges gosztnak. Meg kell ismerni a fém rozsdamentes bilincsek méretének táblázatát, és számos más finomsággal.

Leírás és kinevezés

Féregbilincsek – az egyik legfontosabb kötőelem. Ezeket elsősorban a felületen lévő csövek rögzítésére használják (és a felületre). Ezeket a termékeket a fém alapítására is alkalmazhatja. Összetételük magában foglalja:

 • szalagok;

 • Csavaros rész;

 • Különleges kastély.

Mint a közönséges bilincsekkel, az ilyen struktúráknak konkrét gosztjára vonatkoznak. Érdemes hangsúlyozni, hogy különböző méretűek – és minden szakasz felett. Ezeknek az átmérőknek természetesen arányosnak kell lenniük a cső átmérőjével. A paraméterek maximális pontosságát a sajtó biztosítja, majd a bilincs maga egy fúvókával van összekötve. Az ilyen megoldás garantálja az egész összeszerelés megbízhatóságát és erősségét.

A leggyakrabban féregbilincsekre van szükség:

 • autógyártók;

 • légcsatornák gyártói;

 • Szellőzőrendszerek létrehozásakor.

Az ilyen termékeket az orosz és a német vállalatok közé tartoznak. Mindkét ország garantálja termékük kivételes tulajdonságait. A modern féregbilincsek megbízhatóan dolgoznak és kiváló klipeket biztosítanak. Az ilyen modellek mellett nagyon nagy tartósság is van. A féregbilincsek költsége nagyon eltérő lehet a jellemzők és a márka függvényében.

A termékek garantálják a statikus és dinamikus stresszekkel szembeni kiváló ellenállását. Erős terheléssel az ilyen hardver nem nyílik meg. Szükség van teljesen rendkívüli hatásokra, hogy a féregbilincs sérült legyen. A szükséges jellemzőket csak különösen erős acél alkalmazásával biztosítják, amely mechanikusan erős, tökéletesen átadja a nyújtást és ellenállást. A Stretch szalagok felszerelik a reteszelőnyílást, ezeknek a nyílásoknak a segítségével a design mechanikusan bezáródik.

Az ilyen lyukak mindig téglalap alakúak; Ezek a szalag teljes felületén vannak elosztva. Ez a termék lehetővé teszi, hogy együtt ragaszkodjunk:

 • rendes vezetékek;

 • Elektromos kábelek;

 • Gumi tömlők és egyéb anyagok.

A bilincsek gyártásához szükséges:

 • rozsdamentes acél;

 • acél cinkréteggel;

 • szénfém;

 • Passzivált ötvözetek.

A fajok áttekintése

A fém féregbilincs különböző méretű (átmérőjű). Ezenkívül az öv típusú típusokra osztható: fogakkal vagy hornyokkal van felszerelve. Ilyen esetekben azt mondják, hogy a kézzelfogható és ápolási verziókon. 100% -os féregterméket kapnak az acélból, de az acél predetermines kémiai összetétele. Tehát az acél horganyzott metiza tökéletesen átadja az agresszív vegyi anyagokkal való érintkezést. Ez egy teljesen olcsó termék; Ez a leggyakrabban vásárolja meg az elrendezést:

 • vízellátás;

 • hűtési rendszerek;

 • Helyi vagy helyi gázvezetékek.

De a féregbilincsek rozsdamentes acélból készültek. Ők oszthatók:

 • könnyen mágnesezhető;

 • antimágneses;

 • Gyenge mágnesezési típusok.

A rozsdamentes struktúrák jól ellenzik a korróziós folyamatok és jelentős hőmérsékleti ingadozások. Nyers épületekben és még a szabadban is használhatók nedves időben. Rozsdamentes szalag bilincs tömlő hasznos lehet DACM és a kertészek. De meglehetősen komoly összeget kell fizetnie neki. A kombinált opciók kedvezőbbek az ár és a minőség aránya: a csavarelemet a szénacélból kapjuk, és minden más rozsdamentes ötvözetből készül.

A csavarok mérete a féregbilincsekben is nagyon eltérő. Ezt a fej geometriája határozza meg:

 • 6 arccal;

 • közvetlen hornyolással;

 • egy horony keresztezett formájával;

 • Burtik.

Bizonyos esetekben csavaros las műanyagból. Egy ilyen megoldás lehetővé teszi a csavarhúzók törlését, és manuálisan fenntarthatja vagy szétszerelheti. A bilincsszalag hossza meghatározza az átmérőt, és lehet 0,8 cm és több mint 16 cm; Mindezen a sokszínűség egyértelmű csoportokat oszt ki. A keskeny struktúrákat súlyos rezgés, szélesebb körűek esetén használják fel, amely nem szabad túlzott kompressziónak kitéve.

A terhelésekkel szembeni ellenállással a bilincsek szokásosak, hogy megosztják a szabványos és erősített típusokat; A hullámos fogak jelenléte, amely bizonyos szögben van felszerelve, amely megbízhatóbb, mint a perforált tér.

Dimenziók

A leggyakrabban használt mindennapi életben az alábbi táblázatban látható.

Csoport

A szalag teljes hossza, lásd

Ugyanazon szalag szélessége, lásd

A legnagyobb megengedett terhelés, h

10-16 mm

2,3

0,9

1300

12-22 mm

2,3

0,9

1300

20-32 mm

2.6

0,9

1300

25-40 mm

2.6

0,9

1300

40-56 és 40-60 mm – A szalag hossza 2,6 cm, a terhelés legfeljebb 1600 óra; 8-12 mm-es bilincscsoportokban, 16 és 27 mm között a szalag hossza 2,3 cm és a legnagyobb terhelés – 1300 H. További méretek kategóriái:

 • 87-112 – 2,6 cm és 2600 óra;

 • 149-162 – 2,6 cm és 2600 óra.

Alkalmanként a bilincseket még nagyobb kihasználják. De főként szakemberek használják őket. Egy adott feladat kiválasztásakor először figyelmet kell fordítani a legkisebb és a legnagyobb átmérőre. Ezeknek a tulajdonságoknak az inkonidja gyenge tömörítéssel vagy nehézségekbe ütközik a telepítéssel.

Ami a megengedett terhelést illeti, elsősorban azoknak a szakembereknek, akik pontosan normalizált vegyületeket hoznak létre.

Jelölési funkciók

Természetesen a féregbilincsek címkét, a méretcsoportot mutatva. De nem kevésbé fontos szerepet játszik az anyag. Ha a W1 indexet elhelyezik, akkor a methis horganyzott fémből készült. A W4 megjegyzésekor rozsdamentes acél használat van. De W2, minden sokkal érdekesebb: a szalagot nyert rozsdamentes ötvözet, és a csavar anyaga színesfémek (de ugyanakkor védőréteg cink réteg).

Ha 1 l 25-40-6 órát írtunk a termékre, akkor ez azt jelenti, hogy ez azt jelenti, hogy:

 • Valójában a féreg típus (1);

 • a fénysorozathoz tartozik;

 • Scatter Átmérők (25-40);

 • tényleges szélesség;

 • Rozsdamentes acél gyártása (vasfém használatával, ez az index egyszerűen eldobható).

Működési tippek

A féregbilincsekre vonatkozó legfontosabb követelmények a GOST 28191-ben, 1989 óta működnek. A szabvány ajánlásai szükség van a rögzítő, tömlő és bármilyen csövek dokkolójakor. FONTOS: A minőségi termékeknek egy szinten kell biztosítaniuk a dokkot egy szalaggal. Ezt a követelményt minden gyártónak további hegesztések vagy szegecsek nélkül kell elvégezni. Ha ez a rendelkezés nincs végrehajtva, akkor félhet a tömlő deformációját, akár az ujjú felhasználási folyamatban.

A könnyű bilincsek alkalmasak arra, hogy ne legyen erős rezgés. De a csavarokkal ellátott szűkített termékek csak a rezgés kockázatával használhatók. A kötőelemet hexagon vagy csavarhúzóval késleltetheti. A meghúzási tartomány 0,6 és 7,6 cm között változhat. További információért jobb, ha jobban tanulhat a gostban.

A “bárány” nagyon kényelmes és praktikus. Ki lehet helyezni és eltávolítani további eszközök nélkül. Nem használhatja a kötőelemeket, ha vannak burrs és egyéb deformációk megnyilvánulása, amelyek képesek a működési paraméterek romlására. Használat előtt javasoljuk a jelöléssel. A csövek, ujjak és más kombinált termékek méretei előre vannak kiválasztva.

Cherical clamps alapértelmezés szerint a működési nyomáson nem haladja meg a 7 MPa, beleértve a valószínű kritikus helyzeteket. Ekvivalens érték – 70 atmoszféra (figyelembe kell venni, mert számos forrásban a nyomás mérhető a légkörben). A WORM-CLAMP vezetékes típusához a megengedett nyomás nem haladja meg a 0,16 MPa-t vagy (egyébként) 1,58 atmoszférát. Tegye a rögzítőelemet az acélcsövekre is megengedett, még a korrózió és a kisebb repedések kifejezett jeleivel is.

A féreg típusú szorítók nagyon az úgynevezett csővezeték törések. Ez természetesen nem a háztartási fajról szól, hanem a szűken speciális modellekről, a falakon és a mennyezeteken való felszerelésről. A csövekre telepíthető bilincsek:

 • öntöttvas;

 • vasbeton;

 • polipropilén;

 • fekete és rozsdamentes fém.

Megengedett, hogy a rézvezetékekre alkalmazzák őket. Igaz, ebben az esetben meg kell vezetni a hegesztést egy meglehetősen megbízható dokkolás érdekében. A clamps nem használható egy keresztes hadjáraton. Nem helyénvaló alkalmazni őket, és olyan területeken, ahol a csövek csavartak; még mindig nem hatékony lesz. A féregszerkezetek telepítése a csővezeték építése után történik, vagy húzza a tömlőt, és nem működik.

Annak érdekében, hogy ne tegyen hibát a telepítés során, a bilincs telepítési pontján előre jelezze a jelet. Ezekben a helyeken a lyukak fúrtak, amelyekben az önnyomó és más átmérővel rendelkező egyéb kötőelemek dávái bevezethetők. Szén- vagy rozsdamentes acél ötvözetekből készült minták, mint az egyszerű fekete fém. Ajánlatos termékeket választani gumi tömítéssel. Ezek kevésbé zajosak és károsítják a szervezett csövet.

Mindössze annyit kell tudnod a féregbilincsekről, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: