Mit lehet kezelni OSB-kályhákkal?

Szükségem van egy OSP-védelemre, mint az OSB-lemezek kezelésére vagy az őket beltéren történő kezelésére – mindezen kérdések érdeklődnek a modern keret házainak tulajdonosai az anyagból származó falakkal. Alacsony légköri ellenállás A fafeldolgozó hulladék egyéb jellemzőivel kombinálva további védőfelszerelést igényel. Arról, hogy az OSB impregnálása az utcán vagy a házban lévő nedvességből és rothadásból van kiválasztva, érdemes részletesebben beszélni.

Miért kezelje a kezelést?

Mint más típusú fa lemezek, az OSP fél a nedvességtől – a védelem csak az OSB-4 termékosztályban van. Száraz formában az anyag elég kis súlyú, nagy sűrűsége van a sajtolás miatt. Mindez releváns a gyári végrehajtás lemezei szempontjából, de míg az OSB, a védetlen élek szélei jelennek meg. Az esőből és más csapadékból könnyedén deformálódnak, összeomlik, splash, megszüntetik a funkciókat.

Nedves OSB-kályha a szerkezet jellemzői miatt könnyedén kényelmessé válik a penész és gomba terjesztéséhez. A mikroorganizmusok bőrviszonya alatt rejtve gyorsan formázzák a telepeket, a ház falait valódi bakteriológiai fenyegetésbe fordítják. Ez a feladat, hogy a rothadás, a penész és a gombák impregnálása megoldja.

Megfelelően kiválasztott bevonat A nedvességállóság növelése érdekében segít megbirkózni az épületek és struktúrák működéséből eredő legtöbb problémával.

Hogyan kell áztatni az utcán?

A PSAM használata, mint az épületek szabadtéri építése meglehetősen elterjedt Oroszországban és külföldön. A jelenlegi szabványok szerint az OSB-3 osztályok csak az OSB-3 osztályok alkalmasak e célokra. Ezek a házon kívül használhatók a növekvő nedvességvédelem miatt, a légköri csapadékból. De még ebben az esetben is, az anyag hosszú távú érintkezés közben a vízzel megduzzadhat, már nem tér vissza korábbi geometriai paraméterei.

Az anyagot a légköri tényezők hatására védi az anyagot. Ehhez a beltéri előlapok, a polietilén fólia. A panel homlokzata után is, még emelt nedvességálló jelzővel is, szükség van a védőkészletre.

Az alapok kiválasztása, amelyhez az épület homlokzatából származó anyagok és részei nagyrészt egyéniek. Nem minden kültéri használatra vonatkozó készítmény megfelel a biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek.

Az a megoldás, hogy hiányzik a panel a homlokzat leggyakrabban kiderül, hogy az elutasítás más típusú díszítő berendezések. Általában ez a stílus meglehetősen kereslet az országban és az országszerkezetben. Ez csak védelem nélkül, az anyag 2-3 év elteltével elkezdi elveszíteni az eredeti színt, a penész és gomba jelenik meg az ízületeken. Milyen készítmények alkalmasak a homlokzati alkalmazásokra, mint az OSB lemezek fedelének, érdemes részletesebben beszélni.

Olvasson tovább  Tippek a bolgár kulcs kiválasztásához

Színtelen impregnálások

Ők fából készültek, de bármilyen anyagon alapuló anyagokhoz használhatók. Az OSP teljes mértékben esik ebbe a kategóriába. Csak a vízalapú impregnáláshoz nem lehet használni. A piacon bemutatott érdekes termékek közül számos lehetőség különböztethető meg.

 • Hydroponicator “Neogard-tree-40”. Egy innovatív képletű szilikonvegyületeken alapul, képes csökkenteni a víz felszívódását a fa alapon maximum 25-szer. A készítmény teljesen átlátszó, 5 év után újra feldolgozásra van szükség.

 • Impregnálás-antiszeptikus elcon. Univerzális eszközök a szilikon alapú. Alkalmas belső és kültéri munkákhoz, nem hagy éles szagot, környezetbarát. A bevonat hidrofób tulajdonságokkal rendelkezik, olyan filmet teremt a lemezek felületén, amelyek megakadályozzák a mikroorganizmusok reprodukcióját.

Színtelen impregnáló alkalmas előkezelést OSB szerelés előtt más típusú díszítőszegélyről. Ezenkívül lehetővé teszik, ha szükséges, hogy megőrizze az anyag látható szerkezetét anélkül, hogy felesleges csillogás.

Lakkok az alkid, víz és olaj alapon

Lucky – átlátszó és matt, tonizáló hatással vagy klasszikus – a legegyszerűbb megoldás az OSP védelme a külső tényezők hatásától. Az eladások széles választékban vannak bemutatva, bármilyen költségvetéshez is megtalálható. Az egyetlen dolog, amit emlékezni kell: a lakk bevonat meglehetősen könnyen megsérül, így az anyag sebezhetővé teszi a duzzanat, a forma és a gomba kialakulását.

A legnépszerűbb festékek és lakk anyagok alkudin-uretán készítményt tartalmaznak, azokat yachtnak is nevezik. Az ilyen alapok számos jól ismert márkát termelnek: Tikkurila, Marshall, Parade, Belinka. Az ilyen típusú lakkok környezetbarátak, hozzanak létre nedvességálló filmet az anyag felületén. Igaz, az uretán-alkid kompozíciók nem túl olcsóak.

Vízalapú lakkok – akril – leggyakrabban az antiszeptikus komponensek által kiegészített viaszt, amely növeli a bevonat nedvességtartalmának ellenállását. Tartós, könnyen alkalmazható, de nem túl jól tolerálási hőmérsékletkülönbségek. Az olaj-lakkok az OLIF összetételében vannak, a bevonat színe a szalmából származik a cukor égésére. A bevonat megőrzi az átláthatóságot, jól tükrözi a fényt, bemutatható megjelenésű.

Az olaj-lakkok jól tolerálják a hőmérséklet-különbségeket, amelyek könnyen alkalmazhatók, elég vastagok ahhoz, hogy megszüntessék a fokozott folyékonyságot, ha alkalmazzák.

Olajos viasz impregnálások

Csak a klasszikus festékkészítmények, de az olaj- és viaszon alapuló keverékeket is előállítják az olajadatbázisban. Az OSP-t kiegészíthetjük egy ilyen bevonattal. A természetes komponenseken alapuló tonizálás – lenmagolaj és méhviasz – nem kapcsolódik a veszélyes vegyi anyagok kiadásához. A kész bevonat kellemes mézes árnyalattal rendelkezik, és ellenáll a nedvességnek. A klasszikus lakkozás nehéz összehasonlítani, de az eredmény meglehetősen hasonló.

Olvasson tovább  Mi az önellátó és hogyan kell használni?

Morilka

Az elvégzési impregnálások jól ismertek a független fafeldolgozó szerelmesek számára. Ezeket az anyag eredeti textúrájának aláhúzására használják, segítsen a kívánt árnyalatnak. A klasszikus változatban lévő szimulátor acetonnal oldódik, ha a felületet 5-10 perc alatt szárítja. A készítmény alkalmazása fa lemezeken kombinálva a poliuretán primer külső nedvességálló bevonata képződésével.

A szimulátor segítségével más adalékanyagokkal kombinálva vizuálisan lehet felület, hogy patinálja. Számos vegyület további képességek biológiai anyag védelmét, megakadályozza a tervek a rovarok, gombák és a penész szerkezetek.

Jelenlegi vegyületek

A festékek és lakkok ezen kategóriája fontos tulajdonsággal rendelkezik – az OSB-lemez jellemző megkönnyebbülésének megragadása. A készítmények sűrű szerkezettel rendelkeznek, még 1-2 rétegben is a felületre esnek. A talaj előzetes használatával a burkolatok növekednek.

Tekintsük a legnépszerűbb kompozíciók ebben a kategóriában.

 • Akrilfestékek. A víz alapja ellenére polimer kötőanyagokkal rendelkeznek kompozíciójukban, jól és szorosan leesnek, nem terjednek el az OSB lapok felületén. Az akrilfestékek az egyik legkékreméltóbbak, átadják a levegőt, nincs éles kémiai szag. Az ilyen bevonat könnyen átviheti az atmoszferikus tényezők hatását, akár -20 fokig is üzemeltethető téli hőmérsékleten.

 • Latex festékek. Vízálló anyagok, amelyek a ház kültéri falakjának befejezésére alkalmasak OSB-lemezekről. A latex alapú festékeket jó menedékhely jellemzi, alkalmas új, valamint a már meglátogatott fa rázkódási struktúrákra. Jól tolerálják a légköri tényezők, a fagyálló, könnyen alkalmazható, könnyen alkalmazhatók a megfelelő árnyalatokra.

 • Pf. A Pentaftalic-alapú festékeket magas viszkozitás jellemzi, szorosan esnek, a shellisták. Tökéletesen részt vesznek a fa táblák felületével, erős nedvességálló filmet alkotnak rajta. A külső munkákhoz a PF jelöléssel ellátott festék csak akkor használható, ha a tetőkön lévő verandákon használják, amikor a tornácot gyomlik. A készítmények hosszú ideig szárazak, kiéghetik a napsütésben.

 • Alkid zománc. Az OSB-alapú homlokzat bevonatának egyik legjobb lehetősége. Az ilyen típusú festékek jól üresek, biztosítva a sűrű dekoratív bevonat létrehozását, a színes fényerő hosszú ideig tart. Az időjárásszigetelés, a tartós, de nem alkalmas belső munkákra egy adott kémiai szag miatt.

 • Szilikon festékek. A legdrágább bevonatok közül néhány. A lemezeken a fehérmeszes vagy a primer tetején alkalmazzák, szűk. Szárítás után a szilikon bevonat adja a felületi nedvességállóságot, növeli a mechanikai szilárdságot.

A legfontosabb dolog az, hogy érdemes megfontolni a bevonat kiválasztásakor – – A készítményben nincs víz (az akrilfestékek kivételével). Optimális jellemzők a nyitott kültéren Alkyd Izomels, Latex és szilikon termékek.

Az OSB lemezek fedése beltérben

Az OSB-lemezek használata belső partíciók, falfalak, padlók, a lakóépületek mennyezeteinek kialakítása érdekében lehetővé teszi, hogy olcsó bevonatot kapjon, készen áll a befejezésre. A belső térben 0, 1 és 2 OSB osztályok alkalmazása. Az Eurostandard első verziójának teljesen szabadnak kell lennie a fenoltól, csak természetes gyantákkal ragasztva. De ez nem törli azt a tényt, hogy az anyag továbbra is sebezhető a nedvesség, a penész, a gomba.

Olvasson tovább  A profilozott sáv méretei

Az OSB-lemezek beltéri védelme érdekében válassza ki a külső és végfelhasználó legjobb eszközeit. Sorolja fel a leginkább szükségeseket.

 • Primer. Az első akadályt képezik a penész és a gomba útján. Ez az opció nem szükséges csak a lemezek elkészítése során. A kiválasztás során érdemes figyelmet fordítani a folyékony alapozó kompatibilitására az OSB-vel, valamint annak jellemzőire: az alaptípusnak víz, szín – fehér. A jó eszközök nem csak növelik az adhéziót, hanem csökkentik a befejező bevonatok áramlási sebességét is.

 • Tömítőanyagok. Ezek lefedik a hardverek rögzítésének területeit, a Seams-ot a tűzhely csatlakozásokon. A lakk alatt ajánlott az olaj-ragasztó alapú alapok használata a parkettát. Festés vagy vakolás alatt alkalmazott akril alapú tömítőanyagok, gyors szárítás, könnyen kiegyenlítés. A nagy réseket sarló borítja.

 • Festékek. A bevonatok között, hogy megvédje az OSB-táblákat a ház belsejében, ez az opció a legjobbnak tekinthető, csak az optimális festéket kell választania. Biztosan nem felel meg az olajnak, a hosszú hajúnak, valamint az alkidnek, amely erős, éles szaggal rendelkezik. Jobb, ha szabadtéri munkát hagynának. A ház belsejében hegyen akril készítmények falakhoz és poliuretánhoz padlóhoz és nedves helyiségekhez fűtés nélkül, a legstabilabb negatív külső hatások.

 • Lakk. Az OSB-n alapuló mennyezetekhez és falakhoz vízalapú lakkok alkalmasak, gyakorlatilag nem kellemetlen szag, folyékony, alacsony fogyasztás jellemzi. Ezeket csak görgővel alkalmazzák, vékony rétegként elosztva vékony rétegként, hogy elkerüljék. A padlót, a jachtot vagy a parkettát az alkid-poliuretán lakkok meglehetősen magas mechanikai szilárdsággal választják ki

 • Azure vagy bal. Ez a fény díszborítás egy áttetsző szerkezetű megtartja a textúra és szokatlan OSB lemezek, de lehetővé teszi számukra, hogy hozzá a kívánt hangot, növeli a nedvesség ellenállás. A belső munkához egy akril alapú azúr, környezetbarát és egyszerű alkalmazást kell választania.

 • Fireball kompozíciók. A kombinált alapok kategóriájára vonatkoznak, beleértve az antipirenseket, valamint az antiszeptikákat a penész és a gomba ellen. A SOPPKA összetétele is növeli a bevonat nedvességállóságát, úgy néz ki, mint a festék, vastagabb konzisztencia. Ezenkívül sok más olcsó eszköz van hasonló cselekvéssel.

Hatékonyan védi a végeket vagy lapokat maguk a nedvesség, a biológiai tényezők hatásaiból, a mechanikai kopás segít a feldolgozáshoz szükséges eszközök helyes megválasztásában. Jobb, ha nem szabad megtakarítani, válasszon egy kombinált kompozíciót, amely magában foglalja az antiszeptikát nedvességvédelmi komponensekkel kombinálva.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: