Mit válasszunk egy fürdőszoba tapéta?

A fürdőszoba olyan hely, ahol frissítheti a nap elejét, és pihenjen egy forgalmas est után. A felületi anyagok színe és textúrája fontos szerepet játszik a kényelmes légkör kialakításában. A fürdőszobai dekoráció egyik eszköze a háttérkép.

Mi a nézetek?

A jó szellőzés megfelelő kiválasztása és rendelkezésre állása lehetővé teszi, hogy a háttérképet a fürdőszoba kialakításában használja.

Vásárlás előtt alaposan meg kell vizsgálnia a csomagoláson található információkat. Ez jelzi a jelölést, és leírja a ragasztójuk részletes utasítását. A jelölés meghatározza a termék kopásállóságát.

A fürdőszobában lévő háttérképek a következő típusokban különböznek:

 • Nedvességálló bevonatok – Felszínük tisztítható és puha ruhát mosható.
 • A mosási mintákat vízzel vagy vizes oldattal mossuk, kis tisztítószerekkel.
 • Rezisztens tapéta, amely ellenáll a mosószereknek és szivacsoknak.
 • A kopásállóság tisztítható mosószerek és ecsetek alkalmazásával.
 • Az öntapadó vászonokat kiemelik az a tény, hogy már van ragasztófelületük, nem kell ragasztót alkalmazniuk. Nem csak a falak számára készültek, ilyen háttérképek ragaszthatók bútorok és tárgyak.

Vannak különleges kategória a nedvességálló háttérképek, amelyek a festés lehetőségével készülnek, alkalmasak kiváló minőségű festékre.

Egy másik az eredeti módja a fürdőszobában – Shook Wallpaper nem csak a falakon, hanem a mennyezeten is.

Anyag

A fürdőszoba befejezésekor az ismerős csempe és a műanyag panelek háttérképekkel helyettesíthetők. Ők érdekesebbek a gazdaságuk, a színséma és az eredeti gyártók miatt. A deformáció során könnyen átvihetőek.

Az anyaggyártás szerint a következő típusok megkülönböztethetők:

 • Papír háttérkép – környezetbarát, könnyen kezelhető, de gyorsan felszívja a nedvességet. A fürdőszobában való használatra nem illeszkednek.

 • Vinil – Ez kétrétegű háttérkép. Az elsődleges bázis lehet papír, szövet vagy flameelin, a felső dekoratív réteget polivinil-kloridból hajtjuk végre. Ez a polivinil-klorid, amely falburkolatokat biztosít a nedvességtől. A vinil háttérképek habosított, lapos és sűrű modellekre vannak osztva.
 1. Habosított A felület sűrű és dombornyomott, kifejezett rajzot tartalmaz, amely alkalmas festésre, mimiális kerámia csempe- vagy más szilárd bevonatokra.
 2. Lakás A habosított mintákkal ellentétben háttérkép nagyon vékony, és nincs megkönnyebbülés. Az ilyen hatás a forró hőmérséklet alatt rajzolva és dombornyomásos vinil alkalmazásával érhető el. Drága és stílusos.
 3. Sűrű Modellek rezisztensek a kopásnak és a nedvességállónak. Hot dombornyomással szilárd vinilből készülnek, díszítve, hogy utánozhatják a textíliákat és a bőrt.

A háttérkép kiválasztásakor fontos, hogy figyeljen arra, hogy mit készítenek.

 • Fliselinovye A vászon nem szőtt anyagok, amelyek cellulózszálakon alapulnak. Ezek polimerekkel vannak kötve egymással. A phlizelin több rétegét kémiai összetételű és áztatjuk. Nem kell ezenkívül ragasztót alkalmazniuk. Amikor ragaszkodnak, csak a falakat feldolgozzák, ami segít a tapéta formájának megtartásában.
 • Parafa A háttérképek a parafafára termelnek, pontosabban a kéregéből. Ez az anyag nagyon tartós és jó szigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Panelek, tekercsek, tapéta formájában. A panelek és a tekercsek parafa alapja és viaszos furnérfelülete van. A parafa bevonatok viszont papíralapú és furnér felső réteggel rendelkeznek. Lehet természetes árnyalatú vagy festett.
 • Folyékony A háttérképek a selyem, pamut, bambusz szálak száraz keveréke. Vízzel keveredik, és a falak alapozott felületére vonatkozik. Ezenkívül speciális lakkot fedezhet fel. Nem kell gondolkodnod az ízületekre, a megfelelő mintára, a ragasztó kiválasztásáról. Az ilyen háttérképek segítenek létrehozni egy eredeti nézetet még a legegyszerűbb fürdőszobában is.

 • Üvegberendezés üvegszálból állnak, festhetők, ragaszthatók mind a falakon, mind a mennyezeten. Ez különleges ragasztót igényel. Az ilyen háttérképek nagyon szép, esztétikai, környezetbarátak és ellenállnak a nedvességnek. Az ár drágább, mint a háttérkép többi része, de tovább fog szolgálni őket;
 • Bambusz A háttérképek alkalmasak a fürdőszobában, ha több nedvességálló vászonral kombinálják őket, és távol vannak a nedvességforrásoktól. A természetes anyagot vízzel való érintkezéssel lehet deformálni.
 • Egy másik rendkívüli dekorációs elem – az úgynevezett “Stone Wallpaper”. Szilikon és poliuretán mátrixok utánozzák az ilyen szilárd felületeket, mint kő, tégla, pala és mások. Lehet egy másik megkönnyebbülés és színek. Alkalmas a fürdőszobában való felszereléshez, tökéletesen hordozza a magas páratartalom feltételeit.

 • Metallizált A háttérképek kétrétegű vászon, ahol a bázis szövetből vagy papírból származik, és az alumínium fólia felső bevonata. Alkalmas jól szellőző helyiségekre;
 • Nedvességálló A falfesték segítenek a fürdőszobában való belsejének diverzifikálásában. Megkülönböztetni az öntapadó nedvességet, amely egy szövet alapon és polivinil-kloridból készült, fényes vagy matt felületen.
 • Viaszosvászon szintetikus anyagokból készül, így a víz nem fél. Alkalmas bármilyen sima felületre, legyen fal, tükör vagy csempe. Az olajbox egy papíron, szövet szubsztrátumon vagy bázis nélkül jelenik meg. Lehet dombornyomásos vagy habosított. Általában az olajbox alacsony áron van.

Dimenziók

A hazai termelés háttérképének szélessége 53 és 106 centiméter. A mindennapi élet fél méteres és méter. Az európai gyártók 70-100 cm-ig terjedő tapétát termelnek.

Papírtekercsek készítményeket főként egy fél méteres változat, szélesebb make vinil fal lévő bevonatok fliesline alapon.

Jellemzően az egyik tekercs normál hossza 10,05 cm. 15 méteres tekercs található a vinyl tapéta szélessége között 53 cm. A vinil háttérképekhez 25 m hosszúságú hosszúságot használjon. Vannak nem szabványos tapéta 50 méter hosszú.

A tekercsek számának kiszámításakor figyelembe kell venni a mennyezet magasságát és a kézművesség számát egy csomagban.

Színek

A vásárlási termékek csak akkor ajánlottak, ha a fürdőszobában egy közös stílust gondoltál. A fürdőszobában lévő háttérkép színe fontos kombinálni a padlót, a bútorokat és más kis elemeket. Még egy ilyen részlet, mint a törülközők vagy szőnyegek jelentős szerepet játszhatnak a tervezésben.

A parafa és a bambusz háttérképek természetes színűek. Az ilyen burkolatok megfelelnek a természetes árnyalatok és természeti témák szerelmeseinek.

Kleenka és Háttérkép továbbítja a szép fotók és rajzok szépségét. A fotók segítségével vásznat készíthet. A fő dolog, hogy kiválassza a felületet – matt vagy fényes. A fényesség alkalmas élénk színekre. A matt felület megfelelő lesz a korlátozottabb árnyalatokkal, pasztell színekkel.

A kő háttérképek esetében a szürke, barna, homokos, sötét árnyalatok használata jellemző. Üveg háttérképek festhetők ragasztó után. És a folyékony tapéta már színben értékesített.

Lehetőségek egy sokszínű minta segít elrejteni a szabálytalanságok és a fal hibák, egyszólamú, éppen ellenkezőleg, érdemes beszerzési sima falak.

Nagy minták vizuálisan csökkentik a szoba méretét. Ezért, ha a fürdőszoba kis – válassza ki a fényes tapétát kis mintával. Egy tágasabb fürdőszobában világos színekkel és nagy mintákkal kísérletezhet.

A kék árnyalatok vizuálisan bővítik a szobát, és frissességi érzést adnak. Puha rózsaszín, pasztell színek kellemesek lesznek a szem számára, és megnyugtató hatást eredményeznek. A zöld segíteni fog reggel, és pihenjen az ágy előtt. A sárga árnyalatok felemelik a hangulatot, és pozitív módon állítják be.

Érdekes lesz a fürdőszoba kétszínű falainak használata. A fal két részre osztható, így a sötét fenék és a fény felső. Vagy a szomszédos falak különböző színeket rendeznek.

Dekoráció

A modern piac tele van háttérképekkel, különböző dekorációs opciókkal.

Az eladott vászon megtalálható a következő vámkezeléssel:

 • Megkönnyebbülés, konvex vagy hagyományos mintázatok;
 • mindenféle forma geometriai alakjai;
 • Természet témák – tájak, állatok;
 • Virágos motívumok – zöldségvilág, rovarok, gyümölcsök;
 • Tengeri téma a cseppecskék, hullámok, part menti strandok, delfinekkel;
 • Absztrakt és fényes rajzok;
 • Anyag utánzás (szövet, mozaik, üveg, fa, tégla, fém).

Stílus és tervezés

A klasszikus stílus mindig releváns a fürdőszoba kialakításában. A klasszikus az egy üveg korlátozása, gyakorlatiasság és elegancia. Háttérkép fehér, pasztell árnyalatok segítenek létrehozni egy ülő belsejét. Javasolható, hogy egy internetet választani mintákkal vagy közepes méretű mintákkal.

Ha szeretné létrehozni a kis Provence-t, világos tapétát, kis képekkel, a növények eljutnak a mentésre. A szín változhat a preferenciáitól függően. Ön választása – levendula, rózsaszín, zöld, kék, kék, barna, szürke, minden pasztell gamut.

Folyékony tapéta eredeti textúrával és modellekkel geometriai mintákkal.

Az élvonalban és a pop art, használjon lédús színeket, absztrakt nagy rajzokat, fotó háttérképeket és háttérképeket szokatlan textúrával.

A tengeri stílus létrehozásának fő színek fehér és kék, kék, zöld árnyalatok kombinációja. Természetesen a fotó háttérképek tematikus képekkel használják.

Egy japán stílus létrehozásához biztonságosan használhatja a bambusz vagy parafa háttérképeket, Photo Wallpaper.

Kő tapéta, parafa, fotó tapéta természetes motívumokkal segíteni az ország stílusát. De a modern, megfelelőbb az egyfoton opciók használata nélkül.

Hogyan lehet a legjobb választani?

A falburkolatok megvásárlása előtt döntse el a fürdőszoba és a tervezési stílus megjelenését. Ennek alapján jobb, ha eldöntik, hogy mely anyagokat előre melyik anyagokat fog használni a javításkor.

Ez sokkal praktikusabb a háttérkép kombinálása más anyagokkal, például csempézett falazattal vagy műanyag panelekkel. A falakat vízálló festékekkel lehet festeni.

Természetesen a fürdőszobában előnyös a nedvességálló modellek kiválasztása. A kritérium vezetői vinil, üveg és folyékony tapéta.

Azonban ajánlott ragasztani tapétát csak a falakon, amelyek nem kerülnek közvetlenül a víznek.

Általában a páratartalom szempontjából több zóna megkülönböztethető.

 • Az első közülük közvetlenül a felszíni fürdőszoba, mosogató, lélek. Természetesen nem ragaszkodnak semmit.
 • Következő – falak a fürdőszobában. A vízcseppek esnek rájuk, fröccsenőek. Az üveg vagy folyadék, ellenálló, kopásálló háttérképek tökéletesen alkalmasak itt.
 • A harmadik zóna a vízforrások oldalán helyezkedik el a félméteres távolságon, vízálló, mosható vászonos vásznonként alkalmazható ezen felületeken.

A fenti fajok és funkciók összes elszámolása segít a végső választáshoz. Közvetlenül függ a költségvetéstől, a helyiség területétől, a szellőztetés feltételeitől, az egyéni preferenciáidat és a kreatív ötleteket.

Előnyök és hátrányok

Kétségtelen pluszok a háttérkép használatában:

 • Szép megjelenés;
 • alacsony ár (összehasonlítva más befejező anyagokkal);
 • különböző textúrák és szín megoldások;
 • Könnyen használható, könnyű ragasztható és kívánt esetben eltávolítható;
 • A más anyagokkal való kombináció lehetősége.

Között árnyoldala Érdemes megjegyezni, hogy a távollétében jó szellőzés, a textúrát kezd romlani, deformációk formájában jelennek meg a duzzanat, leválás, megjelenése gombás képződmények és penész.

Híres gyártók és vélemények

A külföldi gyártók között jó visszajelzések a vásárlóktól kapott termékeket Németországból (például Rasch, NovaMur, Hohenberger), Olaszország (4 évszak, Armani Casa, Giardini), Egyesült Királyság (Graham & Brown, Sanderson), Kanada (Bluemoumtain).

A hazai gyárak nem rosszabbak a külföldiek minőségében. Az orosz gyárak között meg kell jegyezni a következő cégeket: “Moszkva Wobbling Factory”, “Saratov Wallpaper”, “Art”, “paletta”, “Elisium”, “Eurovekor”, “Lyukprint”, “Silk gipsz”, “Antimarker” , “Interio Nova”.

High-end termékek designer megoldásokat megjelent Viktoria Stenova, Loymina, Malex tervezése.

Gyönyörű példák és lehetőségek

A francia belsejének létrehozása a fürdőszobában használt fehér háttérképek gazdag virágmintával. A fal tetejét tapéta díszíti, a hófehér műanyag panelek alján. Az ilyen megoldás megvédi a bevonatot a vízből.

A háttérképek harmonizálnak egy fürdőszobával a Provence, Törölköző és Solid Rock Serfogó stílusában. A fény és a zöld árnyalatok kombinációja a frissesség, a könnyűség és a béke légkörét hozza létre. Ez a tökéletes hely a pihenésre egy nehéz nap után.

Ügyes alkalmazással az absztrakt rajzok képesek átalakítani a szobát az elismerésen túl. Fantasy rajz túlcsordulásokkal a sötétzöld színekben elrejti a fal falát. Még az ablak jelenléte ezen a falon nem rontja el a szoba által termelt általános benyomást. A padlóburkolat és az oldalfalak színe jól harmonizált fotó háttérképekkel.

A klasszikus stílusban lévő fürdőszoba meleg pasztell színekkel díszített. Háttérkép nem fog meghalni a festékekkel, úgy tűnik, visszafogott, de a gyengéd szín és a dombornyomott textúra gyöngyvirágokkal, luxus légkört hoz létre.

Kifinomultság az egyszerűségben – így leírhatja a fürdőszobát parafa tapéta. Semmi sem kiabálva. Nincsenek tételek.

Olyan légkörben van, hogy pihenhet és pihenhet.

Tippek

A folyamat és a fürdőszoba kivitelének eredménye érdekében kérjük, néhány ajánlást figyelembe kell venni a tapéta ragasztásakor:

 • A fal magassága és a kívánt anyag mennyiségének kiszámítása. Megvásárolja az egyik fél termékeit, különben a szín változhat.
 • Gondold ki a fal bevonatának stílusát és kombinációját más anyagokkal (kombináció csempe, műanyag panelekkel).
 • Óvatosan készítse elő a felületet, tiszta és sima falat – a sikered 50% -a. Szükség esetén alkalmazza a gitt és az alapozás. Ha nincs mód a falak szintjének szintjére – jobb vásárolni megkönnyebbülés háttérképek.

 • A munka megkezdése előtt óvatosan olvassa el a háttérkép utasításait, és szigorúan kövesse az utasításokat.
 • Válassza ki a ragasztót, a festéket, a védő lakkot, olvassa el az alkalmazási szabályokat. A rossz minőségű ragasztó alkalmazásakor a háttérkép gyakran ásott. Különös figyelmet fordítson a kulcsok kezelésére.
 • Ne szálljon szobát dolgozni. A légáramlás zavarja a falfelületekkel ellátott ruhadarabok tengelykapcsolóját.
 • Üveg botok, “kő” háttérképek kívánatosak a szakemberek megbízása.

Kiváló ötletek tapéta a fürdőszobában. Lásd alább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: