OSB-lapok

Hosszú ideig vannak olyan anyagok a famegmunkálás gyártásához. A fogyasztók körében különleges népszerűségét a rétegelt lemez, a farostlemez, a forgácslap használja. Azonban nem olyan régen, az OSB lemezek megjelentek a piacon, amelynek jellemzői sokszor meghaladják a meglévő analógokat.

Miért ismeri a tömeget?

Az OSB egy orientált forgácslap. A gyantával és más impregnálással kezelt tűlevelű és keményfa zsetonfák keverékéből készül. A zsetonok gyártása három rétegben található, mivel a kialakítás nagy szilárdsága és tartóssága működik a működés során.

OSB-kályhák kereslet az építőiparban. Ezeket használják:

 • partíciók felállítása;

 • padló szerelés;

 • fali díszek és tetők;

 • Szembenézés és vágás.

OSB-lapok

OSB-lapok

OSB-lapok

A rugalmas és rugalmas, OSB lapok biztosítják a beépített kialakítás stabilitását, amely képes nagy terhelésekkel megbirkózni. A gyártók különböző vastagságú lemezeket állítanak elő, amely lehetővé teszi a terhelési érték beállítását anélkül, hogy megváltoztatná a termék alakját.

Minden forgácslap többféle típusra osztható.

 • OSB-1. Nagyoláshoz, csomagoláshoz vagy bútorgyártáshoz használják. Ezek alacsony páratartalmúak.

 • OSB-2. Úgy tervezték, hogy támogassa az alacsony páratartalmú beltéri struktúrák támogatását.

 • OSB-3. A csapágyfalok, válaszfalak és egyéb formatervek felépítésére használják, emelt nedvességtartalmú szobákban.

 • OSB-4. A nedvesség ellenálló legtartósabb lemezek. Olyan struktúrákat építenek, amelyeken a nagy terhelések jönnek.

OSB-lapok

OSB-lapok

OSB-lapok

OSB-lapok

Minél erősebb a tűzhely, a vastagság és annál nagyobb a súlya. Ezért olyan fontos, hogy meghatározzák a súly paraméterek az egyes lapok, hogy ki tudja számítani, hogy mi betölteni a terméket ellenáll.Standard lemezek OSB-3 Élvezze a népszerűbb építészetben.

A vastagság és a súly függetlenül a lemezek a következő előnyökkel rendelkeznek.

 1. Kompakt méret. A lapok lehetővé teszik őket különböző alkalmazásokhoz. Például a keretházak összeszereléséhez az 1.22×2,44 m lapok. Az ilyen formátum lehetővé teszi, hogy átfedő 2 állványt kapjon. Ennek eredményeképpen egy sejt alakul ki, amelynek szélessége 56 cm lesz. Ezt követően kényelmes lesz a kialakított sejtek szigetelőanyaggal történő kitöltéséhez.

 2. Könnyű feldolgozás. Az OSP lemezeket zsetonokból gyűjtik össze, amelyeket gyantákkal és más ragasztókészítményekkel rögzítünk. Ennek eredményeképpen a lapok könnyen csökkenthetők a működés során. A fűrészeléshez mind elektromos, mind kéziszerszámokat használhatja. A vágás egyidejűleg kiderül, hogy sima, nincs repedések vagy zseton rajta.

 3. Nagy szilárdság és merevség. A design orientált aprításhoz lemezek tervezték nehéz terhek mindkét más elemek, így a kötőelemek. Az erősség szempontjából az OSB nem rosszabb a hatalmas testületnél, ezért mindkét anyagot gyakran együtt használják.

 4. Sima és sima felület. A használat során használt lapoknak nem kell további feldolgozásra vonatkoznak. A lemez elég ahhoz, hogy telepítse, majd azonnal elkezdheti befejezni.

 5. Elérhetőség. OSB lap – Olcsó építőanyag. Az átlagos ár négyzetméterenként 150 rubel.

OSB-lapok

Végül az OSB lemezek fő előnye kis súly. A normál lapvastagság 9 mm-ben legfeljebb 18 kg-ig terjed, így kényelmes szállítani és emelni. Az OSP anyagának tömege meg kell tudnia, hogy meghatározza:

 • lemezek száma;

 • Végső költség;

 • Célja.

  Például homlokzatokra vagy nemre nézve, kis vastagságú fénylemezek szükségesek. Ha azt tervezik, hogy a fűrészárut támogató struktúrák építésére tervezik, akkor a preferenciát a masszívabb termékek számára kell megadni.

OSB-lapok

OSB-lapok

A súlyszámítás a fajlagos gravitáció figyelembevételével történik. Standard jelző – 616 kg / m3. Ezzel a paraméterrel lehet meghatározni a súlyt egy lapként és a lemezek egészétől összegyűjtött kialakításban.

Ami befolyásolja a súlyt?

Először is, az OSP lapjainak súlya a vastagságtól függ. Ezt a zsetonok és gyanták mennyisége magyarázza, amelyet a késztermék előállítására használnak. Minél több részt vesznek a faanyagok gyártásában, annál nagyobb a tömeg a végső kialakítás.

És a súlyon is befolyásolhatja bizonyos tényezőket. Fontolja meg részleteit.

 1. Gyártó. Egyes vállalatok saját technológiáikat használják az OSB lapok gyártásához, így a magánvállalkozások súlya némileg eltérhet a szabványos mutatóktól.

 2. Levélosztály. Az anyag módosításától függően nem csak annak vastagságát határozzák meg, hanem a tömeg is.

 3. Dimenziók. Ezek szintén befolyásolják a lap súlyát. A kisebb anyag könnyebb lesz a nagy födémhez képest.

OSP tömeg – olyan indikátor, amely különböző paraméterektől függően változhat. Fiókja lehetővé teszi, hogy meghatározza a lemez súlyát, kiszámítja az anyag szükséges mennyiségét és értékét.

OSB-lapok

OSB-lapok

Hány különböző OSB lap mérlegel?

A gyártók különböző OSP lemezeket termelnek, amelynek célja a vastagság, méretek és természetesen mérlegelhető. ezértVan egy speciális asztal, amelyben az OSB lemezek rendelkezésre álló módosításainak súlyait mutatják be.

Tekintsük a megfogott lapok szabványos típusainak paramétereit.

 1. OSB-1. A súly a termék vastagságától függ. 8 mm-es vastagságú lemezekhez 16,6 kg. Ha a tűzhely vastagsága 9 mm, akkor a súly 18,4 kg lesz, a vastagság 10 mm-es tömeg 20,6 kg.

 2. OSB-2. A súlyparamétert a gyártott termékek vastagsága is meghatározza. 12 mm vastagságú, a súly 24,1 kg lesz; 15 mm – 30 kg.

 3. OSB-3. Ugyanaz. Vastagság – 18 mm, súly – 35,3 kg; 22 mm – 43,1 kg; 25 mm – 48,8 kg.

A vastag és nehéz lemezek az OSB-4 kategóriájában szerepelnek. Súlyuk eléri a 70 kg-ot. Az OSP-lap tömege lehetővé teszi a termék céljának meghatározását, valamint annak értékét. A szükséges anyagmennyiség kiszámításakor az 1 lap vagy panel paramétereit először adják meg, és csak akkor a számított eredményt a teljes számmal szorozza meg.

OSB-lapok

A lemezanyagok kiválasztásakor különös figyelmet fordítson a termék súlyára, mivel további működése attól függ.

OSB-lapok

OSB-lapok

OSB-lapok

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása