OSB telepítése

A modern konstrukcióban különböző lemezanyagokat széles körben használják. A legnépszerűbbek listája tartalmaz egy orientált tűzhelyet (OSP). A paneladatokat leggyakrabban az angol nyelvű terminológiával használják – OSB, azaz orientált strand tábla. Az OSB-kályhák telepítésével kapcsolatos kérdésekre vonatkozó nyilvántartási igény alapján az OSB-kályhák telepítésével kapcsolatos kérdések iránti kérelemre adott válaszok.

OSB telepítése

OSB telepítése

Mi lehet felszerelni?

A telepítés típusa ezért a rögzítők típusa a tényezők tartományától függ. Tehát, amikor egy tégla- vagy betonfelületen dolgozik, használsz tüskéket vagy speciális ragasztót. Ugyanakkor a panelfa 45-50 mm hosszú öntapadással lehet csavarozni. Az egyik meghatározó pillanat mindig sík felület. Ha megfelel a követelményeknek, akkor is konkrét lapok csak ragaszthatók.

És a telepítési folyamatban és a kötőelemek kiválasztásában is figyelembe kell venni a régió éghajlati jellemzőit. Például, ha egy OSP tető felállítása, akkor a megnövekedett lejtő által jellemzett gyűrűs körmök navigálhat.

Ez a mutató releváns a szél és a hó terhelések.

OSB telepítése

OSB telepítése

OSB telepítése

Azonban leggyakrabban az önzetlenséghez használják, azon alapul, hogy mit érdemes kiemelni az alapvető szabályokat. Az OSB lapoknak magas színvonalú kötőelemeknek kell lenniük:

 • fokozott erő;

 • fej “repül”;

 • fúrási csúcs, könnyű behatolást biztosítva mind a fa, mind a fémprofilban;

 • Kiváló minőségű és tartós korróziós bevonat.

Fontos megjegyezni, hogy a csavarok meg kell csavarniuk, megakadályozzák a panelek rendellenességét. Egy másik fontos pont a rögzítőelemek fogyasztása. Egy “négyzet”, szabályként, mintegy 30 önérzét és köröm.

OSB telepítése

OSB telepítése

Ládák telepítése OSB alatt

Függetlenül attól, hogy a fal falai belsejében, a padláson kívül, a tetőtéren kívül, a veranda az országban, egy kültéri bevonat létrehozása vagy egy puha tető (bitumenes csempe), az előzetes szakaszban Vigyázzon a panelek alapjára. Ez ebben az esetben két változattal járhat:

 1. Kupola egy kis keresztmetszettel és sínekkel;

 2. Keret, amely lehet mindkettő fából és fémből.

A választás fő kritériuma ebben az esetben az alapfelület állapota lesz. Minél több különbség jelen van, annál nehezebb a design meg kell emelnie.

Ugyanakkor az előkészítő szakaszban az alapítványt, amelyet a levélanyag által elrejteni kell, alapozóval kell lefedni. Ez minimálisra csökkenti a penészképződés kockázatát.

OSB telepítése

OSB telepítése

A következő lépés a jelölés, tekintettel arra, hogy a jövőbeni láda vagy keret összes hordozóeleme ugyanabban a síkban kell lennie. A mai napig az optimális eszköz a lézerszint. Távollétével, csapásával, építési szintjével és zsinórával. A falon lévő jelölések helyes és maximalizálása érdekében szükséges:

 1. Határozza meg és vegye figyelembe a tetején lévő sínek rögzítési pontját;

 2. Az alján lévő jelek megismétlése;

 3. A jelek, a zsinór vagy a menet átlója között húzódik;

 4. Reiki, a profilok ugyanabban a síkban vannak igazítva, speciális rögzítőelemekkel vagy más bélekkel;

 5. Szükség esetén erősítse meg az OSB panelek alapját azáltal, hogy további keresztirányú jumpers telepítésével a láda fő elemei között van.

A láda rögzítésével kapcsolatos munka befejezése után figyelmet kell fordítani a kommunikációra. Fontos megjegyezni, hogy mindenféle jelzáloghitelek, valamint a bekötési, csővezetékek jelenlétében azok találhatók, és ebben a szakaszban rögzítjük, ha ez nem történt meg korábban.

OSB telepítése

OSB telepítése

A padló elrendezésével a OSP panelekből és az okokból számos fontos árnyalatra van szükség. Tekintsük a cselekvések algoritmusát ilyen helyzetekben.

 1. A meglévő bevonat eltávolítása, ha van ilyen, valamint szemét és por.

 2. Sós elrendezés. A jövőbeli kialakítás minden elemét párhuzamosan kell elhelyezni, 0,8 m-es intervallummal. És a falakból 10 mm-rel is visszavonni kell.

 3. Alkalmazás a falon 10-20 mm-en a fa felett.

 4. Fúrás lyukak egy bár és ékek egy dübel alatt.

 5. A rögzítőelemek rögzítése.

 6. Készülék rögzítése.

Az utolsó pont érdemes különleges figyelmet fordítani. Tehát, ha a helyiség, ahol a munkát végzik a elrendezése padlók OSP, van felső akár 2,4 m, akkor a tábla jobb nem szerelhető. Ezzel elkerülhető, hogy a falak magassága következtében csökkenti.

OSB telepítése

OSB telepítése

Most a leírt lemezanyag széles körben és sikeresen alkalmazható a tetőfedő munkák végrehajtásakor. Állítsa be a ládát, hogy maguk is hozzák a paneleket, számos szabályt.

 • A tetőkön végzett tetőkön végzett szilárd burkolatok 5-10 fokos szöggel rendelkeznek.

 • Ha a gördörgés szöge 10-15 fok, akkor a fából készült ládát 45×50 mm méretekkel kell felszerelni. Az ilyen helyzetben lévő design elemek párhuzamosan vannak a 45 cm-es lépésekben.

 • Ugyanezen szakasz rúdját a tetőn lévő ládákhoz használják, 15 foknál nagyobb szögben. A különbség abban rejlik, hogy a rudak között 60 cm legyen.

Összeállításakor a bázis a tető alatt, fontos figyelembe venni, hogy azokon a helyeken, kapcsolódási endands a rája távon, akkor kell telepíteni további sávok.

OSB telepítése

OSB telepítése

A fektetési jellemzők

Ahhoz, hogy megfelelően élvezhesse a különböző felületek orientált kályhát, meg kell felelnie számos ajánlásnak. Az általános szabályok listáját, amelyekre a paneleket számos fontos pontot kell meghatározni.

 1. A kezdeti szakaszban az alapfelület gondos feldolgozása és összehangolása, valamint annak jelölése.

 2. A lemezek (padló, falak, mennyezetek, tetőfedés) telepítve lesznek, vastagságuk függ.

 3. Különös figyelmet fordítanak a láda és (vagy) keretének anyagára.

 4. Figyelembe véve a lapok vastagságát és a felület állapotát, kiválasztják a rúd és a fémprofil rögzítőelemeit.

 5. A panel középső részén lévő önsütések (körmök) közötti intervallum nem haladhatja meg a 30 cm-t.

 6. Rögzítse a kis vastagságú lapokat a közepétől kezdve. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje az eltérítést.

 7. Az öntapító csavarokat 2,5-szer nagyobbnak kell tekinteni, mint az elhelyezett lemezek vastagsága.

OSB telepítése

OSB telepítése

Külön, érdemes figyelembe venni az OSB mennyezeti tér kialakításának jellemzőit. A felületkezelés után az algoritmus több szakaszot is tartalmaz.

 1. A szoba magasságának és a mennyezetszint magasságának kiszámítása, ha egy fűtőelem vagy zajszigetelő réteg jelenlétét biztosítjuk. Az ajánlott rés ebben az esetben 10 mm.

 2. Alkalmazási jelölés.

 3. Rögzítőelemek telepítése, amelyen a teljes mennyezeti tervezés a jövőben kerül megrendezésre. Az optimális megoldás a szuszpenziók alkalmazása – speciális eszközök, amelyek az alapfelületen rögzítve vannak, dugóval vagy csavarokkal. Ezeket a tartós anyagokból végzik, és a lehető legmegbízhatóbbak.

 4. Az anyag kiválasztása a kerethez.

 5. A ládák felszerelése. A lézerszint használatának legegyszerűbb módja. És ebben a szakaszban is szükség van a világítás vezetékezésére és telepítési helyére.

OSB telepítése

OSB telepítése

Ha az összes alábbi művelet befejeződött, menjen közvetlenül a panelek telepítéséhez. Ezek a szoba egyik sarkából vannak rögzítve. Jobb legyen az asszisztenssel.

Azonban most vannak speciális eszközök, beleértve a felvonókat is, amelyek jelentősen egyszerűsítik a telepítést, lehetővé téve, hogy egyedülálló erőfeszítésekkel és ideiglenes költségekkel elvégezzék.

OSB telepítése

A padlón

A legegyszerűbb módja a beton alaplapjának fekvésének. Ilyen helyzetekben az előkészítő szakasz megköveteli:

 1. Alaposan tisztítsa meg a felületet – a porszívó használata az optimális kimenet;

 2. szükség esetén szükség esetén illeszkedjen esztrichre;

 3. bevonja a primer ebből eredő felületét.

Ezt követően a lapok lebomlanak a szoba padlóján, és csökkentik a jövőbeli bevonat extrém elemeit. Ezután a panelek betonba vannak ragasztva. Az utolsó szakaszban a nyílások a kerület körül harcolnak.

OSB telepítése

OSB telepítése

Ha meg kell varrnia az O-lemezeket egy fejőpadról, akkor először be kell igazítania. Az ilyen esetekben lévő rögzítőelemek természetesen önzetlenség lesznek. By the way, néha rögzítőelemek helyezkednek el, és maga a bevonatot egyszerűen óvatosan tisztítják és lakkoznak.

A leírt lemezanyag is elhelyezhető. Fontos összehasonlítani a panelek vastagságát és a rudak közötti távolságot. A szilárd padlóburkolat létrehozásához 9 mm vastagságú tűzhelyet készíthet. Következésképpen a LAG LAG 250 mm lesz.

Ha 16 mm-es lapot helyez, az intervallum a 35-60 cm-es tartományban változhat.

OSB telepítése

OSB telepítése

A falakon

Figyelembe véve a fizika törvényei, sok lapos anyagok, beleértve a munkavégzés chip lemezek, amelyek képesek visszavonására nehéz terhek függőleges helyzetben, mint a helyét a vízszintes síkban. Ez elsősorban a szálak és a gravitáció irányának köszönhető. Ez az oka egy fából készült láda, hogy javítsa a panelek jobb körmöket. Ugyanakkor mind a gyűrűs, mind a spirálvágáshoz hasonló lehetőségek ugyanolyan hatékonyak lesznek. Azonban a partíciók telepítésekor, amely további emelt terhelést tapasztalhat, a csavarokat kell használni.

OSB telepítése

OSB telepítése

A tetőn

Bármely tető egy többrétegű kialakítás, amely magában foglalja a doboz vagy keret jelenlétét a kültéri bevonat alapjául. A modern lágy anyagok használatakor egy OSP-paneleket használnak az alap szerepében. Gyakran fel van szerelve szilárd felület az elemek között. A technológia mindegyik konkrét esetben különállóan ritkált lámpát is biztosít, figyelembe véve a tető sajátosságait.

A tetőn lévő tányérok a fuvarozói rudak mentén vannak rögzítve az alsó sorból. Fontos, hogy minden lap legalább két rúd található. Ugyanakkor az ízületek a biztonsági másolatokon találhatók. A lapok között legalább 2 mm-es réseket kell hagyni.

Rögzítse őket a gyűrű vagy spirál körmök ládájához, amelynek hossza 45-75 mm, rudak és keresztirányú gerendák, 300 és 150 mm-es keresztmetszetek, a 10 mm-es peremből.

OSB telepítése

OSB telepítése

Mi és hogyan kell bezárni a varratokat?

Nem titok, hogy a fa összes anyag reagál a hőmérsékleti különbségekre. És az orientált forgácslap ebben az esetben nem kivétel. Fűtött, ezek a panelek észrevehetően bővülnek, ami deformációjukhoz vezethet. Ezen alapulva, köztük, a fekvés során, szükség van 3 mm-es résekre. Ezzel párhuzamosan a kerület 15 milliméteres francia bekezdés. Ezek az intervallumok kell ellátni feladatukat az egész művelet a bevonat, de nem tükröződik a megjelenését.

Figyelembe véve az összes fenti, szükség volt a varratok bélyegeinek megkeresésére. Fontos figyelembe venni, hogy az anyagoknak rugalmasnak kell lenniük, és nedvességvédelmi funkciót kell végezniük. Ha pontosan az OSB lapok közötti különbséget választani kell, figyelembe kell venni számos tényezőt. Először is, a külső feltételeket (külső vagy külső munka) figyelembe veszik, valamint a felületi befejezés típusát.

OSB telepítése

Jelenleg a leggyakrabban az ízületek kitöltésére szolgál:

 • akril alapú por;

 • Parketta lakk;

 • Szilikon vagy akril tömítőanyag.

A kompozíció a lakk-oldatot adunk fűrészpor, amely lehetővé teszi, hogy teljes mértékben közel a varratok, és azokat gyakorlatilag észrevehetetlen. A keverék elegyét és a dokkolás helyének kiváló minőségű csiszolását követően nehéz vizuálisan meghatározni.

Ennek és más módszereknek megfelelő használata jelentősen csökkenti a további befejezés időtartamát.

OSB telepítése

OSB telepítése

Ugyanakkor szükség van néhány fontos pontra.

 1. Ha a dekoráció feltételezhető, a paneleket a paraffin rétegből tisztítják. Ezután gombaellenes cselekvéssel vannak ellátva.

 2. Miután a primer teljesen száraz, a helyek lapjainak szélei festés scotch.

 3. Lakk Solution és Putty dörzsölte a varratot egy spatula segítségével. Speciális pisztolyokkal töltött tömítő rés.

 4. A felesleges habarcsokat óvatosan eltávolítják fagyasztva.

 5. A teljes polimerizáció után a nyers szalagot eltávolítjuk.

 6. A beágyazott kötés csiszol egy síkhoz való igazításhoz.

OSB telepítése

OSB telepítése

Ha a rések szélessége 5 mm-ről van szó, akkor sarlóval meg kell erősíteni őket. Ilyen helyzetekben csak a putty-t használják a lemezek közötti hézagok kitöltésére. Rendszerint releváns az OSP ellenőrzése helyeiben a kerület körüli falakra. A megerősítő szalag hiányában repedések jelennek meg a készítmény összetétele után, és idővel elkezdenek esni.

A felsorolt ​​hagyományos fugázó módszerek mellett bizonyos esetekben alternatív lehetőségeket kell igénybe venni. Például, olyan körülmények között, hogy csökkenti a hőmérsékletet, hogy a védjegy +5 fok, lehetetlen használatra tömítőanyag és gitt. A racionális megoldás lehet:

 • autoplastyleine;

 • kétkomponensű autós gitt;

 • Gumi alapú masztikus.

OSB telepítése

OSB telepítése

OSB telepítése

Fontos figyelembe venni, hogy a felsorolt ​​készítményeket külső munkához használják.

Ha a fűtetlen helyiségek belső felületéről beszélünk, az éles illatú és mérgező szelekciós anyagok használata érvénytelen. Ilyen helyzetekben a rugalmasság által jellemzett parafafa töltőanyagként használható a hiányosságok kompenzálására.

Ez az opció azonban számos jelentős hátránya van, amelyen sok szakértő előnyben részesíti a laminátum padlóburkolatának felszereléséhez használt folyékony dugót. Egy másik, bár kevésbé gyakori, az út az enyhe fából készült lécek bezárása. Ehhez ugyanazt a falut kell tennie egy kézi őrléssel.

OSB telepítése

Az OSB lemezek telepítésén a mennyezeten lásd a videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása