Polipropilén-doweleket választunk

A huszadik század közepén sokáig feltalálták a dugókat. Vannak hatalmas számú faj a piacon. Ebben a cikkben a polipropilén termékeket, hogyan kell kiválasztani és telepíteni.

Sajátosságok

A Polipropilén DOWEL a kötőelemek eleme, amelyet sokféle anyaghoz használnak, és képesek meglehetősen tisztességes hordozó terhelést hordozni – akár 200 kg-ig. Nem szem előtt tartva a maximális hordozó kapacitás, de képes ellenállni állandó alapon. A dugók különböző anyagokból származnak, beleértve a műanyagot és a vasat, de még a műanyag rögzítő is megbízhatóbbá válik, mint a csavaros csavar vagy egy kirabolt köröm.

Polipropilén-doweleket választunk

A polipropilén DOWEL fő pozitív jellemzői:

 • Használja a környezetbarát anyagok előállítását;
 • erő;
 • keménység;
 • Kis higroszkóposság;
 • Kiváló ellenállás különböző savakkal és lúgokkal szemben;
 • Jól ellenáll a magas hőmérsékleten +80 fok Celsius.

És a fémtermékekkel ellentétben nem vonatkozik a korrózió hatálya alá. Az ilyen típusú termék nagy pluszja is alacsony költségű.

A negatív jellemzők öregedés és repedés hosszú élettartam alatt, alacsony fagyállóság alatt. Súlyos fagylal, a termék elveszti a rugalmasságot, és ennek eredményeként megbízhatóságot. Tehát az ilyen típusú kötőelemek a belső munkákhoz ajánlottak, a páratartalommal és az agresszív médiával, például a vegyi vagy élelmiszeripar vállalkozásaiban. De ne felejtsük el, hogy képesek repedni, és nem olyan helyeken, ahol nagy terhelés.

Polipropilén-doweleket választunk

Fontos! Abban a pillanatban nincs olyan csiszolatlan grot a műanyag rögzítő hengerekben, cserélhető nélkül törölték, így míg a gyártók az európai szabványokat használják.

Nézetek és modellek

A dávozók fajai nagyon sokak, fontolja meg a főt.

 • Öntés. Az ilyen típusú kötőelemek címétől a működés elve már világos – ez a lábak oldalán lévő vágás (lehet, hogy két vagy több) a polietilénhenger a rögzítés megbízhatóságát a lyukban. Ez egy meglehetősen nagy olyan termékosztály, amelyet a javítási, építési vagy összeszerelési munkák különböző területeiben használnak. Különböző hosszúságúak, titkos fejjel vagy kiálló mandzsettával is kiegészíthetők speciális elemekkel, amelyek védelmet nyújtanak a lyukak fordulási és megbízható rögzítésével szemben. Rendelkezésre állnak a nagy mérettartományban, amelynek átmérője 6-10 mm és a hossza 5-160 mm, de a legtöbb futó – 8×30 mm, 10×60 mm, 10×40 mm, 8×40 mm, 5×30 mm (első számjegy – átmérő, és a második hosszúságú).

Polipropilén-doweleket választunk

Polipropilén-doweleket választunk

 • Dowel köröm. Ez egy nagyon gyakori típusú rögzítő, két komponensből áll – valójában a köröm, lehet menetes és anélkül, és egy műanyag tok. A köröm a dübel testébe történő eltömődésének időpontjában a szirmai eltérnek és megbízhatóan rögzítik a terméket a mélyülésben. Nagyon gyors telepítést biztosít, ha rövid idő alatt nagyszámú elemet kell rögzíteni. Ha szál nélküli szöget használ, akkor szinte lehetetlen lesz eltávolítani. Ez a típusú kötőelem további mandzsetta lehet a megbízhatóság érdekében. És lehetséges, hogy egy titkos oldal jelenléte, amely lehetővé teszi, hogy szükség esetén telepítsen egy dávozót, hogy lezárható legyen. A Dowel-Nail modell meglehetősen szerény, mivel nem nagy terhelésekre tervezték. Alapvetően ezek a hengerek 4, 5, 6, 8 mm-es átmérőjűek, kevésbé gyakran, de a 10 mm-es rögzítők megtalálhatók. A 6×40 mm és 6×30 mm-es termékek a legnépszerűbbek a hazai mesterek között.

Polipropilén-doweleket választunk

Polipropilén-doweleket választunk

 • Kötőelemek a homlokzatok szigetelésének elemeinek rögzítéséhez, alapítványok és így tovább. A kalap egy gomba alakú. Alapvetően két átmérője 8 és 10 mm, a hossza különböző – akár 400 mm. Az “esernyő” mérete nagy jelentőséggel bír a szigetelés rögzítéséhez – 45-90 mm. Figyelmet kell fordítania erre a paraméterre.

Polipropilén-doweleket választunk

 • Framemester. Úgy tervezték, hogy ajtókat és ablakokat telepítsenek a nyílásokba. Megkülönböztető jellemzőik – nagy hosszúság (akár 260 mm).

Polipropilén-doweleket választunk

Polipropilén-doweleket választunk

 • Pillangó – Ez egy termék rugós hajtogató hevederekkel. Az ilyen dübel akkor érvényes, ha szükség van arra, hogy a függvényt a felszínre helyezzük, például a csizmákkal, például csillárral a mennyezetre.

Polipropilén-doweleket választunk

 • Egyetemes. Ezek multidiszciplinárisak és mind az üreges anyagok, mind a szilárd anyagokba telepíthetők.

Polipropilén-doweleket választunk

Hogyan válasszuk ki?

A kívánt DOWEL kiválasztásához csak olyan kérdésekre kell válaszolnia, mint:

 • Mit kell csatolni;
 • mi lesz csatolva;
 • Mennyi idő van ott.

Az első kérdésre adott válasz segít megérteni, hogy az erőfeszítések milyen erőfeszítéseket tartanak, mivel a telepítés után fog kinézni.

Polipropilén-doweleket választunk

A terhelés természetének meg kell felelnie a dübel erejének. Az anyag ismerete segít kiválasztani a megfelelő dugánt.

Azok az alapok, amelyekre valami rögzíthető, négy típusra oszlik:

 • Teljes munkaidős (tégla, kő, beton);
 • üreges (tégla ürességgel, agyagblokkokkal);
 • porózus (levegőztetett beton);
 • Gipszkarton.

Polipropilén-doweleket választunk

Néhány ilyen elemet összeomlik a távtartó jelentős erejével, és a rögzítőelemek erőfeszítés nélkül eltávolíthatók. Ugyanaz a dübel másképp viselkedhet, és ellenállhat egy másik terhelést, ha különböző alapanyagokban alkalmazzák. És ne felejtsük el a csavarokat vagy az önálló fiókokat – átmérőjüknek meg kell egyeznie a belső dübel belsővel.

És az utolsó paraméter az idő. Ha korlátozott, jobb használni a dowel-nails. Alkalmazásuk lehetővé teszi, hogy szinte kétszer csökkentse a telepítési időt.

Polipropilén-doweleket választunk

Polipropilén-doweleket választunk

Montaja technológia

Ahhoz, hogy a rögzítőelemek hosszú ideig és megbízhatóan szolgáltak, követnie kell a következő egyszerű szabályokat:

 • Fúró vagy perforátor használata, hogy a kívánt átmérő fala lyukat készítsen;
 • Ezután tisztítsa meg a szennyezésből;
 • Telepítse a DOWEL-t úgy, ahogyan a gyártó javasolja.

Figyeljen a két rögzítő rudak megfelelő telepítésére: a támasztékokat függőlegesen kell felszerelni. A rögzítés megbízhatóságától függ.

Tudjon meg többet a típusainak típusairól, lásd az alábbi videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása