Poliuretán panelek jellemzői

A poliuretán olyan univerzális anyag, amely alkalmazásának alkalmazása egyszerűen korlátlan. Dekoratív falpanelek, csempék falak és mennyezetek befejezéséhez, 3D-s csempék poliuretánból, nem csak szervesen illeszkednek a belsőépítészetbe, hanem további védőréteget is hoznak létre.

Érvek és ellenérvek

Poliuretán fal panelek külső felületek szerint készülnek elve egy szendvicset: a külső oldalán van módon galvanizált fémből készült, és a belső rész van kitöltve hőszigetelő töltőanyag. Külső és belső panelek többféle típusra is rendelkezésre állnak: falak, tetőfedés, dekoratív stb. D. Az anyagnak sok pozitív tulajdonsága van:

 • A poliuretán panelek biztonságos tűzálló kompozíciókból készülnek;
 • A PPU-t a tartósság és a tartósság megkülönbözteti, kiválóan ellenzi a hőmérsékletkülönbségeket, a penészeket és a gombákat;
 • A panelek könnyű súlyt, zajcsökkentést, magas páratartalmú ellenállást biztosítanak;
 • különbözik a jó hőszigetelési tulajdonságokban;
 • könnyű súlya, kényelmes szállítás, könnyű gondoskodni róluk;
 • Alacsony ár teszi őket rendkívül népszerű és nagyon gyakori befejező anyag.

Jelentős hátránya, hogy a paneleket az ultraibolya sugárzás befolyásolja. Ezen túlmenően, annak ellenére, hogy a refrakter az anyag, a poliuretán a hosszú távú expozíció nyílt tűz olvadni kezd, kiemelve mérgező kémiai vegyületek.

A tűzbiztonsági intézkedések gondozása szükséges.

Nézetek

A gyártók többféle dekoratív poliuretán paneleket kínálnak.

 • 3D panelek. Egy bizonyos belső zónát hangsúlyozni kell a falon. Háromdimenziós képtechnológiát használnak. A volumetrikus textúra sík alapon van, amely a falra van szerelve. A poliuretán habok műanyag modelljeinek gyártása során. Költségük magasabb, mint a szokásos paneleké, amelyet összetettebb termelés magyaráz.
 • Színes panelek. Termelésük során a technológiai folyamat a festékek hozzáadását jelenti. Általában ezek a pasztell árnyalatok semleges színek. Az ilyen megoldás megkönnyíti a színskamut kiválasztását az általános fejlett belsőépítészeti koncepcióhoz.
 • Injekciós lemezek. Ezek dekoratív kis sűrűségű panelek és kis vastagságúak. Rugalmas szerkezettel rendelkeznek, sima vagy dombornyomott felületekkel. Az anyag a habszivacsok formájához tartozik, amelyeket formában gyártanak.
 • A magas vagy közepes sűrűségű poliuretán díszítőelemek. Csökkentett plaszticitást alkalmaznak, amelyet befejező anyagokként használnak keretezett minták, fotók, tükrök létrehozásához.
 • Független elemek formájában formák formájában, Plinths, sarkok. Alkalmazásuk nem korlátozódik a kreatív szférában.
 • Ppu lemezek. A szendvicspanelek formájában összehasonlítva, ahol a poliuretán különböző vastagságú, horganyzott fémréteggel borított. Falfedező vagy tetőfedő anyagként használják.
Olvasson tovább  A Gola profiljáról

A külső befejezésű poliuretán fali lemezek számos felületi utánzással rendelkeznek: téglafal; márvány vagy gránit felület; pala utánzás vagy természetes kő; kő morzsa vagy textúra vakolat; Mint egy fa felület. Az ilyen széles választék lehetővé teszi, hogy könnyen kiválaszthassa a poliuretán terméket bármilyen igény esetén. Az ilyen panelek formája elég változatos ahhoz, hogy kielégítse a legtöbb tervezési igényeket. Négyszögletes vagy négyzet, sima vagy texturális, fal- és tetőfedés, fehér vagy színes – választék minden ízléshez. A poliuretán sarkok különböző típusú felületi struktúrával is rendelkeznek: dombornyomásos vagy teljesen sima. A dekoratív profil hossza több verzióban kínál: 1,2-2 méter, szélesség – 3 cm-ről és tovább.

Hatály

A poliuretán csempe és paneleknek több lehetősége van a belsőépítésére, mint a külső számára. A belső belső térben a tervezői korlátozódó mezőt adnak a művészet dekoratív kialakításának alkalmazására: homlokzat falpanelek, falburkolatok és mennyezet, dekoratív elemek, mint a gipsz stukkó alternatívájaként.

Vannak néhány lehetőség, ha a természetes anyag helyett a csempék használata nemcsak a kisebb anyagkiadások, hanem egyedi tulajdonságai is indokoltak. Használata magas páratartalmú helyiségekben annak a ténynek köszönhető, hogy az ilyen körülmények közötti vakolat díszítő elemek nem fognak túlélni.

Ráadásul a nehéz gipsz nagy mennyezetet igényel, míg szinte súlyos poliuretán kis helyiségekben néz ki.

Fontolja meg néhány hasznos ötletet.

 • Hangerő falpanelek sokkal anyagi költség nélkül drasztikusan megváltoztathatja a helyiség belsejét. Az eredeti geometria segít a különböző szakaszok hangsúlyozásában, vizuálisan bővíteni a helyet, vagy emelje fel a mennyezeteket, hozza létre a zónák láthatóságát. Ha ilyen megoldást használ, akkor meg kell emlékezni, hogy egy kis hely, ésszerű, hogy válasszon egy kis geometria nem túl nagy mennyiségű.
 • Díszlécek – Ezek az egyedülálló elemek, amelyekkel a térbeli változások csodálatos hatásait eredményezheti, hátrányos helyzetbe hozhatja a hátrányokat, elrejtheti a hibákat. A megkönnyebbüléssel ellátott díszlécek segítségével háttérképeket vagy dekoratív paneleket hozhat létre.
 • Fali panelek tégla kőműves utánzással vagy a természetes kő gyakran használják a tetőtéri stílusban. A téglával borított fal jelenléte a minimális bútorok és a dekoratív kivitelhez tartozik, nem igényli a festékek használatát.
 • Használjon csempét a mennyezetre – Ez a feladat, még a tapasztalatlan mester számára is megfizethető feladat, mert nem igényel különleges készségeket. A csempe kiváló hang- és hőszigetelést biztosít, csendet és hőt biztosítva. A gyártók széles körű mennyezetcserépet biztosítanak: sima és dombornyomott, négyszögletes, festett és laminált.

Ez egy korlátlan hely egy fantasy repüléshez.

Gyönyörű példák

A falakon lévő 3D panelek fényes akcentus és bíboros változás a belső kialakításban.

Olvasson tovább  A táblák 2 fajtái

A homlokzati panelek használata a belső fali dekorációhoz nemcsak átalakítani őket, hanem felkészülni fog a dekorációra.

Téglafalon utánzása.

Eredeti mennyezeti csempe.

Gyönyörű kő utánzása.

Arról, hogyan készítsünk egy poliuretán formáját a saját kezével ellátott panelekhez, az alábbi videóból tanulhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: