Primer Ceresit: Előnyök és hátrányok

A primer az egyik legfontosabb és szükséges befejező anyag. Annak ellenére, hogy mindig a befejező bevonat rétege alatt rejtőzik, a minőségéből származik, hogy az összes befejező munkálatok minősége a végső megjelenéstől függ. A legnagyobb igény ma élvezze a Primer Ceresit. Beszélünk róla róla a cikkünkben.

Sajátosságok

A Ceresit Primer különbözik az ultra-nagy permeabilitás és a tökéletesen erős tengelykapcsoló nemcsak a munkafelület alján, hanem a felső dekoratív réteggel is. Ezért nem csak külön rögzíti őket, hanem megbízhatóan összekapcsolja és együtt tart.

A gyártó kompetens megközelítése a primerek előállításához lehetővé teszi számukra, hogy további különleges és fontos tulajdonságokkal fejezzék be őket. Például vannak olyanok, amelyek korróziógátló funkciókkal rendelkeznek, vagy a káros mikroorganizmusok elnyomása.

A Ceresit Primer használatával egyszerre több feladatot is megoldhat: A felület összehangolása, az adhézió javítása, a munkafelületen való eltömítés és vonzó megjelenés. E célok elérése egyedülálló és kompetensen átgondolt összetétel miatt lehetséges.

A felület kiegyenlítése miatt a befejező anyagok munkaterületének hatása csökken. Ezért az összes részét egyenletesen lecsökkentik a jövőben, és ugyanolyan színűek.

Biztonságosan azt mondhatjuk, hogy primer nélkül a befejező munkák minőségi végrehajtása egyszerűen lehetetlen. És annak érdekében, hogy pontosan elérhesse a legjobb eredményt, a gyártó több fajot kínál ebből a bevonattal.

Típusok és jellemzők

A Ceresit primer keverékek gyűjteménye több fajtát tartalmaz, amelyek mindegyike egyedi jellemzőkkel rendelkezik. A primer minden típusához csatolt speciális utasítás, amelynek betartása a sikeres teljesítmény kulcsa.

 • CT 17 koncentrátum – Ez egy univerzális primer-koncentrátum, amely a helyiségekben és kívül használható. Ideális a törékeny alapú felületek mélyreható impregnálásához. Optimális környezeti hőmérséklet működés közben – 5-35 fok nulla felett. Maximális megengedett páratartalom – 80%.

 • “Betonact Contact Art 19” vízalapú alapja van, jó nedvességállósággal rendelkezik. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a “betonkontaktus” a homok összetételében van, felülete kissé durva, és javítja a primer tapadását a befejező bevonattal. Ez a kvarc impregnálás alkalmas a belső munka teljesítésére, amelyet betonra kell alkalmazni a vakolat, shtocking vagy festés előtt.
 • “10 talaj belsejében” – A belső munkákhoz tartozó gúnyos impregnálás. A háttérképek megtekintése előtt falakkal és mennyezetre kezelhető, a színezésük, a színezésük, valamint a shpocking vagy a vakolás. A csempe tetején történő elhelyezésénél egy ilyen primer nem illeszkedik.
Olvasson tovább  Az időcsavarhúzók jellemzői

 • CERESIT CT 17 – Ez egy univerzális impregnálás mély behatolással. Alkalmas kültéri és belső munkákhoz. A “tél” vagy a “nyári” jelzéssel két típusban valósul meg, ami azt jelzi, hogy az év során ez a primer keverék alkalmas. Leggyakrabban a nyakkendő. Az ilyen primer használata megköveteli a zsírtalanító előzetes használatát.
 • Ceresit R 777 – Ez egy speciális keverék, amely magas szintű felszívódással rendelkezik. Ez nem csak csökkenti ezt a mutatót, hanem erősíti az alapot, és javítja más keverékek terjedését. Környezetbarát, alkalmas a padló kezelésére az esztrich előtt. Csak beltérben használható, szemben az alacsony hőmérsékletnek, és nem veszíti el tulajdonságait fagyasztáskor.

 • ST 99 Ezt nem csak a már meglévő gomba megszüntetésére alkalmazzák bármely felületen, hanem a további megjelenés és feltárás megakadályozására is. Ez a primer fungisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, van egy specifikus aromája, amely gyorsan eltűnik. Biztonságos az emberek és a környezet számára, nem hagyja el a munkaterületet, miután elnyeli a nyomot. A használat előtt vízhígítást igényel az utasításoknak megfelelően.
 • 16. cikk – Ez egy speciális kvarc primer keverék, amelyet a felületen további vakolatokra kell alkalmazni. Fehér értékesítésre kerül, amelyet a fogyasztó önmagában megváltoztathat, különféle borjak segítségével. Szárítás után a felület egy kicsit durva lesz a kompozícióban lévő homok jelenléte miatt. Bármely felületen használható, kivéve az olaj felső rétegű kerámia lemezeket és bázisokat.

Először a primer alapok ilyen választékával szembesülve a nem olvasható vevő nem fog azonnal navigálni és dönteni a választásról. Ezért követnie kell a hasznos ajánlásokat.

Hogyan válasszuk ki?

Annak érdekében, hogy a tervezett befejezési munkákat helyesen, megbízhatóan és hatékonyan végezték, meg kell emlékezni, hogy:

 • Válassza ki, hogy az alapozónak az anyaggyártó anyagon kell alapulnia.
 • Ha a munkát az épületen kívül végzik, meg kell adni a csomagoláson, meg kell jelölni, hogy a nedvességállóság primer keveréke.
 • A vásárlás előtt meg kell vizsgálni az összes rendelkezésre álló primer típusát, és értékelni kell a közelgő munka mennyiségét és összetettségét. Csak a kapott információk elemzésével választhat egy adott termék javára.
Olvasson tovább  Nedvességálló GVL: Jellemzők és méretek

 • Ha az alapozót a már vakolt felületre alkalmazzák, akkor először ellenőriznie kell a porozitását. Ehhez meg kell nedvesítenie a felület kis részét vízzel, és károsíthatja a légzés idejét. Ha kevesebb, mint 3 perc, akkor szükség van egy speciális erősítő primer keverék megvásárlására.
 • Nemcsak az anyaggyártó anyagot, hanem az alapozott felületen is figyelembe kell venni. Ha a primer nem további festéshez készült, lehetetlen festett felületekre használni.

 • Jobb, ha egy fehér eszközt választani, maximális felszívódási szinttel.
 • Lehetetlen, hogy használja a készítményeket a hideg évszakban a mínusz hőmérséklet, ha a gyártó nem határozza információt egy ilyen lehetőség.
 • Nem ajánlott az utókezelésre és a falak feldolgozására szánt primer keveréket használni, amikor a padlón dolgozik, és éppen ellenkezőleg.

Az egyszerű szabályok kiválasztásával az igazán optimálisan megfelelő alapozót választhat bármely felületen.

Vélemény

A gyártó maga is pozícionálja az összes primerét a mai piac egyik legjobbjaként. Az ilyen értékelés objektivitásának értékelhető a vevők véleményének megismerésével.

A Ceresit egy meglehetősen népszerű márka, amely a befejező munka és a hétköznapi polgárok szakmai műhelyeiről keresi. A magánvásárlók egészét pozitívan értékelik ezt a terméket. Mivel a fő előnyök megfizethető árat, meglehetősen széles választékot, könnyen használhatóak. Sok vevők számára fontos pont a primer kiválasztásának lehetősége, amely segít megoldani bizonyos problémákat, például a penész és gombák.

Szakmai varázslók A munka egészét támogatja a Laudatory Vélemények támogatását. Hangsúlyozzák a márka alapozójának magas színvonalát, gazdaságos fogyasztását és teljes mértékben a bejelentett funkciók teljes mértékét. Ez azt jelenti, hogy ha a gyártó azt jelezte, hogy a primer vonalak a munkaterület színét, akkor valójában ez lesz. Szakemberek és mi lehet választani, hogy válasszon egy primer keverék bármilyen anyag, és végezzen további befejező munkák. Ez lehetővé teszi, hogy mindig magabiztosak legyenek a tevékenységek magas színvonalában.

Ha úgy gondolja, hogy ezek a felülvizsgálatok, akkor az összes típus alapozója ma valóban az egyik legjobb. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen válassza ki a megfelelő keveréket, és igaz, hogy használja.

Olvasson tovább  Diam csempe társaságok

Tippek a használathoz

A felhasználás maximális hatékonyságának elérése érdekében tudnia kell, hogyan kell megfelelően használni.

Következetesen követnie kell ezeket a lépéseket:

 • Tisztítsa meg a felületet, hogy minden kívülállókból alapozzon. Ezek közé tartoznak a régi festék és tapéta, a por, a szennyeződések és az idegen tárgyak maradványai.
 • A munkaterület továbbra is összehangolt. Ha a hibák túl nagyok, szükség van a felület zsaluzatára. Ha kiskorúak, akkor az egyszerű habarcsot egy speciális reszketéssel teheti meg.

 • Ha vannak nyomok a penész, gomba vagy érthetetlen károsodás a felületen, ezeket manuálisan kell megjeleníteni, vagy törölni kell a speciális összetételt.
 • Szükséges, hogy alaposan keverje össze, vagy rázza meg a primert. Ez lehetővé teszi az összes hatóanyag számára, hogy rendszeresen hatályon kívül helyezze a térfogatát.
 • A fogantyúval vagy a széles festőkefével ellátott görgőt használva az alapozót egy rétegben egyenletesen alkalmazzák az egész munkafelületre.
 • Ha a munkaterület megnöveli a porozitás szintjét, akkor az első réteg teljes szárítása után alkalmazhat egy másikat.
 • A primer tetején további bevonatok alkalmazása csak a teljes szárítás után engedélyezett.

Az ilyen egyszerű, de fontos cselekvési sorrendnek való megfelelés minőségi eredményt nyújt a munka.

Hasznos ajánlások

A primer vásárlása és közvetlen használata előtt ellenőrizni kell a csomagolás megőrzését és az eltarthatósági időt. Ha megsértik őket, nem ajánlott a munka keverékét használni. Az ilyen tevékenységek eredménye kiszámíthatatlan lehet.

A munkaterület elszámolásának minden előkészítő szakasza jobb költeni néhány órával a primer használatát megelőzően, és még jobb naponta jobb. A keveréket három rétegben alkalmazzuk. A második réteg, ha szükséges, csak az első szárítás után alkalmazható, körülbelül 20 órát vesz igénybe.

Minden anyagokat és eszközöket használják a folyamat, használat után azonnal meg kell öblítsük le meleg vízzel, vagy áztassa benne. Tehát távolítsa el a primer maradványait sokkal könnyebb és gyorsabb.

Az illetékes kiválasztása és alkalmazása a Ceresit primer lehetővé teszi a hatékony és teljes mértékben felkészülni minden munkafelület további munka végeztével.

A mélyhasználatú Ceresit CT 17 alapozójának használatának eredménye, lásd alább a videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: