PVC fürdőszobai panelek: előnyök és hátrányok

A műanyag felület hosszú ideig nem volt új. Azonban kevés ember tudja, mennyire gazdag a PVC panelek választéka, ami pozitív és negatív oldala van. Ezenkívül drasztikusan megváltoztathatják a fürdőszobát.

Az anyag jellemzői

A PVC panelek az egyik típusú polimer anyagok a befejezéshez. A hasonló panel egy lap, amelynek alapja a lakk formájában bevont polivinil-klorid. Ez az anyag lehet nevezni igazán egyedi, hiszen ruházat, cipő, él, és bevonjuk a bútorok, részletek a háztartási gépek, csomagolás, mindenféle fóliák és lemezek befejező a mennyezet és a falak, valamint a csövek és a több. Ez a tulajdonságok miatt lehetséges, mint például a vegyi anyagok ellenállása (lúgok, olajok és savak, oldószerek) és víz, nem okoz. Az ilyen fény- és hőálló anyag dielektromos és jól feldolgozás.

A polivinil-klorid használatának biztonságosságára vonatkozó hivatkozások. Ha a termeléshez kiváló minőségű nyersanyagokat használtak, semmit sem kell aggódnia. A termelés a vegyület, toxinok általában különbözik, de mivel a rendelkezésére álló, ezért annyira fontos, hogy az egész folyamat alatt történik gondos ellenőrzése.

Érvek és ellenérvek

A fürdőszobában a fürdőszoba, a műanyag sok paraméterben versenyezhet minden más, például kerámia csempe vagy vakolat. Bár téves lenne összehasonlítani őket, mert még mindig különböznek a fizikai jellemzőikben.

Nézzük meg, hogy milyenek a polivinil-klorid csempe előnyei.

 • A fürdőszobában lévő feltételek ritkán haladják meg a megengedett maximális megengedett, így egy ilyen kivitel nagyon hosszú ideig szolgál;
 • A belső légréteg (a csikókkal tölthető) jelenléte lehetővé teszi a hang- és hőszigetelés javítását;
 • Ne engedje, hogy a láng elterjedése (nem éghető panelek);

 • Nagy szín, a bevonat típusa és a panelek mérete;
 • biztonság (a mérgező anyagok hiánya a kontroll jelenlétében) a termelés minden szakaszában);
 • a telepítés és a szállítás gyorsítása (alacsony súlyú termékek miatt);
 • képes elrejteni a hátrányokat a falak, vagy a mennyezet megtakarítás anyagok összehangolása, a felületén a felületére csaplyuk lámpák, és elrejti a vezetékeket belül;
 • könnyű tisztítás és távozás;
 • Az alacsony ár a rendelkezésre állásnak szinonimává vált (összehasonlítva ugyanazzal a csempe).

Amint látjuk, a panelek előnyei sokat vannak, így olyan népszerűek.

A pozitív benyomás elnyomása alatt nem minden vevő úgy gondolja, hogy gyengeségeik vannak.

 • Alacsony szilárdság (ez a vászon és az alacsony sűrűség finomságának köszönhető);
 • A telepítés nehézségek vannak, ha a vízvezeték a fal közelében található;
 • Nem kielégítő tömítése az ízületek és a előfordulása alatti nyílásokba a panel bevonat, kondenzátum csapódik, amely hozzájárul a megjelenése a penész;
 • Csökkentve a hasznos terület, mert megbízhatóan biztosítva panelek szükség van egy speciális keret – ez a módszer a befejező nem alkalmas szűk fürdőszoba, ahol a számla megy centiméter.

Minden problémás jellemző (az erő növelése kivételével) megoldható egy alternatív rögzítés típusával vagy gombaellenes feldolgozással. A sérült elem mindig lebontható és kicserélhető egy új. Gyönyörű, nedvességálló, rugalmas, kiváló minőségű panelek díszítik a fürdőszobát.

Nézetek

Mint már említettük, a polivinil-klorid paneleket széles körben mutatják be.

A fürdőszobában lévő összes PVC panel a következőkre osztható:

 • fal;
 • Mennyezet.

Eltérnek a paraméterekben. Fali műanyag panelek rövidebb és sűrű (nagyobb vastagság). Az anyag nagyobb szélesség (lapok formájában) gyakrabban használják a falak befejezésére, hogy ne hozzon létre további nehézségeket a szerelés során.

A panelek összekapcsolási módjától függően két típusra oszthatók.

 • Zökkenőmentes. A vegyület olyan módon fordul elő, hogy a köztük lévő varratok szinte láthatatlanok.
 • Megkönnyebbülés. Néhány kapcsolat módszert észlelnek az ízületek észrevehetővé tétele. Ezek közé tartozik a modell a csiszolással, amelynek helye egyfajta csíkos mintát képez.

A panelszerkezet szerint lehet egyrétegű vagy úgynevezett szendvicspanelek – két réteg polivinil-kloridból állnak, amelyek között a töltőanyag (expandált poliuretán hab vagy poliuretán hab). A többrétegű panelek általában ellenállnak egy nagy terhelésnek (erre, merevségi bordák vannak behelyezve őket), és nagyobb védelmet biztosítanak a hideg és a zajoktól.

Dimenziók

A panel nagyságától és alakjától függően több típusra osztható.

 • Leveles – a leginkább lenyűgöző méretük van. Az ilyen panelek vastagsága kicsi (3-6 mm), ami lehetővé teszi számukra különböző módon történő telepítését, de ugyanakkor veszélyeztethetővé teszi őket, mert még egy kis csapás is elhagyhatja, vagy áthatolhat.

 • Rácsos – lényegében nevezik lapok, csak szűkebb (még zavaros a clappoard). A falpanelek méretei 150-300 mm szélesek és legfeljebb 3000 mm hosszúak. A vastagság körülbelül 6-10 mm. A mennyezeti panelek vékonyabbak és hosszúak (legfeljebb 10 méter). Leggyakrabban használják, mert könnyebben szerelhető, a szélesebb. És ugyanakkor a telepítés kevesebb időt vesz igénybe, mint a kisebb elemek. A hely vízszintes, függőleges vagy átlós lehet.
 • Csempe – A nevük önmagáért beszél. Lehet négyzet és négyszögletes. Méret Az egyik fél elérheti az 1000 mm-t. Elhelyezése a falon hosszabb ideig tart, de nagyobb dekoratív hatást ad, mert kombinálhatja a különböző színeket (mozaik típusa). Igen, és a helyszín különböző lehet – egyenes vagy átlós (a padlóra vonatkoztatva), sima sorok vagy elmozdulás.

Lehetetlen, hogy teljes dimenziós háló, mert a belföldi és a külföldi gyártók különböző szabványokkal rendelkeznek. Azonban az illeszkedés egy bizonyos összeg alatt nem adja meg a problémát. A számítás és a megfelelő jelölés, különösen a finom termékek is vághatók az építő késsel.

Színek

A paletta műanyag panelek felel meg világszerte elismert Racolor és RAL katalógusok és magában foglalja mind a fő piros, sárga, kék, fekete és mindenféle árnyalatú (több mint kétszáz nevek). A polivinil-klorid maga a polyvinil klorid, enyhe fehér árnyalattal. A termelésben vagy a laminálás eredményeként megszabadul.

A panel megjelenésétől függően a következőkre oszthatók:

 • monofonikus;
 • rajzolással.

A minta elemei lehetnek:

 • Wood, fém, kő vagy bármely más anyag után;
 • minta (zöldség, geometriai);
 • Fényképnyomtatás (nem lehet egymástól függően, vagy nagy panel készítése);
 • A zárványokkal (például csillog).

Az egyes elemek felülete lehet:

 • Sima (matt, fényes csillogás, fémes vagy gyöngyhatás);
 • Textured (egy fa vagy kő alatt – ha a kezét tölti rájuk, fából készült szálakat, szabálytalanságokat érezhetsz).

A megjelenés javítása érdekében dekoratív matricákat használhat. Figyelembe véve a telített nedvességgel való állandó érintkezést, jobb, ha vinil. A dekorációhoz is használhatja a fürdőszobában elfogadható lámpákat, és nem csak a mennyezeten, hanem a falban is beágyazhatók.

Külön választhatja ki a panel háromdimenziós hatással, amelyet két módon érnek el:

 • grafikus mintázattal;
 • Különleges konvex elemek elemei.

Annak ellenére, hogy az a benyomás keletkezik, akkor jobb, ha őket az egyik fél olyan módon, hogy ne terhelje túl a vizuális rendszer.

Hogyan válasszuk ki?

A műanyag lehet alacsony és kiváló minőségű. A vásárlás előtt ellenőrizze az eladónak a szükséges kísérő dokumentációt. Alulértékelt érték az átlagos piachoz képest – a gondolkodás oka. Fontos figyelembe venni a gyártó véleményét és hírnevét.

Az erő ellenőrzéséhez kattintson a műanyagra, vagy próbálja meg hajlítani a sarkot. Helytelen tárolással (például a napsugarak hatásaiból), az ilyen termékek törékenyek lesznek, és elkezdenek összeomlani.

Először is, figyelmet kell fordítania a panel felületére. Nem lehet horgonyozni, karcolások és egyéb hiányosságok. Az éleknek sima, jazbin nélkül kell lenniük. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze, hogy az elemek milyen jól vannak csatlakoztatva. Ehhez vegyen mintákat, és próbálja meg összekapcsolni őket.

Hogy könnyen jól menjen, tökéletesen sima legyen. Ezt a paramétert egy lapos felületre helyezheti, például az asztalra. Ha látsz egy szakadékot közöttük – megtagadja a vásárlást. Különös figyelmet kell fordítani a rajzra, ha rendelkezésre áll. Ellenőrizze a festékek fényességét, ha nem az egész csomagon, akkor legalább két vagy három tetején. Ha a panelet a panelekből kell kialakítani, akkor meg kell győződnie arról, hogy minden alkatrész elérhető. A színezésnek egyenletesnek kell lennie az egész területen.

Szín kiválasztásakor figyelembe kell venni azok tulajdonságait, mint például a fény képességét. Ezzel vagy a színnel vizuálisan megváltoztathatja a szoba méretét. Egy fürdőszobához nagyon fontos (különösen a Hrushchevben vagy más kis méretű apartmanokban). Rate beltéri világítás. A fényes felület jól tükrözi a fényt, így könnyebb lesz a szobában.

További elemek a lábazatok és a sarkok formájában, amelyek jobban vásárolnak azonnal, ha a színüket egybeesik. Ezenkívül a választás befolyásolja, hogy melyik funkció fogja lejátszani a panelt. Ha a nedvességből származó falak védelmére van szüksége – elég rendes panelek. A szigeteléshez és a hangszigeteléshez jobb, ha előnyben részesíti a többrétegű opciót köztes töltőanyaggal. A zökkenőmentes kapcsolatot tartalmazó lapok alkalmasak a tökéletesen sima felületre.

A panel hossza a helyétől függ. A munkafelület hosszú oldalán lévő panelek helye a megfelelő elemeket igényli. Némi nehézségek fordulhatnak elő a szállítás során.

A szám kiszámítása?

Számítsa ki a fürdőszobai panelek számát az alábbiak szerint:

 • Ehhez ki kell számolni a területfelület területét. Például egy 3 és 5 méteres falakkal ellátott fürdőszobát veszünk igénybe.

  (3 + 5 + 3 + 5) * 2.5 = 40.

 • Ezután kiszámítjuk az ajtóterületet, és levonjuk ezt az értéket a falak teljes területéről.

  2.2 * 0.9 = 1.98

  40-1,98 = 38.02.

 • Ennek eredményeképpen a munkahelyet kapjuk, amely viszont a panel területére kell osztani. Képzeld el, hogy a panelt 2500 mm magasságú és 30 mm-es szélességgel használjuk.

  2.5 * 0.3 = 0,75

  38.02 / 0,75 = 51 (kerek az egészhez).

 • Az anyagot mindig 10% -os tartalékkal veszik figyelembe, mert a műanyag meglehetősen törékeny anyag. Ennek eredményeképpen legalább 56 panelre van szükségünk. Ez a szám növekedni fog, ha a panelek hosszát testreszabni kell, például abban az esetben, ha a rajzot elmozdulással választották.

A panelek mellett ki kell számolnia a fogyóeszközök mennyiségét.

 • Indítási profil (UD). A szoba körül a szoba körül, és az alsó és az ajtó kontúr.

  (3 + 5 + 3 + 5) * 2 = 32

  32+ (2.2 + 2,2 + 0,9) = 37,3

  10% hozzáadása. 41 méteres profilra van szükségünk. Ez 40 cm-es lépésekben önálló rajzolással lesz csatolva. Ennek megfelelően 103 darabra van szükségük.

 • Útmutatók (CD). Merőlegesek a sarokban lévő UD-profilra (mindegyikben), és párhuzamosan 50 cm-es lépésekkel.

  (2,5 + 2,5) * 4 = 20 méter a szögletes állványokon;

  (4 * 3) * 2 + (4 * 5) * 2 = 24 + 40 = 64 növekedés 70 méter.

A profilhoz, párhuzamosan járva a padlóval, rögzítőelemekre van szüksége. Ha 50 cm-es lépésekkel járnak, 70 * 0,5 = 35 darabra van szükséged.

Szerelési munka

A leggyakoribb fal- vagy mennyezeti burkolási módszer – keret. A lényege, hogy az építkezés a falra van felszerelve, amely viszont és a panelek csatlakoztatva vannak. A keret lehet fa, fémes, műanyag vagy kombinált. A sínek közötti szélesség függ a rögzített elemek méretétől. Az állványok és bármely más hosszúkás forma esetében csak a keresztirányú csíkok rögzíthetők (vagyis merőlegesnek kell lennie a hosszukra).

A fal előkészítése csak akkor szükséges, ha az szemben álló tulajdonságai elvesztették – dumbed, sérült, elkezdett összeomlani. Ezután az összes réteg – legyen festeni, csempe vagy vakolat, meg kell távolítania. Fa részletek, amelyek részt vesznek, meg kell kezelned az impregnálást – csökkenti a lehetséges vereségük kockázatát. A fém előkészítéshez nincs szükség.

A számítások folytatása, vegye figyelembe a munkarendet.

 1. Először telepítenie kell az UD hordtani profilt a falak felső és alsó határain és az ajtónak. Ha azonban van egy ablak a fürdőszobában, az informatikai akciókhoz képest azonosnak kell lennie. Alkalmazzon profilt a falra a megfelelő helyen, jelölje meg a körvonalait. A középső fúró lyukakban, ahol behelyezi az önépítés műanyag alapját. Ezután csatolnia kell egy profilt, és átadnia kell, hogy mi történt. Utána lyukakat lehet benne, és tekerje a falra. A szakembereket általában a fémen keresztül fúrják, de a kezdőknél fontosak, de az eredmény.
 2. Ezután telepítse a szögletes állványokat. Kétre kell helyezni, hogy a szöget alakították ki. Ugyanúgy feltételezzük, mint fent.
 3. Ezek a kívánt hosszúságú CD-profilrészei vannak behelyezve. A falhoz csatlakoznak a falhoz fém rögzítőkkel vagy állványokkal (a mennyezetre, szuszpenziók használatakor). A csővezetékek helyszíneiben további kereszteződésekre van szükség. A munka minden szakaszában fontos, hogy ellenőrizze a szinten telepített részek pontosságát.

Az alap telepítése után folytassa a panelek felszerelését.

 1. Ismét elkezd a sarokból. Az első panelnek egy fésűvel kell kifújnia, vagy használja a megfelelő sarokbarát.
 2. A panelek között van csatlakoztatva a gerincen és a hornyon, ahol be van helyezve. A kereszteződések rögzítése a klipek formájában keményedéssel történik.
 3. Minden kivágás a csövek, aljzatok, lámpák, ablakok vagy ajtók területén előre kerül sor. Az utolsó panel valószínűleg szűkítenie kell.

Ha egy fürdőszoba vagy bármely más vízvezeték már telepítve van a falhoz közel, egy másik telepítési mód lehetséges – ragasztó. Az előkészítő szakasz nagyon fontos neki.

 1. Távolítsa el az összes befejező rétegét, gondosan törölje az összes maradványt, az alapot a por és az őrlés tisztítja.
 2. Fedezze fel a szabálytalanságok alapfelületét. Markupot készítünk a vakolathoz.
 3. Először mély mélyedésekbe és repedésekbe helyezzük. Ezután alkalmaztuk a primert, a vakolat szükséges számát és a homokot.
 4. Az öntés után a gitt meg kell ragadni, és alkalmazni kell egy primert, amely alkalmas a kiválasztott ragasztóra.

A ragasztó panelek teljesen egyszerűek. A csomagolás utasításainak megfelelően a megfelelő ragasztót kell alkalmazni a falra, a panelen vagy mindkét oldalon azonnal. Ezután nyomja meg a megfelelő helyen. Ez minden. Fontos pontosság és készség itt, mert általában a ragasztó gyorsan graips. A panel bevonat széleit a lábazatok zárják le. A falra vagy a kereten (például fa) ragadhatja meg a paneleket.

Mint mosás?

A fürdőszoba állandó ellátást igényel. Először is, higiéniai megfontolások miatt, mivel a nedvesség a baktériumok ideális reprodukciós közege. Másodszor, a kombinált fürdőszoba közös hely, így szépnek kell lennie. A fürdőszobában történő tisztítás során vízcseppekkel vagy már szárított sávokkal szembesülhet tőlük, valamint szappanszennyező anyagokat és arc- és testápolási maradványokat.

A PVC panelek nem igényelnek különleges ellátást, ellenállnak a legtöbb eszköznek a mosáshoz és tisztításhoz. Egyszerű szennyeződés esetén nem szükséges kísérletezni. Kezdje a hagyományos meleg vízzel nedvesített szalvétával vagy ronggyal.

Ha ez nem segít, akkor más módon tisztítható.

 • Viselj kesztyűt. Egy gumi spatulával vagy bármilyen más eszköz, amely nem képes a panel károsodásához, nyugodtan mossa a varratok.
 • A szivacsoknak puha, hogy ne karcolja meg a bevonatot, különösen, ha fényes.

 • A tisztításhoz gazdasági vagy bármely más szappant, mosogató- vagy üvegtisztítószert használhat. Még mindig főzhetsz szóda tisztítószert. Mindezt a szennyezés helyére kell alkalmazni, és fél órától mosni.
 • A jó hatás feloldott ammónia-alkoholt vízben.
 • A mosás után a felületet szárazra kell törölni. Brilliance esetében a polirolol általában használja.

Annak érdekében, hogy ne töltsön sok időt a tisztításra, vegye fel a szabályt, mielőtt elhagyja a fürdőszobát, törölje le a tiszta, száraz ruhával nedves nyomokat és szappancseppeket.

Példák a tervezésre

Hasonló befejezés opcionális minden falra. Ezzel elrejtheti a csöveket az egyik alatt, vagy kiemelheti a kettőt, hogy bővítse a helyet.

Vizuálisan készítheti el a szobát, így az összes felület fényével. Ez lehet fehér, mind a pasztell árnyalatok közelében.

A fürdőszobában gyakran hiányzik a fényforrások. A helyzet kijavításához könnyű fényes bevonó panelekre van szükség többszintű világítással és tükrökkel kiegészítve. Add hozzá a vízcseppek túlcsordulásához, és végül a szoba elárasztjuk a szobát.

Az alapszabály, amely a fürdőszobai panelek kiválasztásakor cselekszik, az, hogy az összes elemnek valahogy egyetért. A fali dekoráció visszhangozza a daru színét, a tükör szegélyét és más szerelvényeket, beleértve a törülközőket is. Arany árnyékot itt egy kicsit, de ez az, ami az összes elem között kötődik.

Annak érdekében, hogy ne töltse túlterhelje a motley színkombinációk belsejét, vegye be az azonos színű két vagy három szoros árnyalatú panelt – különösen szervesek lesznek.

Egy szokatlan panelek virágmintával, amelyek hasonlítanak a háttérkép megjelenésére. Általánosságban elmondható, hogy elgondolkodva a rögzítés a fürdőszobai panelek, zuhanyzó vagy WC, meg kell állítani a választásodat, vagy egy olyan nonszensz kicsi, amely az egész területen található, vagy megismétli egy bizonyos nyomtatási mintával. By the way, itt is megoszthatja mind a mozaik is, és használhatja együtt különböző típusú. Vagy adjon előnyben egy vagy két fő képet nyugodt háttéren.

Fürdő dekoráció könnyű színekben adott esetben. Sötét színek – például fekete vagy sötétkék, különösen látványosnak tűnnek. A fényes felület javítja a világítást, és a virágmotívumok híg fekete háttér.

A fürdőszoba funkcionális részekre is felosztható. Például, hogy kiemelje a falak színét és a mennyezeti zónát a tükör, a fürdő vagy a zuhany közelében.

Az egyik népszerű belsőépítészeti lehetőség a panelek helye egy bizonyos szintre. A fürdőszoba tetejét ugyanabba az anyagdal elválaszthatjuk, de egy másik színt, vagy bármely másot használhat, amelynek keret nélkül rögzített. A varró rész általában elrejti a kommunikációt, akkor fürdőkádat végezhet tőle.

A fürdőszobában lévő PVC panelek előnyeit és hátrányait, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: