PVC szendvicspanel: Tulajdonságok és alkalmazások

A Sandwich Panel PVC nagyon népszerű az építési munkában. Angol szó szendvics, orosz fordítására, több rétegű. Ennek eredményeképpen kiderül, hogy egy többrétegű építőanyagról beszélünk. Az ilyen áruk megvásárlása előtt meg kell ismerned annak jellemzőit és célját.

Jellemzők és célállomás

A PVC szendvicspanel két külső rétegből álló anyag (polivinil-klorid lap) és belső (szigetelés). A belső réteg poliuretán hab, polisztirol hab. A poliuretán habos PVC panelek kiváló hőmegtakarító tulajdonságokkal rendelkeznek. És a poliuretán hab is környezetbarát termék.

A kibővített polisztirol szigetelése alacsony hővezető képességgel és kis súlytervvel rendelkezik. A poliisztertilol különbségei vannak az ilyen tulajdonságok miatti poliuretánhabtól: az erő, a kémiai hatások ellenállása. A külső műanyag rétegek tulajdonságokkal rendelkeznek: stroke rezisztencia, szilárd bevonat, gyönyörű külső anyag kép.

A polisztirolhabot két változatban gyártják.

 • Extrudált. Egy ilyen polisztirol készült lapokban, amely leegyszerűsíti a telepítési technológiát. De egy ilyen anyag drágább, mint a habosított.
 • A fényes polisztirol lapokban vagy blokkokban kapható (vastagság akár 100 cm). A szerelési munkák során a blokkokat a kívánt méretekre kell vágni.

A műanyagból készült szendvicspaneleket ipari és mezőgazdasági struktúrák telepítésére használják, valamint a nem lakóépületekben lévő partíciók létrehozásában.

A többrétegű PVC panelek a legnépszerűbbek a használatához, széles körben használják az ajtók és ablakok lejtői felületén. A polivinil-klorid magas rezisztenciával rendelkezik az alkálifőkkel, valamint a hőmérsékletgel.

Az ilyen anyag előnye, hogy a PVC tűzálló anyagként van. A +480 fokos hőmérsékletek ellenállnak.

A PVC panelek telepítése a műanyag ablakok telepítése után azonnal elvégezhető. A szigetelés hőszigetelési tulajdonságainak köszönhetően a maximális épületszigetelés biztosított. A fém-műanyag ablakok PVC panelekkel elég hosszú ideig szolgálnak, és nem igényelnek anyagcserét körülbelül 20 éve.

Építési szendvicspanelek is alkalmazandók:

 • az ablak és az ajtó lejtőinek befejezésében;
 • A töltő ablakrendszerek;
 • partíciók gyártása során;
 • Sikeresen használt dekoratív dekorációs fülhallgató.

A szendvics PVC-panelek iránti kereslet az, hogy az év bármely időpontjában és bármilyen időjárási körülmények között használhatók. Ezek a tulajdonságok nem dicsekedhetnek az összes építőanyaggal.

Tulajdonságok és szerkezet: Van-e mínusz?

Az építési külső réteg különböző anyagokból készülhet.

 • A kemény PVC lemezről. A többrétegű anyagok felhasználása lapos anyag fehér. Vastagság 0,8-2 mm. Az ilyen lap lefedése fényes és matt. A lemezsűrűség 1,4 g / cm3.
 • A habosított PVC lemezről. A tervezés belső része porózus szerkezettel rendelkezik. A hablapok kis sűrűségű anyaggal (0,6 g / cm3) és jó hőszigeteléssel rendelkeznek.
 • Réteges műanyagból, amelyet dekoratív, átfedő vagy kraftpapír kötegek impregnálásával hoznak létre, későbbi megnyomásával.

A többrétegű panelek olyan kész rendszerekkel szállíthatók, amelyek nem igényelnek előkészítő munkát az anyagszerelvényen. A kész struktúrák ragasztóval szembesülnek. A struktúrák második változata – ezeket a paneleket a telepítési technológia előtt önálló csavarokkal gyűjtik össze.

Jellemzők és paraméterek

A PVC szendvicspanelek bizonyos műszaki jellemzőkkel rendelkeznek.

 • Alacsony hővezető képesség, amely 0,041 W / kV.
 • Magas ellenállás a külső tényezőknek (csapadék, hőmérséklet, UV sugarak), és formázza a penész, gomba.
 • Gyönyörű zajszigetelő anyagok.
 • Erő. A tömörítésen a többrétegű panelek erőssége 0,27 MPa, 0,96 MPa hajlításra.
 • Könnyű és gyakorlatiasság a használatban. Van egy független telepítés szakemberek nélkül.
 • Száz százalékos nedvességálló építőanyagok ellenállása.

 • Széles választék. Lehetőség van egy házban vagy lakásban lévő belső tér kiválasztására.
 • Magas tűzállóság.
 • Kis súlyú anyag. A többrétegű PVC panelek, a beton és a tégla ellentétben állnak, 80-szor kevesebbet töltenek be az alapítványnak.
 • Egyszerűség és kényelem a szendvicspanelek elhagyásában. Elég, ha rendszeresen törölje le a PVC felületét nedves ruhával, a nem csiszoló mosószerek hozzáadásával is lehetséges.
 • Nincs káros és mérgező anyagok kiürítése, ezáltal az emberi testet működés közben károsítja.

A szendvics műanyag panelek szabványosított paraméterei 1500 mm-ről és 3000 mm-re. A standard szendvicspanelek vastagságúak: 10 mm, 24 mm, 32 mm és 40 mm. Egyes gyártók kisebb vastagságú paneleket készítenek: 6 mm, 8 mm és 16 mm. A szakemberek 24 mm vastag panel használatával javasolják.

A PVC rétegelt lemez súlya a belső töltőanyagtól függ. A poliuretán szigetelés használata esetén az anyag tömege nem haladja meg az 1 négyzetméteres 15 kg-ot.

Bizonyos esetekben ásványi hőszigetelést használnak, majd a tömeg 2-szer emelkedik az előző verzióhoz képest.

A szendvicspanelek egyoldalú és kétoldalú termeléssel rendelkeznek. Az egyoldalas panelek egyoldalú gyártása az, hogy az egyik oldal egy vázlat, és a második oldal lila, amely több vastagságú, mint a durva. A kétoldalú termelés akkor van, ha az anyag mindkét oldala csecsemő.

A műanyag panel legnépszerűbb színe fehér, de a textúra alatt festett PVC lapok (fa, kő). Ahhoz, hogy megvédje a PVC fólia panelt a különböző szennyeződések és a mechanikai sérülésektől, az első része a panel borítja egy speciális, amelyet eltávolítunk, mielőtt az anyag alkalmazásával.

A többrétegű PVC panel kiválasztásakor az ilyen anyagok hátrányai.

 • Ahhoz, hogy az anyagot a kívánt méretre vágja, nagyon óvatosan kell cselekvnie, jobb, ha ennek a célnak a célja, hogy egy kis testvérek, ellenkező esetben háromrétegű lemezeket tisztítanak és szagolnak. De figyelembe kell venni azt is, hogy figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a panelek metszése csak a +5 fok feletti hőmérsékleten lehetséges, alacsony hőmérsékleti módokkal az anyag törékeny.
 • A szendvicspanel telepítéséhez szüksége lesz a kívánt felületre. Ha a huroktól a falhoz való távolság kicsi, akkor telepítse a panel nem fog működni, a tűzhely “séta”.
 • A telepítés csak az elkészített felületen történik. A szoba termikus szigetelése és az élettartam függ a telepítés minőségétől.
 • Nagy értékű anyag.
 • Egy bizonyos idő után sárga foltok jelennek meg a lejtők felületén.
 • A szendvicspanelek önhordó anyagok, azaz a panel további nagy terhelése tilos, deformálódhatnak.

Szendvicsanyagok megvásárlásával gondoskodni kell a kísérő műanyag profilról, amelyet a P-alakú és M alakú.

A P formanyomtatvány PVC panelek telepítésére szolgál a csomópont területén és az ablakkeret területén. G-alakú Rake szükséges ahhoz, hogy lezárja a csatlakozási lejtők külső szögeit a falhoz.

A lejtő lemezt egy rövid profilú toll alatt indítják el, és a hosszú toll a falon kezdődik.

A szerelés finomságai

A többrétegű PVC panelek telepítése önállóan elvégezhető, a fő dolog, követheti az ilyen anyagok telepítéséhez szükséges szabályokat és utasításokat. Az ablak lejtőinek példáján, fontolja meg a műanyag panelek telepítési technikáját.

Szükséges szerelési eszközök:

 • Önzáró csavarok, folyékony körmök, tömítőanyag;
 • szerelési profilok;
 • Szerelési hab;

 • szendvicspanelek;
 • Szerelési szint;
 • Késvágó, elektromos kirakós, olló fém anyagok vágására;

 • elektromos fúró;
 • Bizonyos esetekben a tapasztalt mesterek egy csiszolót használnak a panelek körülmetél.

A kezdő építőknek óvatosan kell használniuk egy ilyen eszközt, mert kilátás nyílik a nyomásra, az anyag megszakad.

A raklapok elhelyezése előtt megszabadulni kell a szennyezéstől (por, festék, hab). Csak tiszta alapú szendvics anyagokon. Amikor rendelkezésre áll, el kell távolítani, és a felületet speciális impregnálással kezeljük.

A repedések és repedések rögzítőhabgal vannak zárva. És az is szükséges, hogy az építési szint legyen kéznél, amellyel a szögek ellenőrizték és a munkadarabok helyesen vágni.

 1. A lejtők előkészítése és mérése. A rulett segítségével a hossza hossza és a lejtők szélességének hossza annak érdekében történik, hogy a panelek a lejtő méretét vágják.
 2. Profilok telepítése. A P-alakú formanyomtatvány (indítási profilok) kezdeti profiljait levágják és rögzítik, amelyek a profilok szélei mentén vannak felszerelve, így a rés közöttük 15 cm-en.
 3. Az oldalsó szegmensek és a PVC felső panel telepítve vannak a műanyag profilban. A szegmensek a falhoz vannak rögzítve folyékony körmökkel vagy szerelési habokkal.
 4. A szomszédos fal régiói az M-alakú profilból készült felületekkel vannak zárva. A határoló profil folyékony körmökkel van felszerelve.
 5. Az adjoints területének megkötése során szilikon fehér tömítőanyag kerül feldolgozásra.

Használja a rögzítőhabot rendkívül óvatosnak kell lennie, Végül is 2-szer növeli a térfogatot. Ellenkező esetben a réteges lapok és a fal között nagy lumen vannak kialakítva, és az összes munka meg kell ismételnie.

A szendvicscsempékalomból származó erkélyek és erkélyek a fém-műanyag ablakok lejtőinél hasonlóak a lakásban.

Az ilyen helyiségekben jobb hőszigetelés esetén a szakértők javasolják a további szigetelőanyag telepítését.

Gyártástechnológia

A modern termelési technológia a szigetelőanyag ragasztására alapul, amely a hímlécekkel poliuretán olvadék és kompressziós ragasztóval van ellátva, amelyet termikus fázis alkalmazásával hajtunk végre.

Szükséges speciális felszerelés:

 • A vezetési szállítószalagot változtatható ütemben adja
 • Elfogadási szállítószalag változó jármű sebességgel;
 • ragasztóelosztó egység;
 • Motorszerelvényasztal;
 • Termopress.

Ez a technológia egy sor egymást követő művelet.

 • Üzemeltetés 1. A PVC-lapra védőfóliát alkalmazunk. A szállítószalagra kerül, amelyből a rendszer be van kapcsolva, akkor egy elfogadó szállítószalagra lép. A csővezeték levélének mozgása során a csomópont alatt a ragasztó felületének egyenletes alkalmazása a PVC felületen történik. A ragasztó keverék abszolút eloszlása ​​után a rendszer automatikusan kikapcsol.
 • 2. művelet. A PVC lap manuálisan illeszkedik az asztalhoz az összeszereléshez és az építési leállások rögzítéséhez.

 • 3. művelet. A lap fölé helyezett polisztirol hab (poliuretán hab) réteg, és speciális hatásokra rögzített.
 • Megújítási művelet 1.
 • A működés megismétlése 2.
 • Az ülő panel egy termopressbe kerül, amely előre melegíti a kívánt hőmérsékletre.
 • A PVC kályha kihúzza a sajtót.

A műanyag PVC panelek helyesen történő vágásához egy kicsit tanulhatsz a videóból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: