Ragasztó tapéta: Hogyan válasszuk ki a legjobbat?

A háttérkép kiválasztásakor nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tapéta ragasztó megmutathatja a vándor összes szépségét, biztonságosan rögzíteni őket a falon, vagy azt mondja, hogy a javítás sikertelenül végül, és a háttérkép leesett. A külföldi és hazai gyártók nagy ragasztót kínálnak. Néhány készítményt közvetlenül a vászonra, másokra kell alkalmazni – a falon vagy a mennyezeten. Vannak olyanok, amelyek már a háttérképekre vonatkoznak, és csak vízzel kell megnedvesíteni őket, hogy elkezdjenek ragaszkodni. A legfontosabb dolog az, hogy kiválassza a legjobb ragasztót egy adott típusú háttérképhez.

A kompozíció jellemzői

A ragasztó keverék száraz por, gyakrabban, mint a fehér. Vízzel tenyésztik, és viszkózus átlátszó vagy színezett tömeggé válik. A tömeges konzisztencia a hozzáadott víz mennyiségétől függ.

A tapéta ragasztó a következő összetevőkből áll:

 • Az alap, amelynek nagy tömegrésze van. A metil-cellulóz vagy a módosított keményítő túlnyomórészt használatos.
 • A polivinil-acetát (PVA) a vinilvászázok keverékének összetevője. Ez szinte szagtalan, nem mérgező anyag, amely nem jelent veszélyt az egészségre. De ugyanakkor gyönyörű ragasztó tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Baktericidek és fungicidek – Anti-Grib komponensek, amelyek megakadályozzák, hogy ne csak a penész és gomba jelenjenek meg, hanem rovarok is.

A háttérkép által jelzett szobában a különböző korú és egészségügyi állapotú emberek mindig lesznek.

ezért Meg kell választani a következő feltételeknek megfelelő összetételt:

 • Magas szintű környezetvédelem és biztonság. A keverékben nem lehet toxikus anyagok. Ennek utasításai a csomagon kell lenniük.
 • A ragasztóanyagot egyenletesen fel kell oldani vízben. A hígított készítmény nem tartalmazhat csomókat.
 • A modern ipari ragasztók a kész formában tárolhatók több napig zárt térben, hűvös helyen, anélkül, hogy megváltoztatnák a tulajdonságaikat.
 • Vásárláskor óvatosan meg kell vizsgálnia a csomagoláson lévő információkat, hogy jobban megtudja egy adott ragasztó keverék jellemzőit.

 • A legfontosabb a tapadás mértéke, azaz ragasztási képesség. Megkülönböztetik a kezdeti és a végleges. A kompozíció rögzítőjének erejét a kontaktus időpontjában a kezdeti tapadásnak nevezik. A végső tapadást a vászon tengelykapcsolója a felületen a ragasztó után szárítja. A csomagolás numerikus értéke a csomagoláson nincs megtalálva, de van egy verbális, a nagy ragasztó képességgel vagy a jó csúszkával való érintkezés után. A PVA-vel ellátott ragasztó keverékek a legmagasabb fokú tapadást, metil-cellulózt – az átlagos fokozatot és a módosított keményítőt – a legalacsonyabb.

 • Következő funkció – A ragasztó kompozíció kompatibilitása fal- vagy mennyezeti felületen. A jó gyártó azt jelzi, hogy ez a ragasztó alkalmas-e fa, beton, vakolat vagy fém.
 • A fungicidek tartalmának százalékos aránya a harmadik jellemző. NORM – legfeljebb 3 százalék. További károk az emberi egészségre.
 • PH-szint – egyensúly, egyenlő 7 egységgel – jó sav lúgos. Ezzel a mutatóval a háttérkép nem kap sárga foltokat szárítás után.
 • A nedvességálló kompozíció fontos a nagyon nedves szobák számára.
 • Higiénikus, toxikus anyagok hiánya és kellemetlen szag.

Minden kompozíció saját jellemzői, amelyek hatással vannak a felületre való kompatibilitást.

Ezen jellemzők alapján mindenféle 5 csoportra oszlik:

 • Nem szakosodott Az alacsony költségű papírrajzokhoz. A bázisból (97-100%), fungicid és baktericid (0-3%). Fokozatosan jön ki a keskeny szem előtt tartva.
 • Ragasztó vinyl háttérképhez Körülbelül 75% az alapítványból, körülbelül 25% – PVA, 0-3%-baktericid és fungicid. A nehéz vinilek mellett a ruhák alkalmasak phlizelin, papír duplex, papír domborított, természetes textilbázisra. Az olcsó háttérképek alkalmazásának hátránya – a ragasztó magas áron.
 • Egyetemes A tapéta ragasztó összetétele nem hiábavaló. Viszonylag magas ár és jó ragasztó tulajdonságok teszik az ilyen ragasztót, a fentiek szerint megfelelő gyártók szerint. De a csodák nem következnek be: a vinil nehéz háttérképekhez, még mindig jobb választani egy speciális keveréket.

 • Ragasztó a Flelilinic háttérképhez Alkalmas számukra és papírvászonra. A nehezebb lehetőségekkel csak nem fog megbirkózni.
 • Speciális keverék szemüvegekhez – Ez a megnövekedett erő diszperziós összetétele. Ez drága ragasztó, de használható a textil, metallizált, foszlányok, laminált vászonok ragasztására. Az alap 50% -át teszi ki, a PVA 50% -át, és legfeljebb 3% gombaölőszert és baktericidet.

És még egy pont: a ragasztó keverékeket műanyag vödrökben értékesítik a kész formában vagy csomagokban (és kis vödrökben is) – száraz formában.

A lefedettség típusai

A három komponens kompatibilitása: a fal felszíne (mennyezet) – Háttérkép – ragasztó biztosít garanciát, hogy a háttérkép hosszú ideig örül a szemet. De erre meg kell ismernie a bevonat jellemzőit, azaz tapéta. Ez segít abban, hogy jobban válassza ki a megfelelő kombinációt. Kb. 10 típusú tapéta van. Összegyűjtjük a legnépszerűbbet.

Vinil

Ezek a háttérképek talán a legnépszerűbbek. A vinil alapjaként használjon papírt vagy foszlányokat. Vinil-filmet okoznak.

Az alkalmazás módjától függően a háttérképek a következőkre vannak osztva:

 • Sima – Egy ilyen film hasonlít egy ceramoplitterre vagy egy kőre, amely viszonylag sima falakra tapad, mély hibák nélkül;
 • Habosított – a film lélegző, elrejti a falhibák jól;
 • Szilárd, a természetes befejező anyagok (kő, tégla, textil, texturális vakolat) utáni sűrű és merev film miatt; Az ilyen háttérképek alkalmas festésre;
 • Hot bélyegző vászon (selyem-szitanyomás) – vékonyabb anyag, ezért az építési hibák is láthatóak; A ragasztás előtt szubsztrátot kell készítenie.

Vinyl tapéta A ragasztó keverék szárítása után zsugorodást ad, és képesek lehetnek. Nagyon fontos, hogy kihasználjuk a jobb “vinyl” ragasztót, hogy a háttérkép ne essen a gravitációból.

Papír

A háttérkép leghatára. Annak érdekében, hogy a tapéta ragasztja a vékony papírt és a bal sárga foltokat, akkor jobb szintetikus keverékek használata. Ragasztó A vászon pontos, mivel a ragasztóösszetételből nagyon nedves.

Fliselinovye

A fliselin egy textil- és cellulózszálak vegyülete üvegszálas polimerrel. Erősebb, mint a papír háttérkép, nem változtatja meg a méretét a ragasztás idején. A ragasztóösszetétel csak a falra vonatkozik, ami nagymértékben megkönnyíti a munkát. De a vászon áttetsző, ezért a fal, és a mennyezetet gondosan kell feldolgozni, és a ragasztó nem tartalmazhat oldhatatlan csomókat.

Üvegberendezés

Az ilyen háttérképek üdvössége lesz olyan házak számára, ahol háziállatok élő vagy aktív gyermekek élnek: Ők láthatatlan nyomok a karmok és a labda vagy a LEGO fújása. Ezenkívül nem ártanak több festményt, amely képes a belső tér frissítésére. Az ilyen háttérképek mennyezetként használhatók, mivel először egy különleges, különösen tartós ragasztónak köszönhetően hosszú ideig vízszintes felületet fognak tartani; Másodszor, ez egy környezetbarát lélegző falburkolat.

Az ilyen jellemzők folyékony tapétával rendelkeznek. A megjelenésben ezek teljesen különböző anyagok. Ha egy speciális ragasztókészítményt hoz létre az üveghez, amelyet a falra helyezünk, mielőtt a ragasztás, majd a száraz ragasztó már szerepel a folyékony tapéta keverékében, amely egyszerre keveredik az összes többi komponenssel.

Különbségek a célból

A ragasztó tapéta kiválasztása a személyes tapasztalatok, reklámgyártók, baráti társaságok és rokonok, értékesítési asszisztensek alapján történhet. Amikor megkérdezték, milyen tanácsot kell bízni, a válasz: mindenkinek és senki sem. Végül is csak az, aki a javítást teszi, ismeri a felület sajátosságait és a tapéta típusát, valamint a szoba páratartalmát. És ami a legfontosabb, ami ragaszkodik: falak, mennyezet, ízületek, határok.

Szövetre háttérképek

Mint már említettük, a különböző típusú háttérképek esetében a gyártók különböző típusú kompozíciókat kínálnak. Itt hozzá kell adnod, hogy a ragasztók nem csak átlátszóak, áttetszőek, hanem a színjelzőn is. Az ilyen színező pigment lehetővé teszi, hogy kihagyja a vásznat és a falakat kihagyás nélkül. Így garantált gondos bevonat. Ha a ragasztó a csomóponton keresztül nyomja meg az elülső oldalt – nem számít, egy ideig, amíg az indikátor elszíneződik.

Az ilyen keverék ára több. Különösen segíthet a kezdőknek. Ha a ragaszkodót szakemberek végzik – nem kell költenie.

Mivel a falak beillesztése és a mennyezet nagy tapéta vászonról beszélünk, a ragasztóösszetételnek jó kapcsolatot kell biztosítania. Ennek a minőségnek a javítása érdekében a nehéz háttérképek szubsztráttal, leggyakrabban a papírból vagy a fliselinalinnal szabadulnak fel. De a legidősebb generáció jól ismert, hogy ismeri egy másik típusú szubsztrátot a háttérkép alatt – újságok, amelyeket falak borítottak. Nem volt ideális megoldás: vékony papír tapéta volt ragyogott, a tipográfiai festék megjelent a vászonon keresztül. Ez az a gondolat, hogy egy speciális béléses anyaggal ellátott tapétát biztosítja.

Most a gyártók olyan szubsztrátumokat kínálnak, amelyek nem könnyűek összehangolni a falakat, de szigetelnek őket a tapéta tapadásának folyamatában. Ez antibakteriális, egyenletesen elnyeli a ragasztót, amely elkerüli a légbuborékok megjelenését. Ez zajszigetelő anyag. Könnyen vágható, ragasztható; Nem rothadó, nedvesség-kondenzáció, öntőforma expozíció. A tapéta megváltoztatásakor a szubsztrátum a falon marad, ami jelentősen megmenti a falak összehangolását és szigetelését.

De van lehetőség a falak összehangolására, mielőtt a tapétát közvetlenül a ragasztó rögzíti. Ez egy nagyon gyakori vétel, amelyet a szakemberek és a hazai mesterek használnak. Az ilyen láncindítók PVA és tapéta ragasztó keverékéből készülnek. De mivel számos ragasztó kompozíció már tartalmaz PVA-t, majd keverés valamire nincs szükség. Említse meg, hogy a ragasztó lehet, mint egy primer kell, feltétlenül a csomagoláson kell lennie.

Ennek a módszernek a jövedelmezősége az, hogy nem szükséges olyan speciális primereket vásárolni, amelyek többet költhetnek, és továbbszáríthatók tovább. Várja meg a ragasztó alapozó teljes szárítását, a kompozíciótól függ: a metil-cellulóz nem igényel teljes szárítást, a keményítőnek teljesen száraznak kell lennie.

A falak és a mennyezet előítélése háló ragasztó keverékkel, szüksége van:

 • Vásároljon ragasztót, amelyet primerként használhatunk;
 • 250 gramm csomagolva 5-6 liter hideg vízben oldódik, alaposan keverjük össze egy keverővel;
 • Hagyja a készítményt 5 percig;
 • annyi vizet adunk hozzá, hogy Kefir konzisztenciát hozzon létre (valószínűleg egy egész vödör ragasztó);
 • Fur Roller (a sarkokban – tassel) a falak és a mennyezet felületeinek kölykéhez;
 • 4 órán át száradjon.

Ha ragasztható ragasztóanyaggal csak egy felületi tapéta vagy fal (a tapéta típusától függően), vagy mindkettő, ha a háttérkép túl nehéz.

Csomópontok

Ez egy speciális összetétel, amelyet a vászon ragasztására használnak kemény-elérésű helyeken: sarkok, akkumulátor, ablak vagy ajtó. Ez különbözik a többi tapéta ragasztótól. Van egy nagyon magas tengelykapcsoló sebessége egy felületen. Ez egy csőben van állítva, adagolóval és néha ecsettel, hogy alkalmazza a felületet, ahol nehéz egy csövet kapni.

Mindaddig, amíg a varratok ragasztója nem szárad, könnyen eltávolítható vízzel és szövet szalvétával. Szárítás után lehetetlen. A szokásos összetétel a forró akkumulátorban vagy a rosszul vetített falon összenyomhatja a tapétát, és a dokkoló varrás ezen a helyen eltűnik. Ragasztóval az ízületekhez, ez nem történik meg. Alkalmas bármilyen háttérképre.

A csőben lévő készítmény már működő megoldás, nem szükséges a vizet. Az egyetlen veszély – folyékony állapotban lehetetlen önteni a csatornába, ez károsítja a környezetet. Száraz formában – teljesen biztonságos. Számos jól ismert vállalat ragasztókat hoz létre a márkájuk alá tartozó ízületekhez.

Az elválasztott varratokat ragaszkodni, meg kell csavarnia a ruhák felületét, és el kell menekülnie a falról. Alkalmazzon ragasztót az ízületekhez, nyomja meg a felülethez, és egy görgővel gördül. Hogy fokozza a hatást, hogy az a hely, a közös, a karton alkalmazzák, és a közös fűtése építési hajszárítóval.

Bordurov

A dekoráció és a vigyázatos méretezés a fal és a mennyezet között gyakran tapéta határokat használ. Ezeket a textúra és a megkönnyebbülés jellemzi. És ragasztó számukra különlegesnek kell használniuk. Megkülönbözteti a finom. Ezenkívül gyors szárítás.

A Bordeurianok kétféleképpen ragaszthatók: a vászon közötti pályán – öblítse le a tapétát. Mindkét módszernek biztosítania kell a felület alapos tengelykapcsolóját. Az első esetben a szokásos ragasztó használata mentett ízületekhez vezethet. A második, a textúra tapéta, rossz számukra ragaszkodni.

A szegélycsomagok formája eltérő lehet. A cső a legkényelmesebb.

Hogyan kell csinálni otthon?

Különböző körülmények miatt szükség van egy háttérkép ragasztására saját kezével. Az ilyen készítmény előkészítése nem olyan nehéz, és az összetevők nem ritkák. Számos módja van a tippek főzésére.

Az első módszer a ragasztási papír, a karton, a tapéta ragaszkodik:

 • A fémtartály, öntsünk meleg vízzel, és adjunk hozzá rozs vagy búzaliszt, hogy ez (az arány 2 evőkanál lisztet 1 liter víz);
 • Lassú tűzön, főzni az agyagot 5 percig, alaposan keverjük.

A második módszer:

 • Egy vödörben vagy serpenyőben öntsük a vizet és fokozatosan öntsük a lisztet (a liszt 1 részét és 3 részét);
 • alaposan keverje meg a tartalmat;
 • Nagyon lassú tűzön, főzzük, folyamatosan keverjük, forraljuk;
 • Forrázás után törés és hűvös.

A módszer a harmadik – a normál páratartalommal beltéri falak esetében:

 • Keverjük össze 0,75 kg burgonyakeményítőt és 0,2 liter denature vagy fát (metil) alkoholt;
 • öntsük 1,5 liter víz és keverék keverékébe;
 • Adjunk hozzá forró vizet 8-9 l;
 • forraljuk;
 • Egy különálló kapacitású 100 g Kvasov (alumiban értékesített gyógyszertárban), hogy hígítsuk 0,3 liter vizet;
 • ALUM ALUM Csatlakozás a kapott keverékhez és keverjük össze;
 • Clauster hűtött és szűrő.

A módszer a harmadik – falak a magas páratartalmú szobákban:

 • 40 g kalcium-klorid (gyógyszertári gyógyszer) 0,6 liter vízben hígít;
 • forraljuk;
 • Különálló nagy kapacitás esetén keverjük össze 0,4 liter vizet és 0,4 kg burgonyakeményítőt;
 • Add ide a forralt klorid kalciumhoz;
 • keverjük össze, és adjunk hozzá 4-5 liter forró vizet;
 • Forraljuk 2-3 percig.

Gyártók

Oroszországban mind a hazai, mind a külföldi gyártók ragasztókészítményeinek használata. Német Metilán (“Methilan”), francia nyelven (“kelid”), francia kleo (“Cleo”), francia Bostik SA (a “Lerua Merlen”), a német UHU kérjük, az áruk minőségét és a különböző termékeket : A kocsikonok és csomópontok ragasztása, valamint a határok pozitív visszajelzést okoznak. A vevők is beszélnek a többfajta kompozíciók multifunkcionitásáról: nem csak a tapéta, hanem a különböző anyagok ragasztása. Ez nem mindig megfelel a fogyasztónak – ez az ár.

Az egyik legnépszerűbb ragasztó – “Pillanat” (szintén Metilán, Ez a márka a Henkelhez tartozik). Ez a minőség, a fajta, megfizethető ár. A visszajelzések szerint a ragasztó nem mindig homogén, de ugyanakkor a vásárlók értékelik, hogy egy folyékony állapotban több mint 10 napig tárolják. Ez lehetővé teszi a vetőmag varratokat.

Az orosz opcióktól, talán a legnépszerűbbek – Minőség (“Minőség”). Ez egy jó ragasztó a módosított keményítőtől a különböző típusú tapéták, köztük vinil, az ügyfelek véleménye szerint. Az alacsony ár egy további minőségi bónusz.

Árnyalatok, amikor kiválasztják

A tapéta ragasztás megvásárlása előtt figyelembe kell venni a felületek jellemzőit és a szobát. A hőmérséklet, a páratartalom és a primer minőségének ismerete segít kiválasztani a megfelelő keveréket.

Ne felejtsük el, hogy az eladó célja az áruk több eladása. És a vevők feladata – a megfelelő áruk megvásárlása. Ezért érdemes gondosan tanulni az utasításokat a csomagokról, és csak akkor, ha az eladóval konzultál.

A boltokban eladott keményítővel ellátott ragasztókészítmények kétféle: természetes keményítő vagy módosított. Összetétel olcsó, megbízható természetes keményítőnek kell lennie, és várjon, ha megduzzad (3 óra). A drágább módosított keményítővel ellátott készítményt 5-10 perc alatt hideg víz elválasztja.

A ragasztók szintetikus alapon nem vonatkoznak a gombás fertőzésre és a formákra, ellentétben a természetes készítményekkel (beleértve egymástól függetlenül).

Ne takarítsa meg az áruk megvásárlását ismeretlen márkák.

Fontos elv: A nehezebb tapéta, a vastag ragasztó. Tehát, a nehéz vinil vászonhoz, akkor válasszon egy speciális keveréket, a tüdőhöz – egyetemes összetételt készíthet. Ha egy különleges ragasztócsomag marad a házban a korábbi javításból, könnyen használható a könnyű tapétákhoz, csak több vizet kell hozzáadnia.

Mester osztály a Shook Háttérképen található a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: