Review and Pet Film

A Lavsanova csomagolófilmet fluoroplasztikus módszerrel végezzük. Az ilyen anyagok széles körben elterjedtek: vegyi anyagokban, élelmiszeriparban, orvoslásban és farmakológiai, műszerészi és mérnöki. Az ilyen típusú polimer ruhát hivatalos neve – PET Film.

Ami?

A polimer csomagolóanyagok széles választéka közül a PET (polietilén-tereftalát) film nagy igényű. Fizikai működési jellemzőiben hasonlít a plexiglasokra és a polikarbonátra, de nagyobb működési paraméterekkel. Az anyagi jellemzők bizonyos adalékok használatától függően változhatnak. A Lavsan-film egyedülálló jellemzői kombinálódnak a rendelkezésre álló költségekkel és a használt termékek újrahasznosításának lehetőségével. Mindez meghatározza az ilyen filmek következetesen nagy igényét különböző iparágakban.

A polietilén-tereftalátot pelyhek vagy kis granulátumok formájában állítjuk elő, amelyek 3-4 mm méretűek.

A félkész termékek szerepét a későbbi műszaki feldolgozáshoz, vagy teljesen késztermékekként használják fel, Az utóbbi esetben, akkor meg kell alávetni öntésére (elektromos szigetelés, textilszál), extrudálás (vékony film), vagy nagynyomású öntés (csomagolási termékek folyékony formában).

A komplex adalékanyagok bevezetésének köszönhetően lehetséges a késztermék és a kívánt szín szükséges mértékének elérése, Javítsa ki a merevség és a rugalmasság paramétereit. A késztermék tulajdonságainak megváltoztatása következetesen helyettesíthető a hűtés és a fűtés szakaszai között az eredetileg amorf állapot és a kristályos diplomák legfeljebb 80 vagy annál nagyobb felmelegedés esetén.

Jellemzők és tulajdonságok

A polietilén-tereftalátfóliákat pontosan gyártják a GOST 24234-80 szabványnak megfelelően.

A Lavsan filmek fő jellemzői a következők:

 • fokozott hatású hőmérséklet -75 és + 150 között;
 • Az anyag megsemmisítése +300 fokos fűtés esetén kezdődik;
 • a vegyi anyagok valamennyi főbb kategóriájához;
 • csökkentett nedvesség és gázáteresztő képesség;
 • a fémezés szükségessége nélkül a festés lehetősége;
 • Rugalmasság a nagy erődítmény kombinációjával a résen;
 • Könnyű színes nyomtatás a kisállat felületén;
 • Alacsony hő a termékek kialakulásában;
 • Az újrahasznosítás és feldolgozás különböző módjainak alkalmazása.

Pet film tízszer tartósabb és erősebb, mint a polietilén analógja. A leggyengébb higroszkóposság és a formázhatóság legmagasabb paramétere.

Az anyag hőhegesztése azonban bizonyos nehézségeket mutat a kristályosítás és zsugorodás miatt, ami növeli az anyag törékenységét.

A film hátrányai közül a lúgos oldatok hosszú távú hatásának csökkentését csökkenthetjük, ezért ritkán használják a folyékony szappan, samponok és más lúgos termékek csomagolására.

A fajok áttekintése

A polietilén-tereftalát alapján a filmtermékek széles választékát állítják elő, amely a szerkezeti eszközükben és ennek megfelelően eltérhet a működési jellemzőkkel.

Csomagolás

A csomagolás olyan alapvető szegmens, amelyben a film bevonatokat kezdetben bemutatták. Ma a kozmetikumok, a háztartási vegyszerek, valamint a takarmányok héjak a Pet filmekből származnak. Az anyag szerkezetétől függően megkülönböztethető a következő fajták a csomagolófilmek:

 • Bopet – jellemző a magas kilyukadó szúrások, optimális létrehozására rugalmas műanyag csomagolás, ezért aktívan használják, hogy a csomagolás a viszkózus és folyékony termékek;

 • PET-g – hő zsugorodó címkék gyártásához használják;

 • Veregetés – A kivételes stroke és a hőhatások miatt a keménységgel kombinálva a fagyasztott termékek csomagolási tartályok gyártása során széles körben használható.

Az utóbbi években egy többrétegű csomagoló tartály, amely háromrétegű filmből, kartonbázisból, fémezett permetezésből és egy szabadtéri papír bevonatból áll.

A designon kívül pet film is van.

A csomagolóanyag kiadásakor számos technológiai módszert alkalmaznak:

 • koextrúziós – laminálás;
 • Kashing – extrudálás és t. Ns.

Az ilyen típusú csomagban a polimer fontos elemévé válik, hiszen az, aki megteremti a termék védelmét az áramlásból és a kárból. A LoveVan film megvédi a csomagolást a patogén mikroflóra késztermékének beviteléből az ultraibolya, a hő és a nedvesség hatásától. Széles körben használják a baba ételek és fermentált gyümölcslevek csomagolására.

A PET filmek többféle csomagolást hoznak létre:

 • kétoldalú – A kastély használatával összekapcsolt két rétegből áll, amelyek mindegyike kiemelkedő és mélyedések vannak, amelyek megismételjék a tartály tartalmát;
 • hólyag – magában foglalja az alapot a kartonból vagy a műanyagból;
 • Tuba – gyakorlati és eredeti csomagolás, meglehetősen egyetemes;
 • vágás – vizuálisan hasonlít egy dobozra, optimális a kozmetikumok, írószerek, játékok és ajándéktárgyak tárolására;
 • Corrok – a darab termékek csomagolására használják;
 • Pet Shop Windows – egyszerű és kényelmes a demonstrációs eszközök használatához, optimális az áruk eladási pontjainak tervezéséhez.

Nyomtatás

Az anyag kemény kialakítású, ezért leggyakrabban szabadtéri laminálásra használják. Ez a kategória tartalmazza a Pet Filmet lapokban, mindenféle nyomtatási termékre kiterjed, hogy megvédje őket kedvezőtlen mechanikai károkból.

Szigetelő

Az elektronikus eszközök és gépek hatékony elektromos védelmének létrehozására használt lavasan filmek külön módosítása funkcionális jellemzőik csökkentése nélkül. Néhány verzió használata a kábelhéjak létrehozásakor.

Metallizált

Ezek a filmek kapcsolódnak az alkalmazás építési területével.

Ezek egy vékony polimer alapú kis vastagság, amely felületén a nikkel mikrorészecskék, ezüst, króm vagy arany a felületre kerülnek.

A filmet gyakran fém műanyag ablakokban használják. Ezenkívül a termékeket széles körben használták hőmegtakarító bevonatként.

Hatály

Lavsan film használati területe:

 • Különböző típusú szálak gyártása (Lavsan és mások);
 • különböző típusú filmek készítése (laminált, vákuum, zsugorodás, polarizáció, nyomtatás, stretch, holografikus);
 • A csomagolás gyártása mind a többrétegű termékek szerkezetében, papír és több műanyag réteg kombinációján alapulva.

A Lavsan film használatának viszonylag új iránya lehet, hogy autoiparnak nevezzük, ahol a kompresszorok, az elektromos áramkörök, az automatikus tapintás elemek, valamint a csatlakozók, a szivattyúk és más alkatrészek elemeinek fedezésére szolgál.

A vastagság növekedése és egyenletessége a felületen, valamint az alacsony zsugorodás emelkedett hőmérsékleten, a gyúlékonysággal kombinálva, a termékek igényei a mozi szalagok, a fotoflinkek és a szalagos felvételek számára.

A pet filmeket motorok, transzformátorok és egyéb villamosenergia-mechanizmusok használják, végrehajtja a hőálló szigetelés funkcióját a tekercselésben. Az ilyen kábel megőrzi integritását és funkcionalitását légköri jelenségek, tengeri víz és magas talaj savasság.

A LoveVan film keresletben van a konténerek, mesterséges szövetek, valamint az autóipari gumiabroncsok gyártásában. A mechanikai mérnöki kompozit anyagot a PET Film alapján végzik.

Lavsana rostjai széles körben elterjedtek a külföldi és orosz gazdaság különböző ágaiban. A legtöbb különböző célú poliészter anyagok gyártására szolgálnak: megerősített hajtás tömlők és övek, napellenző vászon, csomagolószalag, autóirobák, padlóburkolatok, kardán szövetek és geotikus és banner bevonatok. A termálfoltos kiváló minőségű filmek csomagolásában parfüm, gyógyszerkészítmények. A háztartási vegyi anyagok csomagolása a legtöbb esetben Lavsan filmből készült.

A csomagolóállat több mint 80% -a granulátumból készül.

Gyártók

Országunk területén a 70-es években nyitották meg a kisállatfilmek kiadásában résztvevő termelési vállalkozásokat. G. múlt század. Egy katonai vállalkozás alapján Vladikavkaz és a második – Vladimir a Vladimir vegyi anyagok területén. Mindazonáltal Oroszország még mindig függ az importált nyersanyagoktól.

Ha figyelembe vesszük a nemzetközi piacot, akkor a termelés és a fogyasztás szempontjából a legnagyobb “játékosok” az Észak-Amerika vállalkozásai.

Országunkban azonban elsősorban európai és ázsiai nyersanyagokat használnak. Itt van egy nagyon érdekes trend itt. Történelmileg a Lavasan Film gyártásának legerősebb vállalkozásai az ázsiai országokban találhatók. Ez a szegmens Dél-Koreában, Japánban és Indiában a leginkább aktívan fejlődik – ez az indiai növények, amelyek az elmúlt években a világvezetők között voltak. A kisállatfilm gyártása Kínában gyorsan növekszik, a termékek termelése a termékek a kínai vállalatok közeledik az indiai, de eddig a termékek szinte teljes mértékben végrehajtottak az országuk területén.

Az európai vállalatok nagyon elmaradnak ezen a háttérben. A gyártók csak a gyártók egysége, a Mitsubishi (Németország) és a Torey (Franciaország) teljes európai piacának 2/3-e. Egy kicsit lemaradt mögöttük Malar Pat-E Mylar a DuPont (Egyesült Királyság, Luxemburg).

Feldolgozás

A műanyag anyagok másodlagos feldolgozási technológiáinak kialakulása miatt lehetővé vált a PET filmtermelés jelentős csökkentése. Ez a folyamat magában foglalja a Lavsan csomagolás által használt válaszfalat és zúzást. Ezt követően a shotgun többféle tisztítási cikluson halad át az adalékanyagoktól és a mosásból, szárazon, és átadja a rasztári színpadát. A kapott pelyhek közvetlenül a termeléshez vagy a granuláláshoz vannak kitéve. Ha a másodlagos műanyag kiváló minőségű, korlátozások nélkül használható.

Az így kapott film csak mínusz a műanyag jellemzőinek romlásának nevezhető: a film törékenyebbé és kevésbé átláthatóvá válik.

De erreM Még a leginkább megfelelő újrahasznosított polimer is használható a csomagolás létrehozására.

Összefoglalva a fentieket, meg lehet jegyezni, hogy A mai napig a PET-n alapuló filmtermékek nélkülözhetetlen műszaki termékké váltak, amelyet mindenhol a legrészletesebb célállomás gyártási műhelyeiben használnak. Annak ellenére, hogy más polimer anyagokból származó analógok széles választéka, a csomagolóedények réseiben a lavsanfilm a működési jellemzők egyedi kombinációjának köszönhetően nyer. A könnyű használat és a tartósság az anyag környezetvédelmi tisztaságával kombinálódik – ez pontosan ez a tényező lehetővé teszi, hogy széles körben használhassa az élelmiszeripar igényeit.

Mi a különbség az APT, Pat-E, Pat-G és Bopat film között, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: