Soft Wall panelek: tervezési lehetőségek és telepítési módszerek

A puha falpanelek különleges kifinomultsággal és varázsaival rendelkeznek a befejező lehetőségek között. Ritkán találhatók, azonban egy ilyen belső belseje mindig szokatlannak tűnik. Az anyag lehetővé teszi az egyéniség hangsúlyozását, az egyik falra összpontosítani, hogy elegáns luxus légkört helyezzen.

Sajátosságok

A lágy fali panelek belsőépítészeti dekorációra tervezték. Ez egy olyan volumetrikus anyag, amelyet textúra, eredeti megjelenés jellemez. Jellemzően a termékek megtalálhatók, amelyek előállítása a gyári körülmények között történik, bár saját kezével készíthetők.

A panelek több rétegből állnak, és a következő eszköz:

 • az alapítás Tartós lemezanyagokból, jó tapadási jelzőkkel, például polivinil-kloriddal történik. Az alapvastagság 5-8 mm;
 • Közepes réteg – Ez az úgynevezett töltés, amely egy hab gumi, szélepon vagy poliuretán;
 • Külső dekoratív réteg – ezek mesterséges vagy valódi bőrből és szövetből állnak. Ezenkívül a külső réteget speciális készítmények feldolgozzák, amelyek a bevonat hidrofobicitását biztosítják, a napfény ellenállását, a magas hőmérsékletet.

Érvek és ellenérvek

A puha falpanelek bármilyen típusú belsejébe illeszkednek, a legfontosabb dolog a megfelelő döntés kiválasztása. Lehetővé teszik, hogy elegáns belsőséget hozzon létre, jegyzeteket készít az arisztokrata luxusra. Fontos, hogy a panelek univerzálisak – alkalmas lakóhelyiségekre, alkalmazzák a kávézók, mozik és más intézmények kárpitozására.

Az előnyök közül az alábbiak szerint kell megjegyezni:

 • hang- és hőszigetelési hatás;
 • Dekoratív funkciók – A vendégek és a látogatók pontosan emlékeznek erre a belső térre;
 • a helyiség zónázásának képessége, anélkül, hogy a terjedelmes válaszfalak és a megfélemlítés használatát használná;
 • Egyetemesség és a különböző típusú befejező anyagok harmonikusan kombinálható;

 • a fal bevonatának kis hátrányai elrejtésének képessége, elsősorban a magassági különbségek;
 • könnyű telepítés;
 • A deformációval szembeni ellenállás – az anyag megnyomása után azonnal megszerzi a korábbi formát;
 • Az anyag környezetbarátsága és biztonsága nagyszerű lehetőség a gyermekszobák nyilvántartására;
 • Könnyű működés – A bőrpanelek mögött könnyen kezelhető.

Helyesen értesítse, hogy a termékek költsége meglehetősen magas.

Nem szabad megfeledkeznünk, hogy a textilfelületek különleges gondot igényelnek. Ellenkező esetben gyorsan elveszítik fényességüket és vonzerejüket.

Különböző anyagok

A panelek különböznek a méretekben: megfelelnek mind nagyon kicsi (100×100 mm) és meglehetősen nagy (1,5×2,7 m) termékekkel. Ami az űrlapot illeti, többnyire négyzetek és téglalapok.

Válassza ki a bevonatot egy esztrichsel és anélkül. Ez utóbbit általában rétegelt lemezek vagy szervek lapjain végzik. A gördülő esztrich gyakori, ami magában foglalja a mélyedések anyagának felületén lévő jelenlétet, amelyben a dekoratív gombok varrnak. Az utóbbi változatos helyére helyezhető, hiteles domborművek és texturált minták létrehozása lehetséges. A klasszikusok olyan négyzetek vagy Rajna, amely a szövetgombok bizonyos szakaszaira van kialakítva.

A legvonzóbb kocsi esztrich egy monofonikus bőr, bársony, velúr és velúr bevonatokra néz.

A 3D-s panelek különleges helyet foglalnak el, amelynek alapja általában MDF paneleket, gipszet vagy tömböt végez. Az eredeti formát kapják. A bázis konvex (texturált) részei festettek vagy fájnak bőrre vagy textilekre.

A felhasznált céltól függően az ilyen típusú termékeket megkülönböztetik:

 • szövet – borított bársony, velúr vagy természetes textíliák. A legfontosabb dolog az, hogy az anyag nem nyúlik, nem égett;
 • A valódi bőr felső rétege. A legdrágább anyag jól néz ki a szekrényekben, irodákban, nappaliban;
 • mesterséges bőrrel borított, Például, Alcanta. Ők is feltűnőnek tűnnek, míg gyakran nagyon nehéz felismerni az utánzás, így az anyag hasonló a valódi bőrhöz, a legegyszerűbb gondozáshoz.

Tippek a választáshoz

 • Hálószobákhoz általában válassza ki a könnyű szintetikus paneleket. Ezek a szoba egy része, például egy zóna a fejléc ágy felett. Általános szabályként ez a fajta befejező egybeesik egy hangszínt a függönyökkel és tapétával, éppen ellenkezőleg, kontrasztot hajt végre. Gyakran a tervezéshez válassza a Textil vagy Bőr termékeket a nyugodt árnyalatokból. Tartós hab és poliuretán termékek jól néz ki, és hosszú ideig szolgálnak a nappaliban, a gyermekek, valamint a sportcsarnokokban. Ezek a fajták a panelek terjedtebbek a szintetonhoz képest.
 • Ágyra Gyermek, azaz, ha a panelek nem csak dekoratív, hanem gyakorlati funkciót is, akkor jobb választani több volumetrikus hab paneleket. Pózolják őket az ágy közelében az ágy közelében, megmentheti a baba véletlenszerű sztrájkból és sérülésekből egy álomban.
 • A nappaliban, Mint a folyosón, bőr, mint például a mesterséges bőr panel, valamint bársony, velúr. Fontos pillanat: meg kell növelniük a kopásállóságot és az antibakteriális impregnálást.

A puha panelek megvásárlásakor érdemes előnyben részesíteni a kiváló minőségű és kopásálló felső rétegeket.

Ha úgy döntenek, hogy önállóan teszik őket, az optimális választás bútorszövet lesz. A nem szakember számára a bőrrel való munka meglehetősen összetett. Töltőanyagként ajánlott egyszerűbb használni a munkát. Ez lehetővé teszi a sima és homogén felületek elérését.

A textilpanelek kiválasztásakor érdemes előnyben részesíteni azt a tényt, hogy antibakteriális és antisztatikus impregnálással rendelkeznek. Az utóbbi jelenléte a termék nulla statikusságát biztosítja, szinte nem vonzza a port.

A falpanelek megvásárlása, mint bármely építőanyag, preferencia érdemes megfizetni a termékeket olyan hiteles gyártóknak, akiknek termékei kiváló minőségűnek és biztonságosnak bizonyultak.

 • Ezek közül az egyik a vállalat Mollemebel, Kezdetben az ágyak előállításával foglalkozik, de fokozatosan bővíti a lágy fali anyagok tartományát. Napjainkban a textil- és bőrpanelek változatossága a márkanév alatt áll rendelkezésre, valamint az Alcanta és más bőrönd analógjait.
 • A hazai termelő termékei “House Walls” – Ez egy panel velúr, bőr, alcans, valamint egy szuper-rezisztens szál antibakteriális tulajdonságai képesek felosztása szagok, valamint ellenálló a tűz.
 • Egy másik orosz gyártó Molize szintén megérdemelte a pozitív ügyfél visszajelzést. A bőrből származó termékek, helyettesítő és textilja megfelel az európai minőségi előírásoknak. Lehetőség van a megrendelés alatt álló panelek gyártására.

 • Sokféle textilpanelek megtalálhatók a gyártónál “Soft Sign”, amely felszabadítja a paneleket a lágy jel márka alatt. A legnépszerűbb bevonatok közül – Flock, Jacquard, Velor, Velvet, valamint Műbőr. A vásárlók kiválaszthatják mind a tervezői termékeket, és megtestesítik saját ötleteiket, a saját vázlatokon lévő panelek gyártásának sorrendjét.
 • A bőrpanel beállításainak hatalmas választéka a márka gyűjteményekben történik “Parketta Avenue”. A cég nevében könnyű kitalálni, hogy a padlóburkolatok gyártásában is részt vesz. Ez igaz, bár ma a vállalat vezető iránya a lágy fali panelek gyártása, és a fókusz bőrkárpitos termékekre vonatkozik.
 • Többek között a tisztességes gyártók, a vevők ünneplik a termékeket LLC “KNESER GROUP” ÉS MK “Stroy”. Mindkét vállalat, a panelek gyártása mellett bútorokat termel.

A szerelés finomságai

A falpanelek telepítése többlépéses folyamat.

 • Az első szakasz természetesen, előkészítő. A szoba tulajdonosa az anyag méretével és típusával van meghatározva, a szükséges panelek, ragasztók és egyéb elemek és eszközök számának kiszámítása. Ha úgy döntenek, hogy a falpaneleket saját kezével készítik, akkor egy rétegelt lemez, sintepon vagy habgumi, rögzítőelemek, bútorszövet. Először is, a panel kívánt méretét kivágják a rétegelt lemezlapból, amelyek az esztrich és a rögzítő rendszerek alatt jelölik. A Markup fúró lyukakon.
 • A következő lépés Töltőanyag előkészítése. A rétegelt lemezelemek méretének megfelelő fragmenst kivágják a szinteterből vagy a habmagból. Ragasztóval, a töltőanyag csatlakozik az alaphoz.

 • Ezután kezdje szorosan egy szövetet. A vágószövet mérete megegyezik az alap méretével és 7 cm méretével (a hajlításon, figyelembe véve a szubsztrát vastagságát és a töltőanyagot). A töltőanyagban lévő meglévő lyukakon keresztül és az alapnyújtás a kaproncsíkban a kárpitanyagot a tűre ültetik, és azonnal varrnak egy gombot. Ismételje meg az egyes lyukak műveleteit, ezáltal rögzítse a felső dekoratív réteget. Az utolsó gomb varrása után csak a rétegelt lemez rossz oldalán lévő befejező anyag széleit állítja be, és zárójelekkel biztosítja őket egy bútorkapóval.

A kész kialakítás vastagságát az alap és a töltőanyag vastagsága határozza meg. Nagy helyiségekben jobb, ha vastagabb bázisokat készítünk – akár 5 mm-ig. A kis méretű szobákhoz érdemes a bázisokat, amelyek vastagsága legfeljebb 3 mm, így előnyben részesítve a kisebb paneleket.

A gombokat a panelekhez használják, ugyanolyan anyaggal borítva, hogy a termék felső felülete.

Megtalálható kész készletek, amelyek anyagból állnak az elvégzéséhez és ugyanazon gombokhoz. Meg tudod csinálni a gombokat, miután több szövetet vásárolt és apró darabokra vágva.

A gombok a ruhával meghúzódnak, kényelmesebbé teszik azonnal a rögzítésének folyamatában.

A boltban vásárolt vagy független paneleket különböző módon lehet csatolni. Itt van egy példa egy lépésenkénti utasításra, amit egy ilyen népszerű rögzítés a kereten:

 • A fából készült sínek antiszeptikájából egy cellás típusú keret van felszerelve, amely a falon van rögzítve egy dugóval;
 • A sejteket ragasztóval rögzítjük;
 • A kialakítás szintetősökkel van lefedve, amely zárójelekkel rögzítve van a széleken;
 • Kárpitozás nyílik, rögzítve a láda oldalán;
 • A kötőelemek ragasztott dekoratív fonalakkal zárva vannak;
 • A kis szegfűszegeket ruhával zárva, és a díszítő réteg felületén a keret keretében hajtják.

Kis Tipp: Annak érdekében, hogy ne károsítsa a szegélyt a körmök vezetése során, akkor szinteton béléseket kell használnia.

Napjainkban a kastély mechanizmusainak hátoldalán található paneleket találhat. Segítségük segítségével a termékeket a láda lógnak, és nem igényelnek a körmök rögzítését. Ha a panelek kicsiek és kis súlyúak, és az alap nagyon erős (hordozófal, például), ragasztható.

A folyamat általában a következő:

 • A falon van egy jelölés – a panelek rögzítőjének tervezése;
 • A panel ragasztója a peremén és a központban;
 • A panel a falra kerül, és nyomja meg a gombot.

Jelentkezzen be az alulról felfelé és felülről lefelé. Ha egy kisebb panel szükséges, akkor először szétszereljük, majd vágja le vagy levágja. A kapott megfelelő méretű elem ismét meghúzni syntheps (habszivacs) és zárt egy dekoratív réteg. Mivel a kivágott méretek kevésbé esztétikailag néznek ki, ajánlott oly módon szerelni őket, hogy ne keressen vágást. Meg tudod csinálni, kitöltve nem az egész falat, és központi részét, azaz nem éri el a sarkokat.

Ebben az esetben fontos elérni, hogy a fal díszített panel része és a szögek közötti távolság ugyanaz volt.

Ragasztóalapként hígított PVA vagy folyékony körmöket használnak. Amikor a ragasztó a panel külső oldalán talál, azonnal meg kell oldani. A telepítéskor meg kell próbálnia, hogy ne engedje, hogy a ragasztó az elülső oldalra. A kiválasztott csatolási módszertől függetlenül fontos, hogy megfelelően készítsen egy falpanelt. Minden szabálytalanságot el kell dobni, a kommunikáció (csövek, vezetékek) eltávolítása, a repedések kiküszöbölése.

Ha az anyag ragasztását tervezik, akkor jobb, ha eltávolítjuk az előző befejező réteget, mivel ez rosszabbodik.

Egy lapos, tiszta és száraz falon 2-3 réteg követi a primer alkalmazását. Ez fertőtlenítő és javítja az anyagok ragasztását.

Tippek és ajánlások

A szakemberek azt javasolják, hogy a következő tippek lágy falpanelekkel dolgozzanak:

 • A bőrfal panelek kiválasztása, akkor kombinálja őket texturált háttérképekkel, elegáns fából készült bútorokkal;
 • Ha a feladat a szoba zónái, akkor a “puha” fal tovább folytatható a mennyezet vagy a pódium panelek részben történő befejezésével;
 • A legegyszerűbb az ellátás modelljei, kárpitozott mesterséges bőr. A sima matt bőr lesz a legtartósabb és könnyen használható. Tiszta száraz vagy enyhén nedves ruhával törölhető;

 • A bőr termékek esetében jobb vásárolni speciális rakományügynökök és poliroli. Alkalmas azok számára is, akiket a lágy bőr bútorok gondozására használnak;
 • Fissure felületek általában elég ahhoz, hogy rendszeresen tisztítsa porszívóval egy speciális fúvóka kárpitozott bútorok;
 • Elfogadhatatlan, hogy dörzsölje a felületeket, alkalmazzon agresszív tisztítószereket, valamint a csiszoló részecskékkel rendelkező termékeket;
 • Ha a folyadék fali paneljeire kerül, akkor azonnal be kell mennie a helyszínen egy száraz tiszta szalvétával vagy ruhával.

Ami a színt illeti, érdemes megjegyezni, hogy a falpanel általában a szoba közepén lesz.

 • Hálószobákhoz A csendes bézs vagy könnyű árnyalatokat általában kiválasztják. Az ilyen panel képes a helyiség vizuális bővítésére.
 • A nappali számára és a szekrény választható és sötétebb árnyalatok. Respertable bőrelemek kávé, barna, grafit és fekete árnyalatok.
 • Gyerekeknek Általában úgy válasszon, hogy fényes vagy fényes árnyalatok legyenek.

A különböző színekkel kombináló 3D-s panelek használata az érdekes hatások elérését teszi lehetővé. Például egy panel egy hullám-szerű textúra, festett vagy kárpitozott anyagokból 2-3 árnyalatú sötét kék fény akvamarin, az illúziót kelti a testület a tengeri téma.

Nem szükséges elnyelni a fal teljes felületét panelekkel, mert akkor megszűnik, hogy világos részletek, a szoba hangsúlya. A kárpitozott bútorok közelében lévő termékek helyszíne lesz. Ennek köszönhetően létrejött egy puha sarok folytatása, a szoba vizuálisan bővül. A panelek használatával bizonyos belső részleteket lehet osztani. Ugyanakkor feltétlenül, hogy ellentétben játsszon. A panel ugyanolyan színstíl stílusban hajtható végre, mint más belső tárgyak.

Az ékezetek már sikerül a textúrák különbsége miatt.

Arról, hogyan készítsünk egy puha falpanelt a saját kezével, akkor egy kicsit megnézheted a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: