Szerelési hab Makroflex: Előnyök és hátrányok

Az építési munkák gyakran a különböző anyagokból álló egyes elemek összekapcsolásához szükségesek, mászó résidők és lyukak, rögzítő panelek felületekre. E célból egy rögzítőhabot találtunk ki, amely nemcsak az anyagok gyors rögzítését biztosítja, hanem csökkenti az építési eljárások költségeit is. A legtöbb gyártó közül a MacRoflex MacRoflex szerelőhab kiemelve van, amely magas műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

Sajátosságok

Több mint 30 éves szakmai tevékenység, valamint a Társaság a német aggodalommal rendelkező Henkel, megkezdte a vállalat termelési kapacitásának kiépítését. Ma Makroflex habja az Európában pozitív oldalról és az egykori FÁK országaiból bizonyult.

A Makroflex szerelőszalagot poliuretán tömítőanyagnak is nevezik, különböző mennyiségű hengerekben készült. A MacRoflex hab egy prepolimerből és hajtóanyagból (oszcilláló gázból) áll. Amikor elhagyja, kölcsönhatásba lép, a prepolimer lefagy. A fagyasztott, a rések és a lyukak.

A Makroflex szerelési hab a következőre:

 • Self-metáció a rések, lyukak;
 • az anyagok levegő ürességének kitöltése;
 • Speciális anyagok vegyületei;
 • Hő- és hangszigetelő felületek beltérben.

A háztartási használatra szolgáló hab egy műanyag cső formájában van, amely csatlakozik a léggömbhez. A hab anyagának felszabadulása rajta keresztül történik. A professzionális variáció olyan tervezést jelent, amely szakosodott az építési pisztoly csatlakoztatására. A hab professzionális változata sokkal több termelési termékkel rendelkezik, ellentétben a háztartási habokkal, de többet is költ.

Érvek és ellenérvek

Előnyök a hab makroflex használatában:

 • A hab késztermékek. A munkához nem szükséges előzetes előkészítő munka.
 • A felügyeleti habok nemcsak az anyagok, hanem a varratok és repedések ragasztására és tömítésére is használhatók.
 • Könnyű és egyszerű használat.
 • A termékeket megfizethető ár jellemzi.

 • Összetételének köszönhetően a hab megbízható védelmet nyújt a nedvesség ellen.
 • Az anyag megszilárdulása gyorsabb, mint a cementkeverék keményedése.
 • A hab macroflex képes különböző anyagokkal való használatra: fa, kő, beton, fém bevonatok, PVC, forgácslap.
 • A speciális szerelt keverékkel végzett munka hőmérséklete -5 és +35 fok között változik.
 • A szerelési habokkal való munka kiküszöböli a por és a különböző szennyeződések képződését, amely lehetővé teszi a helyiség tisztításának csökkentését az építési eljárások után.

Hibák:

 • Az ultraibolya sugarak hatása alatt a habszivacs az idő múlásával történik. Ahhoz, hogy megvédje az anyag, szín-alapú festés alapuló termékek vizes emulziós, az összetétele a tömítő egy speciális anyag, keveréke cement, gipsz.
 • A telepítés csak különleges védelmi eszközökkel történik. A rögzítő szalag befolyásolja a légzési szerveket, a bőrt, a nyálkahártyát.

Nézetek

Gyártó A MacRoflex nagy mennyiségű terméket termel, nemcsak a toll, hanem különböző típusú tömítőanyagok és ragasztók is.

A MacRoflex szerelőhab a gyártósorban a következő fajtákat tartalmazza.

 • Macroflex Shaketec Szezonban.
 • Macroflex tél– Ez száraz és hideg körülmények között használt hab. Hőmérsékleti módokban alkalmazzák -10-ről +25 fokos speciális csőalkalmazó. Az ilyen keverék kiváló zajszigetelést hozhat létre, töltse ki az ürességet a tetőrendszerekben, a szerelvény ablakban és az ajtókban.

 • MacRoflex Premium – professzionális szerelőhab poliuretánból. Ha használják, 2-szer növeli a térfogatot. Premium-fokozatú hab egy pisztollyal. Kiváló tengelykapcsoló faanyaggal, fémből, betonból, kőből. Használja a habot nedves bevonatokkal. A MacRoflex Premium hab hangereje 750 ml, ha a termék kilép, 25-50 liter hab anyag képződik.
 • MacRoflex Premium Mega professzionális téli szerelőhabot jelent. Az ilyen keveréket -15 ° C hőmérsékleten alkalmazhatjuk, ezáltal megbízható és tartós tapadást biztosítanak a fából, betonból, fémből származó anyagokból. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az anyag önálló, a keverék pontos dózisa, amikor kilép.

 • Makroflex Pro Egy speciális eszköz által alkalmazott kijárat körülbelül 65 liter késztermék. Jó tapadást biztosít sok építőanyaggal. A különböző habok keveréke nem tartalmaz szerves anyagokat klór, fluor és szén formájában. Ennek köszönhetően az ablakok, az ajtók, az ürítés megadásakor használják. A tömítőanyagot szigetelésként is használják.
 • Szerelési hab Makroflex WhoveTeq egy új generáció termelése. A fehér polimer hab a WHITETEQ módszer szerint történik, amely a keverékben szereplő komponensek ideális tisztításán alapul. Ennek eredményeként egy kristály és hófehér hab, mikroporózus quattro szerkezet és ellenállás az ultraibolya sugarak hatására. A spray belsejében van egy speciális golyó, amely az elemek egységességét összekeverik. A henger beépített szelep biztosítja a hab minőségét. Számos építési munkában (szigetelés, töltés, anyagok rögzítése) használják.

 • Macroflex hab cement. A fajta termékei nagy mennyiségű nehéz táskát helyettesíthetnek cement, segédeszközök, valamint vízzel. A hab segítségével sok erőfeszítés nélkül és meglehetősen rövid idő alatt különböző építőanyagok és blokkok. A habcementet a panelek falához, lépcsőfúvókákhoz, ablakpárkányokhoz használják. Tilos megoldást alkalmazni a hab beton felületén.

Sok fogyasztó megakadályozza a választásukat ezen a terméken, mert az elegy nem tartalmaz klórofluor-karbonvegyületeket. Lehetőség van arra, hogy ezt a terméket negatív hőmérsékleten végezzük (nem alacsonyabb, mint -5 fok).

Macroflex tömítőanyagok – különféle termék, amelyhez a következő típusú anyagok tartoznak.

 • Makroflex TA145 – high-tech-rezisztens tömítőanyag, amely nagy hőmérsékletű vagy éles hőmérsékleti módok (szélszekrények, kerámia konyhai csempe panelek) használatára szolgál. A megoldás megszilárdulása a levegő páratartalma miatt következik be.

A ragasztó összetétele nem tartalmaz oldószeres anyagokat, és nincs specifikus szag. A bevonatok ragasztójának nyitási ideje 15 perc. A ragasztási szárítási idő 24-48 óráig változik.

Az összehasonlító kutatási vélemények azt mutatták, hogy az osztályos tömítőanyag MacRoflexnek nagy előnye van a szokásos tömítő megoldásokkal szemben. Ha habzás, hab égési sérülések nélkül, amelyen keresztül a füst és a mérgező anyagok áthaladhatnak. A ragasztó felületének a felületen körülbelül 15 perc. Ellenáll -65 és +315 fok közötti hőmérséklet.

 • Macroflex AX104 – felügyeleti szilikon tömítőanyag, amelyet az építőanyagok önmegvalósítására szánt, mind belső, mind külső munkával. Jó tapadást biztosít az üvegből, kerámiából, alumíniumból készült anyagokhoz. A készítmény olyan anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a penész és a gomba kialakulását, és nagy ellenállással rendelkeznek a nappali világítással. A szerelés hőmérséklete +5 és +40 fok között van, de szükség van arra is, hogy nincsenek nedvesség és jég a felületeken. A szilikon tömítőanyag eltarthatósága – körülbelül 18 hónap.

 • Macroflex NX108 – Ez egy közömbös szilikon tömítőanyag. Jó tapadással rendelkezik fa bevonattal, üvegekkel, fémekkel, kerámiákkal, műanyagokkal, betonokkal. A tömítőanyag ellenáll a fém bevonatok rozsda kialakulásának és az UV-sugaraknak. Az ilyen tömítő keverék fő előnye, hogy magas páratartalommal rendelkező szobákban alkalmazható (fürdő, fürdőszoba).
 • Macroflex FA131 – Ez a fagyálló poliakril tömítőanyag. Ez a fajta tömítőanyag a varratok és repedések bezárására szolgál, mind a beltérben, mind a kívülről. A tömítőanyag méltóságához annak tulajdonítható, hogy nagyon ellenáll a tárolás és a szállítás során történő fagyasztáshoz és felolvasztáshoz. Lehetőség van folt a tömítőanyag-akrilfestőanyagokban. Nem ajánlott magas páratartalmú anyagot használni. A varratok varrásait és repedéseit a beton, tégla, fa, csempe, gipsz.

 • Macroflex sx101 – Szaniterszilikon tömítőanyag, amely magas páratartalmú helyiségekben (fürdőszoba, fürdőszoba) használható. A fungicideket tartalmazó keverék összetételének köszönhetően ellenáll a penész és gomba kialakulásának. A tömítőanyag fehér vagy színtelen lehet. Nem ajánlott tömítőanyagot használni az akváriumok tömítésére, mivel a készítmény antiszeptikus anyagokat tartalmaz. A kőfelületekkel való kölcsönhatáskor a foltok kialakulhatnak. A telepítés csak +5 és +40 fok közötti hőmérsékleten történik.

 • Makroflex MF190 – a legerősebb fehér ragasztó ragasztó, amelynek alapja a polimerek víz diszperziója. A belső és külső építési munkák ragasztásához használt műanyagok és fából készült anyagok. Gyorsan és határozottan ragaszkodik az építőanyagok fából, forgácslapból, PVC, vakolat, műanyagok, gipszkarton.

A ragasztó összetétele nem tartalmaz oldószeres anyagokat, és nincs specifikus szag. A bevonatok ragasztójának nyitási ideje 15 perc. A ragasztási szárítási idő 24-48 óráig változik.

Fogyasztás

A Makroflex szerelési habfogyasztás a varrás méretétől és alakjától függ. A négyszögletes keresztmetszetű, fogyasztás kiszámításának képlete: mg x sh, ahol M-mélysége a varrat (mm), W-szélessége a varrat (mm). Például, ha a varrás szélessége és mélysége 5 ml, akkor az áramlási sebességet kiszámítjuk: 5 x 5 = 25 ml / 1 m. varrás. Háromszögletes varrás esetén a számítás így néz ki: ½ w x. Ha a szélesség és a mélység 10 ml, akkor az áramlás: 5 x 10 = 50 ml / méteres varrás.

A maximális habhozam biztosítása érdekében 45 fokos szögben kell levágnia a patron hegyét.

Száradási idő

A rögzítőhab szárítási ideje számos tényezőtől függ: a levegő páratartalma, a rögzítőelem és a környezet hőmérséklete, az alkalmazott anyag mennyisége és típusa. +20 fokos hőmérsékleten a hab 2-3 órán át szárad, de a végső fagy csak 12 óra elteltével jelenik meg. Kisebb hőmérsékleten a keverék 24 órán belül megszárad. A keverék kezdeti öntése (2-3 óra), kivághatja, elhelyezheti, festeni. A fagylalt hab időtartama felgyorsítható a nedvesítéssel, amely szintén az építőanyagokhoz való ragaszkodáson is működik.

Vélemény

Számos szakértő javasolja, hogy hagyja abba a választásukat a MacRoflex gyártó szerelőhabon, mert számos Pozitív visszajelzési visszajelzések, amelyek a keverék érdemeire épülnek:

 • Könnyű és gyakorlatiasság;
 • a fagyasztott rövid időtartam;
 • elfogadható ár;

 • Hatalmas termékcsalád MacRoflex;
 • megbízhatóság és tartósság;
 • Kiterjedt használatú terület.

Mint minden építőanyag, a szerelőhabnak negatív visszajelzést ad a fogyasztóktól. Alapvetően a keveréket az utasításoknak megfelelően használták, anélkül, hogy a habok használata során megfigyelték volna a biztonsági előírásokat.

Tippek

A szakemberek ajánlásai a szerelőhab MacRoflex használatával kapcsolatban:

 • A hab használata előtt szobahőmérsékleten körülbelül 12 órán át tartani kell, hogy a keverék teljes felmelegedéséhez szükséges legyen.
 • A MacRoflex termékekkel való szerelési munkálatok csak száz százalékos robbanás után hajthatók végre. Alkalmazás közben a lombkorona felfelé kell tartani, függetlenül attól, hogy a hab bevonat (manuális módszer vagy pisztoly) következik be.
 • Mielőtt egy összeszerelési megoldást alkalmaznánk a felületre vagy bevonásra, meg kell tisztítani a port és a különböző szennyeződéseket. A régi tömítőanyag formájában szennyezett fémbevonatok könnyen tisztíthatók fehér szellem segítségével. A jobb tapadás érdekében is ajánlott tisztítani a felületet vízzel speciális permetezővel.

 • Ha szükség van az építési munka megszakítására (több mint 15 perc), mielőtt megújítaná a keveréket, a csatornát és a csövet a habosított keverékből kell tisztítani.
 • Hab foltok, amelyeknek nincs ideje keményíteni, könnyen tisztíthatók speciális tisztítószerekkel. A fagyasztott keverék csak mechanikai expozíció (a felületek vágása).
 • Alkalmazza a MacRoflex alkalmazása a résidők és varratok kitöltése 0,5 cm és 8 cm között. A keskeny résekben a keverék nem állhat be a szükséges mélységbe, amelynek eredményeképpen az üresség alakulhat. A széles varratok és repedések nem tudják ellenállni a megoldás nehéz tömegének ellenállását.

A MAKROFLEX FOAM-val való felszerelés biztonsága:

 • Nem engedélyezheti a kész keveréket a bőr és a látás szervei, erős irritáció előfordulhat. Ha ez történt, azonnal kell mosni a készítményt a bőrből, vagy meleg vízzel öblítse le a szemet.
 • Semmilyen esetben ne távolítsa el a léggömböt a pisztolyból, amely nem teljes mértékben kihasználva. Csak egy üres léggömböt cserélhet.

  • Az építési munkák szerelési habokkal csak a jó szellőzéssel rendelkező szobákban történik. A keverék permetezésénél rosszindulatú anyagok jönnek ki, amelyek befolyásolják a légzőszervi szerveket. Javasoljuk védőfelszerelést.
  • Tilos a hab anyagot forró felületeken és régi elektromos vezetékeken okozni. A habosított habszivacs kölcsönhatás robbanáshoz vezethet. A megbízhatatlan kábelezés hozzájárulhat a szikrák hirtelen megjelenéséhez, ami szomorú következményekkel jár. Nem is dohányozhat a tömítő megoldások közelében.

  A Makroflex szerelési hab előnyeiről és hátrányairól lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: