Szőlszalag típusú légzőkészülékek

A meglévő védelmi alapok közül a leginkább megfizethető és elosztott a légzőkészülék. Ma a cikkünkben beszélünk a “szirom” légzőkészülékek jellemzőiről és megkülönböztető jellemzőiről.

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Főbb jellemzők

A “szirom” légzőkészüléke védőmaszk. Meglehetősen egyszerű kialakítású, és lényegesen eltér a fejlettebb szelepvédő berendezésektől. Az egyéni védelem (SIZOD) személyzetének hatékonyságát az a tény, hogy a gyártó megfelel a GOST rendelkezéseinek. Emlékeztetni kell arra, hogy a “szirom” csak az eldobható használatra alkalmas. Ugyanakkor a megengedett használati idő egy konkrétabb mutatója a tényezők széles körétől függ: környezeti feltételek (például hőmérsékletjelzők vagy páratartalom szint), a káros anyagok intenzitása stb. D. Ugyanakkor a készülék képes lesz megvédeni Önt a por és aeroszoloktól, de a gőzök és a gázokhoz képest erőteljes.

Ez a védelmi eszköz az országunkban 1957 óta készült. Természetesen könnyű. A “szirom” kialakítása egy kör alakú maszk, amely nagyszámú speciális szűrőszövetből készült rétegből készült. Az ilyen Sizod alapjául szolgáló eljárás során az ilyen anyagot műanyagként használják. Ezenkívül a felhasználó kényelméhez és az arcon erősen rögzített “szirom”, speciálisan tervezett nyakkendők és az orrlemez is rendelkezésre áll. “A szirom” szorosan illeszkedik a személyhez.

A maszk ezen jellemzője azzal érhető el, hogy a szűrőanyag elektrosztatikusan feltöltődik a jellemzőiben.

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Leggyakrabban a szántóanyagot a légzőszervi szervek védelmére használják a rosszindulatú porból, amely nem természetben toxikus (például növényi, állati, fém- vagy ásványi por), valamint számos vírus, baktériumok, rosszindulatú mikroorganizmusok és Aeroszolok. Így, Megállapítható, hogy a “szirom” széles körben használják az emberi élet ilyen szféráiban, mint bányászati ​​kőzetek, kohászat, ipar, gépészet, mezőgazdaság, gyógyszer és T. D. Otthon egy maszkot használnak a javítási és építési munkák folyamatában.

Fent említett, A “szirom” működését egy speciális szűrőelem biztosítja, amelyet Filtropolitan Petryanov (vagy FPP) neveznek. Ez az anyag nagyon vékony polimer szálakból áll, amelyek ugyanolyan eloszlanak a géz felületén (ami viszont elvégzi a bélés szerepét). Annak ellenére, hogy ez az anyag megakadályozza a különböző rosszindulatú anyagok az emberi testnek, teljesen ártalmatlan az emberek számára, a Petryanov nem okoz allergiás reakciókat és más negatív következményeket.

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Népszerű modellek

A “Szőlő” légzőkészülék 3 modellben vásárolható, nevezetesen: “petal-200”, “petal-40”, “petal-5”. Mindegyik maszknak saját megkülönböztető jellemzői és egyedi jellemzői, amelyeknek gondosan meg kell vizsgálni a közvetlen vásárlás előtt. Az ábra, ami után a neve a sizod (5, 40 vagy 200) azt jelzi, hogy az összeg a rosszindulatú port képes megvédeni a maszk (igen, rosszindulatú anyagok haladja meg a megengedett érték 5, 40 vagy 200-szor).

Emlékeztetni kell arra is, hogy a legnagyobb megengedett koncentráció ilyen túlzása a káros elemek légkörében legfeljebb 2 mikron, több mint 2 mikron, A SISOD “szirom” maszk összes modellje sokszorosa a környező levegőben lévő aeroszolok megengedett koncentrációinak növelésével, 200-ra. Ez vagy az egyéni védőszer modellje könnyen megkülönböztethető kívülről, mivel mindegyiküknek saját színszíne van: “Petal-200” – fehér szín, “petal-40” – narancssárga szín, petal-5.

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Hogyan válasszuk ki?

A kiválasztáshoz egyénileg a “szirom” védelmének eszközeit óvatosan és felelősségteljesen kell megközelíteni. Ne feledje, hogy az Ön biztonsága, az egészsége attól függ, és bizonyos esetekben – még az élet is. Először is előzetesen meg kell gondolkodni, amelyből a szennyezés forrásait meg kell védenie. Tartsd észben, hogy “A szirom “csak akkor alkalmas, ha rosszindulatú anyagok vannak por vagy aeroszolok formájában. Egy másik fő jellemző az ilyen negatív elemek koncentrációja. Ebből a mutatóból attól függ, hogy milyen modell “szirom” lesz a legmegfelelőbb.

Így, Az összes ilyen paraméterek helyes meghatározásához először meg kell ismerkednie egy ilyen jelzővel, mint egy PDC-t (rendkívül megengedett koncentráció) a rosszindulatú alkatrészek levegőjében, amellyel foglalkozik egy adott típusú munka végrehajtásakor.

Fontos figyelembe venni a külső feltételeket (például a különböző modellek relevánsak lesznek a friss levegőben vagy zárt szobában).

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Általánosságban elmondható, hogy a legmegfelelőbb olyan modellt adni, amely a legmagasabb szintű védelemmel rendelkezik – csak ebben az esetben biztos lehet benne, hogy biztosan biztos lehet benne.

A Sizod funkcionális jellemzői mellett, Figyeljen a “szirom” használatára is. Ne feledje, hogy a védőmaszk szélei szorosan illeszkedhetnek a személyéhez – csak ebben az esetben számíthat a megfelelő biztonsági szintre. Ugyanakkor szabadon kell lélegezni. Ha a maszkok felszerelésének folyamatában rájött, hogy a légzés nehéz, akkor meg kell tagadnia vásárolni. Ennek megfelelően a Sizod preferenciájának lehetősége, amely a formatervezésükben különleges elemekkel rendelkezik – az obturator. Ez biztosítja a légtömegek mozgását a maszk belsejében. Ha a “szirom” kiválasztásának és megszerzésének folyamatában figyelembe veszi ezeket a tényezőket, akkor vásároljon egy kiváló minőségű maszkot, amely védi Önt a negatív környezeti hatásoktól, és megmenti az egészségét.

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Hogyan kell használni?

Miután kiválasztotta és megszerezte a “szirom” szitódot, fontos, hogy gondoskodjon arról, hogy mit használ a maszk helyesen. Tehát az akvizíció után észre fogod venni, hogy a “szirom” nem működő pozícióban megjelenő megjelenésű megjelenés egy lapos kör. Ugyanakkor minden maszkot egyedi csomagba csomagolnak. Ennek megfelelően, rendben Ahhoz, hogy a “szirom” -ra helyezzük, meg kell állítania egy bizonyos cselekvési sorozatot.

Először is meg kell nyitnia a csomagolást, és megkapja a személyes védelem eszközeit. Ezután a fejpánt különböző oldalain kell hígítani. Következő lépés – Csipke Edge Hood. Az éleket viszont ki kell húzni, és csak néhány centiméter (többé). Ezután ezeket az éleket szabványos közvetlen csomóponttal kell összekötni, és töltse ki őket hely alatt. Ezt követően meg kell fizetni a figyelmet az obturátorra – erre, terjessze a Sizod alapját.

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Most kell csatolnia egy “sziromot” az arcodra, és tegye a maszk orrlemezét az orrára. Annak érdekében, hogy megfelelően helyezze el a maszkot, meg kell húznia az állától az orr felé. Ne felejtsd el óvatosan és óvatosan simítsa meg az arcod területét. Most is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szalag van rögzítve a váz és győződjön meg arról, hogy az eszköz egyedi védelem szorosan szomszédos felületén az arc.

Ha megjelentek a hajtások és szabálytalanságok, meg kell erősíteni őket. További biztonsági intézkedésként a maszk széleit a kerület körül lehet maradni, ennek köszönhetően a “szirom” feszesebb lesz. Ha a beszerzett termék, vagy nem biztos abban, hogy a megszerzett termék, akkor tudnia kell, hogy bizonyos követelményeket előterjeszti a maszkok tárolására és szállítására.

Minden maszkot egyedi csomagolásban kell értékesíteni. Ha a csomag megszakadt, vagy az integritása más módon megsértik, azonnal meg kell tagadni a vásárlást.

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

A Party Sizod “szirom” 100 maszkból áll, amely (az egyes csomagoláson kívül, amely általában papírcsomag formájában) egy kartondobozba van csomagolva. A szállítás során nagyon fontos, hogy ezek a dobozok semmilyen esetben ne legyen negatív külső hatások: mechanikai károsodás, légköri csapadék és t. D. Ugyanakkor a megengedett levegő hőmérséklete nem haladhatja meg a +50 Celsius fok jelzőjét, és a páratartalomnak 80% -os szinten kell lennie (nincs többé). A maszkokkal a közelben nem lehet idegen anyagok: olajok, oldószerek, mérgek és bármely más vegyi termék. A fent leírt szabályoknak megfelelően a maszk eltarthatósága:

  • “Petal-200” – 4 év;
  • “Petal-40” – 2 év;
  • “Petal-5” – 2 év.

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

Szőlszalag típusú légzőkészülékek

A következő videóban várakozik az SB-1 “PETAL-200” légzőkönyv használati útmutatójára.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása