Teleszkópos lépcsők: típusok, méretek és választás

A lépcsőház elengedhetetlen asszisztens, amikor építési és telepítési munkát végez, valamint széles körben használják mind a háztartási körülmények, mind a termelést. Azonban a rendes fából vagy fém monolitikus modellek gyakran kényelmetlenek a használatra és tárolásra. E tekintetben az új egyetemes találmány nagyon népszerűvé vált, ami viszonylag közelmúltban jelent meg – teleszkópos lépcsőház.

Usál hatókör

A teleszkópos lépcsőház egy olyan mobil multifunkcionális kialakítás, amely különálló részekből áll, amelyek egymáshoz kapcsolódnak egymáshoz és bilincsekkel. A legtöbb modell gyártásának anyagai kiváló minőségű alumínium, bár vannak olyan minták is, amelyek könnyű acélból készültek.

Az ilyen típusú termékek fő követelménye kis súly, nagy mennyiségű vegyületek és a szerkezet stabilitása. Az utolsó tétel a legfontosabb dolog, mivel a létra használatának biztonsága attól függ, és néha a munka élete. A teleszkópos modellek terjedelme meglehetősen széles. Segítségük segítségével akár 10 m-es magasságban, akár 10 m magasságban, a vakolatokat, a festést és a nyafogókat és a mennyezeteket használják, a mennyezeti lámpák helyettesítésére használják.

Ezenkívül a “teleszkópokat” gyakran megtalálható a könyvekben, szupermarketekben és raktárakban, valamint a háztartási telkeken, ahol sikeresen használják a gyümölcsfák betakarítására.

Előnyök és hátrányok

A teleszkópos lépcsők magas fogyasztói igényei esedékesek Ezeknek az univerzális terveknek a következő fontos előnyei:

 • A különböző magasságokon végzett multifunkcionalitás és a különböző magasságú működés képessége lehetővé teszi a lépcsőket az emberi tevékenység szinte minden területén, ahol a lovaglás szükségessége merül fel;
 • Még a leghosszabb 10 méteres modell egy hajtogatott állapotban is meglehetősen kompakt, amely lehetővé teszi, hogy teljesen megoldja a tárolásuk problémáját, és lehetővé teszi az erkélyek elhelyezését, kis kamrában és apartmanokban; A hajtogatott “teleszkóp” általában egy kis “bőrönd”, amely könnyen elhelyezhető a személygépkocsi csomagtartójában, vagy egy személy át lehet vinni a megfelelő helyre; Ezenkívül az alumínium és a PVC használatának köszönhetően a legtöbb modellnek kis súlya van, amely szintén megkönnyíti a szállításukat;
 • A létra összecsukható mechanizmus egyszerű és érthető design, hogy a szerelési és szétszerelési szakaszok fordul nagyon gyorsan, és nem okoz nehézséget a munkát; Az előfeltétel csak az egyes kapcsolatok rögzítésének és pontosságának szabályozása az összeszerelésben;
 • A teleszkópos lépcsőket nagyméretű méretben állítják elő, amely lehetővé teszi, hogy könnyen kiválaszthassa a szükséges szélességeket és a termék hosszát;
 • Az összecsukható kialakítás ellenére a hordozható modellek többsége meglehetősen megbízható és tartós; Sok gyártó garanciát nyújt a termékeikre, és kijelenti, hogy a termékeket legalább 10 000 szétszerelési ciklusra számítják;
 • A jól átgondolt kialakításnak és az eszköz általános merevségeinek köszönhetően a legtöbb minta könnyen ellenáll a súlyterhelés 150 kg-ra, és képes működni a magas páratartalom és az éles hőmérsékleti cseppek körülmények között;
 • Minden teleszkópos modell fel van szerelve védő műanyag tippeket védi a padlóburkolatot a karcolás és nem teszik lehetővé a lépcsőn slide a padlón;
 • Ahhoz, hogy a magassági különbségekkel rendelkező területen dolgozzanak, például a lépcsőházakon vagy a ferde felületen, számos modell van felszerelve kiterjedt hosszabbító konzolokkal, lehetővé téve, hogy bizonyos magasságok állítsa be az egyes lábakat.
Olvasson tovább  Bosch Bolgkok: Jellemzők, funkciók és modellek

A teleszkópos szerkezetek hátrányai közé tartozik az alacsony erőforrás, az összes fém vagy fa lépcsőhöz képest, ami az idővel ellátott csuklós vegyületek jelenlétének köszönhető. És néhány minta magas költségeit megjegyezzük, amelyek azonban teljes mértékben kifizetésre kerülnek a nagy teljesítményű jellemzőkkel és a modellek egyszerű használatával.

Típusok és formatervek

A modern piac többféle csúszó lépcsőt képvisel, mindkettő konstruktívan és funkcionálisan különbözik egymástól. Annak ellenére, hogy minden nézetnek van egy bizonyos szakosodása, a legtöbb modell nem jól megbirkózik bármilyen feladattal.

Pilóta

A villamosenergia-fiókok alumínium kivitelezésével rendelkeznek. Ezek egy szakaszból állnak 6-18 lépéssel és 2,5-5 m hosszúságúak. Az ilyen modellek előnyei a kis súly, a termék tömörsége a hajtogatott állapotban és az alacsony költséggel. A mínuszok közé tartozik a megnövekedett sérülésveszély. A leesés megakadályozása érdekében a leállásoknak szükségszerűen szükségük van egy állandó támogatásra, amely falként, fa és egyéb tartós és még mindig alapulhat.

A magas mobilitás miatt a visszavonás teleszkópos szerkezetek sokkal kényelmesebbek a szeminárium és a monolitikus fémmásolatok számára, és ideális lehetőség a háztartási telkek háztartási problémáinak megoldására. Ezenkívül a beillesztési modellek tetőtéri lépcsőként vannak felszerelve, valamint kis homlokzati munkákhoz és ablakokhoz is használhatók.

Biztonsági okokból alapulva a munkát nem magasabbra kell helyezni, mint a bemeneti teleszkópos lépcső átlagos szakaszában.

Összecsukható

Összecsukható létrák és létrák nagyszerű funkcionalitással rendelkeznek, mint a tenyérrel. Ezek két fajtát képviselnek.

 • Kétrészes modellek Nincs szükség további támogatásra, és teljesen felszerelhető a faltól, beleértve a szoba közepét is. Az ilyen struktúrák a teleszkópos eszközök legnagyobb csoportját képviselik, és széles körben használják az építés, az elektromos munka és a javítás terén.

 • Kezelt lépcsőház A bemeneti és kétrészes modellek szimbiózsága, a bázis mellett a létra is visszahúzható szakasz van. Ennek a tervnek köszönhetően sokkal magasabb, mint a kétrészes magasságú modell, és a professzionális berendezések kibocsátására utal.

A 3 szakaszos minták funkcionalitása szintén magasságban van, amellyel szinte bármilyen típusú munka végezhető akár 7 méter magasságban.

Transzformátor

A transzformátor lépcsője nagymértékben szerepel és a berendezés legstabilabb és biztonságos kilátásaként helyezkedik el. A modellek fő előnye az, hogy képesek vagyunk más lépcsőházba transzformálni, és a hajtogatott állapotban a szaggatott modellnél kevesebb helyet foglalnak el. A termék mindkét részét egymástól függetlenül lehet lefektetni, ami lehetővé teszi az egyenetlen szakaszok és a magasságok magasságkülönbségeinek kialakítását.

Olvasson tovább  A rétegelt lemez súlyáról

A termékek hossza

A teleszkópos lépcsők különböző méretben kaphatók, és gyakran az összegyűjtött és szétszerelt állapot között ellentétben vannak. Így egy négy méteres termék egy hajtogatott formában csak 70 centiméterrel rendelkezik, és egy hatalmas 10 méteres óriás – körülbelül 150 cm. Érdemes megfontolni a legfontosabb termékkategóriákat a hosszúságtól függően.

 • A leginkább kompakt 2 méteres modellek, a háztartási igényekhez és a hajtogatott helyzetben való elfoglaláshoz nagyon kevés hely. Tehát a gyári doboz méretei, amelyekben a modelleket értékesítik, általában 70x47x7 cm. Az ilyen lépésekre vonatkozó lépések száma 6 és 8 között változik, ami a két szomszédos kereszttartó közötti távolságtól függ. Ahhoz, hogy nagy merevségű létrát készítsen néhány mintában, a lépések továbbra is az övvel vannak rögzítve. Majdnem minden formaterület van fel van szerelve csúszásgátló gumírozott burkolatokkal, amelyek megakadályozzák a létra elmozdulását az emberi súly hatására.
 • A következő lépcsők kategóriáját mutassák be a 4, 5 és 6 méteres méretekkel. Az ilyen méret a leggyakoribb és a legtöbb gazdasági és háztartási igényre alkalmas. A mintákat gyakran az építésben és a villanyszerelőben használják. Ezek elsősorban teleszkópos transzformátorok formájában vannak képviselve.
 • Ezután kövesse a 8, 9, 10 és 12 m hosszúságú általános terveket, amelyek kizárólag a DICTUM típusú modellek, amelyeket biztonsági követelményeknek diktálnak. Az ilyen minták elengedhetetlenek a hirdetési bannerek telepítésekor, a lámpaoszlopok és segédprogramok szolgáltatása során. A szoptató minták 2-4 szakaszból állnak, a lépések teljes száma 28-30 darab.

Választási szabályok

Teleszkópos lépcsőház kiválasztásakor Szükséges figyelmet kell fordítani számos fontos műszaki paraméterre.

 • Magassági termék meghatározva a munka spektruma alapján, amelyre a lépcsőn vásárolt. Tehát, hogy a helyiségek belsejében dolgozzanak a maximumok magasságával, akár 3 méterre jobb választani egy két e-e-keverőt, és nem túlfizetni az extra méterre. A háztartási telek lépcsőházának kiválasztásakor megfelelő modell jól illeszkedik, mert a megkönnyebbülés szabálytalanságai miatt meglehetősen problémás lesz a lépcsőn.
 • A lépések szélessége egy másik paraméter figyelni kell. Tehát, ha a lépcsőház használják rövid epizodikus művek, akkor elég kis szélessége a lépéseket, míg elvégzésére javítás, ha a munkavállaló végeztek a létrán sokáig, és mikor dolgozik, a festés vagy ecsettel perforátor – a lépések szélességének maximum. Számos híres gyártó biztosítja a több méretű lépések modelljeinek konfigurálásának lehetőségét, amely lehetővé teszi a kívánt méret telepítését az elvégzett munka függvényében.
 • Amikor a professzionális használatra teleszkópos modellt választ, figyelhetsz Modellek automatikus összecsukható rendszerrel. Háztartási használatra ez a funkció nem szükséges, de amikor napi szétszerelés / összeszerelés, a terv úgy lesz, mintha az út lenne.
 • Ha a teleszkópos lépcsőházat elektromos munkához használjuk, akkor jobb, ha megállítja a választást Dielektromos modell nem vezetőképes elektromos áram.
 • Érdemes figyelmet fordítani a további funkciók jelenlétére, például a biztonsági zár és az autofix mechanizmusok jelenléte, megbízhatóan tartó minden szakaszban. A fokozatos hullámkarton felülete kellemes bónusz lesz, valamint egy hegyes visszahúzható tipp, amely lehetővé teszi, hogy lágy talajokon dolgozzon.

Ha az egyenetlen felületeken az egyenetlen felületeken tervezik, akkor a legjobb megoldás a kívánt hosszúságú mellékállomásokkal rendelkező lépcsőház megszerzése lesz.

Népszerű modellek

A teleszkópos lépcsők választéka meglehetősen nagy. Ez a híres márkák és költségvetési minták drága modelljei megtalálható. Az alábbiakban az online áruházak verziói szerint népszerűségű vezetők felülvizsgálata.

 • Dielektromos teleszkópos transzformátor modell DS 221 07 (PROTEKT) LENGYELORSZÁG maximális magassága a kibontott állapotban 2,3 m, hajtogatott – 63 cm. A design képes 150 kg-os súlyú terhelés ellenállni, és 5,65 kg súlyú.
Olvasson tovább  A rétegelt lemezekről

 • Teleszkópos lépcsőház Biber 98208 3 szakaszból és alumíniumból áll. A munkamagasság 5,84 m, a lépések száma – 24 db., Egy szakasz magassága – 2,11 cm. A jótállási időszak 1 hónap, költség – 5,480 rubel.

 • Teleszkópos háromrészes lépcsőház Sibin 38833-07 Alumíniumból készült, a munkamagasság 5,6 m, az egy szakasz magassága – 2 m. Minden szakasz hét hullámos lépcsővel rendelkezik, amelyek biztosítják a működés biztonságát. A modell mind STEPLADER-ként, mind pedig megfelelő lépcsőházként használható. A maximális megengedett terhelés 150 kg, a modell súlya 10 kg, a költség 4,090 rubel.

 • A SHTOK modell 3,2 m súlya 9,6 kg, és 11 lépcsővel bővült. A lépcsőház háztartási és professzionális használatra készült, kényelmes hordtáska és műszaki útlevéllel. Méretek a modell egy hajtogatott állapotban – 6x40x76 cm, költség – 9.600 rubel.

Hogyan kell használni a teleszkópos lépcsőket, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: