Többszintű mennyezetek a belsőépítészetben

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy egyedi befejező anyagokat hozzon létre a falakhoz, a nemektől és a mennyezethez. A többszintű struktúrák egyre népszerűbbek lesznek a világ mennyezetterületének kialakításához.

A többszintű mennyezet előnyeiről és hátrányairól megtanulod ezt a cikket.

Sajátosságok

A gipszkarton felfüggesztett struktúrákat a mennyezeti tér és annak zónájának megszervezésére használják. Az egyik vagy egy másik zóna határát különböző módon jelölheti – a szín, a szintcsepp, a világítás kontrasztja.

Általános szabályként többszintű struktúrákat használnak egy látványos és eredeti belső kialakításához. A tágas szobákban jól néz ki, ahol a szokásos mennyezet egyszerűen elveszett. Többszintű szerkezetek alatt két- és háromszintű gipszkarton mennyezetet jelent.

Annak érdekében, hogy ilyen mennyezetet hozzon létre a peremén, továbbá kiterjeszti az egy vagy két szintet, amelyek lehetnek fülkék, ékszerek, göndörélek. A tervezési stílus alapján a mennyezeti karosszéria bekapcsolt élek, kerek vagy téglalap alakú.

A gipszkarton, mint bármely más anyag, hátránya van:

 • A többszintű mennyezet felszerelése csökkenti a szoba magasságát legalább 40 mm-re, így az ilyen szerkezetek általában tágas szobákban vannak felszerelve;
 • A gipszkarton nem úgy van kialakítva, hogy vízzel érintkezzen. Még az úgynevezett nedvességálló (zöld) gipszkarton is úgy tolerálja, hogy csak a magas páratartalmat tegye a levegőben, de közvetlen érintkezés a vízzel szemben ellenjavallt;
 • A mennyezet felszerelésének időtartama a gipszkartonból a tervezés összetettségétől függ, és több órától több napig tarthat;
 • Gipszkarton – “Dusty” anyag, miközben olyan dolgozik, amelyekkel nagyszámú szennyeződésre és hulladékra készülnek.

Nézetek

A gipszkartonból származó mennyezeti tervek több faj. A legegyszerűbb – alap – közé tartozik az egyszintű mennyezetek. A két- és háromszintű struktúrák összetett mennyezet fajtáinak tekinthetők.

Minden fajt az előnyei jellemzik. Például egyszintes kialakítás alkalmas a mennyezeti tér kialakítására egy kis helyiségben. Gyakran az egyszintes mennyezetek, amelyeket egy második szint telepítéséhez használt keret formájában használnak.

Függetlenül attól, hogy a felfüggesztett kialakítás típusától függetlenül tartós anyagot alkalmazzák alapjaként. Leggyakrabban alumínium, fa vagy fémplasztikus keret. A kapott keretet gipszkartonral és világítással díszítik.

Többszintű mennyezet telepítésekor tudnia kell, hogy az új szint területe mindig kevesebb lesz, mint az előző.

Az egyszintű mennyezetekkel ellentétben a többszintű telepítés nehezebb. Ez annak köszönhető, hogy az alapján az alapítvány, gyártása és szerelése, amelyek sokkal bonyolultabb telepíteni egyszintű mennyezet.

Az egyszerű többszintű struktúrák viszont a következő alfajokra vannak osztva:

 • Keret. Megjelenésük egy két- vagy háromszintű göndör doboz, amely a mennyezeti peremén található. Általános szabályként a beágyazott világítás és még a mérnöki kommunikáció könnyen elhelyezhető egy ilyen felfüggesztett dobozba. Gyakran a háromszintes mennyezet kialakítását a doboz belső falán található LED szalag kiegészíti;
 • Átlós. Ebben az esetben az új “padló” átlósan ellentétes sarkokkal rendelkezik. Érdemes megjegyezni, hogy a divízió vizuálisan eltérő lehet a tervező ötletétől függően. A szint formája is göndör vagy hullámos;

 • Háromszintű struktúrák különböznek a duplextől csak a felfüggesztett rétegek számával. Ugyanabban az időben, mint nekik, annál erősebbnek kell lennie az alapnak. Különböző szinteket festettek különböző színekben, vagy díszítették a határokat. Természetesen sokkal bonyolultabb, hogy felkészítse a többszintű mennyezetet, mint az egyszerű. A telepítő legnagyobb nehézsége az, hogy olyan vonalakat alkalmazzon, amelyekre a göndör és a hullámos szintek később építenek. Ezért a többszintű mennyezet telepítése jobb a tapasztalt szakembereknek, akik pontosan tudják, hogyan kell végrehajtani a tervező ötletét;
 • zóna. Az ilyen mennyezetek alatt a szoba szétválasztását több részre vonja be. Például a munkaterületen és a kikapcsolódási területen.

Tervezés

A mennyezeti tér stilisztikai kialakítása teljes mértékben meg kell felelnie a szoba kialakításának. A mennyezet mindig látható lesz, és ezért a szoba belsejének lényeges része.

Ez vagy a mennyezet kialakítása lehetővé teszi, hogy bizonyos hatás elérése: növelje a helyet, ossza meg a szobát az alkatrészekbe, hozzon létre egy kellemes hangulatot beltérben.

A pont lámpák használata széles körben népszerű, ha többszintű mennyezeteket készít. Ezzel a típusú világítással vizuálisan növelheti a szoba paramétereit, hátrányos helyzetbe kerülhet. A felfüggesztett csillár használatával kombinálhatja a helyet, de Pontos lámpák, éppen ellenkezőleg, segít a “Smash” a szobát több zónába.

A többszintű mennyezetet gyakran a LED szalag kiegészíti. Különösen lenyűgöző háttérvilágítású mennyezet fog megjelenni a nappaliban vagy a folyosón.

A tervezők egyedülálló megoldást kínálnak a többszintű struktúrákhoz – ez Megvilágított felfüggesztett ábrák. Ha a szoba mérete lehetővé teszi, hogy különböző típusú lámpákat, különböző fényerőt és fényt kombináljon. Ez a megközelítés a mennyezetre lehetővé teszi a tér megkülönböztetését, és gyakran használják a szoba zónáira.

A többszintű mennyezet létrehozásakor szinte mindig alkalmazzon különböző színeket a festési szintekhez. A fő feladat az, hogy olyan árnyalatokat válasszon, amelyek harmonizálnak egymással, anélkül, hogy kiütnénk a szoba általános stilisztikájából. Ezenkívül a mennyezetnek nem szabad bosszantani vagy felhívni a figyelmet önmagára. A legjobb, ha semleges árnyalatokat használnak – bézs, fehér, rózsaszín, világosbarna.

Gyakran gyakori a stretch és a felfüggesztett mennyezet kombinációja, A mennyezeti tér eredeti tervezésének módja miatt jelentősen növekszik.

A közelmúltban, egy többszintű mennyezet kialakításában Az eredeti megoldásokat “Star Sky” vagy fotónyomtatásként használják.

A “Starry Sky” az optikai szál fő lámpájának webes tervezésével van felszerelve. Egy ilyen mennyezet nagyszerűen fog kinézni a hálószobában vagy a gyermekszobában.

A CANVASE fényképnyomtatás a speciális technológiák által alkalmazott képet jelenti. Gyakran a fényképnyomtatással ellátott feszült vászonokat bizonyos mennyezeti építési zónák regisztrálására használják. A rajz kiválasztása nagymértékben függ a szoba fő témájától, a megvilágítás mértékétől, a belsejétől.

Virágos motívumok, geometriai formák, absztrakt rajzok a legnépszerűbbek.

Ma a gyártók ultramodern újdonságot kínálnak – 3D mennyezetek. Kiváló továbbított háromdimenziós hatás lehetővé teszi, hogy bármit is hozzon a valósághoz, még a legkritikusabb ötlethez is.

Érdemes megjegyezni, hogy a fotónyomtatásban a könnyű árnyalatok tágasá teszik a szobát, míg a sötét területek, mint például, szépítsük meg a szoba magasságát. Azonban egy kompetensen tervezett sötét rajz lehet a szoba csúcspontja.

A fotónyomtatás használata lehetővé teszi a legnehezebb tervezési projekteket, és valóban egyedülálló mennyezetet készíthet.

Egy másik népszerű típusa a többszintű mennyezetek tervezése – Száloptikai kábel alkalmazása, Amelynek elhelyezése bizonyos sorrendben lehetővé teszi, hogy kellemes díszeket és rajzokat hozzon létre. Az ilyen kialakítást könnyűfestésnek nevezik, és korlátlan belsőépítészeti lehetőségeket nyitnak meg.

Tippek és ajánlások

A többszintű felső határ élettartamának meghosszabbítása, fontos megismerni az ellátás szabályait. Időről időre, hogy törölje a mennyezetet egy száraz tiszta ruhával, puha halom. Ha túl sok a por felhalmozódott, akkor a felület költözhet.

Mint A gipszkarton nem tolerálja a nedvességet, nem ajánlott mosni, Ellenkező esetben az anyag megduzzadhat és elronthat. Ha a szennyeződés túlságosan felsorolja a bevonatot, elveszítheti a helyszínen nedves ruhát vízben vagy különleges anyagban.

A napenergia foltok a legnehezebbek. Bizonyos esetekben lehetséges, hogy megszabaduljon a szennyezést az új festékrétegtől.

Ne feledje, hogy a fényes mennyezeten könnyen elvégzések és foltok vannak, így a szövet vagy a tisztító ecsetnek tisztának kell lennie.

Gyönyörű példák a belső térben

A fenti előnyök mellett, valamint a többszintű mennyezetek, hogy ugyanolyan jól néznek ki a hálószobában, a nappaliban, a konyhában és még folyosón.

 • Konyha A többszintű gipszkarton mennyezet további nedvességvédelmet igényel. A legjobb, ha vízálló zománcpal festeni, vagy a pvc film felületét. Ha a konyha méretei lehetővé teszik, hogy a Gispsocartont részben használják, például csak az étkezési asztal felett.

 • Nappali – A legnépszerűbb hely a Hangwave szerelt tervek telepítéséhez. A két- és háromszintű mennyezet valódi kiemelkedő lesz bármilyen belső. Ez lehet egy klasszikus lehetőség, luxus ampir stílus, kényes provence – Válasszon neked! A modern tervezők gyakran készítik a mennyezetet a tetőtéri stílusban, és a mennyezeti teret gipszkarton gerendákkal hígítják. A modern stílus modernizálásához jobb választani egy többszintű design változatát egyenes, tiszta vonalakkal.

 • Felfüggesztett mennyezetre a hálószobában Előnyös, puha, sima formák és pályázati hangok. Itt helyénvaló használni a diszkrét képeket – csillagok, égbolt, úszó felhők, absztrakt rajzok. A ragyogó rost vagy a fluoreszcens minták segítenek a hálószobában romantikus hangulatot teremteni. Jobb, ha elhagyja a kártevő színeket, terjedelmes szerkezetek, fényes vagy túl sötét rajzok – az ilyen mennyezetek zavarják a pihenést.

 • Gyerekszoba Szükség van egy tágas és könnyű belső. Ezért a két- és háromszintű felfüggesztett struktúrák csak nagy gyermekeknél megfelelőek lesznek. Minél kisebb a szoba mérete, a belső térnek kell lennie. A tökéletes lehetőség a gyermekek ECOS tervezése. A természetes anyagok felhasználása a gyártás során hipoallergén és biztonságos a gyermek egészségét. Ráadásul csak jól néznek ki a belső térben.

Érdemes megjegyezni, hogy a nagy és terjedelmes alakok a gyermekek tudományától a negatív. A részletek jobbak csak a tér megkülönböztetésére. Egy kis gyerekes számára jobb választani egy könnyű gipszkarton design meleg, természetes színekben.

  • Folyosó és plébánia – a lakás kevésbé fontos része, mint más szobák. Gyakran a mennyezet a folyosón díszíti ívek, ívek és többszintű struktúrák. A mennyezeti tér egyik univerzális módszere egy eredeti design, amelynek sokszögű lámpája van. Érdekes LED-szal, amely a folyosó kerülete körül található.

  Hogyan készítsünk egy kétszintes gipszkarton mennyezetét, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: