Üvegszálas javítás finomságok

A sérült termékek javítása az üvegszálból nem jelent sok nehézséget, ha ismeri a technológiai és folyamati módszereket. Nem kevésbé fontos, hogy a szükséges eszközök és anyagok kezében legyenek.

Üvegszálas javítás finomságok

Üvegszálas javítás finomságok

Üvegszálas javítás finomságok

A kár típusai

A munka kezdeti szakasza a sérült felület szükségessége, amellyel a javítás közben kell szembenézni. Számos lehetséges kár van:

 • A sérült részek kompakt részei;
 • különböző mélységek karcolásai;
 • az integritás megsértése szünetek és áttörések formájában;
 • Mély és nem túl duzzad.

Ezek a leggyakoribb sérülések, amelyeket szembe kell néznie.

Üvegszálas javítás finomságok

Üvegszálas javítás finomságok

Anyagok és szerszámok

Az otthoni károk javítása érdekében kötelező lesz a Remkomplekt tartalmazó kötelező eszközkészlete:

 • kompresszor;
 • Építőipari hajszárító: Ez lehetővé teszi, hogy bemelegítse a munkafelületet, így a dentsek összehangolhatók és felfedezhetők dudorok;
 • SchlifMashinka vagy bolgár egy speciális lemezzel, hogy tökéletesen sima felületet hozzon létre;
 • A PURVERZERZÓ: A későbbi végső festéshez szükséges.

Üvegszálas javítás finomságok

Üvegszálas javítás finomságok

Üvegszálas javítás finomságok

Az eszközkészlet mellett az anyagok karbantartása szükséges:

 • Az üvegszálak javítására szolgáló készlet, amely magában foglalja az üvegszálas szöveteket és epoxi gyantákat;
 • Több fajta spájel: autóipar és összetétel üvegszálas;
 • Az akrilfestékekhez oldószer és a gyanta eltávolítására szolgáló oldószer;
 • Primer, lakk, kis kefék mérete 25-30 mm, szilikon kesztyű, szalag, légzőkészülék;
 • Kívánatos, hogy különleges készítményt kapjunk az üvegszálas bevonatokból származó festék eltávolítására;
 • Emery papír különböző típusú szemcsések készlete;
 • Finomfém háló felületi menedékhelyre;
 • Kapacitás az epoxigyanta keveréséhez, szerszám keveréshez, papír lazításhoz nem működő felületek.

Üvegszálas javítás finomságok

Üvegszálas javítás finomságok

Kiképzés

Példaként a termék javítására az üvegszálból, a sérült autó testének vagy lökhárítójának helyreállítását adjuk. A munka során meg kell emlékezni, hogy a javítás és a sietés ebben az esetben nem megfelelő, mivel még a legkisebb hibák is jól érzékelhetők a munka végén. Szükséges gondosan tisztítani a sérült területet rozsda, korrózió, festékmaradékok.

Ha a lökhárító javításra kerül, eltávolítjuk és vízszintes felületen van felszerelve. A rés szélének tisztítása A maradékok szálak üvegszálak eltávolításához. Ezután a felületet 10-15 cm távolságra tisztítják a kár helyén. A kezelt felület zsírtalan.

Üvegszálas javítás finomságok

Az üvegszálas panelek helyreállítása során nem ajánlott számos kár kijavítása egyidejűleg.

Az üvegszálas üvegszálas területen azonnal elhelyezve a kiváló minőségű munkát, és rendetlennek tűnik, különösen a javítás végén észrevehető lesz. Sokkal hatékonyabban és kiváló minőségű feldolgozás az egyik hely után egy másik.

Üvegszálas javítás finomságok

Hogyan ragaszthatsz a saját kezével?

A kár némileg lehet, és a javítás a baj mértékétől függ.

Rés

Az üvegszálas javítás nem jelent nehézséget, ha a folyamat technológiát észleli. Miután az él csiszolás befejeződött, a rész sík felületre van felszerelve, a szélek megengedettek a javítás pontos méretét. Egyes mesterek inkább a nyers él széleit hagyják elhagyni, hiszi, hogy a javítás erősen tartja.

Ha megtisztítjuk a felületet az 5 cm-es károk felé, akkor ideális lapos terméket kaphatunk. A repedést és a körülbelül 10 cm-es távolsággal szomszédos területet poliészter gyantával kell vágni. Ezután a gyantával borított telek üvegszálas márkákkal borított 300. Ezután meg kell várni, hogy a gyanta teljes szárítását és a gitt réteg alkalmazása. Az összes réteg végső szárítása után a csiszolópapír vagy az őrlés végső sztringjei.

Üvegszálas javítás finomságok

Üvegszálas javítás finomságok

Alvás vagy érezhető

A kapott lyuk rekonstrukciója több időt igényel, mint repedések javítása. Ebben az esetben a fizetést tette, figyelembe véve azt, amire szükség van azonnali üvegszálas és gitt. A sérült felületet ugyanúgy tisztítják, mint egy repedés esetén. A rossz oldalra sztrippelés után a szalagot beillesztik, majd egy gyantát 20 cm távolságra helyezkedik el.

Üvegszálas javítás finomságok

3-4 sorú üvegszálat helyeznek a gyantára, a kapcsolat lesz az erősebb, annál több réteg. A padlón minden réteg egy gyanta van.

A teljes szárítás után a helyszín megkezdése kezdődik. A réteget a csiszolópapír vagy a gyantahenger segítségével eltávolítjuk, majd ezt a helyet ismét meg kell ismételni. A sima felületen az alapozót alkalmazzák, majd a köpés után. A mikrokrack megjelenésének elkerülése érdekében egy fémhálót helyeznek el. A kapott eredményt egy építőipari hajszárítóval száríthatjuk, majd mindent csiszolva.

Üvegszálas javítás finomságok

Üvegszálas javítás finomságok

Dents és karcolások

A javítási dentek az államtól függ. Ha a dent nagy, akkor szükség van, hogy egy lyuk, azaz üvegszál kivágott és ragasztott. A kis deformációkat a fűtés és a kézzel való összehangolással javítják. Néha a kiálló részt egy gyanta vágja és borítja, a depressziókat egy gyanta öntik, és egy gitt tartalmazza.

Üvegszálas javítás finomságok

Üvegszálas javítás finomságok

teljes

Törött rész esetén az elveszett részt az üvegszálas helyreállítja. A nehézség abban rejlik, hogy meg kell ismételni az esés formáját. Az esés széle tiszta. A javítás a csiszolópapír használatával igazodik. A csatlakozási oldalak gyantával és kabát üvegszálral vannak kitöltve, a belsejéből megerősítve további üvegszálas rétegek segítségével. A végső eljárások polírozottak és festés.

Az üvegszálas tartályok és termékek javítását ugyanazon technológia hajtja végre, mint az autóipari testek és a lökhárítók javítása. Ha szükség van az üvegszálas téma gyártására, akkor a lemez szükséges. Punson különböző anyagokból készül: fa, agyag, műanyag, néha plaszticin. Ha a termék nagy, akkor a Puntson ajánlott a habból.

Üvegszálas javítás finomságok

Üvegszálas javítás finomságok

A mátrix falai speciális kompozícióval kenszenek, hogy könnyebben eltávolítsák. A gyantát az utasításoknak megfelelően egy keményítővel keverjük össze.

Az előkészített összetételű üvegszálas impregnálásnak egyenletesnek kell lennie, jobb, ha jobban elterjedt egy üveg vízszintes felületen. Ha az impregnált üvegszálat egy üresnek kell ellenőrizni, akkor ellenőrizni kell, hogy nincsenek légbuborékok. A rétegek felváltva vannak egymásra rakva, és lehetetlen hosszú megszakításokat engedélyezni, különben az előző réteg száraz lehet. Körülbelül 3-4 napig tart a szárítás befejezéséhez. Ezt követően biztonságosan eltávolíthatja a büntetés.

Óvatosan kövesse az egyszerű technológiát, akkor javíthatja és készítheti el az árucikkeket az üvegszálas otthon a saját kezével.

Üvegszálas javítás finomságok

Hogyan javítja az üvegszálat, nézze meg a következőt.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása