Válasszon egy permetező kompresszort

  Lehetetlen, hogy kiváló minőségű festményt készítsen megfelelően kiválasztott eszközök nélkül. Végtére is, az ipari és az otthoni festészet igényei eltérőek. Hogyan vannak a festett struktúrák típusai és anyagai. Ezért olyan fontos, hogy helyesen válasszon helyesen a festéket, a festéket, hanem a kompresszort is.

  A készülék jellemzői

  A kompresszor speciális gép, amelynek hatása a levegő és a tápegység tömörítésére irányul. Mint sok más mechanizmus, a Kraspult kompresszornak számos funkciója van. A fő az elektromos motor szükségessége. Vannak különböző motorok a hatalomra. Minél erősebb a motor, annál nagyobb a kompresszor hatékonysága. Ennek megfelelően a villamosenergia-fogyasztás növekszik közvetlenül a motor teljesítményével.

  Egy különálló funkció az energiagépek tervezésének sokrétű lehet. A készülékben sok különbség van. Céljuk, hogy kényelmes és jó minőségű festésen dolgozzanak. A jellemzők tartalmazhatnak kompresszorgyártási anyagot is.

  Elsősorban rozsdamentes acélból készülnek, amely magas légköri és kémiai hatással bír.

  Nézetek

  A kompresszorok különböznek egymástól az alkalmazás terjedelmétől, a működési elven, a hajtómotor típusától és a hatalmat is. A leggyakoribb típus a levegő főként az autófestéshez használt levegő. A levegő energiaszerei, viszont pneumatikus és csavarra vannak osztva.

  A második nézet a legmagasabb kapacitása a kompresszorok között. Ez olyan távoli csavarokkal rendelkező rendszer, amelynek forgása jelentősen felgyorsítja a munkafolyamatot a dugattyú rendszerhez képest. A kompresszoros berendezések sokaságát, a frekvenciaváltó és a frekvenciaváltó típusok is megkülönböztethetők.

  Ezeknek az eszközöknek a jellemzője az elektromos motor hiánya.

  A frekvenciaváltó mechanizmusa a mágneses mezők rovására dolgozik, míg a frekvenciaváltó-lineáris a szivattyú beépített dugattyújának köszönhetően munkát végez. Ez hozzájárul a levegőellátási frekvencia zökkenőmentes változásához. A kompresszorberendezéseket mind az ipari, nagyszabású termelésre, mind az otthoni használatra számítják ki.

  Az ipari kompresszorok kapacitása 380 V, a háztartás 220 V-os elektromos motorral van felszerelve. Minden kompresszor egy adott alkalmazáshoz készült. Mint más eszközök, az Energhyshops előnyei és hátrányai vannak. Ahhoz, hogy jobban kitaláljuk a kompresszor berendezések működésének elvét, érdemes figyelembe venni a leggyakoribb típusokat.

  Csavar

  A csavaros kompresszorok a legmagasabb termelékenységgel rendelkeznek más típusokhoz képest. Ezek a növények viszonylag kicsiek. A készüléket csavaros rotorok képviselik, osztva az ólom és a rabszolga. A fő rotor csatlakozik a motorhoz a hajtóművel. A csavarkompresszorok csapágyammal vannak felszerelve. A levegő tömörítése a csavarok forgásának köszönhető.

  Az olajon és anélkül vannak csavaros berendezések. Az olajkompresszor gépek alacsonyabb csavaros forgási sebességgel rendelkeznek, és ez kevesebb energiát jelent.

  A csavarkompresszorok előnyei a következőket tartalmazzák.

  • Az ilyen típusú berendezések folyamatosan 15-20 órán keresztül képesek működni.
  • Az elektronikus rendszerek lehetővé teszik a kompresszor beállítását a legkisebb paraméterekhez.
  • A csavaros kompresszorok a legmagasabb teljesítményt nyújtják, miközben energiát takarítanak meg.
  • Az eszközök nagy mennyiségű nagynyomású levegőt biztosítanak.
  • A csavaros berendezések nem igényelnek időszakos karbantartást.

  Az összes előnye természetesen vannak hátrányok.

  • Magas ár.
  • Összetett beállítás.
  • A rotorok lebontásának vagy kopásának lehetetlensége.

  Alapvetően az ilyen berendezéseket karbantartási állomásokon, valamint olyan helyeken használják, ahol az eszközök folyamatos működése szükséges.

  Dugattyú

  A dugattyús kompresszor levegő tömörítést hajt végre a dugattyú mozgása miatt a hengerben. Az ilyen berendezések mind olajos, mind “száraz tömörítés”. A “száraz tömörítés” dugattyú telepítése megkülönböztethető az olaj teljes hiánya a rendszerben. Az alkatrészek kopásállóságát az alacsony súrlódás és a tartós gyártóanyagok miatt biztosítják. Az ilyen telepítés előnyei közé tartozik az ilyen.

  • Kis méret, kis súly.
  • Nyomás 7-10 atmoszférában.
  • Nagy teljesítményű.
  • Viszonylag alacsony ár.

  Ez a típus elegendő mínusz.

  • Gyors fűtés. Ezért nincs lehetőség folyamatos használatra.
  • Csökkentett kopásállóság.
  • Fokozott zajteljesítmény.

  Az olajdugattyús kompresszor magas kopásállósággal rendelkezik. Az összes design részleteket kenőanyaggal borítják, ami csökkenti a súrlódási károkat. Az olajat egy dugattyús rendszer forgattyúházban tárolják. Innen fröccsen, és a fogaskerekekre szolgál, miután az összes részletbe kerül. Egy ilyen mechanizmusnak számos előnye van.

  • A csökkentett súrlódás miatti hatékonyság javítása.
  • Csökkentett hőengedmény.
  • A telepítés hosszabb ideig képes dolgozni.

  A hátrányok magukban foglalják az időszakos berendezés karbantartását. Szükség van az olaj cseréjére.

  Ez a fajta kompresszorok elsősorban a kisvállalkozásokban vagy a hazai workshopokban vannak elosztva.

  Coax és öv meghajtóval

  A koaxiális meghajtású kompresszorok megkülönböztető jellemzője, hogy a dugattyúegység közvetlenül a motorhoz van csatlakoztatva. Ez jelentősen növeli a motorfordulatszámok és a dugattyúmozgások számát. Azonban egy ilyen terv gyorsan túlmelegszik. A gyakori mozgások miatt a dugattyúcsoport gyűrűje nagyon gyorsan törlődik, és periodikus csere.

  Az övmeghajtók megkülönböztetik az a tény, hogy a dugattyúcsoport közvetlenül csatlakozik közvetlenül a motorhoz. A mozgást súrlódási kerekeken végzik, és valójában az öv meghajtása. Ennek a tervnek köszönhetően az övmeghajtó kompresszornak ilyen előnyei vannak.

  • A motor fordulatszámának és dugattyúinak csökkentett számának köszönhetően a kompresszor komponenseinek kopásállósága nő.
  • Az öv meghajtó csökkenti a motor terhelését.
  • Ez a telepítés nagyobb termelékenységet mutat, mint a kompresszor koaxiális meghajtással.
  • A nagy teljesítmény ellenére a kompresszor villamos energiát takarít meg.

  Az ilyen típusú kompresszorok egyetlen hátránya Magas szintű zajszint.

  Ezt azzal magyarázza, hogy a motor nagy sebességgel működik.

  Népszerű modellek

  A kompresszor berendezések különböző jellemzőkkel és árakkal rendelkeznek. Vannak a legnépszerűbb modellek, amelyek bizonyultak, hogy kiváló teljesítményt nyújtanak.

  “Cront” AC-140-8-OFS

  Ez a viszonylag olcsó koaxiális meghajtó kompresszor nem csak a festéshez, hanem a gumiabroncsok szivattyúzásához is hasznos lesz. A kialakítás olyan légszűrővel van felszerelve, amely eltávolítja az újrahasznosított olajat. A beépített biztosíték a telepítést túlterhelésből tartja. Az elektromos motor speciális védelmi figyelmeztetéssel rendelkezik túlmelegedéssel. Gumi fúvókák a lábakon alacsonyabb rezgés. A telepítés csak 15 kg súlyú. A kompresszor csendben működik. Kompakt, és könnyen szállítható, mivel a szállítás különleges fogantyúval van felszerelve. A költség 6 000 és 8000 rubel között változik.

  Metabo alap 250-24 W

  A dugattyús olaj típusú kompresszor maximum 200 l / perc. A motort egy speciális burkolat védi, amely megakadályozza az olaj belépését. Ez a modell kiváló minőségű összeszerelést és nagy vevőt tartalmaz. A beépített kondenzátum daru kialakításában is. A hátrányokból egy rövid fogantyút jelölhet a szállításhoz. A kompresszor ára 10 000 – 13000 rubel.

  FUBAG VCF / 100 cm3

  A német gyártó kompresszora, amely egy övhajtással van ellátva, 100 literes vevőkészülékkel rendelkezik. A készülék testére telepített nyomásmérők lehetővé teszik a nyomást. A kerekek és a fogantyú egyszerűsíti a kompresszor gép mozgását. A motor túlmelegedéssel védett, és automatikus kiindulási mechanizmusa van. A kompresszor jó, mert van egy öntöttvas hüvelye. Ezenkívül nagy teljesítményű és eltávolítható gyors kapcsolatokkal rendelkezik. A gyártó 2 évre garantálja termékeit. A telepítés költsége 30000 rubelből kezdődik.

  Comaro XB 11-08

  Ez egy csavarkompresszor, amelyet kisvállalkozások számára szánt és száz. A hajótest hang- és rezgésszigetelő lemezekből áll. Ennek köszönhetően az eszköz kevésbé igényli a karbantartást. A ház vészleállító gombjával van felszerelve. Hangfelszívódás, nagy teljesítmény és teljesítmény Nem minden előnye ennek a modellnek. A kompresszor kényelmes az irányításban, és 8 bar nyomáson van. Az elektromos autók költsége – 225000 – 330000 rubel.

  HYUNDAI HYC 1824S

  Ez az olajmentes típus modellje 8 bar nyomáson van. A készülék alkalmas paintopultokra, homokfúvó gépekre a korrózió tisztításához, a gumiabroncs cseréjéhez. Ez a kompresszornak alacsony zajszintje van. A design tágas 24 literes vevőkészülékkel rendelkezik. A kompresszor stabilan tartja a nyomást, de megszakításokra van szüksége. Az ár 10 000 rubelből kezdődik.

  Hogyan válasszuk ki?

  A kompresszor helyes kiválasztásához el kell döntenie annak használatához. Mivel a nagyüzemi termelés igényei jelentősen eltérnek a háztartás igényeitől. Szintén fontos anyagok festés. Például az olajfestékekhez dugattyús kompresszorra van szükség. Ez elég nyomást fog teremteni úgy, hogy a réteg jobb legyen a részletek felületére.

  A választás segít a kompresszor berendezések nyomására. Az automatikus javítóműhelyek esetében a kompresszorok 8-16 bar nyomáson vannak. Mindez a lemerült termékek számától függ. Ha a színezést otthon kell elvégezni, akkor ne válasszon nagy teljesítményű kompresszorokat.

  Otthon esetén az alacsony teljesítményű hordozható eszközök alkalmasak.

  Vannak kis kompresszorok, amelyek jó teljesítményt különböznek. Ami a professzionális festést illeti, az 50 liternél kisebb vevő térfogatának kompresszora túl gyenge lesz. Jobb, ha olyan elektromasztályokat használnak, amelyek 50 liter vevőkeretűek.

  Kompresszor kiválasztása, gondosan meg kell vizsgálnia annak jellemzőit. A szakértők javasolják a kompresszorok kiválasztását Teljesítményre és nyomásra. Végtére is, a felhasználási feltételek befolyásolhatják ezeket a jellemzőket. Néha nyomásveszteség vagy teljesítmény előfordul. Fontos, hogy a kompresszor 25-30%, 2 bar nyomás tartalékkal rendelkezik.

  Hogyan kell használni?

  A munka megkezdése előtt be kell állítania a kompresszort és a távolságot. Először csatlakoztatnia kell a készüléket a kimenetbe. Ezt követően várni kell, amíg a léggömb teljesen tele van levegővel. Pisztoly festéshez csatlakozik a tömlővel a kompresszor telepítéséhez. Ezután készítsen ellenőrzőpontot. Ha minden rendben van konfigurálva, a levegő kijön a permetezőből.

  Nagyon fontos, hogy a festék, amelyből dolgozni fog, homogén következetesség volt. Ha vannak csomók, gézzel húzhatod meg. A festészet inhomogén festéke nem ajánlott. A csomók gyorsan pontot kapnak a porlasztó hangjára, és meg kell állítania a munkát. Amikor a festéket homogenitás vizsgáljuk, a permetező tartályba öntjük.

  Ne öntsük a festéket a tetejére. Ez a felső festékréteg szárításához vezethet, ami megnehezíti a porlasztó tartály megnyitását. Ezután a festékszórás fluxus. Ehhez szükségtelen felületet vagy részt használ. Áramlat beállítása, forgó szórófej feje. Amikor előkészítést végeznek, elkezdhet festést.

  Vágja le a legjobb színt egy speciális védőruházat. Kell viselni egy légzőkészüléket és biztonsági szemüveget. A munka végén a kompresszor ki van kapcsolva a konnektorból. Ha a munkát hideg helyiségben vagy az utcán végzik, akkor a henger belsejében kialakított kondenzátumot kell egyesítenie. Ezt egy speciális daruval lehet elvégezni, amely a kompresszor házán áll rendelkezésre.

  A kompresszorválasztás illetékes megközelítése jelentősen javítja az elvégzett munka minőségét.

  Gondosan meg kell vizsgálnia a kompresszor telepítésének paramétereit, hogy kiválassza, hogy mit kell.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: