Válasszon ragasztót gázszilikátblokkokhoz

A privát házak modern épületei elégedettek a sokszínűségükkel. Korábban gondolkodott a saját ház építése fölött, az emberek pontosan tudták: Vegye ki a téglát, kiválasztjuk a többit a tanfolyamon. Ma a helyzet kissé megváltozott, az újonnan vándorolt ​​fejlesztők érdeke a porózus gáz-szilikát blokkok felé. Ez az anyag jó, mivel gyakorlatilag tökéletesen sima felületű, jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, kényelmes és könnyen fekszik. Egy másik vitathatatlan előnye egy speciális rögzítő kompozíció használata, amelynek további beszéde és megye.

Sajátosságok

A gáz-szilikát blokkokból készült ház építése egy olyan elemek univerzális keveréke, amely lehetővé teszi a legkisebb és gyorsan fésült egy porózus építőanyagot.

Az ilyen ragasztó főbb jellemzői a klasszikus cementhabarcs fő előnyei:

 • Alacsony hővezető képesség. Ez annak köszönhető, hogy az üresség hiánya a varratokban és az úgynevezett “hideghidak”.
 • Magas tapadási százalék bármilyen felületen. Ragasztó univerzális blokkokhoz: klasszikus és kerámia tégla, hab és levegőztetett beton és egyéb.
 • Gazdaságos áramlás. A réteg minimális vastagságának köszönhetően a beállítás (legfeljebb 7 mm), a magasságfogyasztás kevesebb, mint a cementhabarcs fogyasztása 6-8 alkalommal, ami jelentősen tükröződik az építőanyagok teljes költségén.
 • Ennek a készítménynek a sokoldalúsága az, hogy a felület vízszintes és függőleges irányba történő hozzáigazítására szolgáló eszközként használható.
 • Kényelem a működésben. A gáz szilikát blokkok ragasztójának fő kényelme az, hogy könnyen gyúrják, egyszerűen alkalmazzák, és a blokk helyzetének alkalmazása után 15 perccel cserélhető.
 • A hidegszezonban való munkavégzések jelenléte.

Természetesen az ilyen mennyiségű előnyökkel nagyon nehéz, hogy ne nézzünk a porózus felületek ragasztására. Többek között például gyakran azt állítják, hogy gyakorlatilag ideális felületi szinteket követelnek. És a táska magas költsége – 150 és 250 rubel 25 kg-ig. Mindezeket a hátrányokat azonban kompenzálják a keverék előnyei.

A gázszilikátblokkok ragasztószalagok széles választékának és formáinak köszönhetően a legmegfelelőbb opciót választhatja ki.

Nézetek

A ragasztó gyártása két fő csoportra koncentrálódik: téli és nyári opciók. Mivel országunk területén építeni egy házat a gáz szilikát blokkok lehet szükség bármikor az év bármikor, ez plusz nagyon boldog.

A fagyálló ragasztót legalább a +5nál magasabb hőmérsékleten kell alkalmazni, és nem alacsonyabb, mint -15 Celsius fok. Ez garantálja a maximális hatást, nincs hibák, zsugorodás és repedések. Például, ha a folyamat a szárítás a ragasztó történt hőmérsékleten 10-20 fok, fennáll a veszélye a repedések a varratok, és ennek eredményeként, a nélkülözés a gáz-szilikát a fő előnye az alacsony hővezető. Így minden hő átmegy a falakon.

Jellemzően a levegőztetett beton és más porózus blokkok nem félnek az éles hőmérsékleti különbségtől. Itt a fő szerep már a megfelelő technológiát alkalmazza a megoldás alkalmazásának, a megerősítés használata a szerkezet egészének rögzítéséhez, T. E. A keverékkel ellátott táskában leírt következő utasítások, valamint a szakemberek tanácsadása.

Az utóbbi évek másik élvezetes innovációja lett a ragasztóanyag felszabadulására a gáz szilikát blokkok hab formátumban. Valamint az összeszerelés, a ragasztóhab, amely a hengereken értékesített, amelyre speciális “pisztoly”. Az egyetlen “de” a porózus struktúrákhoz hasonló ragasztás használatában befejezetlen tesztelés. Nincs adat arról, hogy mennyi ideig lehet ilyen hosszú ideig, és milyen hatékonyan.

Mint tudod, minden kulik dicsérte a mocsárját. Ugyanez történik az építési keverékek vezető gyártóival. Sokan vannak, és mindannyian nagyon aktívan elterjedt termékeiket, a legtöbbet hívják. Próbáljuk meg kitalálni.

Gyártók

Az ideális lehetőség a gáz-szilikát blokkok és ragasztók beszerzése az egyik gyártóból. Ez azonnal növeli a jövőbeni épület hatékonyságát és erejét. De néhány vállalat szándékosan ára magasabb az épületük keverékeikre. Ezért a tapasztalt szakemberek tudják, hogy ki jobb a blokkok megszerzéséhez, és aki ragasztóval rendelkezik. Tedd ki, hogy “bevezető”.

Aerostone – A levegőztetett betontermékek Dmitrov üzeme. Téli és nyári módosítások. Cementalapú termék a víztartó polimer kiegészítők hozzáadásával.

“Obudova”. Úgy tekintik az egyik legjobb ragasztó a fagyok kezelésére egy kis áron – körülbelül 120 rubel táska. Könnyen keverhető még -15-ben, nem ad zsugorodást, nem befolyásolja a környezetet és a légköri jelenségeket.

“Presztízs” Kényelmes nem csak gáz-szilikát blokkokkal, hanem más porózus lemezekkel is használható. A ragasztó keverék gyártása minimális időt hagy.

BonoLit Noginskaya cég “Bonolith – építési megoldások”. Ez a ragasztó teljesen környezetbarát és biztonságos. Nincs mérgező mesterséges szennyeződések. A külső és belső munkákból mindkettőt használhatod.

Unic Unilock – A ragasztó és a gázszilikát blokkok egyik legnépszerűbb gyártója. Ennek a keveréknek a fő előnyei teljes olyan jellemzőkészlet, amelyek lehetővé teszik a leghatékonyabb, funkcionális és tartós épület megteremtését:

 • magas hőszigetelő tulajdonságok;
 • ellenáll a nedvességnek és a hőmérsékleti különbségeknek;
 • Kiváló plaszticitás lehetővé teszi, hogy a blokk pozícióját 20-25 percig szerezze be a telepítés után;
 • környezetbarátság;
 • Közepes ár-kategória.

AROC termelt vállalkozás által gyártott celluláris beton “Aeroc SPB” St. Petersburg. A kész anyag nagy szilárdsága és egyedülálló vékony réteg (legfeljebb 3 mm) veszi ki ezt a ragasztót az oroszországi építési anyagok piacának vezető pozícióihoz.

“Győzelem” – többkomponensű keverék a cement, kvarc homok és további polimer zárványok alapján. A ragasztó összetétele szinte teljesen megismétli az orosz piacon bemutatott főgáz-szilikát blokkok összetételét. Ez a minőség lehetővé teszi, hogy olyan pontosan és gyorsan és gyorsan beállítsa a felületet, amely egyedi monolitikus szerkezetet képez, nem fél a nedvességtől, a fagytól és a hőtől.

Ezek a fő jól ismert ragasztókészülékek a gázszilikátblokkok számára, amelyek megerősítették a legjobb felhasználási évek címét. Ez a lista nem hasonlított a keverék tulajdonságaihoz: Thermocube (G. Kostroma), poritep (g. Ryazan), “eco” (g. Yaroslavl), amelyek kevésbé népszerűek, de nem rosszabbak a híres “kollégáik”.

Válasszon egy jó keveréket. Támaszkodva a szakemberek, a saját szükségleteid és a hangulatod, akkor nagyszerű eredményt kaphat egy kis pénzért, de kiváló minőségű. A legfontosabb dolog az, hogy megfeleljen az összes szükséges követelménynek és technológianak.

Tippek

Egy vagy más ragasztó márka kiválasztásakor kövesse a következő kritériumokat.

 • A gyártó neve. Nagyon gyakran hódított egynapos cégek, amelyek rossz minőségű promóciós anyagokat termelnek, amelyek fikciónak bizonyulnak, és nem hozják a kívánt eredményt, és néha károsítják az építést. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, és ne kerüljön be a csalók csalésére, akkor jobb bízni a híres és bizonyított védjegyek, és emlékeznek arra is, hogy a minőségi termék nem lehet olcsó.

 • Csomagolási és tárolási feltételek. A készlet kiválasztásakor azonnal figyeljen arra, hogyan tárolják. Megnövekedett beltéri páratartalom, éles hőmérsékletváltozás, csomagolási károsodás, táska homályos betűkkel és céglogóval – mindezek kifejezett tanúja rossz minőségű keverék. Ez az anyag olyan jó, ha megfelel a tárolási szabályoknak, amennyiben undorító, ha legalább egy paraméter nem felel meg a valóságnak.
 • Súly alapján. Soha nem fogadja el a ragasztót a gázszilikát blokkok csomagolás nélkül. Senki sem tudja megadni Önnek száz százalékos garanciát, hogy nincs alacsony minőségű szennyeződések.

  A gázszilikátblokkok ragasztójával való elhatárolás, az anyagfogyasztás kiszámításához vezethet. Gyakran előfordul, hogy az összes vállalat termékeik csomagjait jelzi, de ez az információ csak referencia, így minden egyes esetben a ragasztóanyag fogyasztásának kiszámítása a kocka blokkokhoz egyénileg.

  A főparaméter, amelyen az 1 m3-es megoldás számításának mennyisége a réteg vastagsága függ. Ha ez a jelző nem több, mint 3 mm, az átlagosan a ragasztó mennyisége 8-9 kg / méter köbméter. A réteg vastagságával a réteg 3 mm-ről és a kész keverék fogyasztása 3-szor növekszik, és 24-28 kg-ra emelkedik ugyanazon felületen.

  Ahhoz, hogy valahogy optimalizálja a ragasztóanyag fogyasztását, a következő technológiai trükkökre állhat.

  • Felületi előkészítés. Az egyik fontos kritérium a gázszilikát blokkok lefektetésére speciális ragasztóval ideális egyenletesség. A kisebb blokkok, annál kisebb lesz az építési keverék fogyasztása.
  • A megoldások betartása. Csak vegye be és gyúrja a ragasztót a gáz-szilikát blokkok lefektetésére, mint a tészta pite, nem fog működni. Itt van egy rendszer is: Először is, a ragasztópor közvetlenül a tiszta kapacitású (műanyag vagy horganyzott vödör tökéletesen illeszkedne) Másodszor, a keverés két szakaszban fordul elő, enyhe szünettel (5-7 perc, többé); te.
  • Alkalmazási módok Szintén fontos szerepet játszik a ragasztó áramlásának csökkentésében. Például a keverék elhelyezésére szolgáló fő eszköz egy foggal ellátott spatula. A gáz-szilikát blokkok 10 percig jobb, a ragasztó alkalmazása után, szorosan nyomva és megérintve a gumi kalapácsot a felületen.

  Az első számú blokkok soha nem helyeznek ragasztót. Mindig az egész tervezési alapítvány kezdeti “string” alatt: beton esztrich, csavaros cölöpök és egyéb. Így az egész épület sokkal stabilabb és tartós lesz.

  Ezek a fő trükkök, amelyeket a működtetés során kell használni, hogy minimálisra csökkentsük a gáz-szilikát szerkezetekhez a minőségi sérelme nélkül.

  Annak érdekében, hogy pontosan gondoskodjunk a blokkok, és azok között – a ragasztó rétegek, egy adott esetben szánt keverékeket kell használni: belső vagy külső munkákhoz, magas vagy alacsony hőmérsékleten gázszilikát blokkok elhelyezésére.

  Szükség van arra is, hogy emlékezzen arra is, hogy a fagyasztott ragasztás minimális ideje egy blokkban vagy panel kialakításában van. De a legjobb és a végeredményt a fekvés után nem korábban kell megfigyelni.

   A hőmérséklet és a páratartalom fő mutatói betartása lehetővé teszi egy gázszilikát kialakításának kialakítását A speciális ragasztó gyorsan használata gyorsan, egyszerű és kiváló minőségű, még egy újonc építész, aki nincs további készsége vagy oktatása. Természetesen nagyon fontos, hogy javasolják az szakmai falazat és tapasztalt építők ebben a nehéz dolog, akkor csak örüljetek, és élvezze a pozitív eredmény a saját erőfeszítéseit.

   Hogyan válasszunk ragasztót gázszilikát blokkokhoz, lásd a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: