Választási horgonyokat választunk

Kerethorgony – Kötőelemek célja, hogy csatlakoztassa a keret kialakítása (elsősorban ablakok, ajtók) az alapvető fal anyaga (tégla, beton és t. Ns.). Szerkezetileg ez rögzítő közel van a másik, úgynevezett horgony csapok, de ugyanakkor ez számos különbség. A cikk megvizsgálja a keretkötők jellemzőit.

Sajátosságok

A kerethorgonyok közötti fő különbségek bármely más rögzítőelemből származnak Egy titkos kúpos fejjel. Mindez szükséges ahhoz, hogy megszilárdítsa az ablakkeret vagy az ajtó zavaró hangerejét a rendszerint teljes fali anyaghoz. A kötőelem nagyszerű az üreges szerkezetek felszereléséhez, amelyek a fém-műanyag ablakok vagy a fémajtók költségeinek modern keretei.

A melléklet feladata a keret rögzítése a nyílásban. Mivel az ilyen struktúrák, az állandó terhelések mellett folyamatosan tapasztalható változók dinamikus hatások (a funkcionális), a felszerelésükre szánt rögzítőelemekhez speciális követelmények kerülnek bemutatásra. Tartósnak kell lennie a töréshez és hajlításhoz, miközben toleráns a rezgésekre.

Ezért ez az oka, hogy a népszerű távtartó dávozók polietilén vagy műanyag hüvelyekkel elfogadhatatlanok. Idővel a műanyag pontosan összeomlik az alkalmazás változó vektorával kapcsolatban.

A fém horgonycsavar és a távtartó hüvely lehetővé teszi az ilyen rögzítés összes követelményének kombinálását, ami jelentősen bővítette a kerethorgonyok körét. Jelenleg nem csak az ablakot vagy az ajtót telepíteni, hanem mindenféle struktúrát, dekorációt vagy lógni, nem túl nehéz felszerelést is szerelni.

A keret horgonyok megjelenése a szabványosítás szükségességét szabályozza, szabályként, megfelelnek ennek, mert a vendégek fejlődése során egy ilyen rögzítő nem létezett egyáltalán. De az ötvözet (acél, rozsdamentes acél, réz, alumínium), amelyek az azok előállítására, szigorúan meg kell felelnie GOST, amely szerint a termékek a kohászati ​​vállalkozások szabványosított.

Dimenziók

Amellett, hogy az anyag, amelyből a keret rögzítők készülnek, méretét kitéve és méretét és átmérőjét. A rögzítés jellemzői miatt, ahol a fémszirmok kialakulnak, amelyek a Cringe kötőelemek, nem lehet túl rövid. Az anyag felületének szoros közelségében – nem számít, tégla vagy beton – megsemmisítést okozhat, és ennek megfelelően elveszíti a fő tulajdonságainak összekapcsolását. Ez a leginkább releváns, persze, téglastruktúrák esetében. Ezért a minimális hossza 72 mm.

A hosszúságak két standard átmérőjét állítunk elő: 8×72 mm és 10×72 mm. Az első minta ellenáll a szünet 30 kg-os szabványának, és a második a kemény struktúrák felszerelésére szolgál. A legkevésbé hosszú horgonydobozt a telepítéshez nem a keretszerkezetekhez tervezték, szerény méretű 10×32 mm; Ez a termék meglehetősen ritka, mivel a feladatok, amelyekre kifejlesztették, sikeresen megoldotta az olcsóbb rögzítőket műanyag vagy polietilén hüvelyekkel.

A következő dimenziós csoport szabványos hossza 92 mm. Ennek megfelelően lehetővé válik attól függően, hogy a rögzítőelemnek ellenálljon, amelynek ellenállnia kell a 8×92 mm-es és 10×92 mm-es horgonyokat. Alkalmazza az első kétdimenziós csoportot az ablakkeretek szereléséhez, vagy az ajtó jambs nagyon problémás a kis hosszuk miatt, amelynek része a legmegfelelőbb keret kialakítását fedezi. Alkalmazásuk kissé eltérő: a homlokzat elemei, a dekoráció, nem pedig egy kis vastagságú üreges szerkezetek. A tényleges keret 100 mm-ről DOPEL-hosszúságnak tekinthető. Az átmérőtől függően két csoportra oszthatók: 8×100 mm és 10×100 mm.

Az ugyanazon átmérővel rendelkező szabványos dimenziós csoport hosszúságú 8×112 mm és 10×112 mm. Az ilyen horgonyok meglehetősen alkalmasak a szabványos ablakszerkezetek felszerelésére, és ha nincsenek nyitószárnyak, akkor ez a rögzítő ideálisnak tekinthető.

Abban az esetben, ha a terv mérete nagyobb, mint a szabvány, és ugyanakkor a nagy szárnyat behelyezik, komolyan befolyásolja a súlypontot, amikor kinyitják őket, meg kell választania a hosszúkás horgonyokat: 8×132 mm és 10×132 mm. Minimálisnak tekinthetők a fémajtók telepítésekor. A keret rögzítőjének keretében a nagy tömegek és méretű tervek telepítése során valódi “szörnyek” vannak, amelyek: 8×152 mm és 10×152 mm.

Az első meglehetősen ritka, mivel a hosszúságú termékeket elsősorban a sok tömegű dimenziós struktúrákhoz használják, a felhasználók jobban népszerűbbek a továbbfejlesztett rögzítő verzióval. Ritka és nagyon specifikus horgonyok 10×202 mm.

Nem minden gyártó magában foglalja a nagy méretű termékeket, mint kevesebb alváz.

Hogyan válasszuk ki?

A keret horgonyok kiválasztása a megoldandó feladatokból kell eljárnia. Ha a kötőelemek kis erőfeszítéseket tesznek, alig érdemes túlfizetni a megerősített és kiterjesztett horgonyokat, amelyek nagy áron lehetnek. Természetesen figyelmet kell fordítania arra az anyagra, amelyből a kötőelemek készülnek. Sárgaréz szolgálhat jó szolgáltatást agresszív környezetben, elsősorban magas páratartalmú, azonban kis ereje van. Ugyanazok a pluszok és hátrányok az alumínium kötőelemekben.

A horganyzott acél továbbra is a legnépszerűbb anyag, de korróziónak van kitéve, és nem valószínű, hogy hosszú ideig tart a magas páratartalom körülményei. A rozsdamentes acél tökéletesen bizonyított. De az összes pozitív tulajdonsággal sokkal drágább. Amint látható, az anyag kiválasztása, amelyből a horgonyt kell tenni – az ügy nem egyszerű.

Fontos a vásárlás és a telepítés előtt Fedezze fel a boltban bemutatott termékeket. Különösen óvatosan fontolja meg a távtartó hüvelyt.

Ha a falai 0,8 mm-nél kisebb vastagságúak, valószínűleg az ilyen kötőelemek nem tudnak elegendő ellenállást létrehozni az ablakok rögzítéséhez, és még több ajtó jambs. A teljes méretű anyag belsejében lévő lyukban a burkolat kísérő erőfeszítéseinek hatása alatt deformálódott, vagy akár megsemmisül, ami nagyon kellemetlen következményekkel járhat, a felállított tervezés összeomlásáig.

Különösen óvatosan vegye fel a jövedelem anyagok rögzítőit. Tehát az üreges tégla horgonya nem lehet rövid, jobb választani a maximális hosszúságot. Ezenkívül egy ilyen dübelnek több távtartó zónával kell rendelkeznie. Ugyanezeket a követelményeket mutatják be, amikor a rögzítőelemet levegőztetett betonhoz választjuk. Egyébként is, Ha az anyag kétséges, jobb, ha a speciális üzletekben rögzítő rögzítőket szerezhet, ahol lehetőség van minősített konzultációra.

Hogyan lehet a kp?

A keret vagy az ajtó zavaró szereléséhez, kivéve a horgonykészletet, ne tegyen néhány eszköz nélkül:

 • A perforator, amelynek beállította a fal anyagainak fúrását, és lyukakat fúrni a fémszerkezetben;
 • egy kalapács;
 • A keresztcsavarhúzó vagy a megfelelő bit a csavarhúzóra, egyes kézművesek teljesülnek ugyanabban a perforátoron keresztül, fúró üzemmódban alacsony fordulatszámon;
 • Építési szint;
 • ceruza.

Rögzítő keret horgonyokkal lépésről lépésre az alábbiak szerint.

 • A RAMA-t a helynek kell kitenni, Ügyeljen arra, hogy állítsa be a függőleges és vízszintes szintet. Ékek lehetnek fa vagy műanyag. A telepítéshez kalapáccsal kerül.
 • Jelölési keret a lyuk alatt. A sarkoktól 30 cm-es távolságra fúrnak, de ez nem egy nemkívánatos igazság, néha figyelembe kell venni a fal jellemzőit, és szabályozhatja a szokásos távolságokat, nem befolyásolja, hogy nem érinti A keret minősége. A fúráshoz kiválasztott helyeken meg kell illeszteni a horgonyfejet.
 • A vázolt helyeken Lyukfúrók. Ezután a fúró cseréje, a fali anyagot a rögzítőelem telepítéséhez elegendő mélységre kell fúrni.
 • Fúrt lyuk Tisztítsa meg, távolítsa el a szemetet, a port és az anyag fragmenseit.
 • Helyezze be a horgonyt egy fúrt lyukba. Talán egy kalapácsot kell alkalmaznod, szükségtelen erőfeszítés nélkül meg kell tennie.
 • A csavarhúzó vagy bitek segítségével Húzza meg a horgonyt.
 • A következő horgony telepítésekor referencia – Ha az offset nem történt meg, tegye meg a fent leírt összes műveletet.

A kis nem festett keret felszereléséhez kevesebb, mint 1 m-nél kisebb, elegendő 4 dugóval. Általában a keret mindkét oldalára két horgonyt használnak a telepítéshez.

A nagy hosszúságú vagy magasságú nem szabványos keretek nagyobb horgonyokat igényelnek.

A következő videóban várja a különböző horgonyok telepítésének példáit.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: