Vetonit TT: Anyagok típusai és tulajdonságai, alkalmazás

Van egy hatalmas vakolat. De a vetonit márka keveréke különösen népszerű az ilyen áruk között. Ez a márka megérdemelte az ügyfelek bizalmát az optimális pénzérték, a rendelkezésre állás, valamint a multifunkcionalitás miatt. Végtére is, különböző típusú vakolatok használhatók a falak külső és beltéri falak befejezéséhez, valamint a mennyezet szintjének szintjén.

Ha úgy találja, hogy a keverék Weber-Vetonit (Weber Wisonite) vagy Saint-Gobain (Saint-Goben) értékesíti, akkor nem kétséges, mint a termékek, mivel a vállalat adatait Vetonit keverékek hivatalos szállítói.

A vakolat típusa

Az anyagok típusai eltérnek attól függően, hogy milyen célra van szó: a felület igazítása, vagy egy dekoratív kivitel létrehozása kívül vagy beltéren. Többféle hasonló keveréket találhat.

 • Primer Vetonit. Ezt az oldatot a tégla vagy a betonfalak és a mennyezetek feldolgozására alkalmazzák.
 • Vakolat vakolat Vetonit. Kizárólag a belsőépítészethez tervezték, mivel a gipsz vakolat összetétele instabil nedvességre. Ugyanakkor, a feldolgozás után a felület már teljesen készen áll a további festésre. A keverék alkalmazható kézi és automatikus módon.

 • Vetonit EP. Ez a fajta megoldás nem különböztethető meg nedvességállósággal. Összetételében cement és mész. Az ilyen keverék legjobbjai alkalmasak a nagyok egyszeri szinti összehangolására. A Vetonit EP alkalmazása csak erős és megbízható struktúrákon használható.
 • Vetonit TT40. Az ilyen vakolat már képes ellenállni a nedvességnek, mivel összetételének fő összetevője cement. Az elegyet sikeresen alkalmazzák különböző felületek bármely anyagból történő feldolgozásához, így tartós és univerzális bizalommal nevezhető.

Előírások

 • Célja. Vetonit termékek típusától függően, segítségével beállítható a felületet festés előtt, ragasztás tapéta, telepítés minden egyéb dekoráció. Ezenkívül a keverék tökéletes a gipszkarton lapjai közötti rések és varratok kiküszöbölésére, valamint a festett felület köpködéséhez.

 • Forma kiadás. Az elegyet ömlesztett száraz kompozíció vagy kész oldat formájában értékesítjük. A száraz keverék szoros papírzacskóban van, a csomagolási tömeg 5, 20 és 25 kg lehet. Az elvált és előkészített kompozíció egy műanyag tartályba van csomagolva, amelynek tömege 15 kilogramm.

 • A granulátum nagysága. A vetonit bevonat egy kezelt por, mindegyik granulátum mérete legfeljebb 1 milliméter. Azonban néhány dekoratív befejező keverékek akár 4 milliméter is tartalmazhatnak granulátumokat.
 • Keverjük össze a fogyasztást. A költségfogyasztás közvetlenül a feldolgozott felület minőségétől függ. Ha vannak repedések és zseton rajta, akkor szükséged lesz egy vastagabb keverékrétegre, hogy teljesen legyenek. Ugyanakkor a vastagabb réteg – minél több költség. A gyártó átlagosan 1 milliméter réteg alkalmazása. Ezután 1 m2-re kb. 1 kg-os 20 gramm szükséges a kész megoldáshoz.

 • Hőmérséklethasználat. Optimális hőmérséklet a kompozícióval való munkavégzéshez – 5-35 ° C-ról Celsius-ról. Azonban vannak olyan keverékek, amelyek fagyoknál használhatók – 10 ° C hőmérsékleten. A csomagon könnyen megtalálható.
 • Száradási idő. Annak érdekében, hogy az oldat friss rétege teljesen gyakori legyen, legalább egy napot várjon, míg a vakolat elsődleges fagyossága az alkalmazás után 3 órával történik. A fagyasztott kompozíció ideje közvetlenül a rétegvastagságtól függ.

 • Erő. A készítmény alkalmazása után egy hónappal a mechanikai terhelést legfeljebb 10 MPa-nál továbbíthatja.
 • Tapadás (tengelykapcsoló, “lascacy”). A kompozíció összetételének felszínre való megbízhatósága megközelítőleg 0,9 és 1 MPa.
 • Tárolási feltételek. A megfelelő tárolással a készítmény 12-18 hónapig nem veszíti el tulajdonságait. Fontos, hogy a tároló helyiség Vetonit elegyet szárazon, jól szellőztetett, a páratartalom szintjét nem több, mint 60%. A termék képes 100 fagyciklusra / leolvasztásra átvitelre. Ebben az esetben a csomag integritását nem szabad megszakítani.

Ha a csomag sérült, az elegyet másik megfelelő zsákba kell mozgatni. A már hígított és elkészített keverék csak 2-3 órán belül használható.

Előnyök és hátrányok

A cement alapú Vetonit TT vakolat-keveréke számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

 • Ökológia. A Vetonit márkájú termékek teljes mértékben biztonságosak a környezet és az emberi egészség számára. Nem használ mérgező és veszélyes alkatrészeket a gyártás céljából.
 • Nedvességállóság. A vetonit tt nem deformálódott, és a vízhatás alatt nem veszíti el tulajdonságait. Tehát ez az anyag használható magas páratartalmú szobák díszítésére, például fürdőszobákkal vagy medencével rendelkező szobákkal.
 • Extensibility rezisztencia. A lefedettség nem ijesztő eső, hó, jégeső, hő, fagy és hőmérsékleti különbségek. A kompozíciót mind belső, mind homlokzati befejező felületekre használhatja. Az anyag sok éven át tart.

 • Funkcionalitás. A keverék használata nemcsak a felületet a további befejezéshez, hanem a mennyezet és a falak hő- és hangszigetelési minőségének jelentősen javítja a felületet. A vásárlók véleménye megerősíti.
 • Esztétika. A száraz keverék rendkívül kicsi csiszolással rendelkezik, mivel úgy tűnik, hogy tökéletesen sima felületet hozhat létre.

A termék hátrányai nem annyira sokak. Ezek magukban foglalják a felszínen lévő keverék végső szárításának hosszú idejét, valamint azt a tényt, hogy a vetonit vakolat bekapcsolhatja a munkafolyamat során.

Ajánlások a használatra

Lehetőség van az elegyet cementre vagy bármely más felületre, amelynek közepes vastagsága 5 mm (optimálisan az utasítások szerint – 2-7 mm). Vízfogyasztás – 0,24 liter / 1 kg száraz keverék, az ajánlott munka hőmérséklete +5 fok. Ha a vakolat több rétegben kerül alkalmazásra, akkor egy réteg teljes szárítását meg kell várni, mielőtt a következő alkalmazásra kerülne. Így elérheti a végső bevonat maximális erejét.

Munka sorrendje

A vetonit tt egészének keverékének szabályai nem különböznek a többi gipszkeverék alkalmazásának jellemzőitől.

Kiképzés

Először is, gondosan el kell készíteni a felületet, mert a végeredmény e színpadtól függ. Teljesen tisztítsa meg a felületet a szemétből, a porból és a szennyeződésből. Minden hangszórónak és szabálytalanságnak meg kell vágnia és zárnia kell. A legjobb hatás érdekében ajánlott tovább erősíteni az alapot egy speciális megerősítő hálóval.

Ha meg kell oldani a beton oldatát, akkor előfeltételezheti azt. Ez szükséges annak érdekében, hogy elkerüljük a nedvesség felszívódását a vakolat betonból.

Keverékek előkészítése

Előre elkészített kapacitás, helyezze a szükséges mennyiségű száraz összetételt, és alaposan keverje össze vízhőmérsékletet. Optimálisan alkalmazza ezt a fúrót. Ezt követően hagyja el a megoldást körülbelül 10 percig, majd keverjük össze mindent alaposan. Az egyik csomagot száraz keverék (25 kg) körülbelül 5-6 liter vizet igényel. A kész összetétel elegendő a felület körülbelül 20 négyzetméteres bevonásához.

Alkalmazás

Alkalmazza az oldatot az előkészített felületre bármilyen módon kényelmes az Ön számára.

Ne feledje, hogy az előkészített keveréket 3 órán belül kell használni: ez a kifejezés után romlik.

Őrlés

  A felület tökéletes kiegyenlítése és a munka befejezése érdekében az alkalmazott megoldást speciális szivaccsal vagy csiszolópapírral kell törölni. Győződjön meg róla, hogy nincs szükség szükségtelen mélyedésekre és repedésekre.

  Kövesse a szabályok tárolását, előkészítését és alkalmazását Vetonit TT márka, és az eredmény sok éven át örvend!

  Tudjon meg többet a vetonit keverék szabályairól Meg fogja tanulni a következő videó megtekintésével.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: