Víz fátyol: előnyök és hátrányok

A fa medelide nemcsak védőfunkciókat hajt végre, hanem egy fák esztétikai megjelenést is ad. Ilyen megoldások segítségével frissítheti a régi fa bevonatot, vagy hogy a kívánt árnyalatot új termékkel adhatja meg anélkül, hogy megváltoztatná a természetes struktúráját. Az adatkeverékek egyike vízalapú medelid, amelynek saját megkülönböztető jellemzői vannak. A megoldás előnyei és hátrányai részletesebben fontolják meg ebben a cikkben.

Sajátosságok

A festékekkel ellentétben, amelyek csak sűrű felső színréteget hoznak létre, a Simulats kitölti az anyag szerkezetét anélkül, hogy megzavarná a textúráját. Vízkészítmények színes termékek természetes fából készült árnyalatokban, amely lehetővé teszi a régi fa bevonatok frissítését anélkül, hogy megteremti a felületkezelés láthatóságát néhány színkeverékkel.

Morleeons vízalapon, ellentétben más fajokkal, a legjobban képes hangsúlyozni a fa természetes szerkezetét. Azonban szükség van, ha a keveréket alkalmazzuk, amely különböző sűrűséggel rendelkezik egyes felületeken.

Ha ilyen anyagot feldolgoz a felületen, akkor a foltok megjelenhetnek.

A vízkészítmények nem rendelkeznek kellemetlen szaggal, és nem tartalmaznak káros anyagokat. Ezenkívül az ilyen típusú járművet árnyékolással lehet megváltoztatni – hogy könnyebbé vagy telített legyen. Ehhez elegendő vízzel oldatot hígítani. Az árnyékba sötétebbé és telítettvé válik, a színező keveréket több rétegben alkalmazhatjuk a felületre.

A vízalapú készítményeket kész oldattal vagy száraz keverékként állítjuk elő. Porított anyagok, mielőtt alkalmazni kell a vízben. A vízalapú medelid meglehetősen népszerű az alacsony költség és könnyű alkalmazás miatt. A munka megkezdése előtt érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen keverék megszárad.

Érvek és ellenérvek

Összetételének köszönhetően a vízben oldódó fátyol számos előnye van más típusú árnyalatú keverékeknél.

Kiemeljük a fő előnyöket:

 • kis ár;
 • szaga hiánya;
 • környezetbarátság;
 • Könnyű alkalmazás.

A bázisra egyenletesen esik, mélyen behatol az anyag szerkezetébe, egy védőréteget hoz létre a fa felületén, ami megakadályozza a mikroorganizmusok terjedését, csökkenti az anyag porozitását, erősíti a felső réteget.

A vízben oldódó keverékek nem a leginkább funkcionális vers.

 • Megkülönböztetett hosszú szárítás (tizenöt óra).
 • Az anyag felületén történő feldolgozás és szárítás után lehet egy halom. Ebben az esetben a fa meg kell ragadnia.
 • A termék nagy mennyiségben alkalmazott vizes fátyol, a szárítás után a felületen lévő repedések megjelenését provokálhatják.

A modern építőanyaggyártók egyetemes árnyalatú keverékeket is termelnek, amelyek számos vízi járműnek tulajdoníthatók. Víz, alkohol vagy aceton használható hígítószerként az univerzális készítményekhez. Az alkohol vagy acetonoldat előállításának előnye az univerzális keverékből, hogy gyorsabban szárad.

Mi a különbség és mi jobb?

Az építőanyagok modern piacán sokféle Morilok létezik, amelyek mindegyike előnye és hátrányai vannak. Az árnyalatú megoldások fajtái elsősorban különböznek egymástól.

A Nepical keverékek polimerekből, festőelemekből és szerves oldószerekből készülnek. Az ilyen megoldás vízálló fóliát képez a felületen. A vízalapú keverékkel ellentétben ez a faj nem provokálja a fa szerkezetének duzzadását. A felületet a lakkellel, a nem vizes szimulátor igénybevétele után.

A nem vizes oldat hátrányai vannak:

 • Éles kellemetlen szag. Annak ellenére, hogy gyorsan eltűnik, amikor dolgozik, a helyiséget jól szellőztetni kell.
 • Ha a por megüt az oldat vagy az alacsony kezelt felület, akkor elég problémás lesz.
 • A felszínen megjelenő hibák, amelyek a megoldás nem pontos alkalmazása miatt (dobok, foltok) miatt nehéz törölni.
 • A keverék hosszú ideig szárad. A szárítási idő átlagosan tizenkét óra.

Az alkoholkeverékek színezőanyagok és alkoholok megoldása. A befejező munkákkal a színezőelemek behatolnak a fa szerkezetébe, és az alkohol elpárolog. Ez a megoldás magas szárítási sebességgel rendelkezik, amely tizenöt és harminc percig tart. Ugyanazt a kompozíciót gyorsan alkalmazza, hogy elkerülje az egyenetlen lefedettséget és a foltok megjelenését.

Az alkohol alapon való összehangolás ellenáll a nedvességnek és az ultraibolya sugárzásnak való kitettségnek. A megoldás hátrányaihoz rossz illat van.

A nitromoroki oldószerek alapján készült. Gyorsan száradnak, és gyors alkalmazást igényelnek.

Az olajkeverékek leggyakrabban a lenmagból származó olajon alapulnak. Az ilyen készítmény bevonatot, fenntartható napsugarakat képez. A felület hosszú ideig nem fog fuss, és lesz egy primordiális megjelenés.

Morida az olaj alapon könnyen és egyenletesen esik a felületre, anélkül, hogy felemelné a fát rostokat. Az oldat szárítása két-négy óra lehet.

Az akril kompozíciókat a környezetbarátság és a szaga hiánya jellemzi. Ezenkívül az ilyen keverékek tűzállóak. Az akrilverzer jól illeszkedik a fák minden fajához, és gyorsan szárad. Az akril oldatokat leggyakrabban a fapadlók feldolgozására használják. Több réteg alkalmazásakor különleges ellátást kell tartani, mivel a foltok megjelenésének valószínűsége óta.

A viaszoldatok feldolgozhatók korábban festett felületeken. Szárítás után ez a keverék védővízálló réteget képez a terméken. A viasz bevonat fa fényerőt ad, de nem behatol az anyagszerkezetbe. Emlékeztetni kell arra, hogy a kétkomponensű lakk alkalmazása előtt lehetetlen a felületet kezelni a felületet viaszoldattal.

A fehérítő hatású moronok savak alapján készültek. Egy ilyen megoldás képes arra, hogy a felületet több árnyalatú könnyebbé tegye. Ez a kompozíció úgy van kialakítva, hogy a festékkel és lakkokkal további kezelés előtt fát készítsen.

A vizes keverékek bizonyos jellemzőkkel adhatják meg más típusú furnérokat. Azonban a vízben oldódó készítmények alacsony költséggel és biztonságos az egészség számára. Az ilyen megoldás tökéletes a belső munkákhoz, mivel nincs kellemetlen szag.

Morilok minden változata előnyei és hátrányai vannak. A keverékek főbb jellemzőinek ismerete könnyen kiválaszthat egy megfelelő megoldást bizonyos konkrét munkákhoz.

Színek

Mivel a vizes járművek úgy vannak kialakítva, hogy hangsúlyozzák a fa textúráját, és ne rejtsük el, a gyártók keverékeket termelnek a meglévő természetes fás árnyalatoknak megfelelő színsémában. Az árnyalatok nem szabványos paletta (nem fűrészárú, fehér és fekete hang), amely csak akril, viasz- és olajoldatokban rejlik, amelyeket felületi festéshez használnak.

A víz alapú keverék széles színtartományban kapható: a fényes árnyalatokból telített sötétségre. A legközelebbi fekete szín egy hang egy ébenfa. Emlékeztetni kell arra, hogy a különböző gyártók ugyanazzal az árnyékkal rendelkeznek különböző nevekkel.

A vízalapú színkaméria általában a következő árnyalatokkal rendelkezik:

 • citrom;
 • vörösfenyő;
 • juharfa;
 • tölgy;

 • mohaachát;
 • rózsafa;
 • dió;
 • Mahagon;
 • Piros fa;
 • Burgundia;
 • szilva;
 • Eben.

Egy vagy más árnyalat kiválasztásakor érdemes megjegyezni, hogy a teszter színmintája eltérhet a végeredménytől a fafeldolgozás után. A különböző fák fajtáiban a megoldás különböző árnyalatokat adhat. Emiatt kis mennyiségű keveréket kell alkalmazni a tenger előtt egy kis rejtett részre.

Alkalmazási szabályok

A furnér nélküli faanyag-kezelés végeredményét nemcsak a megoldás minőségével, hanem az alkalmazás helyességével is befolyásolja.

Számos olyan szabály van, amelyet vízzel vízzel kell követni:

 • Az oldatot a szálak mentén lévő felületre alkalmazzuk;
 • A nagy területeket permetezéssel keverékkel lehet lefedni;
 • Kis szakaszok esetén a folyadékot puha festő kefékkel vagy szivacsos szivacsokkal alkalmazzuk;
 • A készítmény a reakcióelegyhez száraz víz keverékek, por kell tenyészteni csak lágy vagy tisztított víz;

 • A fafeldolgozó oldat feldolgozása előtt a felületet jól tisztítania kell szennyeződéssel, zsírt és gyantákkal;
 • A fa vízzel történő feldolgozása előtt a felületet a vízzel nedvesítsük meg a halom képződésének elkerülése érdekében;
 • Ha a megoldás képes egy kicsit felmelegedni a munka megkezdése előtt, akkor a fátyol jobban behatol az anyagszerkezetbe.

A vízalapú készítmények kombinálhatók más mintavételekkel vagy primer keverékekkel és lakkokkal. Ennek eredményeképpen érdekes effektusokat és árnyalatokat érhet el.

Gyártók

A vízalapú medelide minőségi és bizonyos tulajdonságokkal eltérő lehet. Megoldás vásárlásakor ajánlatos választást nyújtani a jól bevált termékek javára. Először megismerheted a járművek népszerű gyártóját.

Vállalat “Novbythim” A vízi járművezeték széles skáláját széles választékban helyezi el. Ez a termék nem csak belső, hanem külső felületekhez is használható, feltéve, hogy a tenger után a felületet lakk borítják. A termék elsősorban pozitív ügyfél visszajelzést tartalmaz. A fogyasztók jó minőségű, könnyű alkalmazást, olcsó és ártalmatlanságot ünneplik.

Víz fátyol “PÓRÉHAGYMA” Javítja a feldolgozott anyag kopásállóságát, ami növeli a termék élettartamát. Ez a megoldás szárítás után gőzáteresztő fóliát képez, amelynek következtében a bevonat nem fakul ki a napfény hatása alatt. A termék fogyasztói meglehetősen elégedettek a minőségével, de figyelmeztették, hogy a teszter színe jelentősen eltérhet a tengeren lévő árnyalatból a tenger után.

Víz alapú Trae Lyx Úgy tervezték, hogy megváltoztassa a puha és tömörfa árnyékát. A különböző árnyalatok megoldásait egymással összekeverhetjük a kívánt szín eléréséhez. A Trae Lyx keveréke csak belső munkákhoz használható. A szimulátort széles színválasztékban, valamint átlátszó változatban állítják elő.

A következő videóban a fátyol használatához hasznos video utasításokat vár.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: