Woodwood Woods

A kertben vagy a dacha kényelmes mozgásához szükségszerűen a burkolt pályáknak szükségszerűen kell. Ugyanakkor a csempe vagy aszfalt drága, és ez elég nehéz, közben egy egyszerű és esztétikai megoldás az elsődleges anyagokból, nevezetesen a fából készült pörgetésekből. A pálya kialakítása viszonylag gyors lehet anélkül, hogy vonzza az alkalmazottakat – csak a folyamat minden jellemzőjének tudni kell.

Érvek és ellenérvek

Mint bármilyen más módja annak, hogy megoldja a pusztíthatóság problémáját, a fa fákból származó út előnyei és hátrányai. Kezdjük a hagyomány jóval, különösen mivel ennek a megoldásnak az előnyei a tengeren találhatók:

  • Az öko-barát anyag teljesen ártalmatlan, és nem tudja károsítani a környezetet;
  • A fát nagy szilárdság jellemzi, és a fafajtákból származó pályák is évtizedekig szolgálhatnak;
  • Az anyag megvásárlása viszonylag olcsóbb lesz, és a fennmaradó fűrészárut javítás után lehet használni a javítás után, a keresztre feszített száraz törzök után;
  • Az anyagfeldolgozás egyszerűsége lehetővé teszi a kézműves eszközök és a saját kezei feladatait;
  • A fából készült tüskék kövezettje nagyon esztétikusnak tűnik, és egy leírhatatlan kényelem érzést teremt.

A burkolt faútvonalak különálló előnye, hogy csak egy hiba van. A nyílt terület körülményei előtt fából való gyengeség – az anyag romboló hatása légköri csapadék, rovarok és penész. Mégis ez a hátrányt a spilov antiszeptikumok periodikus felületi kezelésével lehet kiküszöbölni.

A megfelelő fajta és a megfelelő gondozás kiválasztásakor kiderül, hogy a dekoratív út több mint 30 évig terjedhet.

Hogyan kell felkészülni?

Szükség van egy útra az elme, ellenkező esetben az egyes fragmensek fából készült körforgalmak vagy teljes naplók formájában esnek, így a pálya egyenetlen és provokálja a pocsolyák kialakulását. Bizonyos esetekben a gyomok a fa szeletek közötti szeletek között nőttek, a mérnöki struktúra benyomása és a permeabilitás csökkentése. Hogy ez ne történjen, meg kell kihasználnod az előkészítést.

Kezdeni, vegye figyelembe a jövőbeni útvonal körvonalait. Az utak körvonalai mindkét oldalán, megtanulják a függőleges kötelet egy nyújtott kötéllel a talajban, hogy megértsük, hogy ez a hely már fenntartott. Ezután a kijelölt területet mélyíteni kell, a szakítószilárdság körülbelül 20-25 cm mély. A földmunkákat száraz időben kell bevonni – így az élek nem mennek.

Ezután az árok alja alszik egy kis homokréteggel, amelynek feladataik közé tartozik egy stabil párna létrehozása minden, amit a fentiek fölé helyeznek. Sands Rip Geotextília – Ő egy garancia, hogy a gyomok itt nem fognak nőni.

Még a fentiekben is, készítsen vízelvezető réteget – akár kis kavics, akár a homok keverékéből kavicsos, 7-3 arányban. A leeresztő réteg tetején egy másik homokréteget kell önteni, a vízelvezetés vastagsága egyenlő.

Hogyan készítsünk egy utat a saját kezével?

Annak érdekében, hogy a kertben lévő kerti út helyesen történt, és a rögtönzött járdán nem okozott csalódást, Fontolja meg a lépésenkénti utasításokat egy mesterlánc formájában, hogyan lehet leállítani az országútvonalakat a kerek alvásból.

Bázis

Az alap előkészítését általában fent leírtuk, de számos finomság van, amelyeket külön kell megemlíteni. Például különös figyelmet kell fordítani a vízszigetelő anyagra – jobb, ha nem támaszkodik egy geotextíliára, és egy polietilén fóliát fektet.

A tapasztalt mesterek azt mutatják, hogy az anyag jó a rugalmasságával és a szakítószilárdsággal, de a rétegben lévő bármilyen út komoly konstruktív hátrány. Tekintettel erre, szükség van a kívánt méretű polietilén polietilénre, vagy legalábbis ragasztó darabokra. A kis töredékekből, hogy ezt ne működjenek legalább azért, mert a háttérben legalább 30 cm-re van szükség. A kötőanyagként szokásos ragasztót használnak, hanem egy szalagot vagy kétoldalas szalagot.

Néhány mester számára valamilyen oknál fogva kiderül, hogy nem világos, hogy a felső homokréteget az építési szintre kell önteni. Természetesen senki sem igényel a bázis tökéletesen sima homokos felületét, és a terep teljes lejtőjével a magasságkülönbség elkerülhetetlen, de meg kell próbálni az ilyen jelenségeket legalább akkor, ha a webhely megközelítőleg sima. Ellenkező esetben lehetséges, hogy az Alapítvány elkezdi elmozdulni – a pálya fokozatos törzéséhez és érkezéséhez vezet.

Feldolgozóburkolatok

Ideális a tartóssági anyagok tekintetében Tölgy és bükk, de meg kell érteni, hogy az ilyen nyersanyagok “olcsó” megvásárlásakor az út 10-15 ezer rubelből származó költségekre van szükség. Ahol a tűlevelű sziklák költségvetése felszabadul, de az ilyen lefedettség kitartása nem lesz olyan lenyűgöző – könnyebbek, mint a deformáció. Ha még mindig úgy döntött, hogy az anyagok beszerzését, akkor vásároljon ki egy beszédet, még az antiszeptikát is, amely antiszeptikus, nagy építőipari áruházban van. Itt kérheted, hogy kérdezze meg egy nagy kerekítés jelenlétét, ha levágja egy beszédre, amit készen állsz magadra – ez olcsóbb lesz.

Természetesen még olcsóbb lesz, ha alig élénk öreg fák van a telken, használva őket, megölhet két nyúlást – és törölje a területet, és a választás útját. Ha a pulóver anyagokat bizonyos értelemben használják, minden jó, de ha bármit, különös figyelmet szentel, kivéve a tölgyet és a bükkot, fizessen a vörösfenyőre.

Az almafa és a körte, a megragadás és az akác is a legrosszabb választás. Ha a tulajdonosban lévő ácsmunka előzetes tapasztalata nem, a legegyszerűbb mód nélkül a minőségi veszteség a nyír és az anya.

A fő pillanat a szárazanyag kategorikus követelménye, amellyel dolgozunk. Ha a burkolat, elégtelen szárított fa, akkor egy explicit hiba lesz, amely csökkenti a szerkezet hosszú élettartamának minden reményét. A még nedves ujjak használatát a szóban hetek során repedésekkel fogják megrepedni!

Ha magadra vágja, ne lusta legyen, hogy normálisan kezelje a nyersanyagokat, hogy a bevonat kényelmes volt a gyalogláshoz. Kezdeni, távolítsa el az összes ágat a hordóból és a felületi felületekről csecsemőkkel és megáll. Ezt követően a naplón, készítsen jegyzetet egy ceruzával, mely vonalaknak külön “palacsinta” -ra kell vágniuk.

Tekintsük, hogy a keletkező körök nagy átmérője automatikusan a vastagság növekedését jelenti, így egy vastag naplóból, ez nem sok alvás. A tapasztalt szakemberek azt mutatják, hogy egy valóban hosszú szolgálati útvonal, annak ellenére, hogy bármilyen terhelés, érdemes az egész “kender”, legalább 20 cm vastagsággal.

Egy jó pálya az, amelyen csak mezítláb is járhatsz, ami azt jelenti, hogy a fát megfosztják bármilyen burroktól.

Az egyes halom felületének először kitölti a síkot, majd ragaszkodjon a csiszolóhöz. A kéreg már ezen a szakaszban törlődik – az útvonal építéséhez, nem kell biztosítani.

A fenti lépések kihagyhatók, ha úgy döntenek, hogy nem egyszerűen áthidalják a fa útját, hanem az alvás helyett teljes körű lapokat használnak. Fűrészáru a sík terepen, amely sík terepen helyezkedik el, válassza ki ugyanolyan méretét és alakját, hogy teljes mértékben illeszkedjen a töredékek egymáshoz. A keresztezett megkönnyebbülésben kísérletezni kell különböző formák kombinációival.

Mindenesetre a vágás, az alvás és a táblák után el kell dobni azokat a darabokat, amelyek megsérültek vagy egyszerűen nem alkalmasak egy vagy egy másik paraméterre. Általában, amikor az anyagot betakarítják, javasoljuk, hogy kedvezményt kapjon erre, 15% -kal többet vásároljon vagy szeleteljen, mint egy fa, mint a burkolathoz szükséges.

Az építési hibás töredékek jobbak, hogy ne használjanak – akkor megszakítják a fejét, ahol a kívánt szín, méret és alak “javítását” vesszük.

Az antiszeptikus kezelés teljes körű áztatást jelent az oldatban, és sűrű tölgy vagy vörösfenyőhüvelyeket boríthatunk egy görgővel, az egyes darabok teljes felületén, 4-5 alkalommal. Mint emlékszem, az építési nedves anyag nem alkalmas, mert a fa impregnálása után legalább két napig szellőztetett helyen szárítódik, ideális esetben – legalább három.

Jó lehetőség a negatív tényezők elleni védelemre – Olyfe. Folyamatosan feldolgozza a fát egy forráspontú formában – akkor szorosan zárja az összes pórust, és nagyon csökkenti az anyag képességét a nedvesség felszívására. Nem örülnek az ilyen kezelés, hogy kártevők lesznek, akiknek ki kell zárniuk a pályát a potenciális élőhelyek listájáról.

Továbbra is problémákat okozhat a lehetséges terjedési gomba érdekében – Ehhez használja azokat az üzleteket, amelyeket a felszínre permetezni kell a porlasztóval. Az egyes halom alját a forró bitumenrel impregnálták.

Sok tulajdonos azt akarja, hogy a fa nemesnek tűnjön, sötétebbnek tűnt, idősebbnek tűnt. Ebből a célból kissé színezhető a réz erdei.

Alapanyag

A külön fragmentumokat bármilyen kényelmes módon helyezheti el, és megpróbálhat egy konkrét mintát, vagy nem zavarja. A fektetések után minden fa fragmense szükségszerűen megfullad, ideális esetben a felületnek a szintjelzéseknek megfelelően sima kell lennie. Az alvók közötti hézagok elaludnak a törmelékkel, ami a dekorációhoz moha vagy fűrészporral díszített.

A folyamat helyességéért egy utasítást kell követni az út élettartamának meghosszabbításához:

  • Az első a nagy átmérőjű tüske, a fennmaradó tér kicsi “retesz”;
  • Ha el szeretné rejteni a hiányosságokat, a legjobb, ha körte ágakat készítenek;
  • A kőpálya határai vagy dekoratív határai nemcsak a szépség, hanem garancia arra is, hogy a homok és a vízszigetelés nem kerül ki a fán, szennyezi a telek és gyengíti az utat;
  • A pálya lehetetlen panaszolni, ha a fragmensek közötti távolság az intervallumban egy-egy és fél centiméter.

Hogyan kell törődni?

Az a tény, hogy közvetlenül a fektetés előtt, az összes fragmentumot a szükséges impregnálásokkal kezelték, nem haladja meg az út következő gondozását. Éppen ellenkezőleg, a fa az az anyag, amely a szabadtéri körülmények között állandó figyelemre van szüksége.

A pálya funkcionalitásának megőrzésére irányuló ideális megközelítés feltételezi, hogy az ujokat hathónapon kell tisztítani, és újra feldolgozhatják a fent leírt sémát, és meghatározhatók is. A feladat időigényesnek tűnik, de az időszerű végrehajtása kétszoros növekedést jelent az alkalmazott fa életében.

Annak ellenére, hogy egy polietilén réteg jelenléte egy bélésben, néhány gyomnövény, mint például a thorice és az alkália, még mindig problémát jelenthet, még akkor is, ha kissé nőnek. Ahhoz, hogy leküzdjék őket, jobb, ha a permetezett méreg formájában megelőző módszereket használnak ezeknek a növényeknek.

Külön kell emlékezni, hogy nem kell lakkok és button megvédeni a fát a nedvességtől, ha túl sok. Tekintettel erre, az út oldalán, érdemes vágni az árkok az olvadékvíz hulláma. Télen kívánatos, hogy a fából készült pályát a lehető leggyorsabban tisztítsa meg a hóból.

Gyönyörű példák

Az első képen – a kifogástalan helyesírás-pálya szigorúan az utasítások szerint készült. Amint láthatja, a fa egyes fragmensei közötti hézagok gyakorlatilag nem maradtak, és többnyire kisebb ujjakkal vannak kitöltve. A vízszintes szintet minden követelményre tervezték, és lehetővé teszi, hogy akár kerekes szállításokat is vezethet.

A második példa az út gazdaságosabb módja, ahol minden lépést pontosan egy aludni kell. Az ilyen megoldás megengedett, ha az összes alvás meglehetősen nagy átmérőjű, de nem mindig kényelmes az út mentén – szükség van arra, hogy szigorúan mérgezze a lépések méretét a rongyok közötti távolsággal.

A harmadik megoldás megpróbálja utánozni a természetes környezetet, amely elég jól sikerült. Az esztétikai szempontból a kavicsokkal töltött bőséges terek nagyon természetesek. Másrészről nincs tökéletesen sima pályák a természetben, és ez is nagyon fontos, hogy megnézzem a lábamat.

Bővebben a Walkwood Walkways-ról Nézze meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: